maanantai 4. lokakuuta 2010

Superkuorinta

Olen parin viikon ajan testannut kasvojeni ihon kuorimiseen Freemanin Pineapple Enzyme Maskin ja aspiriinin yhdistelmää, johon olen ihastunut kovasti. Asetyylisalisyylihappo (BHA) ja ananasnaamion AHA-hapot kuorivat molemmat ihoa tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Tässä kotitekoisessa ja ennen kaikkea edullisessa yhdistelmässä happoihin yhdistyy vielä aspiriinirakeiden aikaansaama kevyt mekaaninen kuorinta, ja tulokset ovat omaa luokkaansa.

Idean hoksasin jonkin aikaa sitten Nurin videosta (vinkki löytyy n. 12 minuutin kuluttua videon alusta), ja se jäi kummittelemaan mieleeni. Suosittelen katsomaan muitakin neidin tuotoksia, hän nimittäin on varsin miellyttävän ja meikkiviisaan oloinen tyttö. Sain viimein otettua vinkin käytäntöön innostuttuani BHA- ja AHA-kuorinnoista lisää Marin viimeviikkoisen tekstin myötä.

Käytännössä kuorinta toimii seuraavalla tavalla:
  1. Aspiriinitabletin päälle tiputetaan muutama tippa vettä, jolloin tabletti pehmenee muruiseksi tahnaksi.
  2. Tahna levitetään tasaisesti kasvoille.
  3. Kämmenelle puristetaan pieni nokare ananasnaamiota (toki jokin muukin vastaava entsyyminaamio kelpaa), joka levitetään kasvoille aspiriinin päälle. Vaihtoehtoisesti ananasnaamion ja aspiriinitabletit voi myös sekoittaa keskenään ennen kuin levittää ne kasvoille. Tällöin et tarvitse vettä, geelimäinen naamio hajottaa aspiriinin.
  4. Annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia
  5. Huuhdellaan pois. Jos haluaa tehostaa naamion kuorivaa vaikutusta, sitä voi hieroa iholle ennen huuhtelua.
Ei siis vie valtavan paljon aikaa eikä vaadi erityisiä kommervenkkejä, mutta ihosta tulee uskomattoman pehmeä! Epäpuhtaudetkin vähenevät, sillä AHA- ja BHA -hapot puhdistavat kuollutta solukkoa ja tukkeumia myös ihohuokosista, minkä lisäksi asetyylisalisyylihappo lievittää mahdollisia tulehduksia. Sen verran tymäkkä tuo kuorinta kuitenkin on, ettei sitä kannata tehdä kuin korkeintaan joka toinen päivä.

Aikaisempi kuorintaihastukseni oli Rae Morrisin kirjasta löytämäni ruokasoodan ja puhdistusgeelin/-emulsion kombinaatio, mutta ainakin oman kokemukseni perusteella tämä nykyinen voittaa sen mennen tullen. Sooda vaikutti omalle iholleni myös hieman rankalta, mutta paksunahkaisemmilla toimii varmasti hyvin.

Edit 27.12.2011: Muokkasin ohjetta hieman.

37 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikeasti kokeilemisen arvoiselta!
    Oon ennenkin kuullu aspiriinin käytöstä ihonhoidossa, silloin tosin kasvovetenä. Pitää kokeilla joskus toimisiko tämä miunkin finneihin .^^

    (ps olen aloitteleva kosmetiikkabloggaaja osoitteessa bab5b.blogspot.com, ja olisi mahtia kuulla kommentteja kokeneemmilta :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tuo Freemanin naamio ei edes ole kovin kallista, mikä minimoi harmittavien hutiostosten riskin.

    Blogisi vaikuttaa oikein kivalta. :) Ei kovin rakentava kommentti, tiedän, mutta täytyy seurailla hengentuotettasi vähän pidempään, että osaisin sanoa jotain syvällisempää...

    VastaaPoista
  3. Thanks, mahtava vinkki:) Tai siis muistutus, pitäny joskus kokeilla, mutta on sitte jääny... Sulla on ssuper kiva blogi, hyvin kirjotettu. Ja aiheet mielenkiintosia, ei mitään toistuvia kilometri postauksia jostain suihkugeeleistä:) Ja sun meikki kuvia oon kans monesti ihaillu, ne on niin nättej ja tehty niin huolella:) Go Oulu! -HanSu-

    VastaaPoista
  4. Kiitti! Olen yrittänyt välttää päivittämistä vain päivittämisen vuoksi ja kirjoittaa asioista, jotka oikeasti kiinnostavat (ainakin itseäni :D). Sama pätee myös meikkikuviin, minulla on todella korkea kynnys laittaa tänne kuvia ihan perusarkimeikeistä, vaikka nekin voisivat olla joskus ihan hyödyllisiä.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Minäkin tällainen märkäkorva bloggeri. ;-) Kiitos tästä vinkistä, tekee todella mieli kokeilla. Etsiskelin tietoa tuosta Freemanin kasvonaamiosta ja googlen kautta eksyin sitten tälle sivulle. ;-) Olen kyllä ennenkin käynyt täällä blogissasi kääntyilemässä ja taidat olla mun kirjanmerkeissäkin, pitäis varmaan ottaa asiaksi seurata vähän aktiivisemminkin!

    VastaaPoista
  6. Ihan mitenkään suuresti mainostamatta voin sanoa, että kannattaa seurata. :D Vaikka bloggerin tai blogilistan kautta. Nimittäin siksi, että blogi päivittyy niin epätasaiseen tahtiin. Joskus voi tulla montakin postausta viikossa ja joskus (niin kuin vaikka nyt) on sitten paljon hiljaisempaa.

    Onnea blogillesi, se näyttää hyvältä! Jään seurailemaan. :)

    VastaaPoista
  7. Eikö naamiota jätetä vaikuttamaan ollenkaan? Aspiriininaamiohan jätetään kasvoille muutamaksi minuutiksi, mutta tässä bha:t ja aha:t jäävät korkeintaan 0,5 - 1 minuutiksi kasvoille jos ohjeet ymmärsin oikein.

    VastaaPoista
  8. Toki vaikutus tehostuu, jos aineet jätetään vaikuttamaan. Itse olen pitänyt kuorintaa kasvoilla iltaisin hampaiden pesun ajan, mikä tuo pari ekstraminuttia vaikutusaikaa. Luulisin kuitenkin, että kuorinta toimii hyvin myös ilman odottelua.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Nekku, arvostan kommenttiasi kovasti ja kiva kun päätit jäädä roikkumaan huudeille. ;-)

    Olen nyt yrittänyt etsiskellä tuota Freemanin naamiota mutta olen sitten varmaan sokea, kun en sitä mistään ole onnistunut bongaamaan. Kyselisinkin nyt täältä takavasemmalta, että mistä olet sen itse hommannut?

    P.S. Tuli jotain ongelmia kommenttia lähettäessäni, toivottavasti ei tule moneen kertaan!

    VastaaPoista
  10. Ostin tuon Stockmannilta, mutta ainakin myös Anttilassa myydään. Toivottavasti löydät omasi. :)

    VastaaPoista
  11. Testasin tätä juuri! Voi hitsi miten kivalta iho näyttää ja tuntuu :) Mulla vaan tais olla jotenkin huonoja aspiriinitabletteja, kun se ei liuennut tahnaksi vaan sain kämmenkuorinnan samalla.

    VastaaPoista
  12. "Tahna" oli ehkä vähän väärä sanavalinta. Sellaiseksi pieneksi rakeeksi se tabletti hajoaa. En enää itse uskalla olla ilman tätä kuorintaa, iho on nykyään niin loistavassa kunnossa!

    VastaaPoista
  13. Kiitos Nekku ostopaikkavinkkauksesta! En ole ehtinyt kyseisiin kauppoihin mutta tässä odotellessa päätin kokeilla tuota ruokasoodakuorintaa, sekin on kyllä aivan ihana! Olin ajatellut siitä jotakin blogiinkin kirjoitella. Kiitos siitäkin vinkistä siis!!

    VastaaPoista
  14. Eipä kestä, laitain vain hyväksi kokemani vinkit jakoon. :) Tuli mieleen, että noita Freemanin juttuja saattaisi varmaan olla myös esim. Citymarketissa, sieltäkin voisi etsiä, jos sattuu olemaan lähempänä kuin em. kaupat.

    VastaaPoista
  15. Hehheh, ehdin tuohon lähi-Citariin ennen kuin näin kommenttisi ja siellähän noita oli hyllyssä. Olen nyt testannut jokusen kerran, hyvältä vaikuttaa. Ainoa mikä vähän kummastuttaa on tuon ananasnaamion muuttuminen kovin vetiseksi.

    Kun laittaa ainoastaan pelkän ananasnaamion kasvoille niin se on vähän geelimäisen oloista ja muodostaa nahkeahkon kalvon kasvoille. Mutta kun ensin laittaa aspiriinijauhon ja siihen päälle ananasnaamion niin ainakin minulla se muuttuu tosi vetiseksi.

    Testasin kämmenellä niin, että jauhoin aspiriinin siinä jauhoksi ja sitten pieni nökäre naamiota päälle. Lopputulos oli hetikohta lisäämisen jälkeen todella vetinen litku. Käyttäytyykö tuo kaksikko sinullakin noin?

    Terveet ihon osat ovat kyllä aivan mielettömän ihanan pehmoisen ja silkkisen tuntuiset ja jo parin käyttökerran jälkeen myös upean näköiset. Ongelma-alueet toivottavasti seuraavat perässä mutta niille täytynee antaa vähän enemmän aikaa.

    VastaaPoista
  16. Mulla meni noin viikko (käytin aluksi kuorintaa joka ilta) ennen kuin pahimmat paukamat alkoivat häviämään. Mutta eivät ole tulleet takaisin. :)

    Ananasnaamio vetistyy myös omassa käytössäni. Se varmaan reagoi salisyylihapon kanssa jotenkin. Kivempaa tietenkin olisi, että se säilyisi geelimäisempänä, mutta minkäs teet.

    VastaaPoista
  17. Hm.. kannnattaisi varmaan perehtyä kosmetiikan inceihin ensin ja olla matkimatta you tuben juttuja. Salisyylihappo - miten se vaikuttaa ihoon, mitä kontraindikaatioita voi olla jne. Aika rohkeaa mennä kokeilemaan kaikkea omatekoista ja varsinkin kuvitella, että tässä on nyt kyse jostain "kemikaalivapaasta, luonnonmukaisesta menetelmästä".

    VastaaPoista
  18. En kai ole väittänyt, että tämä kuorinta olisi kemikaalivapaa tai luonnonmukainen? Halusin kertoa tästä siksi, että itselläni kuorinta on toiminut ja tuonut merkittävää helpotusta sekaihon epäpuhtauksiin. Kaikki eivät välttämättä ole hoksanneet vinkkiä YouTubesta, joten halusin välittää tietoa eteenpäin.

    Salisyylihapossa tuskin on mitään vaarallista, ellei satu olemaan sille allerginen. Tiedän, etten itse ole, blogini lukijoista en tietenkään voi mennä vastuuseen. Muistathan myös, etten ole saanut koulutusta kosmetiikan tai kemikaalien alalta, kerron blogissa ainoastaan omista kokemuksistani (ja jaan toisista blogeista/videoista löytämiäni vinkkejä).

    VastaaPoista
  19. Onko tästä apua nimenomaan näppylöihin tms, vai olisikohan tästä apua kun ongelmanani eivät ole näpyt vaan 'öljyisen' rasvainen iho, onko kellään tästä kokemusta?

    VastaaPoista
  20. Voithan aina testata, en usko että tästä on ainakaan haittaa. Asetyylisalisyylihappo kyllä kuivattaa vähän ihoa, eli saattaisi hillitä öljyisyyttäkin. Varmaksi en osaa sanoa, kun en itse siitä sanottavasti kärsinyt.

    VastaaPoista
  21. No niin! Huonosti hajoavien aspiriinitablettien ongelma ratkaistu: Ostin halvempaa rinnakkaisvalmistetta, Disperiniä, joka tosiaan hajoaa kämmeniin huonommin. Olenkin miettinyt, miten tätä kuorintaa voi käyttää joka päivä ilman että kädet hajoavat :D Aspirin-nimellä myytävät tabletit hajosivat heti pienestä vesimäärästä.

    VastaaPoista
  22. Hyvä tietää. Pitäydyn siis vastakin Aspirinissa. :)

    VastaaPoista
  23. Kokeilin yhdistelmää ensimmäistä kertaa ja olen hämmästynyt. Koskaan ei kuorinta ole saanut ihoni niin pehmeäksi ja sileäksi.

    Tokihan särkylääkkeen haju tuntui vähän oudolta kasvoilla, mutta yhdistelmä toimi mainiosti :). Ostin myös Aspirinia ohjeesi mukaan ja tabletti "tahnoittui" paljon helpommin kuin särkylääkkeenä käyttämäni Disperin.

    Melkein yhden kerran jälkeen voin sanoa että tästä yhdistelmästä tuli suosikkikuorintani. Toiveissa on että saisin näillä eväillä epäpuhtaan ihoni kuntoon.

    VastaaPoista
  24. Huippua! Minulla toimii hyvin edelleen, tosin enää ei tarvitse käyttää kuin kerran tai pari kuukaudessa. Eilen illalla juuri laitoin aspirinia kasvoille, kun hormonit olivat tuoneet mukanaan muutamia ikäviä näppyjä. Aamulla tilanne oli jo huomattavasti parempi. :)

    VastaaPoista
  25. Aivan mahtava postaus, tätä on pakko kokeilla! Tyhmä kysymys, mutta laitatko kuorinnan jälkeen millaisen kasvovoiteen? Itse kun en käytä yövoidetta, niin mietityttää. Tämän kuorinnan jälkeen kuitenkin olisi hyvä olla jokin kosteuttava(?) voide? Itselläni on rasvoittuva sekaiho ja jonkin verran epäpuhtauksia, olis ihanaa jos tämä toisi avun! Kiitos :)

    VastaaPoista
  26. Kokeile ihmeessä! Suosittelen kyllä jonkilaista kosteusvoidetta tämän kuorinnan jälkeen, voi kuivattaa ihoa paljonkin. Omat kasvovoiteeni ovat luonnonkosmetiikkaa (tällä hetkellä ICARE), mutta oikeastaan mikä tahansa perusvoide varmasti ajaa asian. En usko, että kasvovoiteissa rahalla saisi aina parempaa tai laadukkaampaa, ainesosat ratkaisevat. Luonnonkosmetiikkaan luotan voiteissa siksi, että niissä ei yleensä ole ihoani tukkivia tai muuten turhia aineita/kemikaaleja. Todennäköisesti jokin kevyt voide riittää, jos et muutoin edes sellaista tarvitse.

    VastaaPoista
  27. minulle nyt varsinkin hormoonien jälkeen on alkanut tulemaan hirveesti finnejä ja olen kokeillut kaikkea mahdollista, mutta en tätä. Pakko siis pistää kokeiluun ja käydä ostamassa Aspiriinä ja tuota kuorintavoidetta. Hyvä että joku on postattanu tällaisen ohjeen. :)

    VastaaPoista
  28. Toivottavasti tällä onnistuu! Itselläni ainakin on toiminut paremmin kuin hyvin. Teen edelleen tämän naamion/kuorinnan noin kerran viikossa, jotta iho pysyy raikkaana. Pelkkä aspiriinikin auttaa, jos tuota ananasnaamiota ei ole saatavilla. Ja jotain toisenlaista naamiotakin voi tietysti käyttää, mikä tahansa geelimäinen on varmasti hyvä.

    VastaaPoista
  29. Onkohan tuo Freemanin ananasnaamio lopetettu, kun en ole sitä juurikaan mistään löytänyt? :O Eilen onnesta soikeana kiikutin kassalle Kärkkäisellä omani, tosin aspiriini vielä puuttuu mutta innokkaana lähden kokeilemaan. :) Vaikkei ihoni oikeastaan missään huonossa kunnossa ole, pientä näppyä joskus. Mutta.. vaikkei ihossani ole näppyjä, se on jotenkin samean ja elottoman oloinen. :( Tupakoinnin lopettaminenkin saattaisi ehkä auttaa asiaa.. Mutta heti muistin tämän postauksesi kun ananasnaamion löysin, ja näillä ohjeilla lähdetään kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  30. En usko, mutta en osaa sanoa varmaksi. Itse en ole ostanut sitä pitkään aikaan, kun kaapista löytyy omiin tarpeisiin. Toivottavasti kokeilusi onnistuvat, tämä on edelleen lempparikuorintani!

    VastaaPoista
  31. Kiitos, kun linkkasit tähän! Tää on kummitellut mun mielessä jo jonkin aikaa. Harmi, ettei mulla oo ko. naamiota, mutta eiköhän aspiriinit voi mössätä vaikka perusvoiteeseen. itseasiassa mietin tätä asiaa kerran unentuloa odotellessa. Pohdin jo sitäkin, että menen töihin labraan omalla ajalla sekoittelemaan jotain naamioita :D (teen siis töissä lääkkeitä melkeinpä joka vko, joten siellä on vermeet sekoittelulle. Aika usein reseptillä menee just voiteita, joihin sekoitetaan sekaan jotain)

    Ja hyvä vinkki toi, et Aspirin hajoo paremmin kuin Disperin. Kun en asaa halua särkylääkkeenä käyttää, en oo asiaan mitenkään perehtynyt.

    VastaaPoista
  32. Totta kai aspiriinia voi käyttää myös ilman tuota Freemanin naamiota. :) Olen tainnut joskus itsekin kokeilla ihan vain jollain kosteusvoiteella. Ja pysyy se pillerijauhe kasvoilla yksinäänkin jonkin aikaa, vähitellen alkaa sitten vain varista pois. Ilman ananasnaamiota kuorivana ainesosana on ainoastaan asetyylisalisyylihappo (ja rakeet), mutta se onkin näistä kahdesta (AHA ja BHA) yksinään käytettynä tehokkaampi.

    Ja hei, jos saat töissä sekoiteltua jotain mahtavaa, niin huikkaa toki täällä tai omassa blogissasi. :)

    VastaaPoista
  33. Löysin blogisi kun etsin tietoa bb-voiteista ja nyt on Dr. Jart tilauksessa :) Nyt sitten löysin tämän keinon tehostaa tuon ananasnaamion vaikutusta, joka minulla sattuukin jo olemaan! Toivottavasti vie minunkin kipeät paukamat mennessään :)) Mahtava blogi, hyvin kirjoitettu ja siistin näköinen! Jatkampa tutkimusta mitä muuta jännää täältä löytyykään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BB-voide onkin yksi yleisimmistä hakusanoista joilla tänne päädytään, kiva että blogista oli apua! Vannon edelleen myös tämän aspiriinikuorinnan nimeen, käytän sitä viikoittan. :)

      Tervetuloa ja mukavaa tutkimusmatkaa!

      Poista
  34. on hirveän vaikeaa löytää mistään tuota ananasnaamiota: jos löydän, käyköhän se uusi versio vielä tähän tarkoitukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti käy. Itse ostin vastikään tuubin naamiota Anttilasta, Sokoksellakin olen sitä nähnyt. Aspiriini toimii kuorintana yksinäänkin, siihen voi kokeilla sekoittaa vaikka jotain puhdistusgeeliä tms., niin muruset pysyvät paremmin kasvoilla.

      Poista
  35. Jestas että ihmiset ovat uusavuttomia..... Ei kai sillä nyt ole MITÄÄN VÄLIÄ mihin naamioon/voiteeseen/muuhun mömmöön sen Aspiriinin sekoitat, teho perustuu nimenomaan _sen_Aspiriinin_sisältämään_asetyylisalisyylihappoon_. Kysymykset on tyyliin "räjähtääkö pääni jos käytän mitään muuta kuin juuri tuota nimenomaista Freemanin ananasnaamiota?". Äly hoi......

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>