torstai 25. elokuuta 2011

Glitter

Blogia pidempään seuranneille on tuskin jäänyt epäselväksi intohimoinen suhtautumiseni kimaltaviin ja hohtaviin asioihin. Shimmerit, glitterit, hileet, metalli, mikä tahansa valoa heijastava ja kiiltävä tuottaa minulle suurta iloa. Käytän glitteriä juhlan lisäksi myös arkena, etenkin vähän kurjempina päivinä, sillä sen mielialaa nostattava vaikutus on taattu!
Omassa varastossani on vähän kaikenlaista blingiä. Irtoglitteriä olen ostanut muun muassa NYXiltä, Pure Luxelta ja Coastal Scentsilta. Make Up Store teki vielä muutama vuosi sitten tosi kivoja nestemäisiä glitterluomivärejä huulikiiltoapplikaattorilla, mutta kuvan otettuani huomasin, että kaksi omistamistani olivat jo peruuttamattomasti kuivuneet. Sephoralta olen teiniaikojen muistoksi ostanut glittergeeliä, MACilta ja NYXilta mukana on pari glitter-eyelineria. Lisäksi kuvassa on kaksi rasiaa strasseja, joita haluaisin kovasti ostaa lisää, en vain ole saanut aikaiseksi.
Kimallusta voi käyttää mielensä mukaan missä haluaa: iholla, hiuksissa, kynsissä, huulilla tai silmämeikissä, joka on oma suosikkini. Silmien lähellä tulee kuitenkin käyttää vain kosmetiikkana myytävää glitteriä, ei missään tapauksessa askarteluglitteriä, joka karkeampana voi vahingoittaa silmää pahastikin. Usein meikkifirmat kieltävät varmuuden vuoksi kaiken glitterin käyttämisen silmämeikissä, mutta oman kokemukseni mukaan kosmetiikkaglitter on turvallista, kunhan sitä muistaa käyttää varoen. Opin varovaisuuden itse kantapään kautta viime vappuna, jolloin pakkasin meikin niin täyteen glitteriä, että silmäni ärtyivät, silmäluomeni turposivat ja meikit valuivat poskille. Kosmetiikkatarkoituksessa myytävä glitter on kuitenkin huomattavasti askarteluglitteriä hienojakoisempaa (jostain olen kuullut myös, että se olisi pyöristettyä), joten se ei ole silmään joutuessaan vaarallista, aiheuttaa vain ärsytystä.
Kimallekynsilakkoja löytää kaupasta tai niitä voi sekoitella irtoglitteristä itse, samoin hienojakoista hilettä voi lisätä vaikka kosteusvoiteeseen, jos haluaa ihonsa säihkyvän. Glitterhiuslakkaa saa ainakin vapun tienoilla monesta askartelu- ja pilailuliikkeestä, mutta tavallinenkin hiuslakka toimii tukkaan pölistellyn irtoglitterin kiinnittämiseen. Huulimeikissä kimallusta voi halutessaan painella suoraan punan tai kiillon päälle.

Silmämeikissä helpoin tapa käyttää glitteriä ovat glitter-eyelinerit ja -geelit, joissa glitterin kiinnittymiseen tarvittava aine on valmiiksi mukana. Eyelineria voi käyttää myös suurempien alueiden päälle taputeltuna. Valmiissa glittergeeleissä ja -eyelinereissa kimallusta on kuitenkin yleensä melko vähän. Jos sitä haluaa enemmän, kannattaa valita irtoglitter.Irtonaista glitteriä löytää useiden värikosmetiikkaa kauppaavien halvempien merkkien valikoimista, ja myös "semiselektiivisiltä" merkeiltä, kuten MACiltä tai Make Up Storelta. Merkkikohtaisia eroja on lähinnä glitterin hienojakoisuuden suhteen, mutta hinnalla ei tässä tapauksessa ole väliä, sillä glitter on kuitenkin vain pelkkää hienoksi jauhettua muovia. Jos nettitilaaminen on tuttua, edullisen kimalteen apajat ovat ehtymättömät. Kannattaa tutustua esimerkiksi TKB Tradingiin. Jos kukkaronnyörit eivät ole tiukalla, suosittelen vierailemaan myös LIT Cosmeticsin sivuilla, joiden glittervalikoima on pökerryttävän ihana. Valtavan valikoiman ansiosta LITiltä löytää sävyjä, joihin ei muualla törmää, minkä lisäksi glitterhippujen koon saa valita mieleisekseen neljästä eri vaihtoehdosta.Silmämeikissä helpoin tapa kiinnittää irtonaista glitteriä on painella sitä joko sormin, siveltimellä tai vaahtomuoviapplikaattorilla tahmealle pohjalle, esimerkiksi voidemaisen luomivärin, silmämeikinpohjustajan, meikkikynän tai vaikkapa huulikiillon päälle. On olemassa myös varta vasten glitterin kiinnittämiseen tarkoitettuja "liimoja", kuten itse käyttämäni Fyrinnaen Pixie Epoxy tai Too Facedin uudehko Glitter Glue. Yksi vaihtoehto on myös painella glitteriä täysin kuivalle pohjalle ja kiinnittää se suihkuttamalla päälle meikin kiinnittämiseen tarkoitettua sprayta. Säihkyripset saa nipistelemällä glitteriä kiinni hieman kosteaan ripsiväriin.Glitteriä voi myös tuputella iholle erityiseen kiinnitysaineeseen, mixing liquidiin (esimerkiksi Make Up Storen valikoimissa), kastetulla siveltimellä. Sivellin dipataan nesteessä ja enin märkyys taputellaan pois joko paperiin tai kämmenselkään. Tämän jälkeen sivellintä pyöräytetään purkin kannella tms., jolle on tätä ennen varisteltu vähän glitteriä. Kansi on parempi kuin itse glitterpurkki, ettei kimallusta tule siveltimeen ylettömiä määriä. Sitten vain töpsytellään glitterit siveltimestä iholle. Kiinni on ja pysyy. Mixing liquidin avulla voi myös itse tehdä glitter-eyelineria, jolla saa piirreltyä meikin joukkoon pisteitä tai muita kuvioita tai sitten käyttää tavallisen eyelinerin tapaan.

Jos säihkettä joutuu meikkauksen tiimellyksessä muuallekin kuin minne oli tarkoitus, irtonaiset hileet saa iholta meikkiä pilaamatta, kun käyttää kirkasta teippiä. Teipillä painaistaan liiaksi kimaltavaa kohtaa, ja se nappaa glitterit mukaansa.

Käytätkö itse glitteriä meikissä (ja miten)? Onko kimallus mielestäsi mautonta?

* * *

Glitter is my passion. This post is about its versatility in makeup and how to use different kinds of cosmetic glitter. I usually either use a sticky base (a primer, lip gloss, cream eye shadow etc.) to adhere loose glitter or use a mixing medium to make my own glitter liner. And eye make-up isn't the only way to go, glitter can also be used on your lips, in your eyelashes or eyebrows, on your skin, in your hair... Just not everywhere at the same time, please.

all pictures from we♥it, except the second one, which is mine

22 kommenttia:

 1. Ooh, käyttäisin jos olis sopivia tuotteita! Huulikiillot on ny ainoita jotka sädehtii. Mahtatavaa vertaistukea, en ole ainoa kimallehullu :oD

  Kimallus ei _todellakaan_ ole mautonta vaan ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Mä käytän yleensä vain tehosteena luomella tai sitten ihan kunnolla luomella riippuen lookista. Ei ole yhtään mautonta kunhan ei ole uittanut itseään siinä :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on huonosti kimalletta meikeissä, enkä ole oikein koskaan oppinut käyttämäänkään. Aina ne on varisseet nekin vähät mitä josain luomivärissä esim. on ollut (en ole osannut toisin sanoen kiinnittää niitä oikein ja aina vaan ajatellut, että onpas todella huonoja luomivärejä). Joskus nuorena hankin pari glittergeeliä muistaakseni ja niitä tuli kyllä jokusen kerran käytettyä, lähinnä iltariennoissa. Mulla on myös joku Yves Rocherin kimaltava bodypuuteri jossain, pitäis taas joskus muistaa kaivaa se esille ja kokeilla.

  Kynsissä rakastan käyttää glitteriä!! Ja blingbling tarroja ja timantteja. Koruissa myös pitää olla säihkettä ainakin iltamenoissa.

  Kyllä minusta blingblingiäkin voi olla liikaa mutta ehkä silloin kysymys on lähinnä mauttomuudesta. Tavasta miten sitä glitteriä käyttää. Varmaan myös pikkuisen käyttötaidoistakin ja siitä millaisessa tilaisuudessa ollaan. Osaavissa käsissä glitter on mielestäni hienoa! Itse en siis kuitenkaan osaa sitä käyttää meikissä kuin pieniä määriä.

  Kiitos muuten tästä postauksesta, sain paljon asiallista tietoa aiheesta ja ehkä pienen kipinän perehtyä aiheeseen perusteellisemmin ja rohkaistua kenties jopa treenaamaan! :-)

  VastaaPoista
 4. Mä olen vähän jännä glitterin suhteen. Kesäisin ja jouluna tulee leikittyä glitterillä, mutta noiden aikojen ulkopuolella tulee kyllä pysyttyä aika pitkälti hieman hillitymmällä puolella. En oikeastaan tiedä miksi, sillä eihän kimalluksessa mitään vikaa ole! Jostain syystä vaan syksyisin alkaa kääntymään mattaluomivärien ja huulipunien puoleen... Outoa.

  Milla/ATST

  VastaaPoista
 5. Sanska, olen samaa mieltä, kimallus on parasta!

  Duvessa, samalla tavalla minäkin yleensä. Silmämeikissä tai sitten kynsillä. Muutamat paljetit löytyy vaatekaapistakin, mutta niiden kanssa pidän yleensä meikin hillitympänä.

  Mohn, kiva että tästä oli hyötyä. :) Olen samaa mieltä siinä, että liika blingi menee yleensä mauttomuuden puolelle (tai johtuu siitä, mene ja tiedä). Mutta pienissä määrin se piristää. :)

  Milla, minulla glitteriä taas alkaa näkyä enemmän juuri iltojen pimetessä. Erityisesti oikein loskaisina ja harmaina aamuina, silloin on melkein pakko saada jotain säihkettä.

  VastaaPoista
 6. täähän tuli ku tilauksesta! juuri viime viikolla ostin makeup storen irtoglittereitä, ja meinasinkin tulla kyselemään, että mikä olisi paras tapa saada ne pysymään luomilla, mutta tää postaus antoki hyvät vastaukset, kiitos! :D

  VastaaPoista
 7. kaikki on kultaa joka kimaltaa tälle harakalle :D eli glitter kuuluu juhlameikkiin ihan ehdottomasti, arkena en niinkään edes meikkaa, joten ei tule oikein käytettyäkään, no kynnet usein kimaltaa :D

  VastaaPoista
 8. Glitteristä puheenollen käytin tänään ekaa kertaa Urban Decayn Preen- palettia. Otin siitä sitten aika reippaasti Snatchia ja sutaisin sitä luomelle, sit vähän tummempaa väriä creaseen ja menoks. Kouluun päästyäni vilkaisin peiliin ja tajusin että mulla on glitterhippuja silmänaluset täynnä :D Ja ei mitenkään vähän, näytin kuin diskopallolta. Annoin varmaan hyvän vaikutelman uusille ihmisille :D:D

  VastaaPoista
 9. Äääh, voi kuuuuolaus noita sun kuvia! :P~~

  VastaaPoista
 10. Musta glitter on ihaninta, ei voi olla liikaa x) Ei vaan, varsinkin kynsissä laitan sitä usein päällimmäiseksi. Silmämeikissä oon vähän varovainen, sillä oon joskus saanut glittereillä inhottavan olon silmiin. Mutta ainakin eyelinerissä se on sopivan harmiton :)

  VastaaPoista
 11. Glitter on ihanaa, rakastan vaan sitä kun luomet ovat täynnä kimalleihanuutta ja pientä blingiä ;) Lemppariglitterluomivärini on ehdottomasti MACin Honey Lust, aivan upea sävy! Kynsissäkin glitter on kaunista, etenkin OPIn Burlesque- kokoelman Show It & Glow It on ihana :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä! Ohjeet tulevat tarpeeseen, vaikka glitteriä tuleekin käytettyä aika harvoin. Ennen käytin nimenomaan sitä MUS'n tuubissa olevaa, minkä ne lopetti, ja korvaava on vielä hankkimatta. Kyllä keikoilla ja juhlissa on kiva vähän kimaltaa :)

  VastaaPoista
 13. Melisa, haha, olipa kerrankin ajoitus kohdillaan! Kiva että voin olla avuksi.

  Ruu, samanlaisia harakoita ollaan, mitä ilmeisemmin. :)

  Senni, Urban Decaylla onkin monta tuollaista glitterpommia, joiden kanssa täytyy olla varovainen. Itselläni on käynyt samalla tavalla Naked-paletin Sidecarin kanssa. Mutta onhan se glitter poskillakin ihan nättiä. ;)

  Sofia Punta, ovat aika söpöjä kyllä, mutta eivät itseasiassa omia kuviani (katso pieni präntti tekstin lopussa).

  asetonihuuruja, glitter silmässä ei tosiaan tunnu kivalta. Mutta muuten se on kyllä ihanaa. :)

  Mirssiina, kiitos suosituksesta, Honey Lust näyttää ainakin nettiswatchien perusteella tosi kivalta. Ja OPIn burleskilakoista tykkään tosi paljon itsekin, omasta hyllystäni löytyvät Bring on the Bling! ja Sparkle-iscious. Show it & Glow It! on myös upea.

  bubble, men var så god! Harmi tosiaan, että MUS meni lopettamaan ne glitterluomivärinsä. En ole vielä löytänyt kaupoista vastaavaa tuotetta.

  VastaaPoista
 14. Ah, onko lisätietoa noista ihanista kynsistä! Näyttävät järjettömän hyviltä! Tahtoo! t. Henzu

  VastaaPoista
 15. Valitettavasti ei. :( Yritin etsiä alkuperäistä lähdettä, mutta tuo kuva oli julkaistu kymmeniä (ellei satoja) kertoja eri henkilöiden blogeissa ja tumblr-kuvissa. Itse nappasin sen siis we <3 it:ista. Omaan silmääni näyttävät rakennekynsiltä, mutta vastaavat saa varmasti tehtyä punaisella ja kullanvärisellä glitterlakalla (esim. China Glazen Ruby Pumps ja Treasure Chest voisivat sopia) sekä kerroksella kiiltävää päällyslakkaa.

  VastaaPoista
 16. Oooii!!!! Ihan älyttömän kivannäkösiä kaikki noi kuvat! :))))

  http://powderpuff-powderpuff.blogspot.com/

  VastaaPoista
 17. Niin minustakin. :) Netin uumenista löytää kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
 18. Olkoonkin vanha postaus mutta auttoi suuresti kun pohdin miten kiinnittää juuri tilaamani ensimmäiset glitterini! Suomesta ei pahemmin noita glitter liimoja löydy joten vaihtoehdoista oli kovasti apua, kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että tästä oli edelleen hyötyä! Säihkyvää vuodenvaihdetta sinulle. :)

   Poista
 19. Tiedän, että tämä postaus on vanha, mutta innostuin tuosta irtoglitteristä luomivärin päälle! Eli mistä liikkeistä vois saada ostettua täältä Suomesta? Kävin myös tuolla Lit Cosmeticsin sivuilla, mutta en saanut selvää miten sieltä voi tilata?!

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>