sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kruununjalokivet

Perinteinen tilastointipostaus jää tältä vuodenvaihteelta kokonaan pois, sillä tietokoneen ja kameran lisäksi myös ulkoinen kovalevy, jossa säilöin kosmetiikkataulukoitani, hajosi armon vuonna 2015. Ei siis exceleitä tällä kertaa, mutta palataan asiaan vuoden kuluttua. Sen verran voin sanoa, että tilastointi on aiempina vuosina ihan selkeästi hillinnyt kosmetiikan hamstrausta, koska viime vuonna tuli shoppailtua huomattavasti enemmän kuin ennen. Tuntuu siltä kuin innostavia asioita olisi ollut tarjolla aikaisempaa reilummin, mutta voi olla, että omat antennini vain ovat olleet paremmin virittyneinä.


Viime vuoden suosikeista on tulossa oma kirjoituksensa, mutta polkaistaan tammikuu käyntiin loppuvuoden helmellä (smaragdi tai safiiri voisi ehkä olla parempi nimitys), joka piipahti kaupoissa rajoitetun ajan. Jos tietää, mistä jutuista yleensä innostun, ei ole vaikea arvata minkälaista tekstiä nyt on tulossa. Kimmeltävin sateenkaarikirjaimin koristeltu musta laatikko pitää sisällään sellaista ihkutusmatskua, että sanat eivät meinaa riittää.


Tässä, arvon naiset ja satunnaiset herrakävijät, on maailman kaunein luomiväripaletti. Urban Decayn Urban Spectrum. Sisältö on toki priimaa, mutta itse tulen onnelliseksi jo tästä kannesta. Mattamustassa rasiassa on merkin logo savunvärisillä "timanttikirjaimilla" ja kannen kyljissä on pitsimäisiä koristeleikkauksia.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta minusta tuntuu että tämä voisi olla Urban Decayn 20. vuotta juhlistava paletti. Pakkaus nimittäin on (väritystä lukuun ottamatta) identtinen viisi vuotta sitten myynnissä käväisseen 15th Anniversary -paletin kanssa, joka ilokseni löytyy myös omasta meikkilaatikostani. Kirjoitin tuosta paletista myös blogipostauksen, sen voi käydä lukemassa täältä.


Vaikka pakkaus on päätäsekoittavan kaunis, se on valitettavasti aivan yhtä epäkäytännöllinen kuin edeltäjänsäkin. Paletissa on kolme osaa: kansi, luomiväritaso ja pohja, jotka kaikki ovat toisistaan irrallisia. Ei saranoita, ei magneetteja, ei mitään. Ideana kai on, että luomivärien loputtua rasian voi ottaa muuhun käyttöön, mutta mielestäni pakkauksen ensisijainen käyttötarkoitus olisi tullut ottaa suunnittelussa paremmin huomioon. Annan kaiken tämän anteeksi, koska paletti on niin jumalaisen kaunis, mutta motorisesti rajoittuneena henkilönä pelkään luomivärien puolesta joka kerta kun kosken palettiin. Eikä puhettaaan, että tämän kanssa voisi matkustaa jonnekin. EI.



Kannen alla on viisitoista upeaa luomivärisävyä. Sävymaailma on viileähkö - pääpaino on sinisissä, vihreissä ja violeteissa jalokivisävyissä, mutta mukana on myös muutama neutraalimpi, ikään kuin muodon vuoksi. Kaikki sävyt ovat hohtavia tai kimaltavia, paletissa ei ole yhtään mattanappia. Koska kokonaisuus on tarkoitettu meikkipöydällä ihasteltavaksi erikoisuudeksi eikä matkalle mukaan otettavaksi tai arkipäivän peruspaletiksi, valikoiman suppeus ei mielestäni ole suuri puute. Itse tulen mitä todennäköisimmin käyttämään näiden sävyjen kanssa ainakin mattaruskeaa ja/tai mustaa jostain toisesta paletista. Myös korostussävyksi voi välillä kaivata vaihtelua, vaikka vaaleanpunainen Flatline sievä onkin.




Tässä swatchit paletin ihanuuksista. Lisäsin asteriskin (*) niihin, jotka ovat tuttuja 15th Anniversarysta.  

Protest on maltillisen satiininen, tumma sammaleenvihreä, Junkie vaaleanvihreällä glitterillä höystetty viileä smaragdinvihreä, Deep End* voimakkaasti hohtava kaunis turkoosi. Madness on lämpimähkö, hiukan harmaaseen taittava sininen, Evidence* puolestaan tumma, violettiin kalleellaan oleva hohtava yönsininen. Prank on jännittävä sinimusta sävy vihreällä hohteella.

Omen* on kauneimpia violetteja koskaan. Pastellinen, hohtava, miltei duochrome. Flashback on sekin ihana: magentaan taittava liila vaaleanpunaisella glitterillä. Voodoo on tummapohjainen, savuinen violetti, jonka voimakas hohto ei valitettavasti erotu valokuvasta. Flatline on hyvin vaalea helmiäishohtoinen vaaleanpunainen, todella toimiva silmän sisänukan korostusvärinä. Bordello on ihana prinsessaväri, lämmin ruusuinen vaaleanpunainen kultaisella glitterillä, Backlash fantastinen hohtava shokkipinkki.

Paletin kolme neutraalia sävyä ovat jännä Daybreak, jossa lämpimän vaaleanruskeaa pohjasävyä on korostettu hopeanvärisellä glitterillä, kimalteleva keskiruskea Burn sekä West, joka on jo nyt omia kaikkien aikojen lemppareitani. Syvä suklaanruskea sävy, loistava pigmentti ja tasaisen satiininen koostumus.



Tässä molemmat juhlapaletit rinnakkain vertailun vuoksi. Sävyt on järjestelty hiukan eri tyyliin, mutta valikoima on lopulta hyvin samanlainen. Urban Spectrumissa on kolme samaa sävyä kuin 15th Anniversary -paletissa ja muissakin väreissä on paljon yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi pinkit Backlash ja Junkshow ovat keskenään hyvin samankaltaisia. Molempia paletteja ei siis missään nimessä tarvitse, ja Urban Spectrum on todella hyvä korvike, jos 15th Anniversary jäi aikoinaan kaivamaan mieltä. Kaltaiselleni keräilijälle toki aarteita kumpikin.

Tämä ihana kausipaletti vaikuttaa jääneen blogeissa vähän vähemmälle huomiolle, ja ainakin osaksi toisen Urban Decayn syksyllä lanseeraaman paletin jalkoihin (Gwen, I'm talking about you!). Itse olen tietysti postaukseni kanssa sen verran myöhässä, että tämä lienee jo loppuunmyyty ainakin Suomesta. Temptalian mukaan paletti on Jenkkilässä tulossa nettikauppohin vasta nyt alkuvuodesta, ja Ebay on tietysti aina ystävä, jos palettia mielii vielä metsästää itselleen.

Meikkasin näillä väreillä ensimmäistä kertaa uudenvuodenaattona, laitan vessaselfieitä kehiin parin päivän kuluttua! :)

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minuakin huokailuttaa. :) Tuo ihan älyttömän hieno!

      Poista
  2. Sain tämän paletin joululahjaksi. Piiskaa kuitenkin ansaitsisin sen vuoksi, että olen käyttänyt sitä vain yhden kerran. Levitin silloin Bordelloa koko luomelle. Näin vuoden alun harmainpana hetkenä ei vain ole mieli kaivannut vihreää tai turkoosia, saati sitten pinkkiä.

    Kiva, että tässä paletissa on Prank ja Madness sekä Voodoo, sillä niitä jäin hiukan kaipaan siinä vaiheessa kun myin Vice 2:n. Pakkauspolitiikasta voin vain sanoa sen, että Urban Decay rokkaa luomivärien suhteen. Pakkauksen käytännöllisyys on kokonaan oma lukunsa.

    Kunhan tästä reipastun, niin yritän saada jotain aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkin blogistasi, että olit saanut. Mahtava lahja! Minulla ei ole yhtään Vice-palettia, niin kaikki muut värit noita kolme mainittua lukuun ottamatta olivat itselleni uusia. Tosi ihania kaikki, pitäisi vain muistaa käyttää, kuten sanoit. Luulen, että kömpelön pakkauksen takia tämä tulee otettua harvemmin esiin, mutta toivon olevani väärässä. Luomivärit ovat kuitenkin superhienoja!

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>