tiistai 13. elokuuta 2013

Rusketuksen ruikkija

Aurinkoisimmat kesäpäivät näyttävät pikku hiljaa olevan ohitse, mutta onneksi aurinkoa saa myös purkista. Kevättalvella ostamani Vita Liberatan 24ct Silken Shimmer -aurinkomeikki heilahti kerrasta kestosuosikiksi, enkä voi kuin vain ihmetellä, miksi minulla ei ole ollut tällaista aikaisemmin. Bongasin purkin tammikuussa Saaran blogista, jossa vakuuttavat vertailukuvat saivat minut raapustamaan tuotteen ostoslistalleni saman tien. Minäkin klikkasin omani kotiin Even nettikaupasta, mutta myös Vita Liberatan omilta sivuilta saa.

En tykkää ottaa aurinkoa tai yleensäkään viettää aikaa ulkosalla kuumalla säällä. Juoksulenkeillä rusketuin aavistuksen ihan vahingossa, mutta muihin kesällä lomailleisiin verrattuna olen edelleen huomattavan kalpea. En myöskään ole koskaan innostunut itseruskettavien tuotteiden käytöstä, sillä mukavuudenhaluni vie aina voiton säännölliseltä kuorinnalta, rasvaukselta ja kuivattelulta.

Joskus kuitenkin tulee tilanteita, jolloin iholle tahtoisi hiukan enemmän väriä. Omalle kohdalleni tällaiset hetket vaikuttavat myös tulevan täysin yllättäen, joko a) on yhtäkkiä niin kuuma, että ilman hameita tai sortseja läkähtyy, tai b) ne häät/rippijuhlat/synttärit/hienot bileet ovatkin jo muutaman tunnin kuluttua, eivätkä vasta huomenna. Tämä poispestävä, sävytetty geeli on osoittautunut täydelliseksi pika-avuksi ja pelastanut monta kesäpäivää, joita en aikaisemmin olisi varmaan tohtinut viettää paljain säärin.

Kuten kuvasta huomaa, geeli on tummanruskeaa ja siinä on hentoa kultaista hohdetta. Iholle levitettäessä sävy on läpikuultava ja erittäinen luonnollisen värinen. Valokuvassa väri vaikuttaa levitettynä hyvin haalealta, mutta suuremmalla alueella rusketuksen kyllä huomaa selvästi. Vähänkään kuivempi iho imaisee värin yllättävän äkkiä, joten levittämisessä tulee olla nopea eikä sitä kannata tehdä paljain käsin. Geeli suositellaan levitettävän täysin puhtaalle iholle, jotta se imeytyy paremmin eikä jää esimerkiksi luistelemaan kosteusvoiteen päälle. Itse suosittelen lämpimästi myös itseruskettavien tuotteiden levittämistä varten tarkoitettua kinnasta, jollainen on täydellisesti mullistanut oman suhtautumiseni kaikkeen purkkirusketukseen. Loistava keksintö, pelastaa pahimmankin rusketusuunon! Olen levittänyt kintaalla myös perinteisiä itseruskettavia ja joka kerta on tullut aivan unelmantasaista jälkeä.

Vita Liberatan geeli kuivuu iholle erittäin nopeasti ja pysyy kuivuttuaan paikoillaan todella hyvin, ellei hiki tai vesi kastele ihoa. Itselläni jopa useamman päivän. Aine ei myöskään tuoksu miltään, toisin kuin ne perus-itseruskettavat. Ainoan miinuksen annan pumppunokasta, joka ei aina toimi niin kuin pitäisi, vaan saattaa välillä ruikkia ainetta kaaressa vaikka kuinka kauas. Kannattaa siis olla varovainen ja pysyä kaukana kaikista vaaleista ja huokoisista pinnoista (puuvillakankaasta irtoaa tahranpoistoaineella ja 40 asteen pyykissä kuitenkin hyvin, toim. huom.).

Mikä on sinun rusketustuotelempparisi? Vai suositko ennemmin vaaleaa hipiää?

12 kommenttia:

 1. Mä suosin vaaleaa hipiää, kun en rusketu millään. Tai jos palan, niin sitten rusketun ehkä kevyesti. Joskus tuli ruikittua itseruskettavilla, mutta tämän kesän oon ollut aika semivalkoinen pyyhekumi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yleensä vaikeuksia ruskettua, mutta tänä kesänä vasta huomasin sen johtuvan siitä, etten viihdy auringossa. :D Daa. Lisäksi kammoan auringon vanhentavaa vaikutusta siinä määrin, että jo senkin takin pysyttelen mieluummin varjon puolella.

   Poista
 2. Oho.. Tää vois olla pelastaja moneen tilanteeseen, kun vähän häpeän valkoisia sääriäni. Niiden vuoksi olen kulkenut lähes koko kesän farkuissa, enkä enää kehtaa esitellä kinttujani, kun pelkästään jalkapöytä on ruskettunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan ässä JUURI NIIHIN tilanteisiin!

   Poista
 3. Kyllä täällä mennään ihan vaaleena... En muista olleeni ruskea sitten ala-asteen? En edes tiedä, rusketunko, koska olen niin vähän ikinä auringossa. Ennemmin taidan vaan palaa. :/

  En ole myöskään itseruskettavista välittänyt, koska en voi sietää sitä hajua. :/ Mutta ehkä tätä voisikin kokeilla, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi helppo, varsinkin jos hankkii sen hanskan. Suosittelen!

   Poista
 4. Itselläni oli tätä samaa merkkiä keväällä, mutta moussena. Levittyi hyvin ilman ja kosteusvoiteen kanssa.

  Ei silti voita ST. Morizin moussea (sävy Dark), oma suosikkini ;)

  Kyllä päivettävät voiteet on ihan must jotta näyttää edes hitusen verran normaalimmalta (ja terveemmältä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kunnolla ruskea itseruskettava pitäisikin vielä hankkia. Kaikki ne, joita minulla on aikaisemmin ollut, ovat olleet omituisella tavalla oransseja tai keltaisia. St. Morizia olen joskus ajatellutkin ostavani, ehkäpä viimeistään ensi kesäksi. :)

   Poista
 5. Hauska otsikko! :D

  Mulla on tämän saman merkin itseruskettavaa, joka on kai enemmän kasvoille suunnattu. En ole hirveästi ihastunut, ikävöin edelleen Biothermin rusketusvettä, ainoa joka ei aiheuta näppylöitä :(

  Vartalolle vaahdotan St.Morizia, sävy Dark! Se kyllä ihon uusiutuessa lopulta kuluu pois ikävännäköisenä, mutta niin kai sitten kaikki muutkin...nuo vaahdot ovat vaan niin helppoja ja tulos näkyy heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli jo kaksi suositusta, laitetaan St. Morizin tumma mousse ostoslistalle (*check*). Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 6. Vaalea hipiä on pop, koska muunlaista ei vaan tule :D En rusketu, paitsi samaan tapaan kuin Liisa tuossa yllä, palamisen kautta vähän.

  Ja samalla tavalla olen mukavuudenhaluinen kuin sinäkin, en vaan jaksa itseruskettavien kanssa läträtä ja kuoria ja läträtä ja kuoria. Sitäpaitsi olen _aivan_ satavarma että saisin aikaan vain sellaisen kirahvikuosin itseeni. Että luomuna mennään :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko kokeillut tuollaista rusketuslapasta? Sillä oikeasti onnistuu tumpeloinkin. Ajattelin itse ostaa tuon yllä mainostetun vaahdon ja kokeilla sitä, luulen että tumpun kanssa toimii. ;)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>