maanantai 11. huhtikuuta 2011

Musta kristalli

Versacen Crystal Noir -tuoksu ehti viihtyä yläpalkin Ostoslistalla-sivulla jo jonkin aikaa, kunnes viimein kotiutin sen hullareilta viime viikolla. Pienehkö 30 ml pullo on uudelle tuoksututtavuudelle juuri sopivan kokoinen, sillä entisiä löytyy omiksi ja naapurinkin tarpeiksi.

Itämainen kukkaistuoksu on lanseerattu jo vuonna 2004 (seuraavana vuonna se sai sisartuoksukseen suositun, kevyemmän, hedelmäisen Bright Crystalin), mutta kiinnostuin siitä nettikehujen myötä vasta hiljattain. Tyyliltään tuoksu on täydellisesti omaan makuuni, se on tumma, sensuelli ja salaperäinen, mutta ei silti ollenkaan tunkkainen. Yleisvaikutelmaltaan hyvin samantyylinen kuin Diorin Hypnotic Poison, mutta vähemmän päällekäyvänä sopii päivätuoksuksikin.Ensituoksu on mausteinen (inkivääriä, kaardemummaa ja pippuria), mutta se muuttuu pian makemmaksi. Fragrantica.comin mukaan tuoksun hallitsevin elementti on gardenia (suomeksi keikarinkukka, ihana nimi), mutta itse haistan selvästi myös kookosta ja viikunaa, vaikka niitä ei ole mainittu tuoksukuvauksessa. Pohjatuoksuun antavat syvyyttä henkilökohtaiset lempparini myski ja ambra.

Itselleni tällaiset pehmeän makeat ja lämpimät itämaiset hajuvedet ovat turvatuoksuja, joihin voi kääriytyä kuten villapaitaan. Crystal Noir on siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei se mielestäni ole liian raskas käytettäväksi kesälläkään. Parhaimmillaan se kuitenkin todennäköisesti on viilenevänä ja hämärtyvänä elokuun iltana (kuten allekirjoittanutkin :) ).

Oletko nuuhkinut Versacen Crystaleja? Kumpi on oma suosikkisi?

P.S. Taannoisen kirsikankukkakilpailun äänestys on nyt käynnissä. Ehdotusten joukossa oli mitä upeimpia taideteoksia, käy valitsemassa oma suosikkisi täällä!

* * *

I've been longing to get myself a bottle of Versace's Crystal Noir for quite some time. Last week I saw it on sale and just had to take it home with me. It's one of those soft, sweet and warm oriental scents I can wrap around me like a blanket. However, it's still light enough to be worn in the daytime or even as a summer fragrance.

9 kommenttia:

 1. Sain pari vuotta sitten kaverilta Bright Crystalin, suunnilleen koko kesän kesti se pullo. Tykkäsin kun se ei ollut liian vahva tuoksultaan, en halua lemuta niinku keski-ikäinen turkisrouva :)

  VastaaPoista
 2. Ps. Olet niiiiin voittaja! ;)

  VastaaPoista
 3. Plaz^, mulla ei ole vielä ollut omaa Bright Crystalia, mutta kaupassa tuoksutellessa se on vaikuttanut kivalta. Saattaa olla, että joskus vielä hommaan sen tämän kaveriksi.

  Anonyymi, eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa! :D Kiitoksia kannustuksesta joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihan mun tuoksulta, täytyy käydä nuuhkimassa. :) Ja kävin äänestämässä sua!

  VastaaPoista
 5. Käy ihmeessä, tämä on ihana. Ja kiitän kannatuksesta, kuten kunnon poliitikko ainakin. :)

  VastaaPoista
 6. Hih, kävin äänestämässä, olen lähes varma voitostasi ! :) Ja oi, pitääpä käydä tuoksuttamassa näitä !

  VastaaPoista
 7. Kiitos. :) Kannattaa tuoksutella, molemmat ovat ihania.

  VastaaPoista
 8. Crystal Noirista taitaa olla olemassa sekä edp että edt -versiot? Oletko tuoksutellut noita kumpaakin, onko noissa paljonkin eroa keskenään?

  VastaaPoista
 9. Olen testannut molempia, tämä ostamani sattui olemaan EdT. Tuoksu on mielestäni molemmissa aika lailla sama, mutta EdP:ssa tietysti voimakkaampi ja kestävämpi. EdT häipyy iholta (tai ainakin omasta nenästäni) itse asiassa melko nopeasti, oikeastaan jo parin tunnin sisällä. Mutta sopii tietysti niille, joiden mielstä EdP on liian raskas.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>