sunnuntai 13. syyskuuta 2009

When in Rome...

Vietin eilisen iltapäivän Via del Corsolla, joka on toinen Rooman "virallisista" ostoskaduista. Ostin kahdet jumppahousut, jelly beaneja ja, no, jonkin verran kosmetiikkaa. Kävin Sephorassa ja MAC Pro -myymälässä, jotka olivat tietysti kivoja ja ihania ja kaikkea sellaista, mutta kotimatkalla pasmani sekoitti italialainen musta hevonen.
Muistan lukeneeni milanolaisesta Kiko Cosmetics -merkistä muutamista meikkiblogeista, mutta kummallisesti olin unohtanut sen olemassaolon. No, nytpä muistan taas. :) Via del Corson pieni myymälä oli tupaten täynnä nuoria tyttöjä seassaan pari vanhempaa tätiä ja jokunen turisti. Älykkäänä ihmisenä jätin kameran muistikortin aamutohinoissani tietokoneeseen enkä näin ollen saanut tallennettua parveilevia teinejä tyylikkäästä interiööristä puhumattakaan. Meikkien esillepanoon ja pakkauksiin (mustat pahvilaatikot MACin tyyliin) oli panostettu, minkä vuoksi luulin aluksi tuotteiden olevan hinnoiltaankin ainakin semiselektiivistä tasoa. Luuloani vahvistivat pari pikaswatchia hyperpigmenttisistä luomiväreistä, jotka kimalsivat hypnoottisesti liikkeen voimakkaissa spottivaloissa.
Yllätyin siis iloisesti, kun huomasin, että meikit olivat todella edullisia (luomivärit 3,90-5,90 kpl), ja nappasin mukaani muutaman Colour Sphere -luomivärin ja kaksi huulikiiltoa. En viitsinyt jäädä tungokseen pidemmäksi aikaa, mutta luulen, että minun täytyy vielä tehdä liikkeeseen uusi visiitti. Mieltäni jäivät kaihertamaan ainakin ihana mintunvihreä luomiväri ja kullanvärinen huulikiilto.
Swatchasin sävyt pikaisesti käsivarteeni, tulos yllä. Luomivärit muistuttavat sekä ulkonäoltään että koostumukseltaan MACin mineralized-luomivärejä, pakkauskokokin on sama. Pigmenttiä (ja kimallusta, jee!) on runsaasti ja värit levittyvät pehmeästi. Ainoastaan kuvassa keskellä oleva vaaleanpunainen sävy (34 Quartz Rose Multicolor) osoittautui hienoiseksi pettymykseksi - tosin hintaansa nähden sekin on vallan mainio - hileisyytensä vuoksi. Äärimmäisenä vasemmalla oleva tumma violetti (41 Black Purple Melange) vaaleanpunaisella ja sinisellä hohdolla on suosikkini, ja pidän myös paljon vaaleasta platinan sävystä (20 Sparkling Grey Dove) . Kikon nettisivut ovat tämän tekstin kirjoitushetkellä epäkunnossa, minkä vuoksi en juuri nyt voi tarkistaa sävyjen nimiä. :( (muoks. 23.9.09: Lisäsin sävyjen nimet/numerot nyt muistaessani. Vaalea liila toisena vasemmalta on sävy 11 Lilac Special-Fx, tummanvihreään hohtava musta äärimmäisenä oikealla 27 Sparkling Cobalt Green) Kaikkia sävyjä nettisivuilla ei edes ollut, vain murto-osa valikoimasta.

Huulikiillot vastaavat koostumukseltaan NYXin kiiltoja. Ne ovat hyvin kosteuttavia eivätkä ollenkaan tahmaisia. Pigmenttiä niissäkin on melko paljon. (Vasemmanpuoleinen fuksia sinisellä hohteella on sävy 118 Pearly Fuchsia, oikeanpuoleinen sävy on 106 Pearly Intense Pink)

MACin Pro -myymälään (Via del Babuinolla) astuin kovin odotuksin. Vietin ainakin kymmenen minuuttia valtavan pigmentti- ja glitterhyllyn edessä tuijottaen ja hypistellen. Pigmenttejä en kuitenkaan ollut edes aikeissa ostaa, sillä en tule koko elämäni aikana tarvitsemaan niin suurta purkkia yhtä väriä. Etenkin kun vastaavia saa mineraalimeikkifirmoilta huomattavasti halvemmalla. Ainakin yhden glitterin tiesin silti tarvitsevani, ja iskin ostoskoriini Reflects Red -purkin. Jotkut tosin kutsuvat noita reflects-glittereitäkin pigmenteiksi, sillä ne ovat niin hienojakoisia.
Hienojakoisuutensa vuoksi em. glitterit myös tarttuvat iholle helposti jopa ilman minkäänlaista "kiinnitystä". Yllä kuvassa vasta korkattu glitterpurkki ja näytekimallusta sormessa. Kaikki reflects -glitterit näyttävät purkissa valkoisilta, mutta ne heijastavat valoa eri väreissä. Nimensä mukaisesti omani välkkyy punaisena.
Glitterin lisäksi mukaan tarttui toinenkin pro-tuote: Eye Liner Mixing Medium, jonka testausta odotan innolla. Vastaavia irtopigmenteille yms. tarkoitettuja litkuja on toki myös muilla merkeillä (itselläni käytössä Make Up Storen), ja vesikin usein ajaa saman asian. Halusin silti nimen omaan tuon MACin ELMM:n, koska se on geelimäinen ja näin helpommin hallittavissa (luulen). Ostin myös uuden Prep + Prime -pohjustustuotteen entisen loppuneen tilalle, ja jo Helsingistä tilaamani Mineralize Skinfinish Naturalin, joka ei siis vielä ole saapunut Ouluun. Olisin halunnut kokeilla Prep + Primen suojakertoimellista versiota, mutta se oli kaupasta päässyt loppumaan.

Sephorasta mukaani tarttuivat seuraavat tilpehöörit:
Ostin testattavaksi kynsille tarkoitetun bufferin, ja siitä innostuneena lisää appelsiinipuutikkuja kynsinauhojen työntelyyn. Niin ikään testiin tulee Too Facedin Shadow Insurance -luomivärinpohjustaja. Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen Urban Decayn Primer Potioniin, mutta Too Facedin pohjustajaa on kehuttu yhtä hyväksi. Lisäksi pakkaus on itämaisen mystistä UDPP:ia kätevämpi tuubi. Testasin Shadow Insurancea tänään, ja olen vakuuttunut. Tuote on mielestäni ainakin yhtä hyvä kuin UDPP eikä se ole ollenkaan tahmea. Itselläni on UDPP:n kanssa ollut ongelmana aineen nopeahko kuivuminen, jolloin sitä levittäessä joutuu pitämään vähän kiirettä. Tahmaisuus on tietysti luomivärin kiinnittymisen kannalta hyvä asia, mutta itse pidän enemmän uudesta hankinnastani. Vielä mieluummin olisin ehkä ostanut Benefitin F.Y.Eye -pohjustajan, mutta sen kohdalla myivät eioota.

Sephoran omia tuotteita ostin neljä: poskipunan, hohtojutun, glittergeelin (josta tulee elävästi mieleen yläasteajat) ja eyeliner-siveltimen. Tiskillä sorruin viime hetken houkutukseen ja nappasin vielä eurolla mukaani pikkupullon OPI:n kosteusvoidetta. Poskipunaa ehdin kokeilla aamulla, ja vaikuttaa siltä, että myös se päätyy käytössäni hohtotuotteeksi. Sävyä tuli omaan makuuni melko vähän, mutta kauniin ja melko voimakkaan aurinkopuuterimaisen hohdon sillä saa.

Siinäpä Rooman tuliaiset. Jos vapaapäiviä tulee lisää ja ehdin Kikon myymälään uudemman kerran, raporttia seuraa.

4 kommenttia:

 1. Mä ostin Kikon meikkejä Barcelonasta! Tosiaan järjettömän halpoja. Osassa halvimmista oli harmittavan surkea pigmentti, mutta konseptina tuollainen halpa "pro" store meikkitaiteilijoineen on mahtava!

  VastaaPoista
 2. Sun blogista taisinkin niistä lukea. Noissa colour sphereissä kyllä oli pigmenttiäkin hyvin (tosin poikkeuksena ehkä tuo hileinen vaaleanpunainen), mutta tuon hinnan melkein jo maksaa nätistä sävystä ja pakkauksesta. :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa äärimmäisen hyvä mieli, kun löysin oman blogini linkeistäsi :D

  VastaaPoista
 4. :) Hyvää mieltä on mukava saada aikaan.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>