torstai 8. elokuuta 2013

Päänvaivaa

Luin uusimmasta Trendi-lehdestä, että harvenevat hiukset ovat syksyn kuumin puheenaihe. Olen siis enemmän aallon harjalla kuin ikinä, kun sain viimein kerättyä rohkeutta kirjoittaa tästä itselleni lukemattomia ulkonäkökriisejä aiheuttaneesta vaivasta. Pienenä lapsena tukkani oli kihara, kouluiässä suora, mutta koko lapsuuteni ajan hiukseni olivat ihailtavan paksut. Sittemmin tilanne on muuttunut, osittain perinnöllisten taipumusten, osittain ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Omat hiukseni ovat karheahkot ja taipuisat, eikä yksittäinen hius ole mitenkään kamalan ohut (jos nyt ei paksukaan). Kokonaisuutena päänahan haivenet ovat silti vähentyneet niin, ettei suihkunraikas poninhäntäni ole enää kamalan tuuhea.

Tilanne ei ainakaan toistaiseksi ole mitenkään kriittinen: minulla vielä melko paljon hiuksia, joista saan muotoilutuotteiden ja hellän takuttamisen avulla huijattua itseäni miellyttävän, muka-tuuhean kuontalon. Ainoa pulmallisempi kohta on otsallani, josta suuri osa hiuksista mystisesti katosi ollessani noin kuusitoistavuotias. Reaktio oli todennäköisesti stressiperäinen, vaikka kampaajien mielestä stressin hävittämien hiuksien pitäisi yleensä tulla takaisin. No, omani eivät tulleet:
Pääasiassa (hah) tämän pulmallisen pälvikaljuni kannustamana osallistuin alkukesästä Nioxinin harvahapsisille järjestämään tilaisuuteen kampaamo A.k.a Luovassa täällä Helsingissä. Olin kuullut ohentuneille hiuksille tarkoitetusta sarjasta hyviä asioita ja tuotteet kiinnostivat, vaikka skeptinen olinkin. Ideana oli valita kunkin osallistujan kuontalolle sopivat täsmätuotteet sekä tehdä alkustartiksi kemiallinen kuorinta hiuspohjan iholle.

Kuorinta olikin ehkä jännintä koskaan! Päänahkaan levitettiin nestemäinen kuorinta-aine (Scalp Renew Dermabrasion Treatment), joka sai vaikuttaa kymmenisen minuuttia ennen pois pesua. BHA-kuorinnan vaikuttavana ainesosana on betaiinisalisylaatti, nimensä mukaisesti betaiinia ja salisyylihappoa sisältävä yhdiste. Koska olen edelleen lähes uskonnollisen hurmioitunut BHA-kuorinnasta kasvojeni iholla, olin jo valmiiksi innoissani sen vaikutuksista muotoilutuotteiden tukkimalle hiuspohjalle. Enkä pettynyt yhtään. Happo putsasi hellävaraisesti mutta täsmällisen tehokkaasti kaikki mönjät sekä kuolleen ihosolukon, eikä tukkani ole koskaan tuntunut ilmavammalta! Kasvohoitojen tapaan käsittely suositellaan tehtäväksi jopa kuukausittain, mutta suhteellisen hintavana (muistaakseni n. 60 euroa, en saanut tähän hätään tarkistettua) se ei välttämättä ole ykkösenä jokatyypin prioriteettilistalla. Hoidosta kiinnostuneille kotikampaajille suosittelenkin Googlea ja nettikauppoja - niistä puteli irtoaa huomattavasti edullisemmin.

Kuorinnan jälkeen jatkettiin kullekin henkilökohtaisesti valitulla Hair System Kitillä, jollaisen saimme myös kotiinviemisiksi. Edelleen, jos omatoiminen nettishoppailu kiinnostaa, Nioxinin sivuilla on näppärä työkalu, jonka avulla valita kuudesta eri vaihtoehdosta. Itse sain kokeiltavaksi huomattavasti ohentuneille, karheille ja (väri)käsitellyille hiuksille tarkoitetun kuutossetin. Pakkaukseen kuuluu sampoon ja hoitoaineen lisäksi myös erillinen jätettävä hoitoaine, Scalp & Hair Treatment, joka kuutosilla on vaahtomainen ja tulee pumppupullossa. Pumpulipupulla oli muuten testissä ohentuneiden ja sileiden värjättyjen hiusten setti numero neljä, jos arvio siitä kiinnostaa. Ja kyllä, olen tarkistanut, että erinumeroisten tuotteiden ainesosaluetteloissa on eroja, neuroottinen kun olen. :D Pupun tontilla on myös seikkaperäisempi raportti itse tilaisuudesta, jossa vierailimme.

Cleanser Shampoo on sulfaateilla kyllästettyä ja pesee todella tehokkaasti. Tuotteessa on myös kuorivaa salisyylihappoa sekä pintaverenkiertoa vilkastuttavia mentholia ja piparminttuöljyä. Ymmärrettävästi ohjeena onkin vaahdottaa sampoota perusteellisesti ja jättää se vaikuttamaan pariksi minuutiksi ennen huuhtelua. Värittömän sampoon koostumus on aavistuksen geelimäinen ja tuoksu aivan hurmaavan piparminttuinen. Vaahtoa tulee runsaasti ja se on ihanan tiivistä ja pehmeää.

Scalp Revitaliser neuvotaan hieromaan ennen kaikkea puhtaaseen, pyyhekuivaan päänahkaan, ja vain vähän hiusten pituuksiin. Hoitoaineen sanotaan kosteuttavan ja siinäkin on sekä mentholia että piparminttuöljyä. Itsessään tuote ei ollut riittävän silottava omille karheille hiuksilleni, mutta otinkin tämän enemmän ihonhoitona kuin hiusten pehmittäjänä. Sampoo ja hoitoaine saivat päänahan ihon kihelmöimään miellyttävästi ja tuntumaan mukavan viileältä ja raikkaalta.

Scalp & Hair Treatmentille en oikein syttynyt. Sen tarkoituksena on elvyttää päänahan verenkiertoa, hoitaa ihoa antioksidantein ja suojata auringolta. Vaahtomaista tuotetta oli vaikea levittää tasaisesti, etenkin pitkähiuksisena, ja sitä tuntui olevan pullossa ihan avuttoman vähän (50 ml). Päänahkaa kutitteli hiusten pesun jäljiltä valmiiksi jo niin tehokkaasti, etten edes huomannut, lisääntyikö verenkierto enää tämän jälkeen.

Setin pullot ovat normaalikokoa puolet pienempiä, mutta kaksi pakkaustakin (à 36 euroa) tulee edullisemmaksi kuin erikseen ostetut täysikokoiset putelit (à 24,50-35,50 e).

Kolmen tuotteen "aloituspakkauksen" lisäksi sain kokeiltavaksi Intensive Treatment -sarjasta erityisesti kuiville ja karheille hiuksille tarkoitetun naamion sekä - varta vasten tuota kaljuani häätämään - pienen pullon tehotiivistettä.

Deep Repair Hair Masque on timanttista tavaraa kuivan heinän lailla pöllyäville hiuksille. Toki, siinä on voimakkaasti silottavia silikoneja, mutta ei sentään aivan ainesosalistan kärjessä. Tuote on paksua ja se sekä silottaa että pehmentää nopeasti ja tehokkaasti. Harmittelen ainostaan sitä, ettei tähän ole saatu ympättyä sitä ihanaa piparmintun tuoksua, joka Hair System Kitin tuotteissa on. 

Hair Booster -tehotiiviste on myös silminnähden tehokasta. Verenkierron lisääminen lienee tämänkin litkun varsinainen funktio, sillä se saa ihon kuumottamaan ja punoittamaan ihan toden teolla. Etenkin heti suihkun jälkeen käytettynä. Tuotteen luvataan myös kuorivan ja ravitsevan ihoa. Tarkoituksena on hieroa tätä muutama tippa paikallisesti niihin kohtiin, joista hiukset ovat vähentyneet huomattavasti.

Olin ehkä liian mukavuudenhaluinen saadakseni tuotteista täyden hyödyn, sillä ne kaikki ovat tarkoitettuja päivittäiseen käyttöön. Aluksi jaksoin pestä hiuksiani hieman tavallista useammin, mutta nyt ole taas liukunut yhden, kahden kerran viikkotahtiin. Tuotteita on ollut miellyttävä käyttää, mutta verenkierron tehostumista lukuun ottamatta en valitettavasti ole huomannut muita vaikutuksia. Johtuneeko sitten omasta laiskuudestani, tiedä häntä. Otsallani ei näy yhden yhtä uutta haiventa, mutta en kyllä edes jasanut uskoa, että nuo kuolleet hiukset vielä heräisivät johonkin.

Mutta hei, mitäpä jos kokeilisit itse! Kerro kommenttiosastolla omista hiusongelmistasi, niin voit voittaa vastaavanlaisen ohenevien hiusten tuotepaketin omien tarpeidesi mukaan räätälöitynä. Arvon vastaajien kesken kaksi settiä, joihin kumpaankin kuuluu hiustyypin mukainen Hair System Kit, Deep Repair Masque -naamio sekä Hair Booster -tehotiiviste. Aikaa osallistua on kaksi viikkoa: 22.8. kello 24 saakka. Jos et halua osallistua arvontaan, ei ole pakko, mutta kuulisin mielelläni, millaisia tukkavaikeuksia sinä olet kohdannut. 

Edit klo 21.40: Epäileväisyyteni oli ehkä sittenkin liioiteltua. Kävin äsken tarkastamassa otsani tilanteen, ja kyllä siellä ehkä sittenkin tapahtuu jotain (!!!). Raportoin lisää parin viikon kuluttua, toivottavasti ei ole pelkkää kuvitelmaa. 

25 kommenttia:

  1. En osallistu arvontaan, mutta huvituin jotenkin tuosta edit-osiosta, ihana :D !

    Mun tukkavaikeudet on lähinnä siinä, että en saa mitään kampauksia tehtyä mun tosi itsepäisiin hiuksiin. Pelkkä järkevälle ponnarille laittaminen on usein vaikeeta kun jotain itsepäisiä hiuksia tunkee ihan ihmeellisiin suuntiin. Mulla on jotain ihme "pyörteitä" tuolla hiusjuurissa. Ja ajoittain on myös tosi kuiva päänahka ja hilseilee. Tosin nyt suurin ongelma on se, että on pakko kasata rahaa ja mennä kampaajalle, jossa en ole ollut yli puoleen vuoteen...leikattavaa olis!

    VastaaPoista
  2. Kirjoitit juuri samasta asiasta, josta olen itse ajatellut jo pidempään tekeväni postausta. Kirjoittelin viime syksynä, että omat hiukseni harvenevat koko ajan. Silloin kävin hiuspohjalaserissa ja minulle tehtiin hiuspohjahoitoja. Niistä ei ollut apua, mutta en ollut kovinkaan yllättynyt.

    Kävin lääkärissä vihdoin kesällä asian tiimoilta ja lääkäri epäili, että hiustenlähtö voisi olla 'miestyyppistä' (hormoonaalista). Jee! Hiuksia lähtee eniten pään sivuilta ja ohimoilla on enää haivenia jäljellä. Minulle määrättiin lääke (jonka nimeä en nyt mitenkään muista), joka on itse asiassa verenpaine-/nesteenpoistolääke, mutta sen "sivuvaikutuksena" on havaittu vaikutus hiustenlähdon vähenemiseen. Olen käyttänyt vasta kuukauden, joten vaikutuksesta ei vielä tietoa.

    Hiustenlähtöön vaikuttaa varmasti myös kova työstressi. Yritän olla stressaamatta liikaa, mutta kyllä sitä silti miettii harvoja hiuksiaan vähän väliä ja vertailee muiden ihmisten paksuihin ponnareihin. Ennen suurin ongelma oli rasvoittuvuus ja hilseily, nyt tippuu vaan hiukset pois päästä.

    Osallistun siis oikein mielelläni arvontaan, koska pienikin apu on tervetullut.

    VastaaPoista
  3. Hiukseni ovat ohuet ja hauraat. Olisi kiva saada hiuksiin voluumia,kiiltoa ja haaroittumattomat latvat ja terveet pituudet. :)

    VastaaPoista
  4. Mullakin on yhä vieläkin erittäin katkeria muistoja herättävä hiuspainajainen n. 4 vuoden takaa. Hiukseni eivät ole ikinä olleet mitkään superpaksut, vaalea kun olen, mutta niitä on kuitenkin ollut määrällisesti paljon. Ne siis ovat olleet normaalit, jopa normaalipaksuuden ylärajoilla. Mutta neljä vuotta sitten ne alkoivat vain tippua, täysin yllättäen. Huomasin ilmiön ensi kertaa kun jouduin käymään umpisurkealla kampaajalla teettämässä yo-kampaukseni. Hän laittoi minulle yöksi papiljotit päähän (!!!) jotka olivat niin kireät, että jouduin heittämään ne pois. Hiuksia läksi tukottain. Sama jatkui, hiuksia vain läksi ja läksi. Kinusin tk-lääkäriltä tutkimuksiin pääsyä, mutta tämän venäläisrouvan vastaus kaikkeen oli epäillä minua luulosairaudesta ja työntää antibioottireseptiä käteen (myös muiden, mm. leikkausta akuutisti vaativien ongelmien kanssa..) pääsin tutkimuksiin vasta n. vuoden päästä tästä hiuskadon alkamisesta. Hiukseni ohenivat n. kolmannekseen entisestä paksuudestaan. Yksi syy saattoi olla umpisurkea ruokavalio (yriti olla kasvissyöjä-karppaaja ja söin vain juustoa ja jotain pakastekasviksia) tai sitten jokin muu. Ikinä en saa tietää, eivätkä hiuksetkaan ole palautuneet. Tunnen siis tuskasi ohenevien hiusten suhteen!!! Nykyään hiukseni ovat surkean ohut huitale, ja näyttävät hyvältä vain lyhyinä, mikä on masentavaa. Välillä olen aivan kriisissä ja haluaisin vain entiset ihanat hiukseni takaisin, mutta sitten tulen ajatelleeksi, että asiani taitavat olla aika hyvin kun noinkin pinnallinen asia voi aiheuttaa niin suurta tuskaa... :D (olipa pitkä sepustus, mutta olen lähestulkoon traumatisoitunut tämän mystisen ohenemis-episodin jäljiltä, ja on tietyllä tapaa lohdullistakin lukea, että tätä on sattunut muillekin, sillä olen aika rankalla kädellä syyttänyt itseäni terveydellä leikkimisestäni...) niin ja osallistun arvontaan ;)

    VastaaPoista
  5. Minun tukkavaikeudet taitavat olla aika pieniä, lähinnä nimittäin sitä että tukkaa on paljon ja se on paksua mutta se ei näy mitenkään :/ En tiedä millainen hiusmalli pitäisi olla että paksuus pääsisi oikeuksiinsa...
    Arvontaan osallistun mielelläni, mieheni puolesta nimittäin! Hänen hiuksensa meinaan ovat harventuneet viimeisen 1,5 vuoden aikana aika paljonkin ja näitä Nioxineja ois hyvä kokeilla. Melkein voisin ostaa ne muutenkin jos en mitään voita :)

    VastaaPoista
  6. Mulla on klassinen suomalainen ohut fleda joka näyttää ilman extratukkaa naurettavalta huitulalta jos sitä pitää kiinni. Haluaisin kuitenkin pitää tukkaa pitkänä, että sen saa harrastuksia varten kiinni. Mikä vaan mikä saisi pään kasvamaan vähän paksumpaa tai enemmän fledaa olisi tervetullutta mutta voi olla, että tähän vaivaan on vähän lääkkeitä.

    VastaaPoista
  7. Teini-iässä mulla alkoi hiukset lähtemään kauheeta vauhtia. Sen kun kerran huitasi käsikammalla läpi niin jäi tukko käteen. Uskottelin itselleni, että ongelma johtui vaan "peruskarvanlähtö"-ajasta, mikä ihme sekin muka on?! Lopulta kävin lääkärissä ja diagnoosi oli kilpirauhasen vajaatoiminta ( kävin tosin lääkärissä muiden samaan sairauteen liittyvien vaivojen takia), johon liittyy hiusten lähtökin.

    Anyway, hiukset onneksi kasvoivat paksuiksi takaisin, nyt vaan on ongelmana äärettömän kuiva ja kutiseva päänahka. Melkein kaikkea mahdollista on kokeiltu ja mikään ei tunnu auttavan.

    VastaaPoista
  8. Mun pahimpia pelkoja (hampaiden yllättävän lähtemisen lisäksi) on hiusten ohentuminen dramaattisesti.. joten voin kuvitella kuinka ahdistunut olet voinut olla! Tähän mennessä vaivana on kuitenkin "vaan" nopea rasvoittuminen ja ajoittain kovaksikin yltyvä hilseily, jonka onneks on ainakin vielä saanut kotikonstein haltuun.

    VastaaPoista
  9. Mulla on aina ollut paljon yksittäisiä hiuksia, vaikka yhden hiuksen paksuus ei ole suuri. Identiteettiongelman on vain muodostanut se, että tiukalla ruokavaliodieetillä hiuksia on lähtenyt aivan tuhottomasti. On järkeenkäyvää, että hiuksia lähtee, kun kilojakin lähtenyt jo useita. Siltikin hirvittää, että entäs jos hiukset eivät kasvakaan takaisin?

    VastaaPoista
  10. Voi kamalaa.. Tämä on NIIIIN tuttua minulle. Minulla on todella pitkät hiukset, mutta niin ohuet ja hauraat. Jatkuvasti lähtee hiuksia, jopa niin paljon että poikaystäväni luulee minun sairastavan jotain tautia. :( Päänahkani kutisee ja hilseilee. Olen aina kärsinyt kuivasta ihosta ja ajoittain se menee päänahassa todella pahaksi!
    Olen kokeillut kaiken näköisiä tehohoitoja, mutta mitään toimivaa en ole vielä löytänyt.. Itselläni tulee tuo budjettikin vastaan, joten ei ihan mitä tahansa poppakonsteja uskalla kokeilla! Tämä olisi siis mahtava tilaisuus mulle ;)

    VastaaPoista
  11. Mulla on takana aikamoinen vuosi johon sisältyi ero, rahakriisejä, suuri painonpudotus ja yltiöpäistä stressiä mikä on alkanut näkyä ihan hiuksissakin. Itselläni on aina ollut todella paksu luonnonkihara, mutta viimeaikoina olen todellakin huomannut kutrieni ohenevan ja sormilla kokeillessa tuntuu että jossakin välillä olisi jopa "kaljuja" länttejä. Olen käyttänyt hiustenpidennyksiä ja suoristinrautaa kokoikäni, mutta vasta nyt olen huomannut melko suuria eroja entiseen nimittäin se irtohiusten määrä lavuaarissa, suihkussa harjassa ja jopa lattialla on ihan käsittämätön. Pelkään että stressin takia mulla putoaa kohta kaikki hiukset! Olen käyttänyt paljon korjaavia tuotteita, mutta tutkiessani noita pudonneita hiuksia todella useassa on hiustuppi mukana, mikä pelottaa mua äärimmäisen paljon.
    Olen mukana ehdottomasti arvonnassa!!!

    VastaaPoista
  12. En osallistu arvontaan, sillä en sen suuremmista hiusongelmista kärsi. Paketti löytää varmasti paremmankin kodin :).

    Eniten kiinnostaisi tuo tehotiiviste. Oma hiusrajani on ohimoilta paljon korkeampi kuin otsan keskeltä (voisinpa piirtää kuvan... Hiusraja on vähän niinkuin ison M-kirjaimen muotoinen.) ja kun hiukset laittaa kokonaan kiinni, näyttää siltä kuin olisin kaljuuntumassa ohimoilta. Odotankin mielenkiinnolla, miten tehotiiviste sinulla toimii pidemmän käytön jälkeen! :)

    VastaaPoista
  13. Itselläni on aina ollut todella paksu tukka! Lapsena moni säälikin minua sen vuoksi, kun en suostunut pitämään sitä ponnarilla helteillä. Teini-iässä pätkäsin hiukseni lyhyiksi, mutta nyt 27-v. minulla on taas pitkät hiukset, jotka ovat ihan yllättävänkin hyvässä kunnossa. Murheena tosin tällä hetkellä on herkkä ja välillä ihottumainenkin päänahka, joka rajoittaa esim. hiusten värjäämistä ajoittain. Olen myös huomannut, että pään sivuilta hiukset ovat harventuneet. Hiukset kiinni laittaessa saa siis olla tarkkana, ettei päänahka paista! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  14. Minulla oli nuorempana paksu, pitkä tukka. Yksittäinen hius on aina ollut melko ohut, mutta määrällisesti sitä oli paljon.
    Kuitenkin vuosien aikana jossain rastojen, lyhyeksi leikkamisen, shokkivärien, blondaamisen ja jälleen pitkäksi kasvattamisen välissä siitä tuntuu hävinneen puolet :/ Hiusten kunto on saatu paranemaan kampaajan kanssa pikku hiljaa, mutta volyymi jäi nuoruusvuosiin. Nykyään en pidä tukkaa auki ilman kunnon tupeerausta ja hiuspuuteria, sillä muutoin se valuu pitkin päätä todella surullisen näköisesti. Jatkeitakin jossain vaiheessa suunnittelin, mutta pelkään että niiden mukana oma tukka ohenisi entisestään :(
    Mahtavaa päästä seuraamaan, jos tuo Nioxin todella auttaa sinua kasvattamaan tukkasi takaisin. Ehkäpä minullakin olisi vielä toivoa entisaikojen kuontalosta :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos että rohkenit kirjoittaa tästä aiheesta! Hiustiheyteni on jakautunut täysin epäsymmetrisesti: vasemmalla puolella hiuskasvustoni jokseenkin normaali, ehkä jopa tuuheahko joistain paikoista, mutta oikealla puolella hiuksia on huomattavasti vähemmän. Kampaajani arveli tämän johtuvan erilaisesta verenkierrosta päänahassa. Periaatteessa tätä voi peitellä laittamalla jakauksen aina siten että "kalju" puoli peittyy. Toinen ongelmakohta on hiusraja otsalla ja ohimoilla, noissa paikoissa nimittäin kasvaa "vauvan tukkaa" eli hyvin ohuita, lyhyitä ja hentoisia vaaleita hiuksia. Niitä on vaikea peitellä tai saada asettumaan mitenkään!
    - Niina

    VastaaPoista
  16. Hiustenlähtö naisella on jotenkin...hurjempaa kuin miehillä. Miesten tavallaan voi odottaakin kaljuuntuvan jossain kohtaa elämää, mutta naisilla hiukset ovat kyllä jonkinlainen kruunu.

    Itselläni on paksu tukka, jota on värjätty, permanentattu (ja leikattu toki) jo kohta 25 vuotta. Oma ongelmani on hiusten lähtö, kauttaaltaan. Sekä hiuspohjan rasvoittuminen. Tämän rasvoittumisen olen varmasti saanut ihan itse aikaan sillä, että joskus teini- iässä aloin pestä hiuksia päivittäin. Ei paljo ois kannattanut... Hiuksia lähtee mulla vuodenajasta ja kellonajasta ja kuunkierrosta huolimatta. Pah sille. Niitä lähtee joka pesussa niin paljon, että viemäriritilä on aina puhdistettava. En vain pysty olemaan pesemättä, koska inhoan likaisten ja rasvaisten hiusten tuntua. Joskus esim. pidemmällä vaellusreissulla on tullut oltua viisikin päivää pesemättä päätä, ja sellaisen jälkeen hiukset pysyvät parikin päivää perusteellisen pesun jälkeen rasvoittumatta. Mutta ei arkielämässä voi vaan olla ilman pesua :(

    Semmoiset siis ovat huoleni. Rasvoittuminen ja hiustenlähtö.
    kati.u.koskinen@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Minulta lähti viime syksynä hiuksia paljon normaalia enemmän, en yhtään tiedä miksi. Lopulta päänahkaan tehtiin Redkenin kuorintahoito ja käytin yhden paketillisen Intra Forcea (saman tyyppinen shampoo, päänahkahoitis ja jätettävä liuos -kombo). En tiedä kuinka paljon hoidon ansiota, mutta hiustenlähtö tasaantui talven aikana. Keväällä huomasin päässä olevan paljon vauvahiuksia eli jotain oli tapahtunut. Kampaajan mukaan syksyisin lähtee muutenkin enemmän hiuksia, joten vähän jännittää mitä tänä syksynä käy..

    VastaaPoista
  18. Itse kärsin ohentuneista hiuksista myös. Vuosia sitten minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, ja lääkitys kyllä aluksi auttoikin vähentämään hiustenlähtöä, mutta tuntuu että poislähteneitä ja ohentuneita hiuksia ei sinällään saanut enää lääkekään pelastettua. Tämän kanssa pitää vain alistua elämään, valitettavasti :(
    kipa1978@jippii.fi

    VastaaPoista
  19. Mulla yksittäiset hiukset ei ole koskaan ollut kauheen paksuja, mutta niitä on kyllä päässä ollut paljon.
    Muutos tapahtui joskus 23 ikävuoden jälkeen, en oo huomannut että tukkaa lähtisi mitenkään erityisesti mutta vähitellen se on ohentunut... Liittyneekö stressiin, vai ehkä vuosia kroppaan tungettuihin hormoneihin? Ainakin ne muuhun karvankasvuun vaikuttaa.

    //maria

    aika_kettu(a)suomi24.fi

    VastaaPoista
  20. Yksittäiset hiukset on ohuita mutta niitä on paljon takana, edessä ohimoilla on ohutta ja juuri siihen kohtaan haluaisin edes vähän hiuksia lisää.. Petra
    enxs22@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Jotenkin lohduttavaa huomata, että on muitakin tyttöjä/naisia, jotka kärsivät kaljuongelmasta. Oma tukka on muuten aika normaali, mutta ohimoilta ja pään sivuilta se on tosi tosi ohutta niin, että päänahka paistaa.. en voi hiuksia pitää kiinni ellei _todella_ huolellisesti asettele niitä :/ En silti osallistu arvontaa, koska tiedän ettei tähän mitkään aineet auta kun tämä ongelma on ollut aina..

    VastaaPoista
  22. Kilpirauhasen vajaatoiminta ja viime talvinen lipirauhastulehdus on saanut mun tukan lähtemään tuppoina päästä :( Ihan sama mitä tekee, lää jälkeeni vaan vana irtohiuksia, ja hiuksia kuivatessani on pyyhe täynnä karvoja, puhumattakaan kylppärin lattiakaivosta.

    Mulla on myös aiemmin ollut todella paksu, hyväkuntoinen ja tuuhea tukka, ja nyt tää on tällanen ohut kuiva liru joka vaan lähtee päästä :(

    Mielelläni tähän osallistuisin siis, piiahokas at gmail piste kom on sähköpostiosoite.

    VastaaPoista
  23. Mulla on ollut myös hiukseton läikkä päässä joskus parikymppisenä. En tiedä oliko stressi vai mikä syynä hiuskatoon mutta minulla kyllä kasvoi hiukset takaisin. Kesti tosin jonkin aikaa, että ne uudet hiukset olivat samanlaisia kuin muut, alussa ne nimittäin olivat paljon hentoisempia, sellaisia vauvan hiuksen oloisia.
    Nykyinen pääpulma liittyy lähinnä päänahan kuivuuteen. Näin kesällä tilanne ei ole niin onhelmallinen mutta talven tullen alkaa kuivuus ja kutina.

    VastaaPoista
  24. Minäkin kärsin hiustenlähdöstä, mutta ainakin terveyskeskuslääkärin tekemien tutkimusten mukaan hiustenlähtöni on perinnöllistä. Käytän siis varmaan loppuelämäni Rogainea... Olen kokeillut vuosien varrella jos jonkinlaisia tuotteita, kuten Priorinia ja biotiinia. Monesta on tuntunut olevan hetkeksi apua, mutta ei se ongelmaa ole poistanut.

    Jotain Nioxinin tuotteitakin olen käyttänyt ja mielelläni kokeilisin uusiksi, eli mukana arvonnassa!

    -Sanski-

    VastaaPoista
  25. Tämä tuli kuin tilauksesta. Äsken hiuksia laittaessa tuskailin taas että mitä ihmettä tekisin tämän pääni kanssa... kuinka voisi leikata hiukset joissa päälaelta ja etenkin edestä reilusti ohentuneet hiukseni näyttäisivät edes joltain. Hiukseni alkoivat ohentua noin kolmekymppisenä ja nyt 5 vuotta myöhemmin päälakeni paistaa näkyvästi hiusten lomasta. Pahin pelkoni on että viiden vuoden päästä hiukseni ovat kuin Juice Leskisellä. Jos olisin mies niin olisin jo varmasti ajanut kaikki hiukseni pois, mutta haluan vielä yrittää säilyttää "naiseuteni" muutaman vuoden. Voitanpa tai en, aion kyllä kokeilla tätäkin tuotetta.

    Lopun edit-osuus sai pienen pienen toivon kipinän heräämään. Ehkäpä... jos edes muutama hius kasvaisi takaisin tai edes jos hiustenlähtö pysähtyisi tai hidastuisi :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>