lauantai 4. syyskuuta 2010

Synttärilahja

Ostin viime viikolla itselleni lahjaksi jo kauan aikaa Akateemisessa Kirjakaupassa ihastelemani Rae Morrisin Makeup - The Ultimate Guide -kirjan (Apple Press, 2008). Monet selailemistani meikkikirjoista ovat olleet vähän liiankin "perusteoksia", ainakin siinä mielessä, että en itse ole kokenut saavani niistä mitään uutta. Morrisin kirja sopii mielestäni inspiraation lähteeksi ja jopa varsinaiseksi oppaaksikin myös kaltaisilleni ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet meikeistä huolestuttavan paljon keskivertoa enemmän.Kirjan kuvat ovat laadukkaita ja ennen kaikkea huiman kauniita. Kaikkien meikkikuvien ohessa on kuva kuvalta ohjeistava tutorial, jonka valokuvia ei meikkioppaille poikkeuksellisesti ole retusoitu.Tekstiosa on jaettu neljääntoista kappaleeseen, joissa käsitellään kaikkea meikkipakin (tai -pussin) välttämättömästä sisällöstä kulmakarvoihin ja irtoripsiin.Ohejistus luomivärien lukumäärästä hymähdytti, mutta irtoripsien oikea paikka oli kieltämättä hukassa.

Varjostus, korostus ja aurinkopuuterointi (bronzing) ovat kukin saaneet omat lukunsa. Tekstiä havainnoillistetaan tavallisten valokuvien lisäksi myös erilaisten kaavioiden avulla, ja meikkituotteista sävyineen annetaan konkreettisia esimerkkejä.Tekstin lomasta löytyy meikkaamisen perusteiden lisäksi hyviä ja yllättäviäkin vinkkejä, joista ehdottomasti parhaana pidin ruokasoodan käyttämistä kasvojen kuorintaan. Testattu on, ja toimii loistavasti!Huulikiillon käyttöä en itse lähtisi rajoittamaan, mutta on totta, että liiallinen kiilto suupielissä voi näyttää kummalliselta... Neuvo meikkivoiteen mätsäämisestä dekolteen ihoon totutun leukapielen sijaan saa tosin kannatusta myös täältä suunnalta.

Mielenkiintoisimpia lukuja olivat vanhemmille naisille suunnattujen meikkivinkkien Over 40 sekä Ten Minute Makeovers, joiden joukosta löytyi tämä helmi:
Kaikki kuvat räpsitty kameralla Morrisin kirjasta.
Copyright: Rae Morris & Steven Chee, 2008.

9 kommenttia:

 1. This seems like a very useful kind of a book... I think you forgot to mention the price :P or is it too scary?

  VastaaPoista
 2. Haluaa!
  Ostin Jemma Kiddin make-up masterclassin, mutta se taitaa olla hyvin peruskirja, jossa on lisäksi typeriä ohjeita kuten vaaleaihoiselle ei fuksianpunainen huulipuna käy...hohhoi.

  VastaaPoista
 3. LiisK, haha, nothing too scary about the price. :D I paid around 30 euros for my copy, but I'm sure you will find one for a lot cheaper from an online book shop.

  milipili, mulla on itsellä Bobbi Brownin Makeup Manual, joka on myös ihan kiva kirja, mutta sortuu välillä vääntämään liiaksi rautalangasta tai luomaan tyhmiä sääntöjä. Tämä oli huippu, suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Hii, kuullostaa kivalta kirjalta. Just tota Bobbi Brownin kirjaa kattelinkin joku aika sitten. En ollut aiemmin tajunnut, että kivoja meikkikirjojakin tosiaan on olemassa :D Joten ne vähän niinkuin nousi himotuslistalle... Mies tosin totesi asiasta "etkö sää jo osaa meikata?" :D

  VastaaPoista
 5. Heh, hyvin miehekkäästi todettu. :) Ostin oman Bobbi Brownini Hulluilta päiviltä, ja siihen hintaan nähden oli kyllä ihan kelpo ostos. Paljon hyvää luettavaa, mutta vähemmän inspiroiva kuin tämä Morrisin opus.

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaa oikein mielenkiintoisalta kirjalta :) Bobbi Brownin oon halunnut jo pidempään, nyt tuli uus kirja toivelistalle :)

  VastaaPoista
 7. Toivelistoissa on se huono puoli, että niistä voi tehdä loputtoman pitkiä. ;) Mulla on haaveissa Alex Boxin ja Rankinin kirja, josta joskus kerroin täälläkin, mutta en ole saanut vielä hankittua. Mutta toiveita ja haaveitahan pitää olla, muuten olisi melko tylsää.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa kivalta kirjalta! Kelpais mullekkin :D x

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>