keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Seerumien vuosi 1/2

Viime vuoden kosmetiikkatilastoja kokoavassa postauksessa sivusin myös hiljattain virinnyttä kiinnostustani kaikenlaisiin seerumeihin. Ensimmäisen putelin taisin ottaa käyttööni maalis-huhtikuussa, minkä jälkeen erilaisia eliksiirejä on tullut käytettyä päivittäin. Aluksi käytin seerumeita yövöiteen alla ja kesäkuukausina ihan sellaisenaan päivävoiteen asemesta. Tällä hetkellä seerumit ovat lähes pelkästään yökäytössä, yleensä kasvoöljyyn sekoitettuina. 

Testasin vuoden aikana yhteensä seitsemää erilaista kasvoille tarkoitettua seerumia, joista kokoan nyt arviot ja käyttökokemuksia kahteen postaukseen. Aikaisemmin olen kirjoittanut aiheesta kerran, kun keväällä kokeilin islantilaisen BioEffectin EGF-seerumia. Tuo ensikohtaaminen olikin niin vakuuttava, että jäin kerrasta koukkuun. :) Vuoden mittaan kokeilluista muutamat nousivat kirkkaasti yli muiden, eivätkä ne toisetkaan toki olleet yhtään hassumpia. Kuiva- ja herkkäihoisena haen seerumilta ensisijaisesti tehokasta kosteutusta - myös ihoa rauhoittava vaikutus on plussaa. Jos et jaksa lukea loppuun asti, kerätyt kokemukset voi helposti tiivistää yhteen sanaan: hyaluronihappo. Meistä tuli kavereita.

Estelle & Thild Ecorganic Facial Serum Rose Otto (testissä keväällä)

Mitä lupaa: 
  • luonnollista hehkua
  • ihosta tulee tasaisen ja kimmoisan tuntuinen
  • A- ja C-vitamiineilla kyllästetty supertehokas koostumus
  • vahvistaa ihoa
  • ehkäisee ennenaikaista vanhenemista
  • korkea antioksidanttipitoisuus
  • vähentää juonteita ja ryppyjä

INCI: Purified Water, Rose Flower Distillate, Melon Exract, Natural Glycerin, Pine Bark and Backcurrant Extract, Alcohol, Gel from Fig, Jojoba Oil, Chestnut Tree Flower Extract, Natural Amino Acids, Rose Otto Oil, Rose Geranium Oil, Olive Leaf Extract, Olive Emulsifier, Xanthan Gum, Mild Food Grade Preservative, Citric Acid

Keväällä Estelle & Thildiltä saamani seerumi on tarkoitettu ensisijaisesti ikääntyvälle iholle. Koko Rose Otto -sarjaa markkinoidaan tehokkaan antioksidanttisena ja ihon ennenaikaista vanhenemista ehkäisevänä. Vaikka tämä seerumi on erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle suunnattu, se on silti parhaimmillaan jonkin ravitsevan voiteen alla käytettynä. Omalle iholleni kosteutusteho ei sellaisenaan ollut aivan riittävä. Seerumi imeytyy helposti ja sen tuoksu on melko voimakas. Ei kuitenkaan epämiellyttävä, vaan  hyvin "vihreä" ja luonnollinen.

Pullon pumppumekanismi saa minulta risuja, sillä se ruikkii ihan miten sattuu! Ellei pumpun suuta pidä aivan kämmentä vasten, hintava seerumi on helposti kylpyhuoneen peilissä tai seinällä. Koostumus oli omaan makuuni liiankin ohutta - tarvitsin seerumia pitkästi toistakymmentä painallusta yhdellä kertaa. Hillitön läträäminen johtui osin myös siitä, että käytin keväällä meikin alla ainoastaan seerumia, en ollenkaan päivävoidetta. Normaaliin tapaan voiteen alla käytettynä seerumin riittoisuus on tietenkin ihan eri luokkaa.

Ainesosiltaan tämä, kuten useat muutkin luonnonkosmetiikan seerumit, on vakuuttavaa tavaraa. Glyseriini ja öljyt kosteuttavat ja pehmentävät ihoa, kasvi- ja hedelmäuutteet ovat varmasti oikeastikin täynnä tehokkaita antioksidantteja. Sisällöltään siis erinomainen, mutta vaikean pakkauksen ja liian lirun koostumuksen vuoksi jää varmaankin ostamatta uudelleen.

The Body Shop Nutriganics Drops of Youth (testissä alkukesästä)

Mitä lupaa: 
  • nuoruutta edistävä
  • tasaisemman näköinen iho
  • kantasoluja merifenkolista sekä pyökinkukkauutetta
  • yllä mainitut ainesosat tehostavat ihon pintakerroksen solujen uusiutumista
  • tasoittaa ihon väriä
  • tasaisemman, raikkaamman ja terveemmän näköinen iho

INCI: Aqua, Alcohol Denat., Glycerin, Chondrus Crispus Powder, Propanediol, Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Fagus Sylvatica Bud Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Adenosine, Parfum, Linalool, Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Citric Acid, Citronellol, Buddleja Davidii Extract, Malva Sylvestris Flower/Leaf/Stem Extract, Thymus Vulgaris Flower/Leaf Extract, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Body Shopin Nutriganics-sarjan Drops of Youth -seerumia ostin itse asiassa viime viikolla jo toisen pullollisen. Vaikka mainospuheissa on jonkin verran ilmaa ("nuoruutta edistävä" - haloo?), seerumi pitää lupauksensa erittäin hyvin. Hyaluronihappo on ainesosalistalla kuudentena, minkä huomaa myös käytössä. Seerumi kosteuttaa ihoa erinomaisen hyvin, ja hipiä on silminnähden kirkkaampi jo muutaman päivän käytön jälkeen.Hieman geelimäinen, kirkas seerumi on pakattu kivan ja raikkaan näköiseen lasipulloon, jonka kanssa tosin täytyy olla vähän varovainen. Siis siinä tapauksessa, että on taipuvainen pudottelemaan pulloja yhtä herkästi kuin allekirjoittanut. Pidän pipettiajatuksesta, mutta tässä se on toteutettu vähän epäkäytännöllisesti. Sen sijaan, että pipetin päässä olisi perinteinen, kuminen, puristettava osa, siellä on painettava nappi. Tavallisella pipetillä tuotetta olisi mielestäni helpompi annostella, mutta hetken totuttelun jälkeen tämäkin toimii.

Tuoksu on mieto ja miellyttävä, koostumus riittoisa ja erittäin kosteuttava. Pari tippaa riittää hyvin koko kasvoille, enkä kesällä tarvinnut tämän lisäksi lainkaan päivävoidetta. Jos tuotetta levittää kasvoille reilummin, se saattaa lähteä rullautumaan meikin alla. Maltillisella annostelulla tällaista ongelmaa ei kuitenkaan ole. Jo viikossa ihoni tuntui pehmeämmältä ja sen väri tasoittui huomattavasti. Tykkään tästä tuotteesta todella, todella paljon.

The Body Shop Nutriganics Smoothing Serum (testissä loppukesästä)

Mitä lupaa: 
  • pehmentää ihoa
  • nuorentaa/piristää
  • parantaa ihon kimmoisuutta
  • energisemmän ja terveemmän näköinen iho

INCI: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Olea Europaea Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sucrose Stearate, Benzyl Alcohol, Orbignya Oleifera Seed Oil, Sclerotium Gum, Stearic Acid, Palmitic Acid, p-Anisic Acid, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Hydroxide, Limonene, Tocopherol, Myristic Acid, Citral, Linalool, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citronellol, Buddleja Davidii Extract, Thymus Vulgaris Extract, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Geraniol, Malva Sylvestris Flower Extract, Foeniculum Vulgare Oil, Citrus Nobilis Peel Oil, Vanilla Planifolia Extract, Litsea Cubeba Fruit Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Thymus Vulgaris Oil, Rosa Damascena Flower Oil

Nutriganics-sarjan toinen seerumi on koostumukseltaan Drops of Youthia emulsiomaisempi. Koostumus nojaa glyseriiniin ja kasviöljyihin, lisäksi nälkävuoden pituiselta listalta löytyy muun muassa myös rakas ystävämme salisyylihappo. Markkinahenkilöt lupaavat kosteutusta, pehmeytystä, kimmoisuutta ja energiaa.
Pumppupulloon (tämä toimikin!) pakattu maitomainen seerumi oli parhaimman tuoksuinen kaikista viime vuonna kokeilemistani. Hajusteettoman tuotteen raikas ja vihreä tuoksu tulee kasviöljyistä ja -uutteista ja sai käyttäjänsä aina hyvälle tuulelle. Seerumi kosteuttaa ihoa todella hyvin, tuntuu miellyttävältä ja hyvin riittoisalta. Se sopii mainiosti meikin pohjalle, sillä emulsio imeytyy nopeasti jättäen ihon silti mukavan pehmeäksi.

Suosittelen tätä ohuen päivävoiteen tapaan käytettäväksi, kevyen tuntuista mutta tehokasta kosteutusta kaipaaville. Raikkaamman oloiseen Drops of Youthiin verrattuna Smoothing Serum ei saanut aikaan yhtä näkyvää muutosta ihon sävyssä ja heleydessä, mutta toimi muutoin varsin mallikkaasti. Ja tuoksusta edelleen kovasti plussaa!

Kuten rivien välistä varmasti oli luettavissa, suosikkini näistä kolmesta oli TBS:n Drops of Youth, minkä lasken suurelta osin tuon jo postauksen alussa esiin nostamani hyaluronihapon ansioksi. Samaa happo happolaista oli kovasti rakastamassani BioEffectin seerumissa ja myös seerumipostauksen toisen osan suosikki on sitä pullollaan. Spoilasin, anteeksi. :D

Mitä sinä kaipaat seerumilta?

* * *

Last year I introduced myself to the world of facial serums, and was instantly hooked. These are three of the seven I have tried out so far. My favourite out of these is without a doubt Drops of Youth by The Body Shop. I love the effect hyarulonic acid has on my skin, it evens the tone of my complexion and makes it look more radiant within just a couple of days. It also leaves my face feeling fresh and extremely hydrated.

8 kommenttia:

  1. Smoothing Serumia käytin kesällä ja se oli oikeen hyvää. Drops of Youth päätyi ostoskoriin loppuvuodesta ja on vielä korkkaamatta. Hieman jännittää, kun ostin sen jostain (blogista, ylläri) lukemieni kehujen perusteella, enkä siksi katsonut inciä. Kotona huomasin kuitenkin alkoholin kakkosena.. Mutta ehkä hyaluronihappo tepsii tarpeeksi, eikä se kuivattaisi tätä korppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisin kuin yleensä, en ole käytössä huomannut tuota alkoholia ollenkaan. Kaikkien iho tietenkin reagoi eri tavalla, mutta toivon todella, että tuo seerumi sopisi myös sinulle. Tykkään siitä itse niin kovin. Kasvoöljyn kanssa sekoittelen siitä itselleni "yövoidetta", iho tuntuu ja näyttää aamuisin siltä kuin ei olisi talvi ensinkään.

      Poista
  2. Seerumihullu ilmoittautuu! Usein en malta ostaa samaa kahta kertaa koska palan halusta kokeilla aina uutta, mutta tällä hetkellä käytössä olevasta Melvitan Bio-exellencestä en varmasti pysty eroamaan enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta! Pieni hulluus on päässyt iskemään minuunkin, tuntuisi jo vaikealta olla ilman. ;)

      Poista
  3. Minäkin tykkäilen seerumeista aikasta paljon! Nyt on käytössä päivisin TBS:n E-vitamiini seerumi, menee varmaan kokeiluun tuo kehumasi Drops Of Youth, juurikin hyaluronihapon takia. Miekin tykkään. Toinen aine, mihin olen haksahtanut, on argan-öljy. Ja kuin sattuman kautta löysin paikallisesta Anttilasta italialaisen Athenas- puljun Erboristica- linjan argan-öljyä sisältävän seerumin, joka on tarkoitettu juurikin yöksi. Multi-Active Face Serum on nimeltään. Hintaa oli 18,90€, netissä sitä löytyy huimasti kalliimmalla, esim. http://www.shopping4net.fi/Kauneudenhoito/Naisille/Ihonhoito/Seerumit/Erboristica-Multi-Active-Face-Serum.htm

    Mutta, että joo. Argan-öljy ja hyaluronihappo, rakastan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Born to Biolla on myös 100 % arganöljyä, minulla on sitä yksi puteli tuolla kaapissa. Olen toistaiseksi käyttänyt vain kynsinauhoille, mutta ajattelin myös kasvoöljyksi, kunhan tällä hetkellä käytössä oleva loppuu. Haju on ihan kamala, mutta kaikkeen kai tottuu. Hinta ei ole hirveä, muistaakseni jotain 15 ja 20 euron väliltä, pullo on ehkä 30 ml.

      Poista
  4. Löysin blogisi äsken ja ihastuin vuosikymmenet meikkitoive postauksiin. :)
    Aijotko tehdä enää 80-luvun meikkipostausta, kun et näköjään 70-luvun jälkeen ole tehnyt enempää... Olisin ainakin halukas niitä lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, niitä vuosikymmenmeikkejä on tullut aina säännöllisen epäsäännöllisesti. :) Aion kyllä toteuttaa myös 80-, 90- ja 00-lukujen meikit, mutta inspiraatio ja sopiva ajankohta ovat vielä toistaiseksi antaneet odottaa itseään...

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>