sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kaunista kevättä

Edellisessä tekstissä kävin läpi päivittäistä kosmetiikan kulutustani, mutta valitettavasti nämä lempparini eivät päässeet mukaan tuohon koosteeseen. Sain syksyllä Vivisantélta kokeiltavakseni kasvojenhoitotuotteita, joista kaikista olen tykännyt ihan hullun lailla. Valloittavan keväisine pakkauksineen (pahvipakkaukset tosin ovat huomattavasti muovipulloja viehättävämpiä) kolmikko sopii mitä parhaimmin myös maaliskuulle, etenkin kun vihreyttä ulkona näyttää vielä saavan odottaa tovin jos toisenkin. Eco Cert -sertifioitu Natural Skin -ihonhoitosarja on valmistettu Suomessa ja sen ainekset ovat kuin kesäiseltä kukkaniityltä poimittuja.

Vivisanté Natural Skin Puhdistusgeeli 150 ml

Mitä lupaa:
  • Ruiskukkavesi hoitaa ihoa ja estää tulehduksia.
  • Mustaherukansiemenöljy tasoittaa, pehmentää ja vahvistaa ihoa.
  • Aloe vera -uute hoitaa, kosteuttaa ja lisää ihon hapenottokykyä.
  • Jojobaöljy pehmentää, suojaa, kosteuttaa ja edistää arpien paranemista.
  • Sokeritensidit puhdistavat ihoa hellävaraisesti.
  • Sopii normaalille ja kuivalle iholle sekä luonnollisten antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi myös seka-iholle.

INCI: Aqua, Centaurea Cyanus Flower Water, Decyl Glucoside, Ribes Nigrum Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glycerin, Xanthan Gum, Parfum, Limonene, Linalool, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid

Puhdistusgeeli on täynnänsä hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, mikä on toisaalta hieman sääli, kun ne kuitenkin huuhtoutuvat pesuveden mukana viemäriin. Joka tapauksessa tämä putsari on kokeilemistani miellyttävimpiä. Noin yleensä pidän geelimäisistä puhdistustuotteista, mutta haluan niiden ehdottomasti myös tuntuvan peseviltä. Usein etenkin hellävaraisemmat puhdistusgeelit vain liukuvat kasvoilla edestakaisin ja niitä saa huuhdella pois useamman minuutin. Tämä geeli vaahtoaa kevyesti ja jättää ihon todella puhtaan tuntuiseksi. Tuote tuntuu silti myös hellältä eikä kuivata omaa ihoani juurikaan. Geeli on on hyytelömäistä, miltei juoksevaa, ja se tuoksuu raikkaan sitruksiselle.

Vivisanté Natural Skin Kasvovesi 150 ml

Mitä lupaa:
  • Appelsiininkukkavesi hoitaa ihovaurioita ja uudistaa ihokudosta.
  • Mustaherukansiemenöljy tasoittaa, pehmentää ja vahvistaa ihoa.
  • Aloe vera -uute hoitaa, kosteuttaa ja lisää ihon hapenottokykyä.
  • Kasviöljystä valmistettu glyseriini kosteuttaa ihoa.
  • Sopii kaikille ihotyypeille, on mieto, puhdistava ja hoitava.

INCI: Aqua, Citrus Aurantium Amara Flower Water, Ribes Nigrum Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Glycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Coco-Glucoside, Parfum, Citral, Limonene, Linalool

Tämä kasvovesi oli ensimmäinen peilikaapissani sitten teinivuosien. En ole aiemmin kokenut tarpeelliseksi lisätä ihonhoitorepertuaariini yhtään uutta tuotetta, mutta tämän lisäksi sinne on viime aikoina muuttanut muitakin. Vivisantén puteli teki minusta kasvovesikäännynnäisen, miltei kuulen kuinka janoinen ihoni imaisee tämän juoman itseensä ja huokaa päälle. Kasvovedessä on sama sitrustuoksu kuin puhdistusgeelissä ja se tuntuu sekä rauhoittavan että virkistävän ihoa samanaikaisesti. Sen sijaan, että pyyhkisin ihoani kasvoveteen kostutetulla vanulapulla, olen kaatanut tuotetta hiukan kämmenelleni ja taputellut sen puhtaalle iholle. Näin hävikki on pienin.

Vivisanté Natural Skin Kasvoöljy 30 ml

Mitä lupaa:
  • Mustaherukansiemenöljy ja manteliöljy kosteuttavat, pehmentävät ja hoitavat kuivaa ja herkkää ihoa.
  • Jojobaöljy ja auringonkukansiemenöljy suojaavat kasvoja ja pitävät ihon kimmoisana.

INCI: Hellianthus Annuus Sees Oil, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Parfum, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool, Tocopherol

Kolmantena toinen käännyttäjä: kasvoöljy. Tälle en edes keksi tarpeeksi mahtavia adjektiiveja, tuote on silkkaa superlatiivia. Varsinkin kuivalle talvi-iholle. Käytin tätä seerumiin sekoitettuna, mutta öljy toimii myös yksinään hieman kostealle iholle levitettynä tai kasvovoiteen kanssa. Kasvojeni iho ei koko talvena hilseillyt tai kiristänyt, vaan sekä näytti että tuntui heleältä ja pehmeältä. Pullon tyhjennyttyä olen jo ehtinyt käyttää paria muutakin kasvoöljyä, mutta tämä on silti säilyttänyt suosikkiasemansa.

Ihastuin Natural Skin -sarjaan kertaheitolla, mutta olemattomasta blogiaktiivisuudestani johtuen olen kirjoituksineni valitettavan myöhässä. Vaikuttaa nimittäin siltä, että koko tuotemerkki on ehditty talven aikana lopettaa! *vihaista ärinää ja sadattelua* Muutamasta nettikaupasta näitä näyttää vielä kuitenkin saavan, joten jos haluat kokeilla kasvojenhoidossa erinomaista luonnonkosmetiikkaa, poikkea kiireesti vaikkapa täällä, täällä tai täällä.

* * *

I'm a bit late with this post, since it seems that these lovely skin care products have already been discontinued. :( However, it was wonderful while it lasted. The Natural Skin range from Finnish Vivisanté is full of potent ingredients and all the products I tried (cleansing gel, toner and facial oil) both smell and feel fresh, gentle and very effective. Having used these, I now swear by facial oils and have permanently accepted toner as a part of my daily skin care regimen.

6 kommenttia:

  1. Voi ei! :/ Olen käyttänyt saman sarjan vartalovoiteen, ja se oli rakkautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Nämä ovat ihan ihania, on ehkä pakko ostaa varastoon purkki tai pari.

      Poista
  2. Nyt alko kiinnostaa :) Pitääpä seuraavan kerran, kun on tarvetta ko. tuotteille niin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kiinnostuit. :) Muista ostaa purkit jemmaan jo nyt, jos näitä ei enää kohta saa mistään. :/

      Poista
  3. Kannattaa muuten kokeilla levittää kasvoöljy sekoitettuna kasvoveteen. :) Kämmenelle liraus kasvovettä ja muutama tippa öljyä, hieraisee kädet yhteen ja taputtelee kasvoille. Öljy humahtaa todella helposti ihoon, eikä jää yhtään tahmeaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, en hoksannutkaan mainita tuota tekstissä! Tällä hetkellä teen itse juuri noin, kun vielä odottelen uutta seerumia saapuvaksi postiin. Olen tosin laittanut kasvoille ensin kasvovettä ja sitten öljyä, mutta sekoittamistakin voisi tietysti kokeilla. Kiitti. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>