tiistai 13. joulukuuta 2011

Tänd dina vita ljus

Lucian päivän juhlinta siirtyi luonnollisesti täysin uudelle tasolle lahden yli loikattuamme. Oulussakin tosin asuimme aivan ruotsalaisen koulun naapurissa, mutta omaan joulun odotukseeni valon juhla ei ole oikeastaan kuulunut ala-asteella luikautettuja lauluja lukuun ottamatta. Mutta maassa maan tavalla.

Tämän vuoden Lucia-neito (jonka tummista hiuksista hämmennyin!) on Tukholmassa kruunattu jo joulukuun kolmantena päivänä. Tänään vietettäviä juhlallisuuksia ovat edeltäneet useat teeman mukaiset konsertit eri puolilla kaupunkia ja niitä on tällekin päivälle mistä valita - laskin ainakin kymmenen erilaista. Minulle kuitenkin riittäisi, jos pääsisin seuraamaan kaupungin läpi Skansenille vaeltavaa kulkuetta. Paraati huipentuu ilotulitukseen, joka on pakko nähdä, jos sää vain sallii.Tekemässäni meikissä toistuvat Lucian värit, vaikka se melko näyttävänä ei viattoman valon kuningattaren tyyliin muuten ehkä istukaan. Kuusenvihreä ja kullanhohtoinen silmämeikki sekä punaiset huulet ovat dramaattinen vaihtoehto esimerkiksi pikkujouluihin, silmämeikin pariksi voi toki valita neutraalimmankin huulipunan tai -kiillon. Tai vaikkapa yhdistää punaisen suun kullanväriseen, vaaleampaan silmämeikkiin. Tässä vaihtoehdossa poskilla on NARSin kirkkaanpunaista Exhibit A -poskipunaa sekä saman merkin kultaisena kimmeltävää Albatross-korostusväriä.Silmämeikkiin käytin pitkästä aikaa Coastal Scentsin 88 Ultra Shimmer -palettia, joka on valitettavasti jäänyt vähän unohduksiin. Koko liikkuvalla luomella on upeaa hohtavaa vihreää (sävy 59), joka on mielestäni yksi paletin kauneimmista värinapeista. Sisänurkassa on sekä kullanväristä (35) että kermanvalkoista (23) sävyä, ulkonurkkaa tummensin mustalla (88). Kultaista luomiväriä käytin myös vihreän häivyttämiseen kulmaluuta kohti. Sisäluomella on Inglotin musta geelirajaus, ripsissä Maybellinen vedenkestävä The Falsies -ripsiväri.Huulet punasin parhaista parhaimmalla punaisella, MACin mattapintaisella Ruby Woolla (köh, varhaisen aamun aiheuttama lapsus huulipunan nimessä korjattu). Tämä huulipuna on jotenkin aivan toisesta maailmasta, huulet ihan hyppäävät esiin, etenkin auringonvalossa. Efektin näkee mainiosti tuosta postauksen ensimmäisestä, auringossa otetusta kuvasta, huulia ei ole erikseen käsitelty punaisemmiksi.Kuuluuko Lucia-perinne joulun odotukseesi?

* * *

I'm trying to adjust to the local traditions since I've moved to the other side of the gulf. ;) In Sweden, Saint Lucy's Day is a popular celebration bringing light in the middle of the darkest time of the year. The girl who portrays the saint is clad in a white robe tied with a scarlet sash. She also wears a crown of candels often decorated with green twigs of spruce. This look wouldn't probably be the best for her virtuous appearance but it's inspired by the colours.

13 kommenttia:

 1. Graah, mulla ei ole vieläkään tuota Ruby Woota! Noh, kyllä minä sen vielä joku päivä hommaan. Ihana joulumeikki!

  Tavallaan kuuluu Lucia joulun odotukseen, meidän koulussa se oli perinne vaikka olikin ihan suomenkielinen koulu. Olen vieläkin katkera kun en saanut olla Lucia (olisin niin ollut paras Lucia pepun päälle ulottuvine vaaleine hiuksineni ;-) ). No, aina ei voi voittaa. =)

  VastaaPoista
 2. Ei kuulu perinteeseen Lucia, vaikkakin lapsuudessani kun itäisessä Suomessa asustin niin siellä Lucia-neito oli kova juttu. Olin jopa yhtenä vuonna koulumme Lucia-neito. Tuntui vähän hassulta kävellä se valokruuni päässä. En tiedä sitten, mistä johtuu se että pääni sisällä majaileva jukeboxi soittaa Lucia biisiä taukoamatta jo toista viikkoa. Kevyesti ehkä ottaa jo kupoliin biisin soiminen.

  Hmmh, menee harkintaan tuon Ruby Woon hankkiminen kyllä. Joku juttu nyt kunnolla punaisiin huuliin. Tosin en vieläkään ole uskaltautunut yleisille paikoille kirkuvan punaisine huulineni. Kyllä mä vielä! :D

  VastaaPoista
 3. On kyllä upea tuo Ruby Woo :) Ja ihana vihreä silmämeikki! Kaikki omat vihreät luomivärit ovat saaneet uuden kodin kun eivät muka sopineet mulle, mutta nyt kaduttaa :)

  VastaaPoista
 4. Nätti meikki, ja tuo huulipuna, oih <3

  VastaaPoista
 5. Mohn, ehdottomasti hankittava ensi tilassa, olet jahkaillut jo liian kauan! En muista, valittiinko meidän koulussamme Luciaa, mutta olin tummahiuksisena joka tapauksessa alistunut siihen, ettei arpa osuisi koskaan omalle kohdalleni. Siksi olinkin niin hämmästynyt, kun näin että ainakin täällä näennäisen vapaamielisessä naapurimaassamme Luciaksi kelpaavat myös brunetit. :D

  Milla, minullakin on soinut sama laulu päässä useampaan otteeseen joulukuun aikana. Mitä en tosin ollenkaan pane pahakseni, se on nätti biisi. :)

  Minullakin meni todella kauan, että uskalsin käyttää punaista huulipunaa julkisesti, vieläkin on sellainen olo että ihmiset tuijottavat. Mutta yritän olla välittämättä, itse tykkään punahuulista kovasti.

  Blush Overdone, no niin minäkin olen ajatellut, ettei vihreä sovi minulle. Lämpimän sävyiset menevät kuitenkin ihan hyvin, suotta olen arkaillut. Yhtään yksittäistä vihreää luomivärinappia minulla ei tosin ole (ja tuskin tuleekaan), samplepurkit ja tällaiset useamman värin paletit ovat toistaiseksi riittäneet.

  Laziness, kiitos! Ja huulipuna on tosi oih. :)

  VastaaPoista
 6. Näytät ihanalta! Ja uskomatonta, miten meikki voi olla jouluinen! Nyt ninäkin himoitsen Ruby Woota..

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos, tulipa hyvä mieli. :) Hyvin perinteisillä väreillähän tässä mennään, eli ei ihmekään että on jouluinen.

  VastaaPoista
 8. Voi että mä kadehdin sun huulia ! Näyttää NIIN hyvältä :)

  Muutenkin, oot tosi taitava meikkaamaan ja tykkään tästä sun blogista kovasti !

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon! Mutta älä suotta kadehdi, tuo huulipuna näyttää varmasti mahtavalta minkälaisissa huulissa tahansa. :)

  VastaaPoista
 10. Ihana silmämeikki! Osaisinpa minäkin. Voisitkohan joskus tehdä tuton siitä?

  VastaaPoista
 11. Voisin, kunhan vain muistan ja löytyy aikaa. :) Periaate on melko yksinkertainen: vihreää koko liikkuvalla luomella, sisänurkassa vaaleaa ja ulkonurkassa mustaa. Mutta kyllähän tutorial aina selventää paremmin. Laitan muistiin ja yritän saada tehtyä vaikka alkuvuodesta!

  VastaaPoista
 12. Jälleen kerran onnistuit herättämään Ruby Woo -himoni. Ja kyllä, huomenna marssin Stockalle ja pistän sävyn tilaukseen, ihan kokeilematta.

  Tarvitsen.

  Kai lahjoja saa ostaa myös itselle? :D

  VastaaPoista
 13. Totta kai saa! Eihän sitä voi olettaa, että tontut tietäisivät kaiken. ;)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>