maanantai 28. maaliskuuta 2011

Hellävarainen mutta tehokas

Löysin pari päivää sitten peilikaapistani ystävältäni taannoin saamani näytteen Clarinsin Gentle Peeling kuorinnasta. Tuubi oli pyörinyt kaapissa jo useamman kuukauden (lähemmäs puoli vuotta), mutta jostain syystä en ole saanut kokeiltua sitä aikaisemmin. Luulin sitäpaitsi, että kyseessä olisi jälleen vain yksi perinteinen rakeinen kuorinta muiden joukossa, enkä enää oikein jaksa innostua niistä.

No, olin tietysti väärässä. Clarinsin sivujen mukaan vuonna 1974(!) lanseerattu kuorinta on rakeeton ja jo legendaarinen. Sen luvataan tasoittavan, pehmentävän ja kirkastavan kaikkein herkintäkin ihoa tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Kuorinta on koostumukseltaan voidemainen: se sisältää ihoa luonnollisesti kuorivaa savea ja esikkouutetta, joka kuulemma auttaa poistamaan epäpuhtauksia.

Itse kiinnostuin tuotteesta, koska en ole koskaan aikaisemmin kokeillut mitään vastaavaa. Kuorintavoidetta levitetään iholle ohut kerros, odotetaan hetki, ja voide hierotaan iholta pois. Hierottaessa voide muuttuu pienen pieniksi murusiksi, jotka jo itsessään muistuttavat sellaista kuollutta ihoa, jota saa pyöriteltyä irti vaikkapa saunan jälkeen. Ja noiden murusten mukana todella lähtevät kaikki kuolleet ihosolut ja epätasaisuudet. Eron tuntee välittömästi ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Tämä on kolmas kuorinta, johon olen elämäni aikana ihastunut, ja eittämättä niistä kolmesta tehokkain (ja todennäköisesti myös hellävaraisin). Dermalogican Daily Microfoliantia käytin kaksi purkkia ja pidin kovasti. Sitten siirryin AHA/BHA -kuorintaan, jonka totesin hitusen tehokkaammaksi. Lisäksi se auttoi parhaiten pääsemään eroon finneistä ja epäpuhtauksista. Tämän Clarinsin jäljiltä ihoni on sileämpi kuin koskaan aikaisemmin. Tulen varmasti ostamaan tämän myös täysikokoisena näytteen loputtua ja käyttämään AHA/BHA:n rinnalla.

Oletko kokeillut tätä kulttituotetta? Tykkäsitkö? Muita kuorintasuosikkeja?

* * *

I found a small sample tube of this miracle worker (Clarins Gentle Peeling) in my bathroom. I'd had it there for several months but only started using it a couple of days ago. My skin hasn't ever felt this soft before! I like the product especially for it's gentleness, it doesn't have any grains in it. And it's still the most effective exfoliator I've ever used.

4 kommenttia:

 1. Mä oon nyt vihdoni päässyt AHA/BHA'n maailmaan sisälle, ja oon tähän mennessä tykkäillyt :) Myös Dermalogicalta on parikin eri kuorintaa käytössä, ja lisäksi pari savista naamiota. Mutta luotan kyllä Clarinsin voimaan näillä puheilla kokeilemattakin, sillä ainakin heidän silmänympärysgeelinsä on jokseenkin uskomaton.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa tuo kyllä, mutta kun käytän glykoolihappo (AHA) kuorintaa niin ei pahemmin muita kuorintoja tarvi. Tuo glykoolihappo on kyllä aika rankka iholle kun kerran viikossa laittaa nesteen kasvolle ja antaa sen poltella siinä 5min, mutta ainakin olen päässyt eroon suurimmista finneistä :D

  VastaaPoista
 3. Lähteekö se helposti iholta vai pitääkö hangata? Luuletko että on hellävaraisempi kuin AHA?

  Sori että kyselen, mutta glykolihappo aiheuttaa punoitusta, joten tarvitsen jotain yhtä tuhoisaa mustapäille mutta vähemmän ärsyttävää :)

  VastaaPoista
 4. bubble, mulla on hyvä silmänympärystuote jatkuvasti hakusessa. Tähän mennessä toimivimmaksi olen todennut aurinkolasit. :) Ei sillä, että olisi mitään isompia ongelmia, mutta haluaisin jonkun purkin, jonka sisällöllä olisi näkyvää vaikutusta. Ei tietenkään missään ryppyjensiloitusmielessä, mutta edes jotain.

  Duvessa, AHA-kuorinta on kyllä toimiva ja tehokas. Ainakin omasi kuulostaa varsin tujulta tavaralta. :)

  Anonyymi, lähtee pois helposti, kevyt pyörittely riittää, ei tarvitse hangata. Ei tartu ihoon. En osaa vielä kahden käyttökerran perusteella sana, miten tämä toimii mustapäitä vastaan, mutta luulisi tehoavan. Käy vaikka pyytämässä näyte kokeiluun.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>