keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Monta yötä jouluun on

Saako jo sanoa J-sanan? Saahan? Alkusyksy on mennyt ohi ihan huomaamatta, ja olen melkein kokonaan unohtanut alkaa jännittää joulun tuloa. Eilen viimein havahduin lähestyvään marraskuuhun sekä kutkuttavaan tunteeseen vatsan pohjassa ja laitoin oitis joululaululistani soimaan Spotifysta. Mies oli onneksi tajunnut viritellä jouluvalot olohuoneeseen jo pari viikkoa sitten - en ymmärrä, missä horroksessa olen itse vaeltanut. Viime vuonna aloin sentään hysterisoida hyvissä ajoin elokuussa.

Lushillakin oltiin valmiina ajallaan: kävimme kanssabloggaajien kanssa katsastamassa talven kausituotteet heti lokakuun alussa. Mukana oli monta kestosuosikkia ja pari houkuttelevaa uutta tuttavuutta, mutta myös useita, joita jäin kaipaamaan edellisiltä vuosilta. Glögg-suihkugeeli ei tehnyt paluuta vieläkään (minulla on tosin edelleen kaksi pulloa jemmassa, vaikka tuotteiden ei luvatakaan säilyvän aivan näin pitkään...) eikä saippuakiekoista löytynyt yhtään piparmintun tuoksuista. Saippuakaupan päämajaan tiedoksi, että etenkin viimevuotinen North Pole oli IHANA, ja se on saatava takaisin vielä joskus.

Tutuista suosikkisaippuoista mukana olivat mantelinen Snowcake, maailman parhaimman karkin tuoksuinen Angel's Delight, kirpeän sitruksinen Snow Globe sekä viime vuonna lanseerattu Mr. Punch. Kolmesta ensin mainitusta kirjoittelin viimejouluisen saippuatilaukseni yhteydessä ja voin kyllä suositella kokeilemaan vaikka kaikkia. Sekahedelmäkiisselin tuoksuinen Mr. Punch on myös mukava, muttei aivan yhtä ihana kuin nuo toiset. Lisäksi sortimentissa oli tuttuja ja uusia kylpypalloja sekä suihkugeelejä, mutta en tänä vuonna paneudu niihin kovin tarkasti, vaan valikoin esiteltäväksi muutaman muun uuden, mielenkiintoisen tulokkaan.

Saippuauutuuksista kiistämättä herkuin on makean appelsiininen Orange Jelly. Tuoksu on aika samanlainen kuin Lushin omassa Sun-hajuvedessä: hyvin suoraviivainen ja aavistuksen karkkinen appelsiini - vähän kuin sitä marmeladia, jonka kuorensuikaleet lapsena ärsyttivät. Saippuan päällä on pehmeä, geelimäinen kerros, johon on upotettu kuivattuja appelsiiniviipaleita. Ostin tätä omaksi ja olen pessyt käsiäni appelsiinipalalla parin viikon ajan. Saippua on pehmeää, vaahtoaa hyvin ja tuntuu hellävaraiselta. Pieni miinus siitä, että saippuavesi on aivan yhtä kirkkaan oranssia kuin pala itsessään. Valkoista pesuallasta ja saippua-astiaa täytyy muistaa putsata säännöllisesti.

Toinen kiinnostava uutuus on leikkisän värikäs Noriko, joka poikkeaa Lushin totutusta tuoksulinjasta. Muun muassa ruusua ja ylang-ylangia sisältävä rauhoittavan kukkainen saippua on omaan makuuni juuri oikealla tavalla pehmeä, mutta voi oudoksuttaa sokerisen makeisiin tuoksuihin tottunutta. Ei varsinaisesti jouluinen, mutta ihanan lämmin kumppani talviseen suihkuun tai kylpyyn. Jännittävissä ainesosissa on mukana myös tofua ja sakea, mutta en ole varma onko niillä oikeasti hyödyllisiä vaikutuksia vai ovatko ne mukana vain japanilaisina kuriositeetteina. Tätä sain Lushilta kokeiltavaksi, ja olen tykännyt kovastikin.

Ihonhoitotuotteiden puolelta ehdottomasti paras kausiuutuus on punainen Santa's Lip Scrub, joka maistuu Coca-Colalle! Ei siis mitenkään jouluinen tämäkään, ellei oteta lukuun monikansallisen yhtiön sinänsä merkittävää vaikutusta nykypukin ulkonäköön. Mutta ihan mahdottoman herkullinen! Tuotteen pigmenttisyys häiritsee minua vähän, sillä omat huuleni eivät juuri lisäväriä tarvitse. Tällä kuorinnalla saa suukkosuustaan sekä pehmeän että tavallista punaisemman, koska tuotteessa on mukana myös väriä. Jos huulet eivät kaipaa kuorintaa, kannattaa katsastaa saman sarjan on kirkkaanpunainen Santa Baby huuliväri/-voide, joka sekin maistuu makean colaisalle.

Toinen jännä ihonhoitoasia tänä jouluna on supersuosikki Snow Fairyn (joka sekin on totta kai palannut jouluksi myyntiin) kirkkaanpinkki hierontapalaversio. Muun muassa karitevoilla ja manteliöljyllä ihoa hellivän palan tuoksu on sama makean karkkinen kuin suihkugeelissä. Mukana on myös reippaasti vaaleaa hopeista glitteriä, eli kimallusta vierastavien kannattaa pysyä turvallisen matkan päässä. Loistotuote pikkujouluihin valmistautuvalle, muttei ehkä kaikkein paras arkikäyttöön.

* * *

Oma saaliini oli tällainen. Ostin jokavuotisen pullon Snow Fairya sekä palan tuota mainittua appelsiinisaippuaa. Lush lahjoi näytteellä Let the Good Times Roll -kasvoputsarista ja Noriko-saippualla. Sain itse asiassa myös pikkupullon mausteisen appelsiinista Ponche-suihkugeeliä (jota sivusin vähän viime vuonna), mutta se unohtui kuvasta. Ei varsinaisesti haittaa, koska tämän blogimerkinnän tarkoitus oli esitellä vain niitä suurimpia suosikkeja. Ponche solahtaa omalla asteikollani "ihan mukava" -kategoriaan, mutta ei yllä kärkikahinoihin.

Let the Good Times Roll on sen sijaan todella, todella ihana. Popkornilla koristellulta piparitaikinalta näyttävä kuoriva kasvoputsari oli mukana jo viime vuonna, mutten silloin ehtinyt tutustua siihen lähemmin. En välttämättä olisi osannut ostaa tätä itse, mutta nyt kokeiltuani aioin kyllä hankkia uuden purkin ensi tilassa. Lushilla ollaan nimittäin oltu fiksuja, ja tuote on otettu mukaan pysyvään valikoimaan. Maissijauhoa ja kanelia sisältävä taikina tuoksuu toffeelta, putsaa hyvin ja kuorii samalla tehokkaasti. Nam.

Onko sinulla suosikkeja Lushin joulutuotteista? Mitä aiot hankkia (tai olet jo ostanut) tänä vuonna?

P.S. Miyazaki-faneille tiedoksi: Lushin tämän syksyn Halloween-kokoelmassa on maailman ihanimpia nokipalloja!

11 kommenttia:

  1. Pitäisköhän sortua ensimmäiseen Lushin tuotteeseen ever ja käydä nuuhkimassa Snow Fairya ja kokeilla tuota mielenkiintoisen näköistä putsari. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos minulta kysyt, niin pitää, ehdottomasti! Tuo putsari on melkeinpä herkullisemman tuoksuinen kuin Snow Fairy, jos se nyt ylipäätään on mahdollista.

      Poista
  2. Onneksi on muitakin jouluintoilijoita-itse olen keittänyt jo ensimmäiset glögit ja riisipuurot,ja leiponut joulutorttuja. Harmittaa vieläkin että olin kipeä tuona Lush-päivänä! Koko tapahtuma vaikutti niin kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä maistelin ensimmäiset glögit vasta eilen illalla, mutta torttua alkoi nyt tehdä mieli. :) Harmi ettet päässyt tulemaan, olisi ollut mukava nähdä. Ehkä ensi kerralla onnistaa. Ja onhan näitä jouluisia tapahtumia tässä vielä tuloillaan. ;)

      Poista
  3. Mä täytin pari päivää sitten ostoskorin Britti-Lushin nettikaupassa, mutta tilausta en ole vielä uskaltanut tehdä... Nuo uudet saippuat kiinnostaa (osan otin sieltä retro-osiosta), Let the Good Times Roll- ja Buche de Noel -putsarit sekä Rudolph Fresh Face Mask. Viime vuodelta on jäljellä pari saippuaa, pieni pullo Snow Fairya ja tarkotuksella puoliksi säästetty pikkupullo Glöggiä. Tuo Glögg on kyllä mun ehdoton suosikkini!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä Rudoph-naamiossa ehkä hassuimmalta kuulosti se punainen nenä. :D Uusista saippuoista tuo appelsiininen on aika must-have - se tuoksuu ihan tajuttoman hyvältä.

      Glögg, oi Glögg. Toisivat sen nyt jo takaisin!

      Poista
    2. Hei arvaa mitä!!! Britti-Lushin sivuilla on tällä hetkellä myynnissä Glöggiä, ainoastaan 500 ml pullossa. :))

      Poista
  4. Oii, nokipalloja! Mä varmaan tykkäisin Lushin tuotteista, mutta mä en edes pysty menemään sinne kauppaan, koska päätä alkaa särkeä sillä sekunnilla siitä tuoksujen kakofoniasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuoksujen sekamelska on kyllä jotain uskomatonta, vähän kurjaa herkkänenäisille. :/ Jos nokipallot kiinnostavat, niin tilaa tuolta brittien nettikaupasta. Hinnatkin ovat edullisemmat.

      Poista
  5. Sulla on kyll ihailtava suhtautuminen jouluun! Pitäs itsekin ottaa opiksi. Mulla karkaa aina Lushissa mopo käsistä, mutta jotenkin ne hierontapalat ynnä muut kuitenkin tuppaavat unohtua sinne kaapin perälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ihan sama juttu Lushin kanssa silloin kun asuin vielä siellä pohjoisessa ja pääsin käymään harvemmin. Haalin kerralla hirveästi kaikkea ja ihmettelin myöhemmin, että mitäs näillä tehdään. :D

      Joulun suhteen olen tahtonut säilyttää sen jännityksen, joka juhlaan lapsena liittyi. Vaikka joulupukkia en enää odotakaan. Tähän aikaan vuodesta alkaa jo olla sellainen mukava kutina, vaikka vettä sataakin. Kohta se tulee. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>