sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Hellävaraista hiuksille

Blogissa on tänä vuonna ollut aikaisempaa enemmän hiustenhoitojuttuja, koska olen viimeisen puolen vuoden aikana tutustunut vaikka kuinka moneen kivaan tuotteeseen, joista olen halunnut kertoa. Viimeisimmän setin sain lahjaksi parturi-kampaajaystävältäni, jota autoin löytämään uuden työpaikan. Hän oli valinnut minulle suomalaisen Sim Sensitiven hellävaraisia ja hajusteettomia, kuiville ja vaurioituneille hiuksille tarkoitettuja tuotteita.
DS Complex Repair Shampoo

Käyttöohje: Levitä kosteisiin hiuksiin, vaahdota ja huuhtele huolellisesti.

Mitä lupaa:
  • korjaa kuivia ja käsiteltyjä hiuksia
  • tehokkaasti suojaava ja hoitava koostumus
  • vahvistaa ja elvyttää vaurioitunutta hiusta
  • lisää pehmeyttä
  • tekee hiuksista terveen kiiltävät
  • parabeeniton
  • sulfaatiton

INCI: Aqua, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropylamine Oxide, Glycerin, Argania Spinosa Kernel Oil, Laudrimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein*, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol*, Ethylhexyl Methoxycinnamate...


En ehkä olisi itse tullut hankkineeksi tämän sarjan tuotteita, koska hajusteettomat sampoot ja hoitoaineet ovat mielestäni vähän tylsiä. Etenkin sampoot. Onneksi pullon sisältö on muuten varsin mainio ja tuote todella toimii. Sampoo tuntuu pesevän hiukset hellävaraisesti, mutta kuitenkin tehokkaasti - sitä ei tarvinnut läträtä muotoilutuotteiden kyllästämään tukkaan sen enempää kuin tujumpia, sulfaateilla peseviä tuotteitakaan. Hiukset myös tuntuivat puhtailta pidempään kuin tavallisesti, mitä en yleensä edes pane merkille. Hajusteettomuudesta johtuen pesukokemus oli siis vähän blah, mutta tulos puhui puolestaan.

Glyseriini ja argan-öljy kosteuttavat, kasviproteiini* sitoo vettä ja vehnäproteiini* korjaa silottaen hiuksen pintaa. Tuosta lupauksien listasta ainoastaan suojaavuus on asia, josta sisäinen saivartelijani ei ole aivan varma. Suojaa miltä? Argan-öljyn antioksidantit voivat suojata vapailta radikaaleilta, mutta esimerkiksi kuumuudelta tämä tuote ei varmaankaan suojaa sen kummemmin kuin muutkaan sampoot. Kiillostakaan en juuri osaa sanoa, sillä käytän kuitenkin aina myös hoitoainetta, joka silottaa ja kiillottaa hiusta sampoota enemmän.

*proteiineista johdettuja yhdisteitä


DS Complex Repair Conditioner

Käyttöohje: Levitä kosteaan hiukseen. Anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele.

Mitä lupaa:
  • pysäyttää hiusten vaurioitumisen
  • syväkorjaava
  • suojaa hiusta kuivumiselta
  • ehkäisee tehokkaasti uusien vaurioiden syntymistä
  • hiukset tuntuvat elinvoimaisilta ja silkkisen pehmeiltä
  • parabeeniton

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Isopropyl Myristate, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, PPG-3 Myristyl Ether, Argania Spinosa Kernel Oil,
Laudrimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Ethylhexyl Methoxycinnamate...

Hoitoaineeseen en ollut yhtä ihastunut kuin sampooseen. Lähinnä siksi, ettei se ollut riittävän silottava ja pehmittävä omille hiuksilleni. Jättää hiukset kevyiksi ja ilmaviksi, mutta oma kuiva pehkoni olisi tosiaan tarvinnut jotain enemmän. Kosteuttavat ja silottavat aineet ovat pitkälti samoja kuin sampoossa, joskaan glyseriiniä tässä ei syystä tai toisesta ole. Kannattaa myös huomioida se tosiasia, että vaikka hoitoaine oikeasti pysäyttäisi vaurioitumisen ja ehkäisisi myös uusia vaurioita, tämä tuskin pätee silloin kun itse tieten tahtoen vaurioitan hiuksiani (kuumat muotoiluraudat, tupeeraus, tms.).


DS Complex Repair Serum

Käyttöohje: Levitä 1-2 tippaa seerumia tasaisesti kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Älä huuhdo.

Mitä lupaa:
  • korjaava koostumus
  • ehkäisee hiusten latvojen kuivumista
  • kevyt ja nopeasti imeytyvä
  • saa hiukset loistamaan silkkisen pehmeinä
  • parabeeniton

INCI: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Argania Spinosa Kernel Oil, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate


Tämä seeruumi on sisällöltään aika tavalla samanlainen kuin Moroccanoilin Treatment, josta kerroin helmikuussa. Erilaisia silikoneja ja argan-öljyä. Simin tuotetta ei onneksi markkinoida hiusöljynä, sillä sitä se ei ole. Seerumi on mielestäni paljon sopivampi termi. Toinen suuri eroavaisuus on Complex Repair Serumin hajusteettomuus ja väriaineettomuus, mikä tekee siitä ehkä vähän tylsemmän käyttää. Toisaalta nämä ominaisuudet eivät millään tavalla vaikuta tuotteen toimivuuteen - voisin oikeastaan antaa Simille lisäpisteitä siitä, että tuote oikasti näyttää siltä mitä se on eikä sitä edes markkinoida kyseenalaisin keinoin. Lisäksi seerumissa on aurinkosuoja!

Tämän tyyppisistä tuotteista pidän kovasti, sillä tarvitsen pesun jälkeen jonkin silikonisen litkun, jolla saan hiusteni hamppuiset latvat meikattua nätimmiksi. Seerumi silottaa ja pehmentää tehokkaasti sekä tekee hiuksista kauniin kiiltävät.

DS Complex Repair Mask

Käyttöohje: Levitä kosteaan hiukseen. Anna vaikuttaa 5-15 minuuttia ja huuhtele.

Mitä lupaa:
  • pysäyttää hiusten vaurioitumisen
  • jälleenrakentava ja korjaava
  • imeytyy syvälle hiuksiin
  • sulkee hiussuomut
  • elvyttää kuivat ja käsitellyt hiukset
  • terveemmät ja elinvoimaisemmat hiukset
  • parabeeniton

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Argania Spinosa Kernel Oil, Quaternium-91, Olus, Betaine,
Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Laudrimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Methosulfate...

Säästin suosikkini viimeiseksi. Complex Repair Mask on silikoniton hiusnaamio, jota voi käyttää myös lyhyemmällä vaikutusajalla, hoitoaineen tapaan. INCIn perusteella tuotteessa on mukavan paljon sekä karitevoita että argan-öljyä, ja listalta löytyvät myös sampoosta ja toisesta hoitoaineesta tutut paikkaavat sekä kosteuttavat proteiinijohdannaiset. Koostumukseltaan tuote on hyvin paksua ja täyteläistä, mutta se on helppo levittää hiuksiin.

En olisi osannut arvata tätä silikonittomaksi, jos en olisi erikseen katsonut. Ehdin pitää naamiota hiuksissani vain pari minuuttia ja se toimi kuin paraskin superhoito! Uskomatonta pehmeyttä ja sileyttä, alle puolella minimivaikutusajasta. Varsinaisena naamiona en ole vielä ehtinyt tätä muhitella, mutta voin kuvitella tuloksen olevan mitä loistavin. Tästä tuli uusi lempparini, suosittelen!


DS-sarjaa ja muita Sim-tuotteita voi ostaa kampaamoiden lisäksi ainakin Pretty.fi-verkkokaupasta. En ollut aikaisemmin kokeillut merkin hiustuotteita (yhdestä kasvonaamiosta olen tosin kirjoittanut täällä), mutta jatkossa saatan testata joitain muitakin. Ainakin nämä vakuuttivat.

Oletko kokeillut Simin hiusjuttuja? Suosikkeja?


* * *

I got this hair stuff from a friend who works as a hairdresser. He had chosen products for dry and damaged hair and they suit me perfectly. All of them are free of fragrances, sulphates and parabens and there are no silicones either in the conditioner or in the hair mask. Except for the regular conditioner that wasn't quite enough for my dry hair, I really like everything I got. Usually I'm more drawn to scented products but these were so good that the unscentedness didn't bother me. More info on the brand and their products here.

6 kommenttia:

  1. Oon lähiaikoina tekemässä Simin Argan -tuotteista juttua, ne on mulla parhaillaan testissä. :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Odotan juttua mielenkiinnolla, nämä tuotteet ainakin tekivät minuun vaikutuksen.

      Poista
  2. aivan superihana tää sun blogi :)

    ♥ leave-world.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan superihana tämä kommenttisikin, kiitos! :)

      Poista
  3. Minulla on ollut Simin tuotteita käytössä jo jokusen vuoden ja olen ollut tyytyväinen. Näitä en olekaan vielä nähnyt, pitääpä tutustua, varsinkin tuo Repair Mask kiinnostaa. Seerumiakin voisi kokeilla...

    Simin tuotteita myydään myös mm. Prismoissa (omat hyllyt kampaamotuotteille, ei siis kannata etsiä samasta hyllystä missä on normi markettishampoot jne.).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ole itse asioinut Prismassa moneen vuoteen (ihan vain sijainnillisista syistä), niin en moista tiennytkään.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>