sunnuntai 18. marraskuuta 2012

It's a Marshmallow World

Juhannuksen jälkeen alkanut joulunodotukseni saa uutta potkua näin marraskuussa, kun muutkin ihmiset alkavat ymmärtää vuoden parhaimman ajan lähestyvän. Kadut ja puistot kimmeltävät jouluvaloissa ja mikä tärkeintä, kaupat täyttyvät joulujutuista (olen vuosien aikana koulinut korvani suodattamaan tehokkaasti kaikki puheet "krääsästä", mitä se on?). Kimaltavien koristeiden lisäksi innostun itse eniten kaikesta joululta tuoksuvasta: saippuasta, suihkugeelistä, kynttilöistä, voiteista, teestä, mausteista - tänä syksynä hankin hyvissä ajoin jopa jouluntuoksuisen siivousaineen! Suomesta saatavilla olevasta joulukosmetiikasta The Body Shop ja Lush tarjoavat tuttuun tapaan parhaat palat, joita ajattelin syynätä tarkemmin myös täällä blogin puolella.
Kävin tutustumassa Lushin joulutuotteisiin ennakkoon jo syyskuun lopussa, kun Helsingin Asematunnelin myymälässä virittäydyttiin pikkujoulutunnelmiin bloggaajille järjestetyssä illassa. Joulunäytelmän, mehun ja popcornin (ihan perinteistä pikkujoulutarjottavaa, piparit ovat jo so last season) jälkeen uusia ja vanhoja joululemppareita pääsi hypistelemään ja nuuhkimaan antaumuksella. Omat suosikkini ovat lähes kaikki tuttuja jo aikaisemmilta vuosilta, selostan myöhemmässä postauksessa lisää ostoskoriini sittemmin päätyneistä tuotteista. Lushin jouluvalikoima on niin valtava, etten oikein tiedä mistä aloittaisin, mutta ehkäpä vain etenen kuva kerrallaan. Kaikkia tuotteita en muistikortilleni tallentanut, lisää voi käydä kurkkimassa nettisivuilta. Erityisesti kylpypallot ja sen sellaiset jäävät minulta yleensä vähemmälle huomiolle, asuntomme kun on ammeeton.
Heti alkuun klassikkosettiä. Vasemman reunan vaaleanpunainen Snow Fairy -suihkugeeli on näistä joulun ajan sesonkituotteista kenties kaikkein tunnetuin. Pullo on vilahtanut blogissa aikaisemminkin ja se tullaan näkemään uudestaan tuossa yllä lupaamassani jatko-osassa. Takana pilkottava tähtitikkari on viime vuonna lanseerattu Magic Wand, joka tuoksuu samalle kuin Snow Fairy ja taikoo ammeeseen vaaleanpunaisen vaahtokylvyn. Yhdesta tikusta huljuttelee monta tuoksuvaa kylpyä, olisi joululahjana varmasti ainakin pienten tyttöjen mieleen. 

Etualalla muita kylpyasioita: vihreänpinkki psykedeelisen näköinen Candy Mountain -kylpyvaahto tuoksuu vaniljaiselta ja värjää kylpyveden vaaleanpunaiseksi; jouluisesti helisevä kultainen lahjapaketti Golden Wonder -kylpysuola tuoksuu appelsiinilta, limeltä ja konjakilta sekä tekee vedestä jännittävän sinistä. Oikeassa alakulmassa on kestosuosikki So White -kylpysuola, jolla saa kylvystään vaaleanpunaisen ja omenantuoksuisen. Vaaleanpunainen vaikuttaa olevan näiden joulutuotteiden hittiväri, vaikken ainakaan itse sitä niin jouluiseksi mielläkään. Ehkä kirkkaanpunainen kylpyvesi näyttäisi liian pelottavalta?
Jouluhalko, Buche de Noël -kasvojenpuhdistusaine on jouluiseksi viritetty versio Angels on Bare Skin -klassikosta. En ole itse koskaan kokeillut kumpaakaan, mutta olen ymmärtänyt niiden olevan hellävaraisia ja hyviä. Savipohjainen putsari ehkäisee epäpuhtauksia ja kuorii ihoa, mutta on kuulemma myös kosteuttava. Muun muassa satsumaa, mantelia ja karpaloita sisältävää ainetta otetaan pieni nokare, josta pyöritellään veden kanssa sopivanpaksuista tahnaa. Kuvassa vasemalla raikkaan sitruksinen Snow Globe -saippua, oikealla trippailevan My Little Ponyn värinen, makean mandariininen Angel's Delight -saippua. Näistä lisää vielä myöhemmin.
Ehkä sympaattisin koko kokoelmassa on tämä sulanut lumiukko, Melting Snowman -kylpysula. Sopii erityisesti parina viime vuotena valikoimassa olleen Glögg-suihkugeelin ystäville, sillä tässä pitäisi olla sama mausteinen tuoksu. Manteliöljy ja kaakaovoi pehmentävät ihoa ja hellyttävä lumiukko nyt vain saa erinomaisen hyvälle tuulelle. Takana kullanväristä kuuta muistuttava mantelinen Snow Cake -saippua, joka sekin löysi tiensä jouluostoksieni joukkoon (eli jatkoa seuraa).
Jännittävimpiä uutuustuotteita olivat popkornin makuinen huultenkuorinta sekä poppareilla kuorrutettua piparitaikinaa muistuttava Let the Good Times Roll -puhdistusaine. Huultenkuorinnasta sain mukaani näytteen, johon vastoin odotuksiani ihastuin kovin. Olen pitänyt näitä sokerikuorintoja vähän tyhjänpäiväisinä, mutta ero huulien ihossa ja huulipunan levittyvyydessä oli silminnähtävä. Lisäksi tämä maistuu veikeälle, jännästi makeansuolaiselle. Pääasiassa maissijauhoista leivottu taikinaputsari tuoksui sekin ihanan syötävälle, mutta en uskaltanut maistaa. 

Takana pilkottaa vielä monivärinen hedelmäboolisaippua Mr Punch. Sain saippuasta pienen pienen kokeilupalasen, josta olen suihkussa yrittänyt ottaa kaiken irti. Tuoksu on hyvin makea, pehmeän hedelmäinen, Lushin kuvauksen mukaan siinä on mustaherukkaa, limeä, kookosta ja giniä (katajanmarjaa). Miellyttävä tuttavuus, muttei aivan yllä muiden saippuasuosikkieni tasolle. Vasemman yläkulman dalimaisesti valuvat kellot ovat Midnight Massage -hierontapaloja, jotka tuoksuvat jasmiinilta ja pehmentävät ihoa kaakao- ja karitevoin voimin. Etualan hassut viikset (Bubblebeard) puolestaan ovat omiaan sekä tonttuna poseeraamiseen että valkoisiin, kimaltaviin vaahtokylpyihin. Vaahtoparta tuoksuu santelille ja laventelille.
Laventelintuoksuinen on toinen tämän joulun suihkugeeliuutuuksistakin. Twilight-kylpypallolta tuoksunsa lainannut samanniminen geeli yllätti minut, sillä ajatus laventelintuoksuisesta suihkusta ei aluksi kuulostanut erityisen houkuttelevalta. Ensimmäisellä pesukerralla (sain suihkugeeleistäkin näytteet kokeiltavakseni) kuitenkin ihastuin rauhoittavaan tuoksuun täysin. Laventelin ohella siinä on nimittäin myös benzoinia, tonkapapua ja ylang-ylangia, joista kaikista pidän muutenkin paljon. Kokonaisvaikutelma tuoksusta onkin makean mausteinen, ei ollenkaan sellainen jalkavoidelaventeli. Lisäksi suihkugeelissä on glitteriä!!
Toinen tämän joulun uusista suihkukavereista on nimeltään Ponche, tuoksultaan hedelmäinen ja mausteinen. Pidin tästäkin, tosin en ihan yhtä paljon kuin Twilightista. Tuoksussa on appelsiinia, luumua, kanelia ja vaniljaa, lisäksi kuulemma myös loraus tequilaa. Viimeistä en onneksi itse erota, tuo T-juoma kun on suuri inhokkini. Itselleni tulee mieleen jouluaaton mausteinen sekahedelmäkiisseli, ei yhtään hullumpi mielleyhtymä. :) Pahoittelen muuten näitä puhkipalaneita kuvia - valaistus oli hämärä ja kuvauskalusto vaatimaton.
Viimeisenä joulupukin pään muotoinen Father Christmas -kylpypallo, joka on varsinainen ilotulitus. Lushilaiset näyttivät, mitä tapahtuu kun pallo liukenee veteen: tuloksena on villisti pyörteilevää punaista ja vihreää vaahtoa sekä valtavasti pinkkiä glitteriä! Kreisiä. Kylpypallo on suuri ja se tuoksuu sitruksiselle, vastaavalle kuin aiempien vuosien Satsumo Santa.

Yksittäisten tuotteiden lisäksi Lushilla on valtava valikoima valmiita lahjapakkauksia, kaikki nätisti paketoituina. Kiireisenä viime tipan lahjaostajana olen hyödyntänyt niitä parina vuonna, ottaisin toki mielelläni yhden (tai monta) myös itselleni. Harmillisesti Suomessa on vain yksi myymälä, jossa tuotteita voi testailla ja tuoksutella, mutta onneksi nettiputiikki toimii. Itse suosin brittiversiota, paketit tulevat postikulujenkin kanssa edullisemmiksi kuin Suomesta ostettuina. Tilaukset toimitetaan lähetin avulla, joten postissa jonottamiseltakin välttyy.

Oletko jo löytänyt suosikkisi Lushin tämänvuotisista joulutuotteista? Kerro, kerro!


* * * 

I've been waiting for Christmas since July and I'm so happy now that the rest of the world is with me, too. The selection of Christmas-themed beauty products in Finland is not as vast as it is in many other countries, but at least we have The Body Shop and Lush. The latter provided a christmassy evening for bloggers already in late September, which I was more than happy to attend. Lush's Christmas is a big and spectacular event, above are some of the products that caught my interest. I'll do a separate post later about the things I have purchased, my very own seasonal favourites.

10 kommenttia:

  1. Twilight oli aivan hirveä! Toisaalta mä inhoan laventelia joten... Samoin Ponche, liian voimakas mun nenään. Suosikkia ei olekaan vielä löytynyt vaikka onhan se Snow Fairy aika jees :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä tykkäsin molemmista, joudun ehkä vielä ostamaan Twilightin, vaikka sitten alennusmyynnistä. Glögg on suosikkini Lushin joulutuoksuista, sitä onneksi vielä sai brittikaupasta. Myös North Polen valkoinen osa tuoksuu ihanalta, kirjoitan siitäkin enemmän sitten seuraavassa osassa.

      Poista
  2. Ihanan kattava analyysi! :D

    Minä näin sen Glöggin Lushin brittisivuilla ja syöksyin tietenkin heti kauppaan mutta sitä ei tänä vuonna tullutkaan Suomeen lainkaan. Täytynee kokeilla jotain muuta sitten, tuo glitterinen Twilight kiinnosti ajatuksena mutta en voi sietää laventelintuoksua missään joten se siitä. :D

    Popcorn-kuorinta kuulostaa tosi hyvältä, minulla on se purkan tuoksuinen sokerikuorinta käytössä ja se oikeasti toimii! Onko tuo taikinaputsari siis ihan meikinpuhdistusaine/pesuaine? Kuulostaa (ja näyttää!) aika jännittävältä. Tekisi melkein mieli testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka kyllä tästä varmaan jäi pois melkein puolet tarjolla olevista tuotteista. :D Minä ehdin onneksi ostaa oman pulloni glögiä sieltä nettikaupasta (oli muuten siellä retro-osastolla), toivottavasti sitä tulee valikoimiin taas ensi vuonna.

      Taikinaputsari on kasvojenpesuaine, joka myös kuorii hellävaraisesti. Sitä käytetään samaan tapaan kuin esimerkiksi tuota Buche de Noëlia, eli otetaan pikkuinen pala ja sotketaan veden kanssa tahnaksi. Vaikutti ihan keksitaikinalta, olisi varmasti jännä iltapesulla!

      Poista
    2. Sokerihiirelle taikinaputsaria! Mun on varmaan pakko ostaa tuota. :D

      Poista
    3. Ja kun pääsin nyt oikein vauhtiin ja muistin niin lämpimästi tervetuloa pyörähtämään työhuoneella. :) Löydyn useimmiten tiistaisin ja keskiviikkoisin paikan päältä, välillä vähän vaihdellen työmenoista riippuen. Voi laittaa vaikka mailia hieman etukäteen ja varmistella. Olisi tosi mukava nähdä. :)

      Poista
    4. Hienoa! Katsotaan, ehdinkö vielä ennen joulua vai meneekö ensi vuodelle. Olisi kyllä kivaa nähdä sekä sinut että uusi työhuoneesi. :) Olen itse yleensä töissä noin puoli viiden korville, minkä jälkeen voisin kätevästi piipahtaa vaikka kotimatkalla. Laitanpa postia sitten kun sopiva rako löytyy kalenterista.

      Poista
    5. Laita ihmeessä postia. Myöhäinen aika ei ole ongelma. Näin epäaamuihmisenä viihdyn siellä useimmiten varsin myöhään. :)

      Poista
  3. Father Christmas antoi ihan huikean kylpykokemuksen ja myrkyn vihreä vesi oli aika jännää.. Mulla on Snow Globe vielä viime vuodelta ja on kanssa kiva suihkukaveri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulupukki oli tosiaan aika huikean näköinen sihisijä, olisi huippua jos olisi amme jossa kokeilla. :) Snow Globe on ihanan piristävän tuoksuinen, haaveilin siitä jo pari vuotta sitten, mutten ole saanut aiemmin ostettua.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>