maanantai 28. maaliskuuta 2016

Näytä sarves

Inhoan etanoita. Pieniä, isoja, kuorella tai ilman, kasvimaalla, metsässä, pihalla, sienessä, INHOAN. Siitä huolimatta tämä ei ole ensimmäinen kerta kun olen hieronut etanaa naamaani ja pitänyt siitä. Testasin viitisen vuotta sitten Baba de Caracol -etanageeliä ja tykkäsin kovasti. Sittemmin limavoiteet ovat jääneet, kun kasvorasvoja on tullut kokeiltavaksi blogin kautta enkä ole raskinut panostaa hintavampiin purkkeihin.


 

Etanaliman tehokkuus ihon korjaajana kuitenkin kiehtoo edelleen, ja viime kerralla kokemukset olivat vakuuttavia. Päätin siis tarttua ällötystä sarvista toistamiseen, ja tilasin uudet aineet. Mainittakoon, että tein tilauksen viime vuoden heinäkuussa, kun Missha avasi baltialaisen nettikauppansa - blogini on tarkasti ajan hermolla! Oikein mainio nettikauppa muuten, tilailin sieltä kaikenlaista. Näitä tuotteita olen käyttänyt viime kesän jälkeen melkeinpä viikottain, välillä kuuriluontoisemmin, välillä säännöllisesti. Pohja alkaa pikku hiljaa paistaa, mikä innotti rustaamaan näistä muutaman rivin.


 
Misshan Super Aqua Cell Renewal Snail -tuotesarja vaikutti kautta linjan todella kiinnostavalta, mutta ensi alkuun päädyin tilaamaan seerumin ja kosteusvoiteen. Niitä on tarkoitus käyttää yhdessä: ensin kasvoille levitettävä Skin Treatment -seerumi helpottaa Essential Moisturizer -voiteen imeytymistä ja tuo lisäkosteutta. Talviaikaan olen välillä sekoittanut seerumiin myös muutaman tipan jotain kasvoöljyä, ja hyvin on toiminut. Kuitenkin oma ihoni tarvitsee seerumin lisäksi myös tuon voiteen, joka onkin superkosteuttavaa settiä.

Olen näistä molemmista totaalisen äimistynyt, syitä on kolme:

Ensiksi, etanaliman pitoisuus on tuotteissa ihan huikea. Kosteusvoiteen ainesosaluettelossa se on ensimmäisenä, seerumissakin heti toisena veden jälkeen. Misshan sivuilla kerrotaan voiteessa olevan jopa 40 % limaa ja seerumissa 30 %. Houkuttelevan kuuloinen myyntivaltti, ainakin allekirjoittaneen korviin.

Toiseksi, kummassakin pullossa on 130 ml tavaraa.
Tavallisessa kasvovoiteessa on yleensä 30-50 ml.

Kolmanneksi, yksi 130 ml pullo maksaa alle kolme kymppiä. Hämmentävää.


 
Etanalima korjaa ihon vaurioita silmin havaittavalla tehokkuudella. Itselläni nämä ovat auttaneet sekä kuivuuteen että epäpuhtauksiin, tasoittaneet ihon sävyä ja tuoneet heleyttä. Koostumukseltaan juoksevahkossa seerumissa on liman lisäksi myös aimo tujaus hyaluronihappoa, toista suosikkiainettani. Limainen valkoinen voide on geelimäistä ja todella kosteuttavaa. Olen levittänyt sitä varsinkin iltaisin ihan reilun kerroksen ja antanut rauhassa imeytyä ihoon yön aikana.

Rehellisyyden nimissä täytyy kertoa, että näissä on huonojakin puolia. Kaksi. Voide kirvelee silmiä, jos sitä levittää huolimattomasti, ja korkeita lasipulloja voi loppua kohden olla vaikea saada kokonaan tyhjäksi. Jälkimmäisestä minulla ei ole vielä käytännön kokemusta, mutta vaikuttaa siltä, että varsinkin voide on liian tahmaista, jotta viimeiset rippeet tulisivat pumppupullosta ulos suosiolla.

Tuotteiden valmistuksessa ei vahingoiteta etanoita. Ainakaan paljon. Eikä toisaalta haittaisi vaikka vahingoitettaisiinkin.

13 kommenttia:

  1. Mä olen tykännyt noista Misshan etanalimoista mitä olen päässyt kokeilemaan testerien muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä tosi päteviä! Pitää seuraavaksi testata muutkin sarjan putelit.

      Poista
  2. Joku taika etanoissa on, koska mulla myös etanatuotteet auttaa kuivuuteen, rauhoittavat ihoa ja kaikkea muuta ihanaa. Atooppiselta mieheltä paransi atopialäikän kasvoistakin ihan silti istumalta. :o Olen oikeasti aika vakuuttunut aineen tehosta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! Itse huomaan eron jo heti yhden käyttökerran jälkeen. Näpyt rauhoittuvat ja pienenevät, iho pehmenee, tulee kimmoisaksi eikä kiristä.

      Poista
  3. Anteeksi, pakko antaa palautetta, mutta tuli tosi paha mieli tuosta viimeisestä etanakommentista. Tuotteisiin lopahti heti mielenkiinto, kun tuosta jäi epäselväksi vahingoitetaanko etanoita vai ei, ja valitettavasti myös blogistasi jäi paha maku tuon kommentin jälkeen. Julmuus eläimiä kohtaan ei tee ihmisestä kaunista. Mutta muuten olen tykännyt blogistasi aiemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai saa antaa palautetta. Anteeksi että pahoitin mielesi, viimeinen rivi oli tarkoitettu huumorin sävyttämänä, sillä etanat ällöttävät minua ihan kamalasti. En tietenkään oikeasti tahdo, että mitään eläimiä vahingoitetaan. Tietääkseni kosmetiikkatuotteissa käytettävä etanalima kerätään niin, ettei etanoille aiheudu siitä haittaa.

      Poista
  4. Siinä purkissa olevassa geelivoiteessa on muistaakseni 70% etanaa. Boom! Nää on kyllä ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin! Sitä täytyy ehkä kokeilla seuraavaksi, vaikka onkin huomattavasti kalliimpaa.

      Poista
  5. Mulla on kanssa noita Misshan tuotteita, erittäin hyviä ovat, hinta-laatusuhde kohdallaan ja olen fanittanut korealaista kosmetiikkaa vuoden päivät - voin itse asiassa syyttää siitä sinua sillä mainitsit aikanaan Dr Jartin ja rakastuin siihen ja aloin kokeilla muutakin. Missha.de:sta sai ainakin viime vuonna noita Super Aqua-tuotteita alle 20 eurolla kokeiluerän, mukana oli söpö pussukkakin.

    Kaivelin joskus etanavoiteen taustoja ja käsittääkseni käytetään menetelmää jossa etanoilla on jokin juoksumatto joka auttaa liman talteenotossa.

    Tervesin Gogol

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos tiedosta! Ajatus "etanoiden juoksumatosta" on hillitön, nauran ääneen. :'D Voi olla, että ostan kokeilusetin seuraavalla kerralla, ainakin jos siinä on tuo Myyn mainitsema 70 %geelivoide.

      Poista
  6. Missha.ee:lläkin on se trial set mutta ilman pussukkaa:
    http://missha.ee/en/catalog#!62/products/319

    Suosittelen silti, varsinkin kun ostosten mukana tulee yleensä kivasti muitakin näytteitä.

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Niin rulaa! Kun vain ällötyksestä pääsee yli, niin itse tuotteet ovat aina ihan mahtavia!

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>