sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Forever blue

Työkaverini pyysi minulta juhlameikkiä ensi viikon lauantaiksi, mistä olin tietenkin kovasti otettu ja suostuin mielelläni. Koska emme sopineet erikseen koemeikkiä, halusin testailla eri vaihtoehtoja ja ottaa valokuvia, jotta tyylistä olisi helpompi keskustella. Olemme väritykseltämme melko samanlaisia, joten minun oli näppärä kokeilla meikkiä omalle naamalleni. Tummansinisen juhlamekon kaveriksi mielessäni pyöri ensin ajatus vadelmanpunaisista huulista ja poskipunasta, mutta meikattavani toiveena oli, että meikin painopiste olisi huulien sijaan silmissä. Tällainen meikki on toki myös helpompi päivän mittaan, jos ei ole tottunut vahtimaan huulipunaansa koko ajan.

Koska kollegani on myös Forever-tuotesarjan jälleenmyyjä, oli itsestään selvää, että meikissä käytettäisiin pääosin tämän merkin tuotteita. Sain meikkipussukan kotiini hypisteltäväksi ja valikoin sieltä tarvittavan värikosmetiikan. Alla olevissa silmämeikkivaihtoehdoissa käytin Perfect Pair -luomiväriduoja, mutta sekoittelin eri nappeja ihan surutta keskenään. Merkitsin valokuvaan käyttämäni sävyt, jotta selostuksissani olisi helpompi pysyä kärryillä. Tein kolme erilaista meikkiä, joissa kaikissa käytin samoja luomivärejä, mutta intensiteetti on jokaisessa erilainen. Tummansininen väri tulee olemaan jutun juoni, mutta meikattavani saa päättää, kuinka vahvoilla sinisilmillä mennään.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa sinistä on käytetty hiukan tavanomaista vahvempana rajauksena, muuten meikki on vaalea ja sävyiltään neutraali. Koko liikkuvalla luomella on Sand Dune -napin beigeä sävyä ja luomivaossa saman napin lämmintä ruskeaa. Silmän sisänurkassa on käytetty vaaleaa helmiäistä Beach-napista. Rajauksen pohjustin sinisellä silmämeikkikynällä ja painelin päälle Waterfall-napin kauniisti hohtavaa sinistä luomiväriä. Silmän ulkonurkkaan lisäsin vielä Night Skyn sinimustaa väriä tuomaan syvyyttä.

Toinen vaihtoehto on malliltaan aika perinteinen kauneusmeikki, jossa sinistä väriä on käytetty jo ihan näkyvästi. Periaatteessa muuten aivan samanlainen kuin ensimmäinenkin, mutta Waterfallin sininen on levitetty kauttaaltaan liikkuvan luomen ulkonurkkaan sekä luomivakoon. Tässä en myöskään käyttänyt sinistä silmämeikkikynää. Jottei lopputulos jäisi liian kylmäksi, häivyttelin sinisen luomivärin Sand Dune -napin ruskealla.

Vaihtoehto kolme on oma suosikkini - sumusilmien ystävä kun olen. Jälleen käytössä ovat samat värit kuin yllä, mutta sininen on nyt vallannut koko liikkuvan luomen. Myös tummaa sinimustaa on käytetty enemmän. Kaikissa meikeissä käytin sisäluomella vaaleaa kajalia, koska sininen väri saa omat silmäni usein vähän itkuisen näköisiksi. Vaihtoehtoisesti voisi käyttää mustaakin, mutta päiväjuhlaan vaalea on mielestäni parempi.

Kasvomeikistä ajattelin tällaista. Juhlatilanteessa tietysti meikkaisin kasvot kokonaan, nyt vapaapäivänä kuljeskelin taas silmäpuolena. ;) Meikkipohjaan on käytetty Aloe BB Crème -voidetta sävyssä Nude sekä Delicate Finishing Powderia sävyssä Light-Medium. Peiteaineen ja matta-aurinkopuuterin nappasin omista jemmoistani, mutta poskipuna on taas Foreveria. Brilliant Blush -punan sävy Olivia on ihana persikkainen pinkki. Näitä poskipunia tekisi mieleni hankkia myös omaan meikkilaatikkooni, ne ovat ihan poikkeuksellisen laadukkaita ja sävyt ovat tosi kauniita. Etenkin se vadelmanpunainen josta puhuin. Voi että.

Huulille sudin Delicious Lipstick -huulipunaa nätisti hohtavassa nudesävyssä Rose Gold. Saattaa olla, että lopullisessa meikissä mennään ihan vain aavistuksen korallisella huulikiillolla, sekin sopii kivasti kaikkien silmämeikkivaihtoehtojen kanssa.  

Siinäpä sinisilmiä sunnuntai-iltaan. Mikä vaihtoehdoista on suosikkisi?

9 kommenttia:

 1. Toi keskimmäinen <3 ! Se ois eniten mun tyylinen, vaikka sumusilmien ystäväksi tunnustaudun myös :) Kiitos tuosta tummanruskealla häivyttäminen -vinkistä, se unohtuu liian usein ja kokonaisuudesta tulee todella viileä mikä ei mun iholleni käy yhtään. Sulla on muutenkin ihan pettämätön väritaju mitä tulee eri sävyihin, ihailen.

  VastaaPoista
 2. Viimeinen ehdottomasti! Tai no, ainakin sun silmille sopii aivan järjettömän kauniisti :) kunpa mullakin olisi noin "näkyvät silmäluomet", kun ei uskalla kovin tummia silmämeikkejä tehdä itselle..

  VastaaPoista
 3. Kakkonen on ykkönen! Eiku.

  VastaaPoista
 4. Noi kaksi viimeistä on mun suosikkeja, tosi kauniita!

  Toivottavasti kollega ihastuu sun meikki-ideoihin, lopputuloksesta tulee varmaan upea, mikä ikinä se näistä kolmesta onkin :)

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään eniten viimeisimmästä. :)

  VastaaPoista
 6. Viimeinen meikki on eniten minun makuuni. Todella kaunis sinisen sävy muuten :)

  VastaaPoista
 7. Kakkonen<3 Tykkään niin tuosta vaalean ja sinisen välille syntyvästä liukuefektistä. Sininen on mulle hankala väri silmämeikissä, joten alimmassa sitä on mun makuun liikaa. Tosin hieno meikki se silti on.

  VastaaPoista
 8. Kiitos äänestyksestä! Harmi, etten nyt oikein ehtinyt/muistanut vastata kommentteihin ajallaan. :/ Itse juhlapäivän meikki ei lopulta ollut yksikään näistä vaihtoehdoista. Rekonstruoin toteutuneen meikin aiemmin tänään, päivitän kuvia tänne ensi viikolla. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>