sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tunnusmeikki ja luottotuotteet

Kuukausi takaperin Elisa kyseli muilta kauneusbloggajilta tunnusmeikeistä ja kirjoitti aiheesta erinomaisen postauksen. Haasteeseen tartuttiin innolla ja se on näkynyt jo useassa blogissa. Jäin itsekin miettimään asiaa, mutta en ole ihan varma päädyinkö lopulta mihinkään vedenpitävään vastaukseen. Tunnusmeikillä tarkoitetaan tässä tapauksessa sellaista meikkiä, josta kantajansa tunnistaa sen kummemmin miettimättä. Nopeina esimerkkeinä vaikkapa Marilynin punainen huulipuna, Twiggyn räpsyripset tai Grace Jonesin supergraafinen kasarimeikki.

Jouduin pohdintojeni kanssa pieneen umpikujaan, kun en osannut päättää onko minulla varsinaista tunnusmeikkiä vai ei. Teen toki tietyt asiat joka kerta samalla tavalla, mutta en osaa sanoa onko meikkaustyylini erityisen tunnistettava. Esimerkiksi silmämeikin teen yleensä joka päivä eri tavoin tai ainakin eri väreillä. Muutamia itselleni tyypillisiä asioita osasin kuitenkin poimia, kun oikein pinnistelin. Elisan haasteeseen kuuluvien viiden kysymyksen ohella kokosin postaukseen kuvitukseksi "tunnusmeikissä" käyttämiäni tuotteita, joista suurin osa on päivittäisessä käytössä olevia luottotuotteita.



1. Millainen on tunnusmeikkisi?

Minulle tunnusomaisia meikkiasioita ovat valoa heijastava meikkipohja, reilulla kädellä sudittu aurinkopuuteri ja poskipuna, skarpit kulmakarvat sekä vaalea helmiäisluomiväri silmän sisänurkassa. Lähes poikkeuksetta sisäluomella on vaaleaa kajalia. Silmämeikki on useimmiten tumma ja huulilla jotain luonnollisen väristä huulikiiltoa. Siinä pähkinänkuoressa. Ihon kuulaus, kulmakarvat ja poskipuna ovat ehdottomia, niistä en voi poiketa. Kulmien on oltava tietyn muotoiset ja poskipunan tietyssä paikassa (värillä ei niin ole väliä), jotta tunnen oloni omaksi itsekseni. Kokonaan mattapintaiseksi puuteroidut kasvot eivät myöskään ole minun juttuni, vaikka sekin look pukee monia.


Silmät ja kulmat: Tarte Tartelette -luomiväripaletti, Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (Anti-Aging), Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade* (Ebony), L'Oréal Brow Artist Plumper (väritön), Maybelline The Falsies Waterproof -ripsiväri.


2. Mitä korostat erityisen paljon tunnusmeikissäsi? 

Varmaankin kulmakarvoja ja silmiä. Minulla on suuret ja pyöreähköt kasvot, joita ryhdikkäät kulmat tasapainottavat. Anastasian Dipbrow mullisti kulmien meikkaamisen heti ensi kerrasta, kun sitä toissa vuona kokeilin. Ohuen, jämäkän siveltimen kanssa tuote on täydellinen semiluonnollisten, mutta särmikkäiden kulmakarvojen taiteiluun. Alkuun vaatii pikkuisen treeniä, mutta paluuta entiseen ei ole.

Pidän silmistäni, ne ovat mielestäni kauniit, joten tykkään korostaa niitä. Yleensä tämä tapahtuu tummahkolla luomivärillä ja paksulla kerroksella ripsiväriä - en ole koskaan oppinut rajauskynien tai eyelinereiden käyttäjäksi. Joskus tosin laitan silmämeikkikynää luomivärin alle, varsinkin jos silmäni vuotavat eikä luomiväri tahdo pysyä paikoillaan. Maybellinen vedenkestävä The Falsies on ehdoton suosikkiripsarini, en ole käyttänyt mitään muuta liki viiteen vuoteen. Draamaa tuubin täydeltä. Vesiliukoisia ripsivärejä en voi edes kokeilla, jos haluan tikkusuorien ripsieni pysyvän vähänkään taivutettuina.


Kuivahkon ihon heleä meikkipohja: Clarins Beauty Flash Balm, L'Oréal Lumi Magique Pure Light -pohjustaja, IsaDora Nude Sensation -meikkivoide, Urban Decay Naked Skin -peiteaine, Lush Tunteiden hehku -irtopuuteri*.


3. Mikä on meikin tärkein juttu?

Ensimmäisen kysymyksen yhteydessä taisinkin jo kertoa tärkeimmät. Hehkuva meikkipohja, napakat kulmakarvat ja strategisesti sijoiteltu poskipuna. En osaa valita vain yhtä, koska meikki olisi mielestäni joka tapauksessa ihan huono, jos jokin noista puuttuisi. 

Meikkivoide ei saa olla liian paksu mutta sen täytyy olla sopivan peittävä. Kuvassa oleva IsaDoran tuote on kiva, mutta minulla ei tällä hetkellä ole suosikkia, joka olisi ylitse muiden. Pohjustustuotteet ovat ratkaisevammassa asemassa. Clarinsin Beauty Flash Balmin löysin loppuvuodesta viime vuonna, se on loistava kuivan ihon meikinpohjustajana. Älyttömän kosteuttavan tuntuinen, ja meikki levittyy sen päälle tosi nätisti. L'Oréalin Lumi-pohjustaja tuo kasvoille ihanaa hohtoa. Levitän sitä ohuen kerroksen meikkivoiteen alle, kauttaaltaan koko kasvoille. Urban Decayn peiteaine ja Lushin irtopuuteri ovat molemmat varsinaisia tähtituotteita, jos tavoittelee keveää ja heleää, mutta samalla virheetöntä ja kestävää meikkipohjaa.

 
Valot, varjot ja väriä kasvoille: Everyday Minerals -meikkipohja* (Golden Bronze 7W, aurinkopuuterina), Sleek Makeup -poskipuna (Flamingo), Anastasia Beverly Hills -korostuspuuteri* (Sand).


4. Jos saisit kehittää oman meikkituotteen tai -sarjan pohjautuen omaan tunnusmeikkiisi, millainen se olisi?

Kehittäisin meikkivoiteen, jolla pärjäisin ilman erillisiä pohjustustuotteita. Se olisi todella kosteuttava, todella hohtava, todella ohut ja tarpeeksi peittävä. :) Muita tarpeita minulla ei meikkien suhteen ole. Olen löytänyt mainiosti toimivia tuotteita kaikissa muissa kategorioissa.


5. Minkä haluaisit nostaa oman tyylisi pohjalta seuraavaksi supertrendiksi?

Jaa-a. Tämä on vaikea. Aika moni meikilleni tyypillisistä jutuista on jo ollut trendikästä jossain vaiheessa. Uin ehkä eniten trendien vastavirtaan, jos sanon ääneen toiveeni tahmaisten huulikiiltojen paluusta. Tyyliin Juicy Tubes ja Dazzleglass. Olen aina pitänyt huulikiilloista enemmän kuin huulipunista. Mitä kiiltävämpi ja tahmeampi sen parempi. En kertakaikkiaan voi sietää keveitä kiiltoja jotka eivät tunnu huulilla tai tuntuvat huulivoiteelta. En yhtään. Ne kuluvat heti pois ja monesti jättävät huulet turhan kuiviksi. Haluan, että huulikiiltoa on huulilla kunnon kerros joka kiiltää kuin peili ja pysyy kuin tauti.

No mutta hei, onko sinulla tunnusmeikkiä? Onko minulla? Jos et ole vielä vastannut haasteeseen, vastaa pian! Joko omassa blogissasi tai tässä alla kommenteissa. :)

Asteriskilla (*) merkityt tuotteet on saatu blogin kautta.

2 kommenttia:

  1. ihana ja pukeva tunnusmeikki! minusta on älyttömän hienoa, että tunnusmeikikki on suht' näyttävä. monilla se taitaa olla hyvin kevyt, sellainen, jonka hutaisee nopeasti. itse meikkaan aika harvoin, en esimerkiksi arkena lainkaan jos olen menossa vaikka vain yliopistolle, joten tunnusmeikkikin on (valitettavasti :D) valikoitunut aika kevyeksi. töihin joudun meikkaamaan kevyesti, siististi ja raikkaasti, joten sellaisesta meikistä on tullut myös tunnusmeikkikin kun sen joudun useimmiten tekemään. onpa mulle muodostunut jopa tunnusluomiväri, ja se on UD:n Sin koko liikkuvalla luomella :) ihailen paljon vahvoja meikkityylejä, näyttäviä silmiä tai rohkeasti punattuja huulia, mutta en enää nykyisin tunne oloani niin kotoisaksi niissä että tulisi käytettyä kuin harvinaisissa tilaisuuksissa. pitäisi varmaan opetella ottamaan tunnuslookikseni hurjat silmät tai vielä rohkeammin huulet! :)

    VastaaPoista
  2. BEAUTY FLASH BALM ON PARASTA IKINÄ. Oho, överiksi meni mutta siis parasta on <3

    Ihanaa, kun tartuit haasteeseen! Mulle tulee sun meikistä mieleen just poskipuna, kuulto ja aurinkopuuteri ja ihailen sun tapaa käyttää niitä :) Voisin tänä kesänä ottaa tavoitteeksi aurinkopuuterin käytön, se kun on sellainen osa joka ei kuulu mun päivittäiseen meikkiin lainkaan.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>