sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Talviset punaposket

Olen hassun konservatiivinen eri vuodenaikoina käyttämieni meikkivärien suhteen. En esimerkiksi voisi ollenkaan kuvitella oranssia kynsilakkaa keskellä talvea. Tai tummanviolettia huulipunaa kesähelteillä. Tummemmat ja viileämmät sävyt kuuluvat mielessäni itsestään selvästi syksyyn ja talveen, pastellivärit kevääseen, kirkkaat ja lämpimät keskikesän helteisiin. Pastellivärien käyttökausi on erityisen rajattu: ei ennen kuin kevätaurinko häikäisee eikä missään tapauksessa enää hiirenkorvien jälkeen.

Näiden itse keksimieni sääntöjen puitteissa olen syksyisin aina luiskahtanut käyttämään yksinomaan marjanpunaisia, luumunvärisiä ja viiniin vivahtavia poskipunia. Pidän tällaisista sävyistä ihan valtavasti, ja hyväksi havaittuja lemppareita on kertynyt useampia. Kuvasin kuusi kappaletta alkutalveen sopivia punia kaksi viikkoa sitten, mutta en ole ennen tätä iltaa ehtinyt kirjoittaa niistä (tai mistään muustakaan).

Tässä swatchit (olisiko muuten "värimalli" osuva suomennos, mitä mieltä olette?) kaikista sävyistä, eivätkö olekin nättejä? Järjestys ei ole sama kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta alla esittelen poskipunat yksitellen numerojärjestyksessä. Mukana on voimakkaan viininpunaisia, heleämpiä marjanväriä ja myös pari malvan sävyistä. Punien hintahaitari on lavea, Sleekin alle kuudesta eurosta Narsin noin kolmeen kymppiin.

1. Make Up Store Blush (Metal Cherry)

Ensimmäisenä voimakkaan tumma viininpunainen Make Up Storelta. Ostin Metal Cherryn alkuvuodesta alennusmyynnistä, eikä sitä ilmeisesti tällä hetkellä ole pysyvässä valikoimassa. Toivottavasti tuovat kuitenkin vielä takaisin, tämä on tosi kaunis! Kuten MUS:n poskipunissa yleensä, Metal Cherryssa on erittäin voimakas pigmentti ja siveltimen kanssa saa olla tarkkana. Koska väri on voimakas, tämä sopii hyvin myös tummemmalle iholle. Puna on hohtava, muttei varsinaisesti metallinhohtoinen eikä yhtään kimalteinen.

Lämmin punaisen sävy taittaa hiukan ruskeaan ja tuo poskille luonnollisen näköistä punoitusta. Dramaattisempaa lopputulosta kaipaaville tämä toimii mahtavasti myös meikin keskipisteenä ja näyttää voimakkaammin kerrostettuna hienolta, etenkin, kun silmämeikin jättää vähemmälle.

2. Sleek Blush (Pomegranate)

Sleekin Pomegranate on peräisin Heidiltä, joka ilmeisesti jonkin vakavan mielenhäiriön kourissa myi minulle kesällä useammankin Sleek-aarteensa. Hullu nainen (kaikella rakkaudella). Saisihan näitä toki näppärästi ja edullisesti netistäkin, mutta en vain ole koskaan saanut ostettua. Poskipunien koostumus on miltei voimaisen pehmeä ja intensiivisen pigmenttinen, joten muutamalle kulutetulle eurolle saa todella vastinetta.

Tämä puna on sävyltään merkittävästi edellistä vaaleampi ja mukana on roima annos pinkkiä. Metallinhohtoakin on reilusti, mutta itse ainakin pidän näistä hohtavista poskipunista. Pirteä, hedelmäinen sävy, joka sopii hyvin myös pakkassäihin. Kirpeällä säällä oikein tummat värit vierastuttavat, mutta tällaiset keveämmät tuntuvat kivoilta.

3. Mac Mineralize Blush (Love Thing)

Love Thing on tämän joukon seniori, vaikka ulkoasusta sitä ei ehkä vielä pysty päättelemään. Macin Mineralize-tuotteet - luomivärejä lukuun ottamatta - ovat ehdottomasti suosikkejani merkin valikoimasta, ja erityisesti nämä poskipunat ovat ihan loistavia. Koostumus on pehmeä ja pigmenttinen, joskin hitusen kuivempi kuin kahdessa edellisessä. Takaraivossani kytee pieni pakkomielle omistaa joskus kaikki vakiokokoelmaan kuuluvat Mineralize-poskipunat. Tällä hetkellä minulla on niitä vasta kaksi, mutta hijaa hyvä tulee...

Värinsä puolesta Love Thing on helposti verrattavissa MUS:n Metal Cherryyn. Molemmat ovat lämpimän viininpunaisia, Mac hiukan punaisempi, MUS inan ruskeampi ja luumuisempi. Siinä missä Metal Cherry hohtaa himmeän satiinisesti, Love Thingissa on selkeästi erottuvaa kimallusta. Hyvin, hyvin pientä ja kaunista kimallusta, mutta yhtä kaikki.

4. Milani Baked Powder Blush (Fantastico Mauve)

Milanin poskipuna on nettiostos Cherry Culturesta. Haalin näitä baked-punia aikoinaan useammankin, mutta vakikäytössä on enää pari, kolme. Yksi niistä on tämä omaa ihonsävyäni kauniisti imarteleva, puuterinen malvan sävy. Koostumus on hyvin lähellä edellä mainittua Macin punaa: tasaisesti levittyvä ja pienenpienesti kimaltava. Vähän noottia monimutkaisesta rasiasta, josta aukeaa kannen lisäksi myös pohja (siellä oli alun perin piilossa sivellin, mutta ei ole enää), muuten ei juuri moitteen sijaa.

Pakkauksessaan poskipunan väri on hiukan erilainen kuin iholle levitettynä, iholla punasta tulee kanervainen ja lämmin, kun napissa sävy on viileämpi ja violetimpi.  

5. NARS Blush (Sin)

Narsin Sin on ehdottomasti käytetyin poskipunani kuluneen vuoden aikana. Ihanista ihanin, kullanhohtoinen, utuinen malva. Sopii mihin tahansa meikkiin, tuo iholle upeaa hehkua ja luonnollisen värin, jota voi halutessaan kerrostaa hillitystä voimakkaaksi statement-punaksi. Jos minut tällä hetkellä pakotettaisiin valitsemaan poskipunistani vain yksi koko loppuelämäkseni, se olisi tämä. Ei epäilystäkään.

Ostin poskipunan Sephorasta Prahasta huhtikuussa ja olen käyttänyt sitä säännöllisesti joka viikko, poiketen vain välillä jonkin toisen lempparini pariin. Narsin punat ovat valitettavan tyyriitä, mutta toisaalta hinta ja laatu korreloivat niissä todella hyvin. Levittyvyys on kaikista kokeilemistani poskipunista helpoin ja tasaisin, pigmenttiä riittää, ja tässä keskihohtavassa koostumuksessa valo heijastuu luonnollisen kauniisti ilman glitterhippusia tai häiritsevää kimallusta. Täyden kympin puna, jota voin suositella varauksetta ihan kenelle tahansa.

6. Kiko Colour Explosion Multi-Tone Blush (Active Mauve)

Italian tuliaisina ystävältäni saama Kikon upea Multi-Tone -poskipuna on viime kesän kausikokoelmasta. Kuten kuvastakin huomaa, olen käyttänyt lähinnä tuota paletin vasenta reunaa, josta irtoaa himmeän satiininen, lähes mattainen sävy, joka häilyy jossain luumun ja kirsikan tietämillä. Oikean laidan vaalea väri on hillityn sampanjainen korostussävy, keskimmäistä väriä sutimalla saa poskilleen hennon ruusuisen hehkun. Värimallikuvaa varten on pyyhkäisty vain paletin tumminta sävä, koska se sopii parhaiten vuodenaikaan ja tämän postauksen teemaan.

Mattaisuudesta johtuen Kikon poskipunan koostumus on kaikista tässä esitellyistä kuivin, mutta väri levittyy silti nätisti ja helposti. Kahden vaalean ja yhden tummemman sävyn yhdistelmä paletissa on toimiva: on helppoa sekoitella sopivan intensiivinen väri kulloiseenkin tarpeeseen. Plussaa vielä kauniista rasiasta ja isosta peilistä. Kiko on niitä merkkejä, jonka soisi rantautuvan Keski- ja Etelä-Euroopasta pian myös tänne pohjoisemmaksi - edullista ja laadukasta värikosmetiikkaa ei ainakaan nykyisin ole tarjolla liikaa.

Vaikuttavatko vuodenajat meikkivalintoihisi? Mitkä ovat suosikkiposkipunasi tällä hetkellä?

12 kommenttia:

  1. IHANIA punia! Tuo MUS jää kaivelemaan... Mulla ei vuodenajat niin vaikuta meikkivalintoihin,mutta syksyllä ja talvella tartun kyllä helpommin tummiin väreihin.Lempparipunat tällä hetkellä on MACin Fever ja UD:n Shattered-paletin kaksikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin, etten olisi näin rajoittunut, mutta näköjään olen. Jos tuota Metal Cherrya tulee vielä joskus myyntiin tai jos bongaat jostakin, niin osta heti! Se on tosi ihana.

      Poista
  2. Sävykuvaus tai sävytesti tai sävynäyte. Sävynäyte on oma suosikkini näistä vaihtoehdoista. Kumma miten vaikeaa swatch-sana on oikeasti kääntää suomeksi.

    Sinulla on ihania poskipunia. Näistä Kikon Active Mauve näyttää omaan silmään vetoavimmalta. Itselläni ei ole oikeastaan mitään rajoituksia värien suhteen eri vuodenaikoina. Saatan hyvinkin laittaa pastellisen silmämeikin keskellä talvea tai tummemman meikin pääsiäisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävynäyte kuulostaa aika hyvältä, pistän harkintaan. :)

      Poista
  3. Onpa upeita! Narsin Orgasm tulee aina olemaan suosikkipunani, mutta myös Desiree houkuttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään Orgasmista, mutta ongelmallisten rajoitteideni vuoksi se on käytössä pääasiassa kesäisin. :) Exhibit A on toinen kestosuosikki, se toimii poikkeuksellisesti ympäri vuoden.

      Poista
  4. Voi, Sleekin Pomegranate on ollut ostoslistalla jo pitkään (nyt käytössä Rose Gold ja Flamingo, jotka ovat nekin aivan upeita)! MACin poskipuna vaikuttaa myös aivan älyttömän ihanalta.

    Mulla taas näin talvella on tullut yllätyksekseni käytettyä viileän pinkkejä ja vaaleanpunaisia poskipunia, joita en tosiaan omista kuin pari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pomegranate on aika mahtava, voin kyllä suositella. Samoin tuota MACia, vaikka vähän hintavampi onkin.

      Minulla alkaa pinkkien punien kausi vasta kovemmilla pakkasilla. :)

      Poista
  5. Laitas meille näytille esimerkki silmämeikki johon yhdistät nämä punaposket. Mulla on Sleekin Pomegranate, mutta en oikein osaa käyttää sitä saumattomasti yhdessä muun meikin kanssa.

    VastaaPoista
  6. Laitanpa to do -listalle, jos vaikka itsenäisyyspäivän aikoihin ehtisin. Edellisessä täällä esiintyneessä meikkikuvassa oli kyllä käytetty tuota MUS:n punaa, mutta kuvat ovat Picasan suttuisiksi "korjaamia". Kas täällä: http://www.lazydynamitee.blogspot.fi/2013/09/karpalonpunaista-yritysta.html
    Jossain tämän tyylisessä toimisivat myös hyvin:
    http://www.lazydynamitee.blogspot.fi/2011/12/candy-cane.html

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus! Kovin näyttäisi sinulla olevan samanlainen maku kuin minulla näissä poskipuna-asioissa. Mullakin on tuo Milanin puna, mutta tulee käytettyä tosi harvoin. Mulla on se kansi rikki, joten se jää varmaan sen vuoksi otettua harvemmin käyttöön. Mäkin haaveilen kaikista MACin Mineralize-punista. Kolme löytyy jo... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on noita Mineralize-punia vasta kaksi, tämän lisäksi Gentle. Ainakin Warm Soul ja Dainty pitäisi vielä hankkia. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>