lauantai 31. lokakuuta 2009

Pari kivaa nettiasiaa

Purity-blogin Sanna vinkkasi jokin aikaa sitten, että amerikkalainen tavaratalo Nordstrom on ruvennut toimittamaan nettikauppansa tuotteita myös ulkomaille. Tämä on iloinen uutinen kaikille kosmetiikan ystäville, sillä dollarin kurssi on edelleen verraten heikko euroon nähden, ja Nordstromin valikoimissa on huomattava valikoima eri merkkejä. Sivuilta löytyy muiden muassa Bobby Brownin, Diorin, MACin, Bare Escentualsin (Bare Minerals), GHD:n, Laura Mercierin, NARSin, Shu Uemuran (ripsentaivuttimet!!), Smashboxin ja Too Facedin tuotteita. Saapa sieltä jopa Philosophya, joiden ihanilta vaikuttavia suihkugeelejä ja Hope-sarjan voiteita olen halunnut kokeilla jo ties kuinka kauan.
Nordstromilla shoppailuun pätevät samat säännöt kuin muihinkin nettikauppoihin EU:n ulkopuolella: yli 45 euron arvoisiin ostoksiin (postikulut mukaan luettuna) lisätään 22% arvonlisävero, ja 10% tullimaksu. Käytännössä tullia ei tarvitse maksaa, jos ostosten arvo ei ylitä 100 euroa, sillä alle 10 euron tullia ei peritä. Kätevää tässä tapauksessa on se, että tavaratalo laskee verot ja tullit valmiiksi ja lisää ne laskun loppusummaan, jolloin paketin saa kotiovelle tai lähipostiin eikä sitä tarvitse itse hakea tullista. Samalla tavalla tuotteitaan myy myös Saks Fifth Avenue, jonka valikoimiin kannattaa niin ikään tutustua.

Toinen otsikon mainitsema "kiva nettiasia" on tämänhetkinen YouTube-lempparini Laura (aka lollipop26), jonka jutusteluja jaksaisin kuunnella (ja kuuntelenkin, itse asiassa) vaikka joka päivä. Laura on kotoisin Lontoosta, mutta asuu tällä hetkellä työnsä vuoksi Dubaissa, ja on armoitettu kosmetiikkaintoilija. Lisäksi myös kaunis ja sympaattisen oloinen ja puhuu englantia söpösti.

Edit 27.12.2011: Laura on suureksi surukseni jättänyt YouTuben, mutta bloggaa osoitteessa www.buynowbloglater.com.

2 kommenttia:

 1. Eihän Nordstromilta saa enää tilattua Suomeen? Yritin viime vuoden lopulla tilata, mutta en onnistunut. :/

  Minuakin harmittaa, että Laura lähti YouTubesta. Voin paljastaa salaisuuden: Laurasta lähti alunperin suuri MAC-hulluuteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, ettei saa. En ole itse edes kokeillut, halusin tässä vain välittää viestin. :) Tuossa on muuten joskus ollut upotettu video Lauran kanavalta, mutta liekö poistettu kokonaan, kun linkki on kadonnut?

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>