tiistai 5. maaliskuuta 2013

Penninvenyttäjän tähtituotteet

Monet ovat jo varmasti ehtineet huomata, että kosmetiikkamyymäläketju Kicks on laajentanut oman merkkinsä meikkivalikoimaa kynsilakoista myös muuhun värikosmetiikkaan. Sain heiltä viime marraskuussa ikään kuin aikaistettuna joululahjana söpön pikku laatikon, johon oli valikoitu muutama tuote uudesta meikkisarjasta. Huulikiilloista ja kynsilakoista pidän, ne ovat toimivia ja perushyviä. En tosin ole ehtinyt testata niitä kovin perusteellisesti, mutta esimerkiksi Sensaistin Mari oli tykännyt kiilloista ja postannut hienon meikinkin. Saamani luomivärit olivat valitettavan vähäpigmenttisiä ja myös hieman kovia, annoin ne jo eteenpäin. Grafiitinharmaa rajausväri (etualalla) oli koostumukseltaan ja väriltään erinomainen, mutta sivellin oli kömpelö, joten sekin päätyi viimein toiselle omistajalle. 

Bongasin laatikosta kuitenkin kolme loistavaa tärppiä meikeistä ja kauneusjutuista kiinnostuneille, joille maailma on pullollaan himotuksia ja ostoslistan täytettä. Valitettavan usein kaikista puhutuimmat tuotteet ovat joko vaikeasti saatavia tai suolaisen hintaisia. Usein molempia. Kicksin sarjassa onneksi on mitä mainioimpia dupeja muutamille lehtien palstoilla ja blogeissa tiuhaan nähdyille supersuosikeille.
Kicks Illuminator (Oyster Shell) vs. Benefit High Beam

Nestemäisistä, helmiäisenhohtoisista korostustuotteista Benefitin High Beam on kenties puhutuin. Yhdessä erään toisen kulttituotteen kanssa se esiintyi myös tämän blogin ensimmäisessä (kunnollisessa) postauksessa, täällä näin. Kicksin Illuminator on käytännössä lähes samaa tavaraa, hinta vain on huomattavasti edullisempi. Ja siis nimenomaan tämä sävy, Oyster Shell. Nimeä ei jostain syystä lue pakkauksessa, mutta googlettelun mukaan hohtotuotetta on saatavana kahdessa eri sävyssä, joista Ready To Glow on jonkin verran lämpimämpi kuin tämä.
Swatch-kuvassa Illuminator on vasemmalla, High Beam oikealla. Kuvasta huomaa jälkimmäisen olevan aavistuksen persikkaisempi, kun taas Kicksin tuote on sävyltään lähes valkoinen. Molemmat levittyvät iholle helposti ja tasaisesti, tosin soveltuvat paremmin puuteroimattomalle hipiälle kuin puuterin päällä käytettäviksi. Koostumus on vähän kuin meikkivoiteessa - nestemäinen, muttei juokseva. Illuminatorissa on hieman voimakkaampi hohto ja ehkä ihan hitusen isompaa shimmeriä, High Beamin hohde on hillitympää ja tasalaatuisempaa. Eron huomaa kuitenkin vain läheltä syynätessä. Jos tuotteet olisivat samanhintaisia, valitsisin todennäköisesti mieluummin High Beamin (n. 22 e/ 13 ml, Look Fantastic), mutta Illuminatorin edullisuus (15,90 e/ 30 ml) on tässä tapauksessa aika suuri plussa.
Kicks Concealer Trio (Neutral) - Make Up Store Cover All Mix

Näitä kolmen sävyn peiteainetrioja on pikku hiljaa alkanut tulla markkinoille enemmän; mukavaa, että Cover All Mixille saadaan haastajia. Olen itse käyttänyt MUS:n peiteainetta paljon ja säännöllisesti pari vuotta sitten, kun ihoni oli huonommassa kunnossa. Nykyään pärjään vähemmällä, vaikka joskus kyllä kaipaan jotain ekstraa ihon punoituksen ja tummien silmänalusien peittämiseen.

Kicksin peiteainekolmikkoon verrattuna Make Up Storen vastaava on ehkä ihan pikkuisen pigmenttisempi, mutta täten myös paksumpi ja kuivempi koostumukseltaan. Kicksin Concealer Trion värit ovat miellyttävän pehmeitä ja levittyvät iholle ohuesti. Voisin veikata, että Cover All Mix sopii paremmin rasvaisemmalle iholle, kun taas kuivaihoisten kannattaa kääntyä Kicksin paletin puoleen.
Näistä kahdesta valitsisin jatkossa Kicksin (kuvassa yllä), sillä pehmeämpi koostumus on paljon parempi omalle iholleni ja värien peittävyys ihan samaa luokkaa kuin Make Up Storellakin (kuvassa alla). Punertava sävy neutraloi silmänalusien tummuutta tosi hyvin, eikä edes sellaisenaan näytä iholla mitenkään kummalliselta. Tuon vihertävän keltaisen sävyn punaisuutta neutraloivasta vaikutuksesta en ole ihan satavarma, mutta ainakin se peittää hyvin. Trion vaalein väri puolestaan on superhyvä! Kirkastaa väsynyttä ilmettä loistavasti ja sulautuu helposti ihoni sävyyn. Väri tuntuu pysyvän iholla kivasti, mutta olen itse käyttänyt voidemaisten peiteaineiden päällä aina myös puuteria.

Make Up Storen peiteaineen suositushinta on 28 euroa (18 g), Kicksin Concealer Trio maksaa 15,90 (2,4 g). MUS:n versio on kilohinnaltaan huomattavasti edullisempi, mutta kertaostoksena Kicksin paletti kirpaisee vähemmän. Koska voidemaisia tuotteita - etenkään peiteaineita - ei kannata säilyttää eikä käyttää kovin pitkään, pärjäisin itse hyvin tuolla pienemmällä määrällä. Varsinkin, kun tuote on aivan älyttömän riittoisaa. Peiteaineiden suurkuluttajalle (ja rasvoittuvalle iholle) suosittelen lämpimästi Make Up Storen kiekkoa, Kicksin Concealer Trio on hyvä meille kuivaihoisille, jotka emme tarvitse superpeittäviä tuotteita päivittäin.
Kicks Blusher (Must-Have) - NARS Blush (Orgasm)

Poskipuna sävyssä Must-Have on näistä kolmesta esittelemästäni ehdottomasti paras löytö! Persikkaisen pinkit poskipunasävyt kirkastavat ilmettä näppärästi ja sopivat lähes kaikille. Tämän sävyperheen hypetetyin on varmasti NARSin kullanhohtoinen Orgasm, jota saa tilattua Suomeen muun muassa HQ Hairilta, mutta livenä sitä voi toistaiseksi hypistellä vain ulkomaisissa tavarataloissa.
Kicksin poskipuna (kuvassa vasemmalla) on sävyltään todella lähellä NARSia (oikealla). Väri on vain hieman vaaleampi eikä kullan kimallus ole ihan yhtä voimakas. Kimallus on tietysti makuasia, usein hillitympi puna voi olla paikallaan. Must-Havessa on kaunis, tasaisen kultainen hehku, Orgasmissa enemmän shimmeriä. Pigmentissä jälkimmäinen vetää pidemmän korren, mutta Kicksin punalla ei toisaalta saa helposti vedettyä övereitä. Itse pidän NARSin pigmenttisyydestä, mutta mielestäni Must-Haven väri ja kullanhehku ovat kauniimmat.

Parempi saatavuus Suomessa ja edullinen hinta (11,90 e/ 3,5 g) kallistavat vaa'an helposti Kicksin punan puolelle. Nettikaupassa NARSin poskipunat maksavat n. 27 euroa, joskin niissä on tavaraa jonkin verran enemmän (4,8 g).
Ostopäätöksen vaikeuttamiseksi tässä vielä pari muuta persikkaisen pinkkiä poskipunaa. Kuvassa vasemmalta oikealle Kicks Must-Have, Wet n Wild Pearlescent Pink, The Body Shop Coral ja NARS Orgasm. Myös Fyrinnaen Enchant uppoaisi kivasti tähän sakkiin, mutta en älynnyt swatchata sitä. Sävy on kyllä todella kaunis, olen kirjoittanut siitä aikaisemmin täällä.

Onko sinulla Kicksin meikkejä? Mitkä ovat suosikkejasi? Itse haluaisin kokeilla vielä ainakin huulipunaa, rajaustussia, primeria ja aurinkopuuteria. Oletko testannut jotain niistä?

* * *

I got sent some pretty things from Kicks, who now carry a whole collection of make-up under their own brand. The stars of this box are a highlighting product, a concealer trio and a blush, all of them great dupes for more expensive and lusted-after products. Kicks Illuminator is almost identical with Benefit's High Beam, the concealer/corrector wheel is a great alternative for Make Up Store's Cover All Mix. The blush in Must-Have is like NARS Orgasm, only with little less shimmer and pigment.

16 kommenttia:

  1. Itse hyödynsin osta 3 maksa 2 tarjouksen Kicksin tuotteista niin hankin huulikiillon, -punan ja kynsilakan. :) Kynsilakka on kestänyt hyvin kaikki askareet ja näyttänyt kauniilta pitkään kynsissä. Huulikiilto on sama kuin Sensaistin Marilla ja olen hänen kanssaan aika samaa mieltä kiillon suhteen ja sekin on noussut omaksi suosikikseni, lähes joka päiväiseen käyttöön. Huulipunaa taas en ole kuin kerran käyttänyt, sävyä Peach Pleaser joka ainakin sävyltään on noussut yhdeksi suosikiksi. Hieman läpikuultava puna joka myös kosteuttaa. Ainoa josta en pidä on punan tuoksu, mutta on niitä karmivammankin tuoksuisia tullut käytettyä. Punan kestävyydestä en vielä oikein osaa sanoa mitään, etenkin kun olen tällainen alahuulen purija ja tuntuu että muutenkin syön huuliani. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä ottaa se huulikiilto useammin käyttöön, kun monet vaikuttavat siitä niin tykkäävän. Kiva kuulla kokemuksia myös huulipunasta, pitää tarkastaa nekin, kun seuraavan kerran käyn Kicksissä.

      Poista
  2. Voi ei Nekku! Nyt mun on pakko saada nämä kaikki :D Peiteaineelle ja hohdenesteelle olis oikeastikin tarve, mutta poskipunia jo on... Katsastan ehdottomasti Kicksin valikoimat tarkemmin, kun taas suuntaan liikkeeseen :)

    Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei! :D Tarpeita syntyy välillä ihan yllättäen. Itse huomasin tänään tarvitsevani uusia kynsilakkoja ja ostin kuusi.

      Poista
  3. Tuo concealer-paletti olisi varmaan hyödyllinen tälle naamalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos siltä tuntuu, niin kannattaa kyllä kokeilla. Tosi toimivaa tavaraa!

      Poista
  4. Hitsi, nyt harmittaa vielä enemmän kun Kicks vain yhden äkin katosi paikkakunnaltani, on se sen verran ihana kauppa! Mutta hyvä pitää mielessä jos jollain reissulla päätyy Kicksiin, varsinkin tuo poskipuna on tosi kiinnostavan oloinen! Kiitos esittelystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitapa korvan taakse, meikit ovat varmasti tulleet jäädäkseen. Voithan vaikka tehdä ostoslistaa netissä etukäteen ja tehdä keskitetyn ostoiskun sitten kun pääset Kicks-paikkakunnalle. :)

      Poista
  5. Voi miten huippu postaus! Pitää pitää mielessä nämä vinkit, ainakin hyvää peiteainetta olen nimittäin ollut vailla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. :) Jos budjetti vain antaa myöten, suosittelen kokeilemaan Diorin Nude-sarjan peiteainetta. Se on parhaista parhain! Hintaa on liian paljon (olisiko jotain 35 e?), mutta yksi tuubi kestää vuoden ja sisältö on priimaa. Tuo Kicksin paletti on toki myös erittäin hyvä, kannattaa testata sitäkin.

      Poista
  6. Hitto kun Kicksillä ei ole nettikauppaa(?) ja liike katosi paikkakunnalta pari vuotta sitten. Pitää varmaan tehdä kesällä matka jonnekkin Kicks-kaupunkiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sietäisi kyllä olla nettikauppa, itseänikin harmitti Oulussa asuessani, ettei Kicksissä päässyt noin vain piipahtamaan. Kaikki kotimaanmatkailu oli silloin myös meikkimatkailua. :)

      Poista
  7. Wow! Ensimmäinen kerta kun kommentoin yhteenkään blogiin, mutta nyt on pakko. Todella hyvä kirjoitus. Kiva lukea rehellisiä mielipiteitä ja tarkkoja analyysejä -vieläpä hyvin kirjoitettuna ja kuvien kera. Olet selkeästi panostanut tähän. Kiitos! :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>