maanantai 21. tammikuuta 2013

Seerumien vuosi 2/2

Tässäpä jatkoa edellisessä kirjoituksessa aloittamalleni seerumiyhteenvedolle. Nämä loppuvuodesta kokeillut kolme tehotuotetta olivat kaikki erittäin hyviä ja hoitivat hommansa luvatulla tavalla, mutta niistäkin yksi nousi ylitse muiden. Kaksi tuubia sain kokeiltaviksi maahantuojalta ja PR-toimistolta, yhden pullon ostin itse.
Denova Pro Soothing Serum (testissä syksyllä)

Mitä lupaa:
  • rauhoittaa ihoa
  • ehkäisee ärsytystä
  • auttaa ihoa uudistumaan
  • kosteuttaa intensiivisesti
  • vahvistaa ihoa ja sen puolustusmekanismeja

INCI: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Tilia Cordata Wood Extract, Cupressus Sempervirens Seed Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Lecithin, Propylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Panthenol, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Diazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Sodium Hydroxide.
 
Face Helsingiltä saatu Denova Pron rauhoittava seerumi on vahvasti kasviperäinen (vaikkakin sisältää myös useita synteettisiä ainesosia) ja hajusteeton. Koostumukseltaan ohuen geelimäinen ja kirkas seerumi toimii hyvin päivä- tai yövoiteen ohessa käytettynä, mutta ei aivan riitä kuivalle iholle sellaisenaan. Ainesosalista lupaa reilusti antioksidantteja sekä kosteuttavaa glyseriiniä - voiteen alla tämä tuokin mukavasti ekstrapehmeyttä kuiville kasvoille.
Syksyllä ihoni ei ollut vielä kovinkaan ärtynyt, vasta talven paukkupakkaset ja kuiva sisäilma saavat sen punoittamaan ja joskus vähän hilseilemään. Näin ollen seerumin rauhoittavat ominaisuudet eivät päässeet todelliseen testiin, enkä osaa sanoa niistä oikein mitään. Ihan mukavalta tuote kuitenkin tuntui.

Miinusta tulee tuubin pienestä koosta, 15 millilitraa tuntui loppuvan kovin äkkiä, vaikka seerumi olikin riittoisaa. Hyvistä ainesosistaan huolimatta tämä intensiivisenä kosteuttajana ja ihon uudistajana markkinoitu tuote ei aiheuttanut sen suurempia ihastuksen huokailuja, mutta vaikutti kivalta perusseerumilta.

Now Solutions Hyarulonic Acid Firming Serum (testissä talvella)

Mitä lupaa:
  • täyttää hentoja ryppyjä luonnollisesti
  • tasoittaa ihon pintaa
  • suojaa herkkää kudosta

INCI: De-ionized Water, Aloe Vera, Vegetable Glycerin, Xanthan Gum, Natural Aroma, Sodium Hyaluronate, Green Tea Extract, Algae Extract, Soluble Collagen, Cedar Bark Extract

Hyaluronihaposta innostuneena ja loistavan INCIn vakuuttamana hankin Now Foodsin seerumin marraskuussa ihka ensimmäisen Iherb-tilaukseni yhteydessä. Hinta oli edullinen (noin 10 euroa/ 30 ml) ja käyttäjien kokemukset positiivisia, joten ostopäätös oli lopulta varsin helppo. Ja voi pojat ja tytöt, kuinka tästä tykkäänkään! Hyaluronihapposeerumit ovat kuivalle iholleni kuin virkistävä pulahdus kepeästi solisevaan kevätpuroon: iho tuntuu heti kirkkaammalta, heleämmältä ja kimmoisammalta.
Ainesosiltaan tämä seerumi on muutenkin ihan timanttia, minkä todella huomaa myös käytössä. En oikeasti keksi tästä mitään negatiivista sanottavaa, tuoksukin on sopivan neutraali. Pumppupullon kätevä mekanismi nostaa pullon sisäpohjaa ylöspäin sitä mukaa kuin tuote vähenee, jolloin viimeiset pisaratkin tulevat varmasti käyttöön. Pullo on muutenkin vaivattomampi kuin tuubit ja myös aavistuksen hygieenisempi.

Jos kaipaat tehokasta kosteutusta talvi-iholle ja tilailet juttuja Iherbista, suosittelen tätä seerumia mitä lämpimimmin! Vuoden 2012 lemppari, ehdottomasti. :)

Louis Widmer Extrait Liposomal (testissä talvella)

Mitä lupaa:
  • parantaa ihon pintaa
  • vaikuttaa silottavasti ryppyihin
  • iho näyttää raikkaammalta ja kauniilta
  • pehmentää sarveiskerrosta
  • tekee ihosta kimmoisamman

INCI: Aqua, Glycerin, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Lecithin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate, Crosspolymer, Parfum, Collagen Amino Acids, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Carbomer, Coco-Glucoside, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Citronellol, Glucose, Coumarin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7 (FVN2009.008)

Louis Widmerin minikokoisen Extrait Liposomal -seerumin sain kokeiltavakseni joulukuun alkupuolella, ja minulla on sitä jäljellä vielä vähän. Tässäkin seerumissa on hieman hyaluronihappoa (vähemmän kuin esimerkiksi hajustetta), mutta myös paljon kaikenlaista muuta jännää. Kosteutta sitovat glyseriini ja lesitiini tuovat suurimman osan tuotteen tehoista ja hyvin se toimiikin. En aivan allekirjoita tuotteen lupausta vaikuttaa silottavasti ryppyihin, ellei tässä taas pelata vanhalla kunnon "kosteutettu iho näyttää sileämmältä" -kikalla.

Olen käyttänyt seerumia öisin kasvoöljyyn sekoitettuna ja kombo on hoitanut hommansa hyvin. Vaikka INCI ei ole yhtä mukava, pidän Widmerin seerumin tunnusta vähän enemmän kuin tuosta Denova Prosta. Tuoksu on todella hyvä, se tuo tuotteeseen vähän hienomman seerumin tuntua. Sama tuote on toisaalta saatavana myös hajustamattomana, mikä on aina plussaa.

Alla kolmen kärki kaikista viime vuonna käyttämistäni seerumeista:
  1. BioEffect EGF Serum (5 ml, 60 euroa)
  2. Now Foods Hyaluronic Acid Firming Serum (30 ml, 9,95 euroa + postikulut)
  3. The Body Shop Nutriganics Drops of Youth (30 ml, 28,70 euroa)
BioEffectin EGF on loistava sekä sisällöltään että vaikutuksiltaan, mutta tuskaisen kallis. Drops of Youth on todella hyvä keskihintainen seerumi. Now Foodsin hyaluronihappoihme on hinta-laatusuhteeltaan ylivoimainen ja INCIkin on mitä parhain.

Mitä kannattaisi kokeilla tänä vuonna?

* * *

In this post I continue reviewing the facial serums I tried out - and mostly used up - last year. My ultimate favourite out of all of them is the Hyaluronic Acid Firming Serum by Now Foods. It's an absolute bargain (I got mine from Iherb) and has just a few ingredients. However, those ingredients make a powerful cocktail: the serum feels divinely moisturising on my dry skin and makes it look absolutely radiant.

10 kommenttia:

  1. Hei kiitos tuhannesti tuosta Now Foodsin seerumivinkistä! Mulla on käytössä RENin seerumi (se Rose-homma) ja pelästyin jo, että mun pitää joka kerta maksaa 63e seerumistani... Iherbin tarjonta pelasti siis jälleen :)

    Olen vasta tosiaan tuon RENin myötä opetellut seerumin käytön, ja nyt en tosiaan halua olla ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Iherbistä varmasti löytyy seerumeita moneen makuun, itse olen tykännyt tosi paljon tuosta yllä mainitusta.

      Poista
  2. Now Solutionsin seerumi muuten huippu mutta tukki ihoni :( piti heittää roskiin...luin jostain että on tehnyt muillakin samaa. Hyviä seerumi vinkkejä, Body Shopit meni korvan taakse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa kurjaa. :( Ehkä se sopii parhaiten juuri kuivalle iholle ja on liikaa rasoittuvalle tai sekaiholle? Mene ja tiedä. Minulla toimii kyllä ihan mahtavasti. Kiva että tykkäsit vinkeistä!

      Poista
  3. Suosittelen kokeilemaan Clarinsin HydraQuench-seerumia. :)

    Otin muutama päivä sitten Drops of Youthin käyttöön, vaikuttaa todella lupaavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta, pitää käydä kysymässä näytettä ja ottaa testiin. Drops of Youth on tosi kiva, minulla on se tällä hetkellä yökäytössä ja tykkään edelleen. :)

      Poista
  4. Kiitos hyvistä vinkeistä, ehdottomasti muistan sekä tuon Now Foodsin että TBS:n seerumit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olepa hyvä. :) Mukavaa, että olivat hyödyksi.

      Poista
  5. Olen viime syksystä asti käyttänyt seerumia joka ilta yövoiteen alla, aiemmin se aina unohtui. Ravitsevan kosteuttavat seerumit ovat kivoja kun taas esim Lancomen päivälläkin käytettävät eivät tunnu tekevän mitään. Ihastuin suuresti RENin kalanmaksaöljyltä tuoksuvaan Omega3-seerumiin jota käytin minipullon. Sitä ostan ensi talveksi :) Ennen sitä jemmasta pitäis käytellä jämätipat Lumenen kaksifaasista, minipullot RENin anti-agea ja Dermalogican kosteuttavaa ja täysikokoinen Biothermin kukkakaaliseerumia :D Suurin ero on kyllä se ettei naama hilseile kuivuuttaan edes talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RENin seerumit kiinnostavat minuakin, niitä olisi kiva päästä jossain vaiheessa kokeilemaan. Olen itse muuten huomannut samanlaisen, ihan silmiinpistävän eron kasvojen ihon kuivuuden suhteen, etenkin noiden hyaluronihappoa sisältävien seerumien kanssa. Ei hilseile enää täälläkään. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>