perjantai 4. helmikuuta 2011

Meikki ja valokuvaus

Ystäväni käy usein mallina paikallisella valokuvastudiolla ja hän on pyytänyt minua mukaan meikkaajaksi. Kokemukseni kuvausmeikeistä rajoittuu tätä blogia varten pokkarillani räpsimiin valokuviin, joten halusin perehtyä asiaan vähän paremmin. Aion koota tähän tekstiin vinkkejä netistä, kirjoista ja toivon mukaan myös blogini lukijoilta (erityisesti valokuvaajat ja ammattimeikkaajat, kertokaa kokemuksistanne!). Laitan tekstin linkkinä blogin sivupalkkiin ja täydennän aina sitä mukaa kuin opin uutta.

Kerro valokuvameikkivinkkisi kommenteissa!
VÄRIVALOKUVAT
  • Vältä valoa heijastavia tuotteita - myös suojakertoimellisia meikkipohjia ja puutereita, joissa käytetty titaanidioksidi heijastuu salaman kanssa kuvatessa valkoisena. Tämä saa kasvot näyttämään kalpeilta (niin kuin kuolleella, ei niin kuin Dita Von Teesella). Valokynällä tai valoa heijastavalla peiteaineella saa helposti kasvoilleen ikävännäköisen, käänteisen pandamaskin. Myös korostustuotteiden ja helmiäisluomivärien kanssa kannattaa olla varovainen.
  • Edelliseen liittyen, suosi mattaluomivärejä ja -poskipunia.
  • Tehosta katsetta rajauksella. Myös irtoripset sopivat hyvin.
  • Salama ja studiovalaistus syövät värejä, joten valokuvaan kannattaa meikata vähän reippaammalla kädellä kuin tavallisesti.
  • Mutta jos valokuvat otetaan ulkona, tee meikistä kevyt. Luonnonvalossa liika meikki näkyy heti.
  • Meikin on hyvä olla peittävä, mutta vältä elottomaksi tekevää paksua pakkelikerrosta. Jos voit korjailla meikkiä välillä, puuteria ei välttämättä tarvitse. Liika puuteri voi tehdä kasvoista naamiomaiset. Puuteri myös korostaa epätoivottuja karvoja, etenkin lähikuvissa.
MUSTAVALKOKUVAT
  • Huomioi, että värejä tärkeämpiä ovat valöörierot. Kiinnitä siis huomiota meikkisävyjen tummuusasteeseen. Sininen ja punainen huulipuna voivat näyttää samalta.
  • Myös meikin tekstuurilla on väliä. Kiilto on mustavalkokuvassa hyvä tehokeino.
  • Peitä huolellisesti ihon punaisuus ja tummat silmänaluset, sillä ne näkyvät mustavalkokuvassa tummina läikkinä.
  • Panosta varjostuksiin ja korostuksiin, etteivät kasvot jää latteiksi.
  • Poskipunasta tulee helposti likainen vaikutelma, sen voi jättää poiskin.
  • Kylmät värit toistuvat tummempina, lämpivät vaaleampina.
  • Tumma huulipuna näyttää helposti mustalta, mattahuulipuna puolestaan lattealta.
Yleisesti kannattaa miettiä, millaisena itseään haluaa katsella kymmenen, tai vaikka kolmenkymmenen vuoden päästä. Eli vaikka Amy Winehouse -tyyliset rajaukset ja shokkipinkki huulipuna ylioppilaskuvassa vaikuttaisivat hauskalta idealta, ne kannattaa säästää toiseen kertaan. Ellet sitten meikkaa samalla tavalla muinakin päivinä. Valokuvassa on joka tapauksessa tärkeää näyttää omalta itseltään. Hillitty häämeikki ei pue tyyppiä, joka viihtyy parhaiten kirkkaanpunaisessa huulipunassa, eikä smoky eye ole luonnonlapsen valinta.

Kuvituksena uuden idolini, moniosaaja Karl Giantin tuotoksia (mies viimeisessä kuvassa).

* * *

I have been asked to do my friend's makeup for a photoshoot. If you have any tips for doing makeup for photography, please let me know.

15 kommenttia:

  1. Kumpa ois tajunnut perehtyä tähän aiheeseen ennen joulukuussa vietettyjä lakkiaisiani.. Muistoksi jäi nimittäin kamala kasa kuvia, joissa mun iho on kuin vahanukella :D

    VastaaPoista
  2. Jesh, kiitoksia tästä, justiinsa pohdin poikaystävän kanssa mikä oli tuo aine mitä meikkivoiteessa ei saanut olla. Taisin lukea tuon jutun Rae Morrisin kirjasta, mutta en vain saanut aineen nimeä päähäni.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, en ole itsekään aiemmin juuri kiinnittänyt huomiota tällaisiin juttuihin, mutta nyt otin asiakseni paneutua aiheeseen tarkemmin. Minulla on myös traumoja lakkiaiskuvista, vaikkakaan ei meikkiin liittyviä. Useinhan sitä on parhaimmillaan silloin, kun ei olisi välttämätöntä. Varta vasten valokuvattaessa sitten näyttää ihan kummalliselta. :)

    Anonyymi, eipä kestä. Morris tosiaan taisi kirjoittaa aiheesta. Itse olen oppinut salaman ja titaanidioksidin yhteensopimattomuuden kantapään kautta...

    VastaaPoista
  4. Nää on hyviä vinkkejä, olen kyllä monesti miettinyt millainen kasa pakkelia joillain gooteilla esim on naamassa, kun kamerakin syö siitä osan :D

    Jos teet noita haasteita, mun blogissa olisi sinulle tuollainen 7 faktan tunnustus. En ollut ihan varma meneekö se ihan tämän sivun aihemaailmaan, mutta sait sen silti!

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Otan haasteen vastaan ilomielin. Olen tehnyt niitä pari aiemminkin, löyttyvät tuolta arkistoiden kätköistä "yleistä"-tagin alta. Perehdyn asiaan paremmalla ajalla. :)

    VastaaPoista
  6. Tosi mielenkiintoinen aihe! Oon käynyt lueskelemassa tätä ihan innoissani parina päivänä :)

    VastaaPoista
  7. Opettajani käski kiinnittää väreihin huomiota, mikäli kuvataan ulkona.. Valon väri kun on täysin eri talvella, kuin kesällä. =) Pitäisi varmaan kaivaa vanhat muistiinpanot esille, kun on mielestäni kadonneet lähes täysin..

    VastaaPoista
  8. tahma, niin minustakin! Meikkaamisessa on niin paljon kaikkea, mistä ei vielä tiedä yhtään mitään. Mutta on hauskaa, että koko ajan löytyy uusia juttuja opeteltavaksi. :)

    RagDoll, kiitos vinkistä. Jos löydät muistiinpanoistasi lisää vastaavia, käy ihmeessä kertomassa tänne. Osaatko sanoa, minkälaiset värit näyttävät hyvältä talvivalossa (kylmät? vaaleat?) ja mitkä kesällä?

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Kirjoita ihmeessä, olisi mielenkiintoista lukea!

    VastaaPoista
  11. Pistin sitten tuumasta toimeen: http://smykki.blogspot.com/2011/02/ohjeita-kuvausmeikkiin.html toivottavasti sieltä löytyy jotain uutta tai mielenkiintoista. :)

    VastaaPoista
  12. Voisi blogin kirjoittaja perehtyä maskeerauksen saloihin hieman enemmän, jos mielii leikkiä ammattilaista.. :) t maskeeraaja

    VastaaPoista
  13. Olisi kiva, jos täsmentäisit vähän. Onko jokin esittämistä vinkeistä väärin? Kerro, niin voin korjata sen tekstiin. Tarkoituksenani oli nimenomaan koota tähän neuvoja, joihin olen itse törmännyt kirjoissa, lehdissä tai netissä. Sinulta varmasti alan ammattilaisena sellaisia löytyy, kuulisin mielelläni. :)

    VastaaPoista
  14. Anonyymi maskeeraaja..
    Viestisi kuulosti kateellisen henkilön kirjoittamalta. Eikös blogin kirjottaja nimenomaan sanonut, että ei tiedää kaikkea ja että vinkkejä otetaan vastaan. Ja ihanaa että hän aloitti tämän aiheen, sillä tästä ei TODELLAKAAN ole tarpeeksi tietoa netissä... Itse olen myös ammattimeikkaaja, mutta aina voi oppia jotain uutta ja kukaan ei tiedä kaikkea.

    VastaaPoista
  15. Kiitos kommentistasi. :) Tästä aiheesta on tosiaan hankala löytää tietoa, ainakaan mitään valmiiksi koottua pakettia. Pieniä murusia olen poiminut sieltä täältä. Ja elämähän on oppimista varten. :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>