keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Ihmeaineita, osa 2

Toinen muutama kuukausi sitten ostamistani L'oréalin ihmeaineista oli ripsiä kasvattava ja nimensä mukaan ilmeisesti myös uudistava (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan) Renewal Lash -seerumi. Tuote on kirkasta geeliä, joka on tarkoitettu levitettäväksi ylä- ja alaripsiin aamuin illoin. Applikaattorina tuubissa on jännän vänkyrä muovipää, joka ilmeisesti vähän niin kuin mukailee silmän muotoa. Muotoilu on siinä mielessä onnistunut, että käyrällä applikaattorilla kaarevan tuubin saa helposti kaavittua tyhjäksi asti.
Käytin tuotetta aluksi ohjeen mukaan kaksi kertaa päivässä, mutta aloin pian levittää sitä ripsiini vain iltaisin, sillä ripsivärin laittaminen klimpeiksi kuivuneen ripsenkasvatusaineen päälle osoittautui mahdottomaksi. Nykyään olen unohtanut aineen parina iltana viikossa, mutta suhteellisen säännöllisesti olen sitä kuitenkin käyttänyt. Käyttö on ollut muuten miellyttävää, mutta ripsiin levitettäväksi seerumiksi tuotteessa on yksi perustavanlaatuinen vika - se kirvelee silmiä. Pikasilmäys INCIin paljastaa syylliseksi alkoholin, jota seerumissa on veden jälkeen toiseksi eniten. Au.

Ennakko-odotuksista (tai niiden puutteesta) huolimatta tuote kuitenkin tuntuisi toimivan. Tietenkään päivittäiskosmetiikan hintaryhmästä ei voi olettaa löytävänsä yhtä dramaattisia muutoksia aikaansaavaa tuotetta kuin reilusti toistasataa euroa maksavista ripsiseerumeista (kuten esimerkiksi tämä tai tämä). Noin viikon seerumisivelyn jälkeen huomasin kuitenkin ripsiä kasvavan jopa yläluomellani. :D Sittemmin olen levittänyt seerumia vähän varovaisemmin.Otin malliksi myös ennen- ja jälkeen-valokuvat, mutta enemmän tämä raportti kuitenkin nojaa mutu-pohjalle kuin kuvallisiin todisteisiin. Pituudessa ei kuvien perusteella ole huomattavaa eroa, mutta ripset näyttäisivät parin kuukauden aikana ainakin vähän tuuhentuneen. Molemmissa kuvissa ripsissä on Max Factorin vedenkestävä False Lash Effect, jälkimmäisessä maskara on tosin vähän kuivempi. Kuvien kummallinen rajaus palvelee blogini yleistä esteettisyyspyrkimystä: alaluomen rypyt eivät mielestäni kaivanneet makrokuvatasoista esittelyä.

5 kommenttia:

 1. Kuvissa ei näy tosiaan eroa... Itsekin kokeilin tuota kuukauden, mutta en vaan sitten jaksanut pidempään kun aamurutiineihin tuli yksi ylimääräinen step seerumin poispesun myötä. Mä en tykkää mistään mikä pidentää aamurutiineja ^_^ Eli kun tuota laittaa illalla, niin aamulla ripset on niin klimpissä että nehän täytyy pestä ennen ripsarin laittoa.

  VastaaPoista
 2. Kuinka paljon maksoit tästä seerumista? :)

  VastaaPoista
 3. Sanni, minua seerumin pois peseminen ei häirinnyt. Siinä se meni aamupesun yhteydessä. Mutta joo, ei tämä nyt sellainen tuote ollut, jota jäisi kamalasti kaipaamaan.

  shiny, en osaa tarkkaan sanoa, mutta 15 euron tienoilla se hinta varmaan oli.

  VastaaPoista
 4. Sisältääkö tämä ko. seerumi oikeasti jotain ainetta, joka aiheuttaisi ripsien kasvamista? Ymmärtääkseni joitain aineita, on, ja ne sisältävät prostaglandiinia, mutta olen ymmärtänyt tämän olevan vain mainoshuttua?

  VastaaPoista
 5. Olen täysin mainoksen uhri. :) INCI-tietouteni ei ole sillä tasolla, että osaisin lukea mitä vaikuttavia aineita tässä seerumissa on (jos mitään), mutta ainesosaluettelo löytyy kyllä googlella, jos kiinnostaa perehtyä tarkemmin. Käsittääkseni tätä seerumia ei varsinaisesti markkinoida ripsien pituutta kasvattavana, vaan ennemminkin niitä ravitsevana ja vahvistavana.

  Itse innostuin tästä lähinnä Lauran blogitekstin ja kokemuksien myötä:

  http://www.lollipop26writes.com/2010/03/loreal-renewal-lash-serum2-and-bit.html

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>