maanantai 23. joulukuuta 2013

Kirahveista ihanin

Joulun ilouutinen! Olen löytänyt maailman parhaan kasvovoiteen! Se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, se on kotimainen, se tuoksuu ihanalta, on hellävarainen ja koostumukseltaan täydellinen. Se on pakattu tuubiin ja se on S-Ö-P-Ö. En uskonut, että kasvovoiteeseen voi rakastua, mutta näin tässä nyt on päässyt käymään.

Sophie La Girafe Baby -sarja on suomalaisen Alva Organicsin tämän vuoden marraskuussa lanseeraama, ensisijaisesti vauvojen ihonhoitoon tarkoitettu tuoteperhe, jonka purkit ovat sekä toinen toistaan suloisempia että sisällöltään ihan mahdottoman hyviä ja toimivia (ainakin omien kokeilujeni perusteella). Supersuositun lelukirahvin ympärille kootun kosmetiikkalinjan ulkoasusta vastaa blogini bannerinkin taiteillut ystäväni Aino, jolta sain oman voidetuubini kokeiltavaksi. En tahdo kirjoittaa, että "sain blogin kautta", koska tuotteiden PR ei ole hänen vastuullaan eikä blogitekstistä ollut erikseen puhetta, mutta tuskin hän tästä kirjoituksesta pahastuukaan.

Tuotearvosteluna tämä teksti ei ole kovin moniulotteinen, sillä minulla ei ole tästä purtilosta mitään huonoa sanottavaa. Monet blogiani seuraavista tietävät, että suosin kasvovoiteissani luonnonkosmetiikkaa. Oikeastaan käytän nykyisin lähes yksinomaan ekosertifioituja tuotteita, kun on kyse sellaisista, joita ei huuhdella kasvoilta pois. Sopivat minulle ja tuntuvat toimivan omalla ihollani paremmin kuin muut kokeilemani. 

Tahdon kasvovoiteeni olevan sekä kosteuttava että pehmittävä, toisin sanoen ohut emulsio ei riitä, mutta öljytkään eivät toimi yksinään. Purkkeihin pakatuista tuotteista en suuremmin välitä, koska ilma ja valo harvemmin ovat voitelle hyväksi. Koostumuksen suhteen minulla on omat vaatimukseni, ja tuoksun olisi myös hyvä olla kohdallaan. Osa luonnonkosmetiikkatuotteista kun saattaa tuoksahtaa hiukan epämiellyttävälle. Kaikkien testaamieni kasvovoiteiden joukossa tämä pikku kirahvi on heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien ollut kiistaton ykkönen, etenkin kuivalle talvi-iholleni.

Koska:
  1. Ainesosat ova priimaa. Voiteen teho perustuu karitevoille ja useille eri kasviöljyille, mutta mukana on myös paljon vettä. Näin ollen tuote tuo iholle sekä kosteutta että rasvaa, joita molempia oma ihoni tarvitsee yhtä paljon. Öljyt sitovat kosteuden iholle ja pehmentävät, mutta eivät yksinään riitä kuivuudesta kärsivälle hipiälle.
  2. Koostumus on ihan paras. Voide on paksua, muttei jäykkää. Vertaisin hammastahnaan, jollei mielleyhtymä olisi niin outo. :D Tuntu ei kuinkaan ole yhtään tahmea tai öljyinen, vaan voide imeytyy nopeasti jättäen iholle pehmeän pinnan. Ei mitään kalvoja, kelmuja tai nahkeutta, mutta iho jää selvästi kosteutetun tuntuiseksi. Ja pysyy sellaisena koko päivän.
  3. Tuoksu on miellyttävä. Tuotteessa ei ole synteettisiä hajusteita, vaan voiteen tuoksu tulee miedoista eteerisistä öljyistä, joita on pieni määrä ainesosaluettelon loppupäässä. Tuoksu on kevyt mutta erottuva, ja tuo mieleeni lakritsin sekä mantelit. Herkullinen mutta hento, ei millään tavalla häiritsevä.
  4. Pakkaus on toimiva. Kuten jo sanoin, en pidä purkeista. Valkoinen kirahvituubi on hygieeninen ja lisäksi vielä niin kovin nätti.
  5. Hinta on kohdallaan. Suositushinta 50 ml tuubille on 15,60 euroa, mikä on varsin kohtuullista, kun ottaa huomioon millaisesta tuotteesta on kyse.
Koko Sophie La Girafe -tuoteperhe on ainesosiltaan täysin vegaaninen eivätkä tuotteet sisällä allergeeneja (kuten vahvoja eteerisiä öljyjä), sulfaatteja tai parabeeneja. Koska tuotteet on suunniteltu nimenomaan vauvojen herkälle iholle, ne ovat erityisen hellävaraisia myös aikuisilla. Kasvovoiteen lisäksi sarjaan kuuluu ulkoiluvoide, vartaloemulsio, vaahtokylpy, vauvaöljy sekä hiuksille ja vartalolle sopiva pesuaine. Tarkoituksena ei ole tuputtaa turhia kosmetiikkatuotteita pienille lapsille, vaan tarjota luonnollinen ja hellävarainen vaihtoehto, jos sitä kosteusvoidetta tai sampoota nyt sattuu tarvitsemaan

Itse ajattelin heittäytyä kerrasta lapselliseksi ja testata myös sarjan muita tuotteita. Kiinnostuitko sinä? Olitko kuullut Sophie La Girafe -sarjasta aikaisemmin?

24 kommenttia:

  1. Kiinnostuin enkä ollut kuullut ennen :) Voisin kokeilla yövoiteeksi tätä, kuulostaa liian hoitavalta ja kosteuttavalta mulle päiväkäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se voi ollakin, jos ihosi ei ole erityisen kuva. Mutta yövoiteeksi varmasti mainio, suosittelen!

      Poista
  2. Arvaas mitä, kun jokin aika sitten näin nämä tuotteet ensi kerran, tuli heti fiilis, että pakko saada. Miksei meille aikuisillekin tehdä jotain näin söpöä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkulinnuilta olen kuullut, että sarjaa oltaisiin jatkossa laajentamassa myös aikuisten tuotteisiin. Sillä aikaa voi testailla nämä vauvarasvat. :)

      Poista
  3. Uskon, että voide on todella hyvä mutta miksi kukaan hinkkaisi erilaisia kemikaaleja vauvoihin tai lapsiin? Antaa lapsien sitten vanhempana päättää haluavatko he kemikaaleja kehoonsa. Lapsien ja vauvojen iho on ohuempaa eli kaikki imeytyy siihen helpommin. Miksi rahaa yritetään tahkota tällaisin keinoin? Ainoa tapaus, jossa ymmärrän miksi lapsille tai vauvoiklle laitettaisiin jotain kosmetiikkaa on erittäin kuiva, kivulias iho tai muu ihosairaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen ymmärtänyt niin, että tässä on nimenomaan ollut tarkoituksena tehdä mahdollisimman laadukas ja hellävarainen sarja, koska vauvan iho on ohuempi ja herkempi. Turhat kemikaalit ja allergisoivat aineet on karsittu pois. Kun joillakin lapsilla joka tapauksessa on kuivempi tai jopa atooppinen iho, joka tarvitsee lisäkosteutusta. Tai vaippaihottumaa tai mitä näitä nyt on. Ja jossain vaiheessa useimpien lasten päätä aletaan pestä sampoolla. Niin että olisi sitten olemassa hyvä vaihtoehto niille, jotka sitä tarvitsevat. Tarkoituksena ei ole tuputtaa kosmetiikkaa sellaisille, jotka pärjäävät ilman. Näin ainakin minulle on kerrottu.

      Poista
    2. Juuri tuon takia lapsille kannattaisikin käyttää luonnonkosmetiikkaa, eikä synteettisiä kemikaalipommeja! Niinkuin Nekku hyvin sanoikin, ei ole tarkoitus tuputtaa lapsille kosmetiikkaa "ennen aikojaan", vaan jos sattuu jotain tuotetta tarvitsemaan, on se parempi valita luonnollisella sisällöllä olevalta merkiltä :)
      Minä kiinnostuin kovasti kirahvivoiteesta, pakko saada jossain vaiheessa tuollainen :)

      Poista
    3. Kiva että kiinnostuit! Minä olen ainakin ollut ihan myyty. :)

      Poista
  4. Kiinnostuin! Mistä tätä siis saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lista jälleenmyyjistä on täällä: http://sophielagirafecosmetics.com/buy-sell/buy/

      Stockmannillekin on kuulemma tullut!

      Poista
  5. Ihania! :) Mä olisin niin halunnut hankkia Sophie-kirahvin meidän lapselle, mutta oman kumiallergian takia en viitsinyt. Eli siis, nythän voin korvata sen ja hankkia tuon kasvovoiteen! ;)

    Mietin tuohon anonyymin kommenttiin, että samaa mieltä olen siinä mielessä ettei lapsen iholle koskaan kannata laittaa mitään turhaa. Mutta osa lapsista tarvitsee esim. voiteita, ja silloin on hyvä olla vaihtoehtoja. Esim. lähes kaikki apteekin vauvarasvat ovat täynnä mineraaliöljyjä ja silikoneja, ja usein säilöntäaineina on parabeeneja, joita allergisoivien ominaisuuksiensa takia on turha alkaa käyttämään lapsena. Meillä esim. kohta jo 5-vuotiaan hiuksia ei pestä millään aineella, koska kun ei ole ikinä käytetty eivät ne rasvoitukaan, mutta talvisin iho kyllä joskus kuivuu ja tarvitsee rasvausta. Ja vauvana oli juurikin nuo Nekun mainitsemat vaippaihottumat jne. Eli kiva, että vaihtoehtoja löytyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosiaan itsekin joskus kokeillut joitakin tavanomaisempia perus-vauvatuotteita, öljyjä, voiteita ja sen sellaisia. Valitettavan usein ovat olleet ikävää mineraaliöljyhöttöä oikeasti hoitavien ainesosien sijaan. Täytyy toivoa, että nämä kirahvituotteet löytäisivät kohderyhmänsä. :)

      Poista
  6. Kuulostaa täydelliseltä tälle herkälle ja atooppiselle nassulle! Luonnonkosmettikka kiinnostaa muutenkin, mutta kun siitä on vähemmän tietoa saatavilla, niin pelottaa hutiostokset.. Iso kiitos siis tästä, täytyykin bongailla lähin ostopaikka (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkälle iholle voikin olla vaikeampi löytää sopivaa luonnonkosmetiikkaa, kun ikäviä reaktioita voi saada niin monesta aineesta. Näitä suosittelen itse lämpimästi, toivottavasti toimivat sinullakin. :)

      Poista
  7. Luin näistä suht hiljattain (tai ehkä jo marraskuussa..?) Mutsis on. - blogista. Voide kuulostaa juuri siltä, mitä myös minun vaikea talvi-ihoni kaipaisi.

    Lakritsin ja mantelit? Hmm.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun talvi-ihoni on ainakin tykännyt tästä ihan hurjasti! Yöksi olen yleensä lykännyt alle vielä kosteuttavan seerumin ja joskus öljyäkin, mutta eivät varmaan ole välttämättömiä. Päivävoiteena on toiminut täydellisesti, koska tuntuma iholla ei jää yhtään öljyiseksi.

      Poista
  8. Katselin näitä joskus lastenliikkeesseen kun hairahduin, mutta en uskaltanut koskea kun oli muutenkin sellainen nyt äkkiä pois täältä -olo. :D Tämän tekstin jälkeen on kyllä pakko taas tehdä retki epämukavuusalueelle ja käydä hakemassa tuubi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai käy ensin kurkkaamassa Stockmannilla? Ja nettikaupoissakin on, jos lastentarvikeliikkeet aiheuttavat epämukavuutta. :)

      Poista
  9. Kuulostaa aivan täydelliseltä myös minun iholleni. Pakko siis testata ja onneksi ilmeisesti Stockalta saa. Kiitos paljon vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, testaa ihmeessä! Aion itsekin ostaa lisää. :)

      Poista
  10. Voi että, kuulostaa aika täydelliseltä :) Sympaattinen ja toimivan kuuloinen luonnonkosmetiikan sarja kauniissa pakkauksissa, kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit. :) Kannattaa ehdottomasti tutustua.

      Poista
  11. Haluan! Haluan! Vaikka ihoni ei edes ole kovin kuiva, haluan silti. Koska Sophie la Girafe. Ooh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sophie on aika vastustamaton. Plussaa tietysti myös siitä, että tuubin sisältökin toimii. ;)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>