tiistai 8. lokakuuta 2013

C niin kuin seerumi

En varmasti ole ainoa, joka huomaa vuodenaikojen vaihtelun ihossaan? Ensimmäiset viileämmät päivät tuovat mukanaan kiristävän tunteen poskipäille sekä hentoista hilseilyä leukaan ja nenänpieliin. Ihon väri muuttuu harmaammaksi samaa tahtia sään kanssa ja tummat varjot pitenevät silmien alle. Uni, ulkoilu ja oikea ruokavalio tekevät ihmeitä, mutta joskus apua kannattaa etsiä myös purkista.

Tänä syksynä olen sovitellut pelastavan ihmeaineen manttelia C-vitamiinille eri muodoissaan. Luotto hyaluronihappoon on edelleen vahva, mutta seuraavan Iherb-tilauksen aina vain odotellessa uutta tilipäivää olen turvautunut kahteen kaapista löytyneeseen oranssiin kaveriin. Nyt jo loppuun käyttämäni Avalon Organicsin Vitamin C Renewal -sarjan seerumin tilasin mainitusta nettikaupasta jo toukokuussa, mutta korkkasin vasta loppukesästä. Flow Kosmetiikan elvyttävä Hilla-tehohoito on saalista viime kevään luonnonkosmetiikkamessuilta Kaapelitehtaalta.

Avalon Organicsin antioksidanttiseerumi on tarkoitettu erityisesti hoitamaan ja ehkäisemään UV-säteilyn vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, joten se oli mitä sopivin käytettäväksi kuurina aurinkoisen kesän jälkeen. Kosteuttavista ja pehmentävistä aineista suurimpina pitoisuuksina tuotteessa on aloe veraa, auringonkukkaöljyä, (kasviperäistä) skvalaania ja kaakaovoita, joiden lisäksi seerumi on ahdettu niin täyteen erilaisia kasviuutteita ja öljyjä, ettei niitä edes kannata yrittää alkaa luetella tässä. Ainesosaluettelon loppupäässä on stabiloitua askorbiinihappoa, eli sitä C-vitamiinia ihan sellaisenaan. Kaiken kaikkiaan tuotteen INCI on erittäin mukavaa luettavaa - se on nähtävissä kokonaisuudessaan esimerkiksi täällä.

Hygieeniseen ja helppokäyttöiseen pumppupulloon pakattu seerumi on koostumukseltaan ohuen maitomaista ja tuoksuu miedon sitruksiselle. Käytin sitä itse yövoiteen alla ja joskus oikein lämpiminä päivinä myös päivävoiteen korvikkeena. Tuote imeytyy nopeasti jättäen ihon todella kosteutun ja pehmeän tuntuiseksi. Pehmeän ihon lisäksi valmistaja lupaa seerumin kohentavan ihon kollageenin ja elastaanin tuotantoa sekä tasoittavan ihon sävyä. Kaikkia vaikutuksia ei tietenkään voi havaita omin silmin, mutta pidin tästä vitamiinipommista joka tapauksessa erittäin paljon. Jopa siinä määrin, että nyt houkuttelisi testata sarjan muita tuotteita. Ainakin kasvovesi vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

Flow Kosmetiikan seerumi on suunnattu vanhenevalle iholle, jollainen minullakin kai - totuuden nimissä - nykyään on. Ja tuote tuskin on pahasta nuoremmallekaan siloposkelle, sillä kuten ensin mainitun seerumin, myös tämän teho perustuu kasvipohjaisiin öljyihin ja uutteisiin. Ainesosaluettelo on aivan erinomaisen vakuuttava: viisi ensimmäistä ainetta ovat argan-öljy, skvalaani (tässäkin kasviperäinen), mustaherukansiemenöljy, lakansiemenöljy ja tocopheryl acetate, eli etikkahapon ja E-vitamiinin muodostama esteri. Hajusteita tuotteeseen ei ole tuhlattu, joten varoitan argan-öljyn tuoksuun tottumattomia herkkänenäisiä. Tuo hittiöljy kun ei oikeasti tuoksu ollenkaan samalta kuin ne ihanat hiustuotteet. ;) Voimakkaalta kylläkin.

Koostumukseltaan Hilla-kasvoseerumi on selkeän öljymäistä ja väriltään kirkkaan oranssia. Ainesosaluettelon mukaan tuotteeseen ei ole lisätty väriaineita, joten väri tulee käytetyistä öljyistä. Parhaiten seerumi imeytyy ihoon, kun sen sekoittaa kasvovoiteeseen tai hieroo kasvoille juuri ennen voiteen levittämistä. Pipetillinen tuotetta on melko sopiva määrä yhteen käyttökertaan, tosin vähemmälläkin varmasti pärjää. Jos saan tilattua hyaluronihapposeerumia vielä tämän syksyn aikana, aion varmasti kokeilla sitä sekoitettuna tähän lakkaseerumiin. Voin lyödä vetoa, että tuo cocktail on parasta, mitä talvea säikkyvä ihoni on kuunaan nauttinut!

Onko sinulla vinkkejä ihon syysmasennuksen hoitamiseen?

P.S. Hoplaa! Los Satsumas! Kuka muistaa? :)

12 kommenttia:

  1. Seerumit on kovassa käytössä täälläkin. Paitsi nyt, kun menossa on kokeilu Dr. Hauschkan vahvistavasta ihokuuri 03:sta. Outoa, kun ei ole kohta kuukauteen käyttänyt muita kuin yhden sarjan tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi kyllä outoa! Toivottavasti saat/sait tsempattua kuurin loppuun asti. :)

      P.S. Apua! Kuinka minulla meni näin kauan ennen kuin ehdin vastata näihin kommentteihin? Sori. :/

      Poista
  2. Seerumit on aina käytössä ja juuri vuodenajan ja ihon tilanteen mukaan niitä vaihtelen. Nyt olen tykännyt Lumenen uudesta Bright Now Vitamin C -sarjan BB-seerumista. Se on tosi hyvin heleyttävä ja kirkastava, käy nimenomaan väsähtäneelle iholle hyvin.

    Yleisesti seerumisuosikkejani ovat olleet vuosien varrella Lancômen Hydra Zen, Sensain Moisture Polish Essence, Chanelin Hydra Beauty, Lumenen Sensitive Touch sekä Biothermin jo myynnistä poistunut Aquasource-linjan seerumi. Biothermin uutta Deep Serumia en ole vielä kokeillut, mutta kiinnostaisi kovasti.

    Oon kyllä seerumityttö, pelkkä voide ei riitä mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain Lumenen seerumia muistan joskus kokeilleenikin, voisi ehkä testata myös tuota uutta. Seerumit ovat kyllä aivan ehdottomia, varsinkin talvella.

      Poista
  3. Argan-öljy on vakkarikäytössä, mutta seerumille olisi kyllä tarvetta... Hyvä vinkki tuo Hilla-seerumi, täytynee kokeilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilla-seerumi on ollut mukavaa käytössä, suosittelen kokeilemaan. Pullon loputtua kaivan itsekin kaapista lisää argan-öljyä, ilman öljyisiä juttuja ei enää tähän vuodeaikaan meinaa pärjätä.

      Poista
  4. Seerumia täälläkin naamaan, ja rasvoja muutenkin. Lisäksi riittävä yöuni ja kirkasvalolamppu ulkoilun ohella ovat mun syyspiristeet :) Itseään pitää myös hemmotella kaikin mahdollisin tavoin!

    Ja todellakin, Los Satsumas! P-P Petelius ja kumppanit :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkasvalo on vielä kokeilematta, mutta voisi olla tarpeen. Los Satsumas piristää kyllä myös erinomaisen hyvin. ;)

      Poista
  5. Minulla on ollut tuota Avalon Organicsin c-vitamiiniseerumia aikoinaan, mutta se haisi niin tunkkaiselle, etten pystynyt käyttämään. Liekö pilaantunut? Saman sarjan puhdistusgeeli sen sijaan oli ihanaa! Todella hellävarainen, eikä kuivattanut yhtään kuivaa ihoani. Ja tuoksui aivan ihanan appelsiiniselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa? Ei tuo minunkaan seerumini mitenkään erityisen raikkaalle tuoksunut, mutta ei kyllä tunkkaisellekaan. Ehkä siinä saamassasi on ollut jotain vikaa. Tiedä häntä. Puhdistusgeelin saatan ostaa kokeiltavaksi seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Taitavat kumpikin olla täysin turhia tuotteita kun eivät ole pakattu tummiin pulloihin. Läpinäkyvä lasi saa C-vitamiinin denaturoitumaan jo kaupassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkö on? Kuulostaa järkeenkäypältä, mutta en tullut ajatelleeksi. Avalon Organicsin seerumi on tuollaisessa maitolasisessa pullossa ja pahvipakkauksen sisällä, onkohan siitä ollut mitään hyötyä? No, onneksi noissa molemmissa on myös muita hyviä aineita. :) Ainakin oma ihoni on tykännyt kovasti kummastakin. Tuota Flow Kosmetiikan seerumia ei muuten edes markkinoida C-vitamiinia sisältävänä, sen osalta yhdistävänä tekijänä saa toimia tuo oranssi väri. :D

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>