keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

When I turn my power on I will go electric

Taannoisten Naked-swatchien yhteydessä mainitsin vaivihkaa ostaneeni Urban Decaylta myös tämän kesäisiin keleihin sopivan väripläjäyksen. Lupailin kuviakin, mutta ne saivat näköjään odotella aurinkoisempia ilmoja. Nyt kun UD:n Suomen-lanseeraukseen on aikaa enää muutamia viikkoja (merkki saapuu Sokokselle elokuussa, kai olette jo kuulleet?!), on korkea aika läjäyttää myös Electric-paletin esittely kehiin.

Hätkähdyttävän ja laajan sävyvalikoiman sekä loistavan ja kautta linjan tasalaatuisen koostumuksen ansiosta Urban Decayn luomivärit ovat jo pitkään olleet omia suosikkejani. Ei ehkä kamalasti yllättänyt? Myös muun värikosmetiikan saralla UD muodostaa Narsin ja Inglotin kanssa vahvan kolmen kärjen meikkilaatikoissani. Electricin suhteen arvoin kuitenkin melko kauan, koska en enää viime vuosina ole kunnostautunut värikkäissä meikeissä samaan malliin kuin blogin alkuaikoina. Pakko tämä kuitenkin oli lopulta saada.

Värivalikoima on toden totta sähköinen: kirkkaanpinkkiä, limenvihreää, oranssia, sähkönsinistä, violettia ja vaikka mitä. Pakkaus on jämäkkää muovia ja kompaktin kokoinen. Magneettikiinnitys pitää kannen hyvin kiinni, mutta on silti helppo avata. Paletin mukana tulee erittäin toimiva kaksipäinen luomivärisivellin, jonka tosin olin kuvanottohetkellä jo siirtänyt muiden sutien joukkoon. Iso peili on juuri sopivan kokoinen, mutta ei ehkä aivan välttämätön tällaisessa paletissa, joka ei jokaiselle meikkaajalle ole se kaikkein arkipäiväisin, "matkalle mukaan" -vaihtoehto.

Hiukan hileistä hopeansävyä lukuun ottamatta kaikki paletin luomivärit ovat pigmenttisiä ja tasaisesti levittyviä. Osa on koostumukseltaan mattaisia, osa pehmeästi hohtavia satin-sävyjä. Parissa sävyssä on mattapohjassa mukana pienen pientä hopeista hitua. Kuvassa ylärivissä hopeinen Revolt (kimaltava sävy), turkoosinsininen Gonzo (matta, hopeahitua), kirkkaan oranssi Slowburn (matta, hopeahitua), ärtsyn pinkki Savage (matta) ja tummempi, murretun turkoosi Fringe (satin). Alarivissä sähkönsininen Chaos (matta), punertavan violetti Jilted (satin), tummempi violetti Urban (satin), heleän vihreä Freak (satin) ja limenvihreä Trash (satin, kultahitua).

Sävyvalikoima on mukavan erikoinen, mutta vähän monipuolisuutta olisin vielä kaivannut. Pääpaino kun on selkeästi noilla sinivihreillä ja violeteilla sävyillä. Jos saisin kustomoida palettia hiukan, heittäisin ylärivin hopeaisella ja metsäisen turkoosilla värillä vesilintua, ja lisäisin niiden tilalle oikein kirkkaan keltaisen sekä intensiivisen punaisen napin. Myös vihreän sävyn laimeus ihmetyttää vähän, mutta itselleni tuollaisella raikkaammalla vihreällä kieltämättä on enemmän käyttöä kuin oikein voimakkaalle joulukuusenvärille olisi.

Omia ehdottomia suosikkejani ovat molemmat violetit sävyt sekä mattasininen Chaos ja kirpakka Trash, joita olen käyttänyt meikeissäkin useamman kerran. Tässä esimerkki viimeksi mainitusta perustylsän arkimeikin piristäjänä. Väripilkahdus toimii konservatiivisempaan (työ)ympäristöön sopivassa meikissä myös ylä- tai alarauksen muodossa tai ihan vain pienenä tipluna alaluomen keskellä tai silmän sisänurkassa. Kuvassa näkyvällä tavalla pelkällä liikkuvalla luomella käytettynä kirkas väri näkyy väläyksittäin silmän käydessä kiinni, mutta ei varasta huomiota liiaksi.

Sanomattakin on selvää, että perusteellisiin väriövereihin (joita kannatan täydestä sydämestäni) tämä paletti sopii myös. :) Vaikkapa festareille! Koskapa kesäsäät virkistävät myös värien käyttöön, olen päättänyt sähköistää meikkiäni Electricillä mahdollisimman monta kertaa kesäloman aikana.

Mitenkäs, oletko värikkäiden meikkien ystävä? Millainen olisi oma kirkkaiden sävyjen palettisi, jos saisit valita itse?

7 kommenttia:

 1. Rakastan Electriciä! Ja mä taas tykkään tuosta hopeisesta, kevyellä kädellä sillä saa häivytettyä sävyihin lisää glitterisyyttä. En siis haluaisikaan kaikkien olevan mattaisia :) elättelen toiveita Electric kakkosesta, jossa korvattaisiin punaisen, keltaisen ja vihreän puute. Jonkun törkeen vaalean barbipinkin jossa olis vaikka shimmeriäkin vois kans lisätä. Punaisista toivoisin kans sellasta verenpunaista, niitä on harvoin saatavilla mut en tiedä meneekö tarpeeksi shokeeraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbipinkki, joo! Minulle tuo hopea on ihan turha, mutta onhan meitä ja makuja moneksi. Luulen, että Electric II tulee vielä jossain vaiheessa, toivottavasti siihen saadaan nuo kaikki puuttuvat sävyt. Kirkkaanpunaiset ja -keltaiset ovat tunnetusti vaikeita (sekä tehdä hyvin että käyttää), mutta toivoa sopii. :)

   Poista
 2. Jees, toivoinkin tästä juttua!

  Muutama oikein himottava yksilö (violetit, vihreä, kellertävä ja murrettu turkoosi) houkuttelee, ja totta kai kirkkaanpunainen. Jotenkin olen mieltänyt tämän vielä sinisemmäksi paletiksi, mutta nyt kun katsoo, niin onhan siellä ihan kivasti muutakin. Sininen vaan sattuu olemaan juuri se väri, joka ei silmieni väriin sovi, ja siksi se jää aina käyttämättä. Hopeasta olen samaa mieltä, jotenkin tylsä valinta tuohon joukkoon eikä oikein sovi mukaan.

  Jos swatch-kuvan alarivin neljä viimeistä saisi ostettua erikseen omassa minipaletissaan, olisin (ja paletti olisi) myyty. Nyt tämä varmaan hinnan ja pienen epäkäytännöllisyytensä takia jää houkuttelemaan mutta ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko sinipanotteinen tämä tosiaan on - ei ole itsellenikään kaikkein luontevin värivalinta. Hyvä että postauksesta oli hyötyä. :)

   Poista
 3. Miten olin missannut kokonaan, että UD saapuu sokokselle! Oh my, se on sitten heipat mun pennosille. :D

  Tosi herkku tuo paletti. Mulla on jemmapiilossa edelleen paljon kirkkaita luomivärejä, jotka aikoinaan tilasin sun innostamana ja siellä ne on käyttämättömänä edelleen. haha. Mä olen niin nynnerö käyttämään näyttäviä värejä! Arkena ei ole tullut viimeiseen viikkoon laitettua edes rajauksia ja varmaan kuukauteen edes luomiväriä, kuin joku vapaapäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, tietää mihin viikkorahansa jatkossa käyttää. :D Olen itsekin juminut työmeikeissä turvallisiin ja neutraaleihin sävyihin, mutta ehkä lomalla uskaltaisi vähän irrotella.

   P.S. Oli kiva tavata! :)

   Poista
 4. Jestas, miten ihana!! Jos ei ns. tärkeimpiä räikeitä sävyjä olisi jo erillisinä nappeina, hankkisin tämän. Varsinkin, kun tosiaan noita sinisiä on vähän liikaa munkin makuuni. Mutta toi ylärivin neonkoralli - jospa saisin pelkästään sen! I-ha-na.

  Musta on vaan tullut melko nihkeä luomivärien käyttäjä, mikä on surullista. :/ Jotenkin ehkä koen, että lyhyen pehkon kanssa tykkään käyttää isoja korviksia, ja kun tukkakin on oranssi, ei kasvojen alueelle kaipaa enää mitään muuta katseenkiinnittäjää.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>