keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kulmien muotoilu

Kulmakarvojen muotoilusta on kirjoitettu lähes jokaisessa kauneusblogissa omaani lukuun ottamatta. Aion paikata tämän anteeksiantamattoman virheen nyt ja kertoa, miten itse meikkaan kulmani ja minkälaisia neuvoja olen löytänyt muista lähteistä. Oma tapani meikata ei tietenkään ole ainoa oikea eikä varmasti edes sovi jokaiselle. Itselläni pidän selkeälinjaisista ja melko kaarevista kulmista, mutta tiedän, että on paljon ihmisiä, jotka havittelevat luonnollisempaa lopputulosta.Kulmani ovat vähän aasialaistyyppisesti tummat mutta eivät kovin tuuheat. Ennen kuin tutustuin pinsetteihin, ne olivat myös paksut ja aika muodottomat (kuva yllä). Nykymuotonsa ne ovat saaneet vähitellen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Paksuudesta on lähtenyt varmaan kolmasosa, mistä johtuen kulmaluuni alla on suhteellisen paljon tilaa luomivärien häivyttelyyn. Olen kuitenkin yrittänyt parhaani mukaan säilyttää kulmieni luonnollista muotoa ja välttää nyppimästä niitä aivan olemattomiin. Vasemmassa kulmassani on ala-asteella välitunnilla päähän tulleesta pesäpallosta jäänyt arpi eikä se ole muutenkaan niin kivan näköinen kuin oikean puoleinen. Tästä muuten johtuu myös meikkikuvieni silmävalinta, turhamaisesti paremman kulmakarvan perusteella. :)Useimmat ovat varmasti nähneet tällaisen ohjekuvan. Kuvassa havainnollistetaan, miten kulman muodon voi kätevästi määritellä sopusuhtaiseksi kääntelemällä meikkisivellintä/kynää tms. tikkua nenänsä kyljessä. Kulman alkukohta katsotaan pitämällä tikkua pystysuorassa asennossa ja viemällä se nenänpään viereen - kulmakarvan tulisi ulottua tikkuun saakka. Olen kuullut ja itse todennut, että tikku kannattaa asettaa nimenomaan nenänpään viereen, siihen sieraimen kohdalle eikä nenänpieleen, nenän ulkopuolelle. Jälkimmäisessä tapauksessa leveänenäisten kulmat nimittäin alkaisivat aina kummallisen kaukaa.

Kulman korkein kohta osuu useimmilla sopivasti, kun sen paikka katsotaan joko asettamalla tikku kulkemaan nenänpään vierestä ja pupillin edestä tai yksinkertaisesti vain pystysuoraan iiriksen ulkonurkan kohdalle. Loppukohta on samassa linjassa nenänpään ja silmän ulkonurkan kanssa. Nämä neuvot pätevät suurimmalle osalle ihmisistä, mutta kaikkien kasvonpiirteet ovat (onneksi) yksilölliset.

Muotoilen kulmani pinseteillä nyppimällä, satunnaisesti myös langalla (videotutorial). Nypin hajakarvat joka aamu meikkauksen yhteydessä, niin eivät pääse pahasti rehottamaan. Olen noudattanut melko uskollisesti nuorempana päähän iskostettua neuvoa ja nyppinyt ainoastaan alapuolelta, mutta yläpuolella ei toisaalta kasvakaan kamalasti ylimääräistä.

Meikkaamiseen käytän sekä kulmakynää (Lumenen harmaanruskea) että puuterimaista kulmaväriä (Make Up Storen Tri Brow Color -kiekon vaalein sävy). Kynällä saan kulmiini skarpin muodon, puuteri kiinnittää kynän ja täyttää pienet aukot. Jos kynä on tylsä eikä jälki ole omaan makuuni tarpeeksi tarkkaa, saatan joskus vielä viimeistellä alareunaa peiteaineen ja litteän siveltimen avulla.Aloitan piirtämällä kynällä yhtenäisen viivan kulmakarvan alareunaan, minkä jälkeen täytän kulmaa vetämällä pieniä pystysuuntaisia vinoviivoja tästä linjasta ylöspäin. Kapenevan loppuosan vedän "kiinni" pidemmillä viivoilla.Puuterimaisen värin sivelen paikoilleen viistopäisellä eyeliner-sivetimellä. Tähän oikeastaan riittää, että sivellin on tarpeeksi jäykkä ja tarkka. Oma lempparini on Sephorasta.

Kulmakarvojen "oikeasta" ja "väärästä/rumasta" muodosta käydään jatkuvasti keskustelua. Itse olen samaa mieltä kuin muissakin meikkaamiseen liittyvissä jutuissa: jokainen meikatkoon ja nyppiköön niin kuin itse tykkää. Siipimäinen muoto on klassinen ja varmasti aina pinnalla, mutta jos viihdyt itse parhaiten jonkin muun mallisissa, go for it. Meikkinatsit saattavat nurista, mutta mitäpä sen on väliä.

Millaisista kulmista sinä pidät? Miten muotoilet ja meikkaat omasi?

* * *

I've never done a proper eyebrow post, so here's one. This is just how I do mine (I tweeze, use a pencil and a brow powder), not an actual tutorial. My brows are naturally quite dark but relatively sparse. They used to be kind of thick as well. I prefer them to be made up and neat, this is how I make them look every day.

12 kommenttia:

 1. klassinen siipimäinen muoto :)kestovärjäys, nyppiminen/sokerointi ja sitte kulmaväriä siveltimellä ulko-osaan, koska eivät ole tarpeeksi pitkät :) Oikeestaan tää tapa tulee tuolta kosmetologikoulusta ja oon jo kerenny tottua siihen.. :)

  VastaaPoista
 2. Siipimäisessä mallissa pyrin pysymään. Valitettavasti minulla on vähän kulmakarvoja ja eräs kosmetologi erehtyi kerran "siistimään hajakarvoja" eli muuttamaan toisen kulmakarvani muodon kokonaan, joten niiden kanssa saa aina välillä taistella.

  VastaaPoista
 3. Saat kulmien muotoilun/meikkauksen näyttämään niin helpolta...! (No niin sai Saara Sarvaskin, enkä silti päässyt millllään samaan tulokseen.. :()

  Minähän kuulun niihin, jotka saavat kulmansa näyttämään "hyviltä" ainoastaan tuurilla. Joskus _satun_ meikkaamaan ne kivasti, useimmiten en. Siksi olenkin luovuttanut, ja käytän nykyään seuraavaa meikkaustapaa: sivelen kulmiin ensin väritöntä geeliä, ja kun se on kuivunut, vedän päälle _hyvin_ kevyesti Lumenen kulmakynää nro. 2. Geelihän kuuluisi "oikeasti" laittaa viimeisenä, mutta keksin, että kun saan geelillä "liimattua" ohuenohuet haiveneni yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, saan värin useimmiten hieman tasaisemmin siihen päälle. En tiedä miksi.

  Mutta joo, tekisi mieli aina skipata toisten meikkibloggareiden upeat kulmakarvatutorialit yli, kun tulee jotenkin surkea olo siitä että itse ei osaa. No, onneksi on kestovärit ja niilläkin saa monien dissaamat lakukulmat! ^_^

  VastaaPoista
 4. Mirka, yleensähän sitä tapaa aina tehdä sillä tavalla, mihin on joskus tottunut. :) Siipimäiset kulmat ovat yleensä aina kauniit.

  RagDoll, minä en uskaltaisi enää antaa kenenkään muun koskea kulmakarvoihini, hui! Onneksi ne kuitenkin aina jossain määrin kasvavat takaisin, mutta muotoilen ne silti mieluiten itse.

  Sanni, ehkä sulla on vain jotenkin erityisen vaikeasti meikattavat kulmat? Tuo geelikikka kuulostaa ihan toimivalta. Ei kai sillä ole väliä mitä tekee ja missä järjestyksessä, jos lopputulos on kiva? :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on kamala kulmakarvojen kasvatus meneillään, koska olen joskus teininä nyrhinyt niitä liikaa ja toisen jopa vähän liian alas.

  Nyt ne alkaa jopa näyttää kohtalaisen fiksuilta kulmakynällä paikkailun jälkeen, mutta toivoisin saavani vielä niistä runsaammat. Katsotaan kuinka käy.. :D

  Mua pöyristyttää kuinka jotkut kosmetologit/yms muut kulmiennyppimispalvelua tarjoavat heebot kehtaavat nyppiä asiakkaan kulmat viivoiksi kysymättä heiltä itseltään mitään! Mulle tulee usein kulmien muotoiluun naisia, joilta on kosmetologi nyrhinyt puolet pois... :(

  VastaaPoista
 6. Omistan lähes värittömät kulmat ja niitä on todella tuskallista yrittää itse meikata. Ehkä omistan täysin väärät tuotteet ja tekniikan, lopputulos on aina katastrofi. Siksi en meikkaa koskaan kulmakarvoja itse. Käyn ne kosmetologilla nyppimässä ja samalla laitan kestovärin. Toimii :)

  VastaaPoista
 7. ei kai tässäkään oo mitään ehdotonta oikeeta tai väärää?
  mutta on ääriesimerkkejä kyl et ei näin :D
  http://www.oddee.com/item_97677.aspx
  vaikka tuolla muutama.
  ite oon kanssa ehdottoman vannoutunu siipimallisten kulmien kannattaja <3 se vaan mun mielestä näyttää kauneimmalle :)

  VastaaPoista
 8. Jonna, tuo mielivaltainen nyppimisinnostus kyllä hämmentää, varsinkin jos tyypit eivät edes kunnolla osaa asiaansa. :/

  Cheririe, no jos kerran toimii, niin mikäs siinä sitten. :) Pääasia että löytää itselleen parhaiten sopivan tavan.

  Mawi's way, ei mielestäni ole, niin kuin en muissakaan ulkonäköön liittyvissä asioissa. Jokainen tehköön kuten parhaaksi katsoo. Tosin tuolla linkittämälläsi sivulla on melko karmivia kuvia. :D

  VastaaPoista
 9. Liityin blogisi lukiaksi tuon kulmakarvan vuoksi, koska minä-haluan-tuollaiset-kulmat! ^^

  VastaaPoista
 10. Se on varmasti ihan yhtä hyvä syy kuin mikä tahansa muukin. :) Tervetuloa!

  VastaaPoista
 11. Haha, minäkin löysin tieni tänne juuri noiden täydellisten kulmakarvojen takia! Hieno ja tarkka postaus! En ole ennen ajatellutkaan tuota ensimäistä viivaa karvojen alapuolella josta viivat alkavat. Minä olen vain suttuisesti yrittänyt värittää koko karvoituksen :D
  Anyway, kutsuisin myös sinut ja lukijasi makoisaan arvontaan! 50euron lahjakortti tarjolla ;)

  http://keywordfashion.blogspot.com/2012/02/makeaa-korulippaan-taydelta-arvonta.html?showComment=1329914219035#c5143683467304166743

  VastaaPoista
 12. Heh, kiva että löysit. :) Nykyisistä kulmakarvoistani tykkään tosin vielä vähän enemmän kuin tällaisista, joita näissä kuvissa värittelen. Olen saanut kasvatettua muodosta vähän paksumman ja ryhdikkäämmän.

  Arvonta vaikuttaa todella herkulliselta, täytyy osallistua. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>