torstai 13. tammikuuta 2011

Peitetarina

Viime vuonna meikkivoidelempparikseni kiilasi Diorin Diorskin Nude, jota olen tähän mennessä ehtinyt käyttää jo nelisen pulloa. Olen sen ohella testaillut muitakin, mutta suosikkini asemaa ne eivät ole pääseet horjuttamaan. Muun muassa tahman blogista olin lukenut kehuja myös sarjan peiteaineesta, mutta kolmen sävyn valikoimasta yksikään ei tuntunut sopivan minulle. Vaalein sävy oli liian vaalea ja keskimmäinen liian tumma. Molempia en raskinut ostaa, sillä Suomessa yhdestä 10 ml tuubista saa maksaa yli 30 euroa.Reissussa peiteaine tuli vastaan huomattavasti edullisempana, joten päätin ottaa sen testiin. Ostin molemmat sävyt, 001 Ivory ja 002 Beige, mutta sittemmin kävi ilmi, että olisin pärjännyt yhdelläkin. Talvi-ihoni on sen verran kalpea, että 001 on tällä hetkellä itselleni juuri passeli. Tummempi 002 tulee joka tapauksessa tarpeeseen viimeistään kesällä, kun peiteaineista täytyy sekoittaa päivettyneemmälle (as if...) iholle sopiva sävy.Eikä tämä peiteaineostos kaduta muutenkaan, Diorskin Nude kun odotetusti osoittautui parhaaksi tähän mennessä kokeilemistani. Koostumus on ohut ja todella peittävä, minkä lisäksi tuote pysyy paikoillaan erittäin hyvin. Yleisin vaikeuteni peiteaineiden kanssa on niiden kerääntyminen silmänalusien juonteisiin, mutta tämän kanssa tuota ongelmaa ei ole ollut. Ohuen koostumuksensa ansiosta uusi suosikkini ei myöskään saa silmänympärysihoa meikatun näköiseksi, siis sellaisella paksulla, ryppyjä korostavalla tavalla. Jei! Kosteuttavana kuvittelisin tuotteen sopivan hyvin myös kuivalle iholle.

Mikä on oma peiteainesuosikkisi?

8 kommenttia:

 1. Mä käytän Benefitin Erase Pastea tai sitten vaihtoehtoisesti Joe Blascon meikkivoidetta (kyllä!) näppyihin kun se on tarpeeksi peittävää kuivana, liian paksua meikkivoiteena käytettäväksi ihan niin.

  VastaaPoista
 2. Itse käydän Goshin peiteainetta tummille silmänalusille, se on ihan ok koska tuo pikkaisen valoa peitettävälle alueelle. Kovin peittävä se ei kuitenkaan ole.

  Olisiko sulla jotain hyvää vinkkiä silmämeikinpohjustusaineeksi? Nyt mulla on käytössä perus-Lumenen, mutta se levittyy hankalasti ja jää välillä kovin kuivaksi. Lisäksi jos olen aamulla laittanut kasvovoidetta ja meikkaan vasta pari tuntia myöhemmin, pohjustusaine saa luomen näyttämään todella rasvaiselta jostain syystä. Pitäisiköhän kokeilla sitä kaikkien kehumaa Primer Potionia...

  - Elisa

  VastaaPoista
 3. Chatrin, eipä kestä. :)

  Duvessa, minäkin haluaisin kokeilla sitä Benefitiä. Tuo Diorin meikkivoide on myös helposti kerrostettavissa, sekin menisi varmaan hätätapauksessa myös peiteaineesta.

  Elisa, itselläni ei ole kokemusta tuosta Lumenen pohjustajasta, mutta en ole kuullut siitä oikeastaan mitään hyvää. Suosittelen sinulle joko sitä Primer Potionia tai sitten Too Facedin Shadow Insurancea, joka on kätevämmässä pakkauksessa, mutta muuten ihan yhtä hyvä. Molemmat pitävät meikin paikoillaan hyvin ja blokkaavat silmäluomen öljyt niin, ettei luomivärit sotkeennu. Primer Potion jättää ihon ehkä aavistuksen mattaisemmaksi, mutta kummankaan kanssa ei pitäisi olla "rasvaongelmaa".

  Itse käytän silmämeikin alla Detrivoren (www.detrivorecosmetics.com) pohjustajaa tai Make Up Storen High Tech Lightereita, koska haluan, että luomella on tahmainen pinta, jolle meikin saa tarttumaan hyvin. Molemmat ovat (ohuesti levitettyinä!) hyviä jauhemaisten tai vähän heikompipigmenttisten luomivärien kanssa. Mutta jätä väliin, jos silmäluomiesi iho on rasvainen, luomiväri todennäköisesti kasaantuu luomen ryppyihin. Primer Potion ja Shadow Insurance pitävät värit paremmin paikoillaan, mutta lopputulos ei ole yhtä intensiivinen.

  VastaaPoista
 4. Huh, miten oot onnistunut käyttämään neljä pulloa tota :D Mulla on viime helmikuussa ostettu pakkaus, jota olen joka päivä käyttänyt... Kyllähän se kohta alkaa olla lopuillaan, mutta mielestäni kuitenkin tosi riittoisaa :) Kakkossävy on vaan mulle vähän liian vaalea, kolmosta en ole muistaakseni edes kokeillut.

  VastaaPoista
 5. Hullu nainen. :D Ei mulla kestä yksi pullo käytössä kuin ehkä kaksi ja puoli kuukautta. :O Ehkä sivellin syö osan - levitän meikkivoiteen sellaisella duofiberilla. Ei se (sivellin) kyllä ikinä jää mitenkään kosteaksi meikkaamisen jälkeen. Mulla menee kaksi pumppausta kasvoille ja yksi kaulalle, päivittäin. Eikä tule edes mitenkään paksua kerrosta, melko ohut ja läpikuultava. Kakkossävy on mulle just passeli, talvella saisi ehkä olla ihan hitusen vaaleampikin.

  VastaaPoista
 6. Minä en ole löytänyt vielä täydellistä peiteainetta. Minun toiveissani se olisi tietysti sellainen, että pettäisi violetihtavat finniarvet, mutta ei kuitenkaan korostuisi ja erottuisi ihosta. Dior ja muu selektiivinen kosmetiikka on mielestäni liian kallista opiskelijalle, jolla ei ole tuloja, ja netistä tilaaminen ei onnistu.

  VastaaPoista
 7. Totta puhut, selektiivinen kosmetiikka on yleensä ihan turhan kallista. :( Ainakin opintorahaan suhteutettuna.

  Päivittäiskosmetiikan peiteaineista en ole kamalan hyvin perillä, mutta muistan jonkun suositelleen ainakin Maybellinen Super Staytä. MACilla on myös hyviä, joskin vähän kalliimpia, vaikka eivät ihan selektiivisen kosmetiikan hintatasoa olekaan.

  Silmänalusille ehdoton ykkönen päivittäispuolelta on L'oréalin True Match Touche Magique -valokynä/peiteaine, joka löytyy myös tuolta yläreunan Suosikit-listalta. Huipputuote, joka sekä peittää _hyvin_ että tuo valoa (on myös riittoisa), suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>