tiistai 1. joulukuuta 2009

Arvonnan voittaja ja vastauksia kysymyksiin

Joulukuu on koittanut ja tuonut mukanaan arvontapäivän! Kymmenen blogger-tilaajan johdosta järjestetty arvonta keräsi sopivasti kymmenen osallistujaa, joiden joukosta äsken arvoin voittajan perinteisellä lappu piposta -tekniikalla. Olin numeroinut kommentit saapumisjärjestyksessä, ja piposta nousi lappu numero kaksi (2). Onnittelu menevät siis Sagulle! Arvontapostauksessa on linkit palkintosävyjen valinnan helpottamiseksi. Kun olet tehnyt valintasi, laittaisitko minulle sähköpostia, jossa on myös yhteystietosi? Osoite löytyy blogin sivupalkista profiilikuvan alta.
Voittajan esittämä kysymys kuului näin: Onko äitisi (ja muut läheisemmät naispuoliset sukulaisesi) kiinnostunut kosmetiikasta? Eli onko omena tässä tapauksessa pudonnut kauas puusta vai ei?

Äitini ei ole koskaan ollut innostunut kosmetiikasta. Kaikki voiteet unohtuvat hyllyyn ja puhdistusaineet jäävät käyttämättä. Suurin panostus häneltä on ripsivärin laitto juhliin. Nyttemmin hän on löytänyt myös kulmakarvojen nyppimisen hienouden. Tämä nakki napsahtaa aina joko minulle tai siskolleni riippuen siitä, miten satumme käymään kotona. Omena on siis tässä mielessä melko kaukana puusta. Omena myös kuulee puulta varsin terävääkin palautetta ulkonäöstään (lähinnä siis meikkaamiseen liittyen) tämän tästä. :)

Loput arvonnassa esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin löytyvät John Gallianon ja Diorin näytöksistä napattujen inspiraatiokuvien joukosta tästä alta.
riinam: Mistä sait innostuksen kokeilla mineraaleja ja mitä kautta löysit "oikeat" mineraalit?

Suuri innoittajani mineraalimeikkien suhteen oli Addicted to Magia -blogi, jonka olemassaolosta en valitettavasti enää ole varma. :( Ainakin blogi on muutettu salasanalliseksi. Tuosta blogista luin Pure Luxen meikeistä ja innostuin kokeilemaan. Meikkiblogeja selatessa olen sittemmin törmännyt muihin mineraalimeikkeihin ja valikoivasti testaillut niitäkin. Kaupoista löytyviä ei-niin-oikeita -mineraalimeikkejä en ole oikeastaan koskaan kokeillut.
susu: Mistä sait innostuksen alkaa kirjoittelemaan meikeistä tänne? Ja sitten viel yks pieni kysymys et oisko mahdollista nähdä noita sun meikkauskuvia niin et näkyis hiukan enemmän kun yks silmä niin et sais vähän paremman kuvan kokonaisuudesta ja miltä se oikeasti näyttää kasvoilla?

Innostuin pitämään omaa blogia luettuani tarpeeksi kauan muiden blogin pitäjien tuotoksia ja koukututtuani YouTuben meikkivideoihin. Se tavallinen tarina, siis. Merkittävin syy blogin pitämiseen on kosmetiikasta höpöttämisen tarve, jota en uskalla toteuttaa ystäväpiirissä siinä pelossa, ettei seurani enää pitkään kiinnostaisi, kun pääsisin alkuun paasaamisessa. :D Yhteen pieneen kysymykseen en osaa vielä vastata. En ole varma, haluanko paljastaa kasvoistani silmiä enempää. Se aika voi koittaa myöhemmin. Olen kyllä samaa mieltä kasvokuvien hyödyllisyydestä.
vra!: Jos saisit valita vain yhden meikin niin mitä käyttäisit?

Tämä on tosi vaikea. Valitsisin luultavasti MACin Mineralize Skinfinish Natural -puuterin, jossa on kohtuullisesti peittävyyttä. Luultavasti en kuitenkaan osaisi olla ilman poskipunaa, joten on pakko mainita molemmat.
Camilla: Näkyykö ammattisi tavassasi meikata? Eli toisin sanoen otatko vaikutteita arkkitehtuurista (jos nyt oikein olen käsittänyt sen olevan ammattisi)?

Ammattini on tällä hetkellä opiskelija (näkyy tiukkana budjettina), mutta keväällä se tosiaan muuttunee arkkitehdiksi. En usko ottavani vaikutteita arkkitehtuurista, mutta myönnän, että koulutus on tuonut mukanaan tietynlaisen tavan havainnoida ympäristöä, värejä ja muotoja. Tämä tietenkin vaikuttaa myös meikkaamiseen. Toisaalta, olen aina ollut kiinnostunut taiteilusta, mikä on pääsyy sekä meikkaamiseeni että ammatinvalintaan (huolimatta siitä, että arkkitehdin ammatti on elävässä elämässä melko kaukana boheemista taiteilijuudesta).
bubble: Jos saisit valita 5 ruoka-ainesta joita käyttää vaikutteina tai jopa materiaalina meikin teossa, mitkä ne olisivat?

Tässä ensimmäinen hauska aihe tuleviin blogijuttuihin. Spontaanisti tulee mieleen karkki, hattara ja kaikki muu makea. Voisin vaikka tehdä viiden karkkikuvan sarjan. Toisaalta tuntuu siltä, että silloin menisin siitä, missä aita on matalin. Jauhelihassa olisi kuitenkin enemmän haastetta. :D Lista voisi mennä vaika näin:
 1. laku
 2. munakoiso (lempivihannekseni tällä hetkellä)
 3. maito (paras ruokajuoma)
 4. kuningatarhillo (suosikkimarjat yhdistettynä)
 5. perunajauho (tupsuttelisin puuteriksi)norppa: Jos saisit käyttää viikon ajan vain yhtä meikkituotetta, mikä se olisi? Tai pitäisi saada viikon ajan tietyillä luomiväreillä joka päivä vähän erilainen meikki, millainen se olisi?

Ensimmäiseen kysymykseen ehdinkin jo vastata yllä. Jälkimmäinen kysymys on toinen arvonnasta seurannut hyvä juttuidea, odotan innolla sen toteuttamista! Menisin ehkä perinteisesti kolmella luomivärillä, joista yksi olisi tumma ja yksi vaalea highlighter-sävy. Yhdistelmä voisi olla vaikka Cranberry (MAC) - Elysium (Pure Luxe) - Nude (NYX Ultra pearl mania). Vastaus seuraa myöhemmin kuvien muodossa.
Sikri: Jos olisit eläin, mitä se eläin söisi?

Se eläin söisi pelkkiä Makuunin irtokarkkeja eikä lihoisi ollenkaan. :P
Eve-ning: Millaista musiikkia kuuntelet? Oletko muuten kiinnostunut musiikista tai soitatko/oletko soittanut jotain soitinta?

Kuuntelen rokkia, täsmennettynä englanninkielistä ja vanhaa. :) 1970-luvun musiikki iskee parhaiten, mutta muillakin vuosikymmenillä on helmensä. Myös blues kolahtaa kovaa ja jossain määrin jazzkin. Suomenkielisistä artisteista pystyn kuuntelemaan vain hyvin harvoja (Eput, Juice, Tehosekoitin, Ultra Bra) enkä yleensä ole oikein lämmennyt naislaulajille (poikkeuksina ABBA ja tunnelmoivat Billie Holiday, Dusty Springfield, Carole King yms.) Mieslaulajissa minuun vetoaa joko tumma ja matala ääni (esim. Mark Knopfler, Leonard Cohen) tai hillitön falsetti (esim. Mika, The Darkness, Muse, Scissor Sisters). Mahtipontisuus on myös valttia, suosikkejani tällä saralla ovat mm. Electric Light Orchestra, Queen ja Elton John (poislukien myöhempien aikojen imelät balladit). 11-vuotiaasta asti lempiartistini on ollut Paul McCartney (Beatles, Wings, soolojutut ja kaikki mahdolliset sivuprojektit) eikä minulla ole minkäänlaista objektiivisuutta hänen tekemisiensä suhteen, vaan rakastan varauksetta kaikkea, vaikka olisi minkälaista huttua. Blogger-profiilissani on jonkinlainen lista lempiyhtyeistä ja artisteista.

Musiikista olen kiinnostunut siinä mielessä, että kuuntelen sitä jatkuvasti. Soitin viulua kymmenen vuotta ja alttoviuluakin kolmisen vuotta, mutta harrastus loppui jo lukioaikoina. Tykkäsin kovasti orkesterissa ja bändissä soittamisesta, mutta yksin esiintyminen oli kammottavaa. Enkä ikinä jaksanut harjoitella.
Nessi: Mikä on pahin meikkimokasi?

Toivon voivani vastata tähän, että pahimmat meikkimokani kuuluvat menneisyyteen. Todennäköisesti ylilyöntejä kuitenkin sattuu koko ajan. Luulen, että syntilistalleni ovat aikoinaan kuuluneet ainakin liian vaalea meikkivoide, liian paksut ja suttuiset eyeliner-rajaukset, kummalliset kulmakarvat ja vitivalkoinen luomiväri ripsirajasta kulmiin asti. Kalpea ja friikihkö yleisilme lukiossa meikkauksen aloitettuani, siis.

Kuvat Googlesta.

3 kommenttia:

 1. Ei ole totta! Mä, maailman arpaonnettomin ihminen! :D Pistän sähköpostia tulemaan kunhan kerkiän :)

  VastaaPoista
 2. No, joskus näyttää onnistavan. :)

  VastaaPoista
 3. Luulen, että omituiset kulmakarvat voisi jokainen listata meikkimokiinsa :D Joko liian ohuet tai liian paksut, tai liian piirretyt.. Been there, done that.

  Ja jokin tossa viulunsoitossa vaan on niin hankalaa, kun sitä ei meinaa jaksaa harjoitella.. Taisin vuosi sitten saada inspiraation kokeilla, osaanko enää yhtään. Täytyy sanoa, että sormet hieman hakivat paikkojansa siinä kielillä :D Kuulosti aika kamalalta.

  Ootan innolla postauksia ehdotetuista jutuista! :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>