maanantai 2. toukokuuta 2011

Vapun silmätulehdus

En olisi koskaan uskonut sanovani näin, mutta ilmeisesti glitteriäkin voi joskus olla liikaa. Opin tämän kantapään kautta lauantaina, kun silmäni vuosivat vettä koko päivän niin, että oli pakko pitää aurinkolaseja jatkuvasti, vaikka aurinkoa ei ollut mailla halmeilla. Kyyneleet myös muuttivat alaluomen meikin niin suloisiksi noroiksi poskille, etten muutenkaan olisi tohtinut luopua laseista. Iltapäivällä molempien silmien ylä- ja alaluomet olivat niin turvoksissa, että vappumaski oli pakko pestä kokonaan pois.(^ Pahoittelen uupunutta ilmettä :D) Luulin aluksi, että silmät ärtyivät irtoripsistä, mutta kun vedentulo ei loppunut edes räpsyt riisuttuani, totesin sen johtuvan silmääni hankaavista lukemattomista pienen pienistä muovin palasista. Latasin glitteriä meikkiin sen verran reippaalla kädellä, ettei kaikki millään pysynyt suunnitellusti silmäluomilla, vaan sitä oli jatkuvasti myös takertuneena silmääni. Noin tunnin ajan meikki kuitenkin pysyi jotakuinkin siistinä, ja sain otettua siitä pari kuvaa. Kaikki värit ovat Coastal Scentsin 88 Ultra Shimmer -paletista (sävynumerot linkin takana) ja ne on kuorrutettu Fyrinnaen Pixie Epoxyn avulla kiinnitetyllä NYXin irtoglitterillä. Silmän sisänurkassa ja kulmaluulla käytin hennon vaaleaa sinistä luomiväriä (28), liikkuvalla luomella pinkkiä (73) ja punertavaa violettia (85), ulkonurkassa ja alaluomella lisäksi vähän tummansinistä (72). Kulmissa on tavallista kulmakynää, jonka päällä on samaa violettia ja sinistä kuin silmämeikissäkin.Valitsin meikin värit täysin sen mukaan, minkä värisiä glittereitä käteeni ensiksi sattui. :) Kimallukset järjestyksessä silmän sisänurkasta ulkonurkkaan päin: Crystal (valkoinen), Hot Pink, Purple ja Blue. Levitin ensin luomivärin päälle ohuen kerroksen Pixie Epoxya, johon pakkasin glitterin litteällä siveltimellä painelemalla. Järkevä ihminen olisi ehkä osannut varoa pölistelemästä irtoglitteriä silmiinsä, mutta en taida itse kuulua siihen joukkoon. En osannut olla varuillani, kun glitteristä ei ole aikasemmin aiheutunut minkäänlaista harmia. Jatkossa joudun varmaan vähän rajoittamaan kimallusinnostustani - sen verran kurjalta tuntui viettää vappuaattonsa silmiään alituiseen pyyhkien.

* * *

Apparently there is such a thing as "too much glitter", after all. I realised this last Saturday during Vappu celebrations when I decided to wear eye makeup with bling, bling and some more bling. In less than an hour most of the bling was inside my eye and I spent the day looking like somebody had punched me and I had been crying hysterically. The makeup was done with Coastal Scents 88 Ultra Shimmer Palette with a **** load of NYX glitter adhered with Fyrinnae's Pixie Epoxy.

12 kommenttia:

 1. Voi ei, harmi että glitterit aiheuttivat ikävän reaktion - meikki on sävyiltään niin hurjan kaunis!

  Mulla on jo pitkään ollut mielessä mutta oon unohtanut mainita asiasta. Eli ehdottaisin meikin aiheeksi White Swania (Natalie Portman) :) Miksei toki Black Swan -meikkiäkin, mutta itseäni jotenkin kiinnostaisi valkoinen versio, puoli naamaa vitivalkoisena ja luomilla mustaa ja hopeaa. Siitä ei vaan löydy kunnon kuvaa netistä :/

  VastaaPoista
 2. Ite oon kokenut, että toisinaan meikistä ärtyneille silmille apua saa kosteuttavista silmätipoista. Tosin silloinhan silmät kyynelehtii niitä tippoja, eli saattaa valua alaluomen meikitkin... Mutta ne vähän huuhtoo niitä meikkihippuja ja muita silmistä.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahdottoman ihana vappumeikki! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno meikki,mutta sattuu ajatellakkin glitteriä silmissä. Varmasti kuin pientä kiveä :S

  VastaaPoista
 5. bubble, minuakin harmittaa, kun kivaa vappumeikkiä ei oikein voinut esitellä sen ollessa poskilla. :D

  Laitan valkoisen joutsenen to do -listalle, joka kasvaa kasvamistaan. Jospa sitä vaikka kesällä ehtisi taas kunnolla meikkailemaan.

  norppa, silmätipat olisivat varmaan helpottaneetkin. En vain aluksi osannut ollenkaan ajatella ärtyneisyyden johtuvan meikistä, kun tuollaista ei ole ennen tapahtunut. Ajattelin ensin, että auringonpaiste tai tuuli vain saivat silmät vuotamaan.

  Katzu, kiitosta kiitos. :)

  Mirka, siltä se juuri tuntui, ei kiva. Mutta meikistä tykkäsin itsekin, onneksi sain sen edes tallennettua valokuviin. :)

  VastaaPoista
 6. Ikävää! Näköjään glitteriäkin voi olla liikaa... Itselläni ei ole herkät silmät, mutta vappuna ne vähän vetistelivät ripsiliiman ja piilareiden takia. Luomissa oli myös paljon glitteriä, ehkä sekin oli osasyy vetistelyyn.

  http://dashantilife.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Dashanti, näköjään. :( Pitää ensi kerralla olla varovaisempi.

  Nette, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Ihan mieletön meikki! Silmätulehduksen arvoinen? ;-))

  VastaaPoista
 9. No ei ehkä sentään. :D Mutta kivahan tuo oli, ainakin aluksi.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>