torstai 23. heinäkuuta 2009

Inspiraatiosta

Olen jo kertonut blogini syntytarinan, nyt haluan kirjoittaa vähän blogin (tämän hetkisestä) visuaalisesta ilmeestä. Bannerin kuva on mielestäni hurjan inspiroiva sekä tunnelmaltaan että väreiltään, puhumattakaan kauniista meikistä. Kuva on John Gallianon vuonna 2008 lanseeratun nimikkotuoksun mainoksesta, jossa mallina on yhdysvaltalainen Guinevere van Seenus.
Mainoskampanjan lisäksi myös itse hajuvesi on ehdoton lempparini. Sitä ei tietääkseni saa Suomesta, mutta bongasin omani Heathrow’n lentokentältä viime helmikuussa. Pullo kiinnitti huomioni heti ja nappasin mukaani tuoksuttelulipareen. En ehtinyt tutustua tuoksuun kunnolla kuin vasta lentokoneessa, jolloin oli jo myöhäistä rynnätä takaisin tax freehen, mutta käytin kotiin palattuani pari päivää ankaraan nettimetsästykseen ja sain tilattua oman pulloni Amazonin kautta.
Tuoksua on vaikea kuvailla enkä oikein osaa verrata sitä mihinkään toiseen hajuveteen. Ainakin se on melko voimakas, yhtä aikaa mausteinen ja makea, ja se tuoksuu vähän glögiltä. :) Omaperäisyys tekee tuoksusta kiinnostavan, ja mielessäni se on tietenkin juuri minun tuoksuni. Ja koska se on kasvanut niin kiinteäksi osaksi identiteettiäni, saavat mainoskuvat edustaa minua täällä blogin puolella.

Toinen tärkeä innoittaja sekä blogissa että oikeassa maailmassa(ni) on musiikki. Olen halunnut integroida sitä hieman myös tänne, vaikka blogin keskeinen sisältö pyöriikin enemmän muiden juttujen ympärillä. Nimibiisistä voi halutessaan lukea lisää täältä, ja oikean sivupalkin soittolistasta voi seurata mitä muuta kuuntelen. Musiikkimakuni painottuu eritoten 70-luvun lässyyn aikuisrokkigenreen, mutta kuuntelussa on silloin tällöin muutamia nykyartistejakin.

P.S. Jos hajuvesikuvat viehättivät, kuvauksista on kiva video täällä. Video on nähtävillä myös John Gallianon sivuilla.

2 kommenttia:

 1. Meinasipa olla ongelmia lähettää kommenttia, huh.

  Hajuvedet on kyllä jänniä. Vuosienkin jälkeen tulee jostakin tuoksusta mieleen joku tietty ihminen, kun täysin toinen ihminen kävelee ohi. Sillä vain sattuu olemaan samaa tuoksua.

  Itse haluan vaihdella tuoksuja, mulla ei ikinä ole ollut kaksi samaa pulloa peräkkäin. Ennen halusin 50ml pulloja, nyt 30ml riittävät hyvin - en ehdi kyllästyä ennen tuoksun loppumista. Tosin nyt vähän kyllästyttää toi turkoosi Ralph Lauren, koska oon käyttänyt sitä koko kesän.

  Mutta se sulta saatu Hot Couture on kyllä niin ihana, että sitä pitää ostaa ehkä toinenkin puteli. Toi nimittäin uhkaa loppua pian. Jotenkin ainakin tällä hetkellä koen sen omaksi tuoksukseni :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen ollut noiden tuoksujen kanssa enemmän sellaista keräilijäsorttia. Nyt vaan on tuo Galliano kolahtanut niin, että vanhat suosikit ovat melkein unohtuneet.

  Ja tuoksumuisti on kyllä jännä asia. Ainakin kaikkiin omiin hajuvesiin liittyy aina jokin mieleen jäänyt hetki tai ajanjakso, johon sitten tuoksua nuuhkiessa palaa.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>