maanantai 25. lokakuuta 2010

No Escape from Reality

Ihan vain todistaakseni, etten ole tyystin lopettanut meikkaamista, julkaisen satunnaisen arkimeikin muutaman viikon takaa. Myös Heidi kirjoitti aiemmin tänään työaamujensa luottomeikeistä, ja olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä siinä, miten pienikin laittautuminen tekee päivästä heti paremman. Omalla kohdallani jopa siinä määrin, että mennessäni yhdeksäksi töihin (työmatkaan kävellen kuluu 1-2 minuuttia) herään kuitenkin aamuisin aina seitsemältä, jotta ehtisin rauhassa syödä, lukea blogeja ja laittautua. Silti kiire painaa päälle lähes poikkeuksetta, ja meikin pitää olla suht nopea ja helppo.

Kasvojen meikkaamiseen käyttämästäni ajasta en koskaan tingi, mutta silmämeikin virkaa ajaa usein pelkkä ripsiväri + vaalea luomiväri. Toisaalta, syksy on saanut minut palaamaan jälleen myös tummien värien pariin - jotenkin ne tuntuvat turvallisilta ja kotoisilta hämärinä aamuina. Tummat sumusilmät ja kiire voi kuitenkin olla kohtalokas yhtälö.Olenkin kehitellyt itselleni smoky-meikistä työaamuun sopivan vaihtoehdon, jota olen versioinut omasta mielestäni ihan onnistuneesti jo useilla eri väreillä. Yllä kuvassa marjanpunaisia ja luumun sävyjä Coastal Scentsin Metal Mania -paletista, joka on kuin tehty syksyyn. Pohjustin luomen ja piirsin sekä ylä- että alaluomelle ripsirajaan paksun mustan rajauksen, jota sotkin ja pehmensin vähän siveltimellä. Mustan rajauksen päälle (ja yläluomella vähän pidemmälle luomivakoa kohti) painelin tummempaa luomiväriä (kuvassa punertava violetti), ja yläluomelle sen yläpuolelle vielä vaaleampaa luomiväriä samasta sävymaailmasta (punaisempi väri). Sitten häivytin värit uudella siveltimellä toisiinsa ja kulmaluuta kohti. Arkisin en useinkaan nosta luomiväriä aivan niin korkealle kuin dramaattisemmissa ilta- tai blogimeikeissä. Silmän sisänurkan meikkasin tapani mukaan vaalealla helmiäisellä.

Tänä syksynä olen myös innostunut uudelleen glitteristä arkimeikeissä, se jos joku piristää synkempiä aamuja! Laitan glitteriä yleensä vain joko silmän sisänurkkaan tai alaluomelle, ettei kokonaisuudesta tule liian överi. Juhlameikeissä taas enemmän on aina enemmän.

Tästä meikistä olisi ollut helppoa tehdä myös tutorial-postaus, mutta aika ei vain ole riittänyt. :( Voisin kyllä yrittää tehdä sellaisen vaikka ensi viikonloppuna, jos jotakuta kiinnostaa. Tai sitten jatkan vuosikymmenmeikkejä. Tai miksei molempia, jos oikein villiinnyn (ja jos ei ole muuta elämää tekemistä). :D

9 kommenttia:

 1. Kiinnostaa. Siis tutorial tuohon meikkiin. :D

  VastaaPoista
 2. Tutorial olisi kiva, meikki näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Upea silmämeikki! Jälleen kerran! :) Oot kyllä taitava <3

  VastaaPoista
 4. LemonJuice & Charming Nails, tutorial it is!

  Nonnu, kiitos. :) Menin näistä kehuista kyllä vähän hämilleni, mutta mukavaa, että tykkäät.

  VastaaPoista
 5. Hieno meikki, tykkään kovasti. Simppeli, mutta "with a twist". Tutoriaali tästä olisi tooosi kiva!

  VastaaPoista
 6. Kaunis!

  Mullakin tekee tiukkaa saada mitään blogimateriaalia meikeistäni.... mulla kun menee se tunti kunnon meikkiin, enkä nykyään meinaa enää millään saada puristettua sitä aamuisin, niin menen nopeilla tricolore-vakiomeikeillä joita ei juuri blogiin viitsi kuvailla.

  Halloween-meikit jää mullakin tekemättä, mutta mihinkäs meitä muita tarvitaan kun on Jenkit ja Jangsara! ^_^

  VastaaPoista
 7. Ankka, kiitti. Hassua, miten nämä tavalliset meikit tuntuvat omasta mielestäni vähän turhalta blogin täytteeltä, mutta muut saattavatkin pitää niistä. :)

  Sanni, niinpä. :) Eipähän tarvitse stressata jännittävistä mörkömeikeistä saati siitä, miten niitä ehtisi tekemään valoisaan aikaan. :D

  Aamurutiinisi kuulostavat ajankäytöllisesti hyvin samankaltaisilta kuin omani.

  VastaaPoista
 8. Nättimys!! Tykkään paljon! Pakko ihailla teitä jotka osaatte meikata noin helkkarin siististi ja saatte mahtumaan noin monta sävyä yhteen silmään! *ihailee*

  Mulle arkimeikki on aina hyvin neutraali, sellainen no makeup-tyylinen. Sitten viihteelle yritän aina vääntää jotain erikoisempaa ja intensiivistä. Musta vaan aina tuntuu, että mitä monimutkaisempaa yritän, sen sotkuisempi on lopputulos, loppuu tila kesken tai jotain.

  Toinen mitä mulle hyvin usein tapahtuu on, että vaikka meikki olisi aluksi omastakin mielestä ihan ok niin jossain vaiheessa (yleensä kun se alkaa olla valmis), se alkaakin näyttää vähemmän kivalta, vähemmän intensiiviseltä, vähemmän voimakkaalta, vähemmän kaikelta. Paitsi enemmän sotkuiselta. Olen mestari sokeutumaan ja/tai näkemään harhoja mitä tulee omaan meikkiin...

  VastaaPoista
 9. Heh, eivät nuo tuntemukset ihan outoja ole itsellenikään. Opiskeluaikana oli aikaa olla aamuisin kokeilevampi, ja monesti sellaisina päivinä teki luennolle päästyä jo mieli pyyhkiä meikit pois. :D Siitä asti kun kunnolla kiinnostuin meikkaamisesta, olen tosin aina meikannut muiden standardeilla huomiotaherättävästi. Itse pidän esimerkiksi tuota ylläolevaa ihan perusarkimeikkinä, mutta jotkut ystäväni eivät rohkenisi meikata samoin edes juhliin. To each her own, siis. Tärkeintähän on, että itse viihtyy omassa meikissään.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>