tiistai 12. lokakuuta 2010

Karkeista ja kepposista

Lokakuu on jo pitkällä ja kuun lopussa häämöttää kaikkien naamiaisjuhlien äiti, Halloween. Nykyään tuota karnevaalia tavataan juhlia myös Suomessa, mutta itse en ole kemuille oikein lämmennyt. Ahdistun vain kovasti kaikesta krääsästä, ja jotenkin juhla tuntuu kovin väkinäisesti suomalaiseen kulttuuriin istutetulta. Johan meillä entuudestaan oli Pyhäin(miesten)päivä. Naamiaisia rakastan, mutta niitä voi järjestää vaikka joka viikko. :)

Minua on pyydetty tekemään Halloween-aiheisia meikkejä, ja aluksi ajattelinkin, että voisin tehdä muutaman. Tällä hetkellä blogille on kuitenkin niin vähän aikaa, etten ehdi meikkaamaan ylimääräisiä, vaikka kovasti tahtoisinkin. Ja päätin myös lopulta, etten oikeastaan edes halua tehdä toivemeikkejä Halloween-kategorian alle, teen niitä sitten myöhemmin ihan muuten vain.

No, onneksi tämä pieni blogini ei ole ainoa paikka naamiaisinspiraatiolle. Ainakin lähes jokaisesta jenkkiblogista löytyy tässä kuussa mielikuvituksellista karnevaalihulluttelua. Youtubesta nyt puhumattakaan. Itseoikeutettu Halloween-guru on tottakai jo monta kertaa tännekin linkitetty Petrilude, joka on omistanut pitkän soittolistan pelkästään näille syksyisille naamiaistuotoksilleen. Uusin niistä pakotti postaamaan lisää videospämmiä:


Drag-henkisen (ja ihanan kimaltavan!!) riikinkukkovideon lisäksi Joshin listalta löytyvät muun muassa sarjat seitsemästä kuolemansynnistä sekä Disney-pahiksista, mahtavan kieroutunut geisha-meikki, Jokeri Yön ritari -elokuvasta ja paljon muuta. Oma all time -suosikkini on tässä:

21 kommenttia:

 1. Minäkään en oikein perusta Halloweenista Suomessa, se tuntuu jotenkin väkinäiseltä täällä. Mutta silti tuntuu nykyisin järkkäävin pienille lapsillekin Halloweenkemut verisineen kakkuineen ja matoleivoksineen (hyi! En taho rumaa kakkua ;<).

  VastaaPoista
 2. Petrilude on kyl kovaXD ja toi zipper on niin creepyn näköinen:o lahjakas kaveri:D

  VastaaPoista
 3. Wau! Petrilude oli mulle uusi tuttavuus, aivan mahtava! Ja se Twisted Geisha on ihan mielettömän u p e a!!! Minä tykkään tosi paljon! Olispas kykyjä tehdä sellainen niin olisin ehdottomasti Twisted Geisha seuraavissa naamiaisissa!

  VastaaPoista
 4. Tuo alempi on niin ällön näköinen eli siis todella hyvin onnistunut :)

  VastaaPoista
 5. Plaz^, I agree. :)

  Panda, ainahan se on tietysti kivaa, jos lapset saavat kemuja. :) Mutta niitä voisi järjestää enemmän muutenkin. Ja todellakin, kuka haluaa syödä jotain silmämunia, kysyn vaan?

  tyttö, jonka nimeä en osaa kirjoittaa (saati lausua), olen kanssasi samaa mieltä. :) Olen haaveillut, että saisin joskus tehdä tuon vetoketjumeikin, mutta odotan vielä sopivaa tilaisuutta. Töihin en ihan viitsi.

  Mohn, kivaa, että saa tutustuttaa uusia ihmisiä omiin suosikkeihin. :) Se Geisha on mahtava, pitäisi tulla monta naamiaiskutsua, että voisi toteuttaa kaikki tuon listan hienoudet. Ehkä täytyy alkaa järjestää itse...

  Charming Nails, niinpä. Yäk.

  VastaaPoista
 6. Ooh, aika mieletön toi vetskarimeikki! Hui. Pelottavakin oikeasti.

  Minä tykkään Halloweenista paljonkin, mutta se juontaakin juurensa 80-luvun lopun Englantiin. Silloin olin vielä liian pieni osallistuakseni itse juhlahumuun, mutta kyllä meidän ovella kävi niitä trick or treat -hemmoja. Sittemmin Suomessa järjestettiin aina kavereille jonkinlaiset Halloween-juhlat. Tämä siis ennen kuin se varsinaisesti rantautui Suomeen ja Tiimarin krääsähyllyille, sen jälkeen ei ole oikeastaan niin paljoa koko juhla kiinnostanut..

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Tuollainen vaihtoehto-juhliminen kuulostaakin paljon kivemmalta. :) Krääsässä piilevät omankin vastahakoisuuteni syyt. Tuntuu, että Halloween yritetään väkisin tuoda Suomeen, että saataisiin kaikilta vain rahat pois. :( Muuten olisi ihan mukava juhla, kukapa ei tykkäisi säikyttelystä, pukeutumisesta ja karkeista?

  VastaaPoista
 9. juhlitaanko halloweenia lokakuun viimenen vkloppu vai marraskuun eka? joka toinen on eri mieltä kun olen kysynyt, häiritsee kun en tiedä varmaksi...

  VastaaPoista
 10. Kyllä se on lokakuun viimeisenä päivänä, riippumatta viikonpäivästä. Tietenkin, jos 31.10. sattuu vaikka torstaille, sitä on helpompi juhlistaa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. :) Eli jos haluaa juhlia Halloweenia viikonloppuna, se on väistämättä jompi kumpi.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa etten ole ainoa jonka mielestä Halloween Suomessa on ärsyttävän teennäistä krääsäkakkarahastusta! Jossain muissa maissa se voi toimiakin, mutta täällä se on vain niin... kuivaa ja turhaa. Kyllä sitä muillakin tekosyillä voi vetää naamaansa hillittömän överin naamiaismeikin! :D

  VastaaPoista
 12. Ja kun kyse on kuitenkin periaatteessa samasta asiasta, jota Suomessa on juhlittu Pyhäinpäivänä. Joku ystävänpäivä on jo asia erikseen, kun se on yhtä uusi ja keksitty juhla maasta riippumatta. Halloweenilla on kuitenkin pitkät perinteet, mutta krääsäkauppiaita lukuun ottamatta se on Suomessa kaikille ihan turha ja ylimääräinen juhla.

  VastaaPoista
 13. Hei, esittäisin juttutoiveeksi sellaista, että millä tuotteilla saisi tehtyä täydellisen pohjan vähemmän täydelliselle iholle?
  En ole löytänyt oikeastana mistään meikkiblogeista mitään vinkkejä todella epätasaisen esim. akneihon pohjan tekemiseen. En tiedä mitkä tuotteet toisivat hehkeän, ei-pakkelimaisen lopputuloksen, niin että punaisuudet ja jopa epätasaisuus edes jossain määrin peittyisi? toimiiko tällaiseen pohjaan esim. mineraallimeikit?

  Onko antaa mitään vinkkiä tässä asiassa, tai esim. vinkata minut johonkin toiseen blogiin, josta saisin tähän vastauksen?

  VastaaPoista
 14. Hyvä idea, yritänpä kasata aiheesta jonkinlaisen postauksen.

  Näin yleisenä vinkkinä voisin ehdottaa nestemäisen meikkivoiteen ja mineraalimeikkipohjan yhdistelmää, jossa mineraalipohjaa käytetään tavallisen irtopuuterin tapaan. Itse olen päässyt tällä tavoin peittävään, mutta kuulaaseen lopputuloksen ihoni ollessa huonona. Tietenkin peiteainetta laitetaan tarpeen mukaan ennen mineraalimeikkiä, ja rasvaiselle iholle voi tarvita viimeistelyyn vielä lisäksi "oikeaa" puuteria hillitsemään kiiltoa.

  Kokeile myös googlettaa "flawless skin". Useissa englanninkielisissä blogeissa ja Youtube-kanavilla on ohjeita meikkipohjan tekoon; joistakin niistä voisi olla apua. Teen itse tutkimusta asian tiimoilta ja kokoan vinkit postaukseen, mutta en ollenkaan osaa luvata, milloin ehdin asiaan paneutumaan.

  VastaaPoista
 15. Tsekkaa vielä tämäkin:

  http://lazydynamitee.blogspot.com/2010/03/morosta-ihmiseksi.html

  VastaaPoista
 16. Noihin Halloweenin päivämääriin muuten liittyen: ns. oikea halloween jota ulkomailla juhlitaan, on aina lokakuun viimeinen päivä. Suomessa pyhäinpäivä sen sijaan osuu vähän mihin sattuu, tänä vuonna se on muistaakseni 6.11.. Olisiko se joku tietty viikonpäivä pääsiäistä laskien tai jotain muuta yhtä hauskaa. Anyway, vaikka halloween on pyhäinpäivä niin Suomessa se ei päivämäärältään mene aina yksiin muun maailman kanssa.

  VastaaPoista
 17. Wikipedian mukaan "Pyhäinpäivä on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä, jota vietetään Suomessa välille 31.10.–6.11. osuvana lauantaina."

  VastaaPoista
 18. Karoliina, en ole toistaiseksi suostunut sanomaan ääneen omaavani akneihoa mutta tällä hetkellä ihoni voi todella huonosti. Olen todennut Artdecon Camouflage-meikkivoiteen (joka on enemmän tehokkuutensa - n.50% pigmenttiä - ja koostumuksensa puolesta peiteväri kuin meikkivoide) yhdistettynä saman sarjan Camouflage Fixing Powderiin olevan paras tähän mennessä kokeilemani näppyjen ja punaisuuden peittäjä. Siihen sitten mineraalimeikkipohja päälle niin lopputulos ei ole ihan niin pakkelinen ja maskimainen, kuin nestemäisillä ja voidemaisilla meikkipohjilla tehtynä. Tuolla kaksikolla olen pystynyt peittämään jopa rumia rikkinäisiä monttuja niin, että tulos on suht katseen kestävä. Suosittelen erittäin lämpimästi! Toivottavasti tämä kommentti osuu vielä silmiisi. ;-)

  VastaaPoista
 19. Heippa! Sinulle on aurinkoa blogissani :) vaikka olitkin ajatusta nopeampana sen jo sieltä bongannutkin ;)

  VastaaPoista
 20. Noh, oli tylsää töissä... :D Mutta kiitos vielä toiseenkin kertaan.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>