sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Arkiset sumusilmät revisited

Lupailin maanantaina tutorialia värikkäästä ja helposta smoky-meikistä, johon olen turvautunut syksyn tultua useampanakin arkiaamuna. Meikki on vaivattomasti varioitavissa - sen voi toteuttaa lähes minkä värisenä tahansa. Alkuviikon kuvassa oli punaisia ja luumun sävyjä yhdistelevä versio, tämän version tein vihreällä.Swatchasin malliksi muutamia sävypareja Coastal Scentsin Metal Maniasta, joka on pysynyt luottopalettinani kesästä saakka. Tähän meikkiin tarvitaan kaksi eriväristä luomiväriä (+ vaalea korostussävy), joista toinen on selkeästi tummempi ja toinen vaaleampi. Sävyjen on tarkoitus olla lähellä toisiaan, (ei siis kannata käyttää esimerkiksi punaista ja vihreää keskenään) mikä tekee myös häivyttämisestä helpompaa. Tutorialissa olivat käytössä nuo vasemmanpuoleiset vihreät, joilla meikistä tuli kokonaisuudessaan hieman vaaleampi kuin siitä alkuviikosta näyttämästäni. Systeemi on molemmissa kuitenkin sama.Lähtöruutu: meikkivoide, peiteaine, puuteri ja meikatut kulmat.Pohjustin liikkuvan luomen Detrivoren silmämeikinpohjustajalla ja piirsin mustalla silmämeikkikynällä rajauksen ylä- ja alaluomelle. Yläluomen rajaus saa olla todella paksu, suurin piirtein liikkuvan luomen puoleen väliin, eikä siisteydestä tarvitse välittää. Sotkin rajaa pehmeämmäksi jäykällä, litteäpäisellä siveltimellä.Painelin tummempaa vihreää mustan rajauksen päälle pienellä, litteällä ja jämäkällä siveltimellä. Luomiväri tarttuu tahmean pohjustuksen ja kynän päälle hyvin, ja on tärkeää saada se pakatuksi tiiviiksi, intensiiviseksi värikerrokseksi.Painelin samalla tavoin vaaleamman vihreää luomiväriä liikkuvan luomen yläosalle, mutta en luomivakoa kauemmaksi. Lisäsin väriä vähän myös alaluomelle. Pyyhkäisin siveltimen paperiin ennen uutta väriä, mutta jos sinulla on useita vastaavanlaisia suteja, vaihda toki puhtaaseen.Häivytin värit toisiinsa puhtaalla, pehmeällä, pyöreäpäisellä siveltimellä. Samalla siveltimellä häivytin vaaleampaa vihreää ylös kulmaluulle päin. Oikeanlaisen siveltimen kanssa häivyttäminen on nopeaa ja helppoa. Sivellin tekee kaiken "työn", sitä ei tarvitse kuin vähän pyöritellä luomivaossa. :)Lisäsin vaaleaa luomiväriä tuomaan valoa silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle. Tämän vaiheen teen yleensä aina kun meikkaan, väreistä tai meikin tyylistä riippumatta. Pidän siitä, miten vaalea väri avaa katsetta sekä tekee meikistä raikkaan ja viimeistellyn näköisen.Ripsiväri ryhdistää meikin kuin meikin. Huvikseen voi vaikka verrata tätä kuvaparia edelliseen. :D Oikeanpuoleisessa kuvassa olen lisännyt alaluomelle vähän glitteriä, mutta luonnonvalossa sitä ei oikein näe. Lopuksi rajasin silmän sisäpuolen mustalla kynällä ja painelin päälle tummempaa vihreää luomiväriä. Rajauksen voi (varsinkin päiväsaikaan) halutessaan jättää poiskin, mutta se eittämättä tekee meikistä huolitellumman näköisen.

11 kommenttia:

 1. Todella hyvä tutorial, selkeät kuvat ja hyvin tehty meikki. Sulla on hieman erilainen tapa/järjestys laittaa värit luomelle kuin itsellä. Jos joskus ottaisi aikaa ja kokeilisi sinun tapaasi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :) Järjestys ja värien paikat luomella vaihtelevat kyllä meikistä rippuen, mutta laitan luomivärin aina samalla tavalla (siis ensin painelen paikoilleen ja sitten vasta häivytän). Olisikin varmaan ihan avartavaa kokeilla välillä myös muunlaisia tekniikoita.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä tutoriaalista! Tosi mielenkiintoinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Pitääkin kokeilla jotain tämän tyylistä ensi viikolla kun mulla tuo Metal Mania palettikin sattuu olemaan. En tosin kyllä varmaan valitse juuri noita vihreitä sävyjä vaan yllättäen todennäköisesti jotain violettia. :) Glitterit ja sisärajaukset jätän myös pois. En ole ikinä oppinut käyttämään sisärajauksia kun piilolasien käyttäjiltä ne on periaattessa kielletty.

  VastaaPoista
 4. Hyvin tämä toimii ilmankin, kiva että innostuit!

  VastaaPoista
 5. Hyvä tutorial, täytyy kokeilla! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan selkeä tutorial :).

  Ja aaah tutorial joka on tehty pyöreälle ja hieman kuopassa olevalle silmälle *halaus* <3 Näitä ei todellakaan ole liikaa.

  Terveisin megakuoppasilmä.

  VastaaPoista
 7. kiukkupussi, kiitos, ei kun testaamaan vain sitten. :)

  Panda, me taas kutsumme isäni puolen sukulaisten kanssa toisiamme kuulasilmiksi, kun kaikilla on tällaiset enemmän tai vähemmän alaluomelta ulkonevat silmät. :D

  Monet neuvovat pyöreäsilmäisiä häivyttämään luomivärit kissamaiseen muotoon, että silmästä tulisi pidemmän ja kapeamman oloinen. Itse en oikein tykkää siitä tavasta, koska a) en osaa sitä kunnolla ja b) pidän silmistäni pyöreinä. :)

  Niin, ja *halaus* takaisin.

  VastaaPoista
 8. Haluaisin vähän viiveellä kiittää ihan mahdista tutoriaalista, tuli tarpeeseen ja on toiminut langan täällä päässä loistavasti käytännössä :)

  Siispä kiitokset ja kumarrus :)

  VastaaPoista
 9. No mutta, onpa mukava kuulla. Otan kiitokset vastaan ilomielin. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitokset! sain inspiraation pitkästä aikaa värikkäämpään meikkiin, rohkeana valitsin vielä sinisen version. kiva tuli.
  mistä olet tilannut metal manian? olet sen kyllä varmasti jossain maininnut. itselläni on manly 120, mutta siinä on mielestäni liikaa jauhoisia mattavärejä.

  VastaaPoista
 11. Coastal Scentsin nettisivuilta tilasin (www.coastalscents.com), mutta vastaavia saa edullisemmin ainakin eBaystä. Lisää paletista (swatcheja) täällä:

  http://lazydynamitee.blogspot.com/2010/05/kesaheila.html

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>