tiistai 10. heinäkuuta 2012

Elämää ilman ripsiväriä?

Olen ollut omasta tahdostani yhdeksän päivää täysin ilman silmämeikkiä. Sain reilu viikko sitten toiseen silmäluomeen jonkin tulehduksen enkä halunnut sen pahenevan. Lisäksi ripseni ovat jälleen kärsineet taivuttamisesta ihan liian paljon, oikean silmäni ripsistä vaikutti pudonneen pois lähes puolet. Ajattelin jatkaa meikittömyyttäni, kunnes räpsyttimeni ovat taas kunnossa.

Oli hassu sattuma, että myös Pumpulipupussa oli uskaltauduttu kokeilemaan omia rajoja samalla tavalla ja samanaikaisesti. Kuten Pupulla, itsellänikin ensimmäiset päivät olivat kaikkein hankalimmat. En ole esimerkiksi koskaan aikaisemmin ollut töissä ilman ripsiväriä. Työkaverit tuskin huomasivat koko asiaa, mutta oma oloni oli kummallinen. Kaiken huipuksi päädyin viime perjantaina töiden jälkeen puiston kautta baariin, edelleen silmämeikittä. Liekö lämpimillä kesäpäivillä osuutta asiaan, mutta perjantaihin mennessä oloni oli jo tullut niin luontevaksi, etten melkein muistanut koko sotamaalauksen puutetta edes vessassa peilatessani.

Tähän on sitä paitsi jäänyt jo ihan koukkuun. Meikkaaminen on aamuisin supernopeaa ja olo on jotenkin ihmeellisen kevyt. Kaupungilla saa suojaa suurista aurinkolaseista, mutta osaan jo olla ilmankin.Itse asiassa, minun piti kirjoittaa tästä aiheesta jo keväällä. Huhti-toukokuussa sain kamalan nuhan männyn siitepölystä, vaikka en ole koskaan aiemmin ollut siitepölylle herkkä. Tuhisin pari päivää kotosalla ja meikkasin vain sen verran, että sain käytyä ruokaostoksilla (täysin naturellina en voi lähteä edes lenkille). Jo tuolloin silmämeikittömyys tuntui jännittävän raikkaalta. Kaupasta kotiin päästyäni maalasin vielä kokeeksi huuleni tummanpunaisiksi, kontrasti oli mielestäni aika hauska.

Huulia lukuun ottamatta (kuvassa Inglotin viininpunainen Sleeks-kiilto sävyssä 59) meikkini on viime päivinä ollut aika lailla samankaltainen. Kasvojen keskiosassa on pienen pieni määrä meikkivoidetta, silmänalusilla peiteainetta, päällä ohuesti puuteria. Poskilla on aurinkopuuteria ja poskipunaa - kulmaluulla, nenän varressa, poskipäillä ja usein myös silmän sisänurkissa ensimmäiseksi käteen sattunutta vaaleaa korostustuotetta. Kulmat olen värittänyt hennosti kulmakynällä. Tai ainakin yrittänyt, minulla on ollut vaikeuksia Lumenen uudistuneen kynän kanssa, joka on aivan liian pehmeä ja tekee kulmista helposti pikkuisen liian tummat näin kevyeen meikkiin (kuvassa vielä käytössä vanhempi, hieman kovempi kynä).

Kuinka paljon sinä meikkaat kesäisin?

* * *

This is my ninth day without eye makeup, which is very unusual for me. Never before have I dared to go to work without mascara, for example. Other people don't seem to notice but I felt a bit awkward at first. The reason for this sudden experiment is that one of my eyelids got an infection of some kind and I didn't want to make it worse. Also, my lashes have not been doing really well and I wanted to give them some rest, too. I've grown to like my "naked" eyes and the effortlessness, so I think I'll continue for at least a week longer. It IS summer, anyway.

46 kommenttia:

 1. mä en meikkaa oikeastaan ollenkaan kesäisin, ihan naturellina menee 98% ajasta, meikkiä laitan vaan jos on juhlat tms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin kallistumassa enenevissä määrin siihen suuntaan, tosin ihan ilman meikkiä en vielä uskalla olla. Peiteaine ja aurinkopuuteri/poskipuna ovat "pakollisia", mutta siinä on jo ainakin kaksi kolmasosaa vähemmän pakkelia kuin viime kesänä. :)

   Poista
 2. Sä olet kyllä ihan mielettömän näyttävä ilman silmämeikkiäkin, uskaltaisin sanoa että sopii sulle :)

  Aika täydessä sotamaalauksessa täällä kuljetaan kesäisin. Yksinkertaisimmillaan mineraalipohja/kevyt meikkivoide, peiteaine, puuteri, varjostusväri, kulmat ja ripsiväri+rajaus. En vaan osaa olla vähemmällä pakkelilla, ja naturellina näytän vaan tosi väsähtäneeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa kivasti sanottu. :) Psyykkinen juttuhan se varmaan enimmäkseen on tuon meikin kanssa, olokin virkistyy kun saa vähän peiteainetta silmien alle. Mutta kukin tavallaan, minusta on hassua kehottaa kaikkia kulkemaan pelkässä sävyttävässä päivävoiteessa ja huulikiillossa, jos olo tuntuu paremmalta enemmällä ehostuksella.

   P.S. Ihana kuulla sinusta jälleen!

   Poista
  2. Ihana peeässä! Olen muuten ehkä mahdollisesti perustamassa uutta blogia jossain välissä :) Se on ollut vaiheessa aika pitkään, elämäntilanne on tällä hetkellä vähän vaikea kun reissaan jatkuvasti eri paikkakuntien välillä (isä menehtymässä syöpään). Toivottavasti jaksaisin kuitenkin pian pykätä sen blogin pystyyn, olisipahan tekemistä ja muuta ajateltavaa. :)

   Poista
  3. Minäkin toivon, se olisi huippua! Jaksamista elämääsi, olen itse ollut yhdeksän vuotta sitten täsmälleen samanlaisessa tilanteessa (tauti ei tosin ollut syöpä, mutta muuten). Blogi olisi varmasti hyvää ajanvietettä ja veisi ajatuksia vähän toisaalle.

   Poista
 3. Tuo look on kyllä upea, pitäisi itsekin rohkaistua kokeilemaan :)

  Minulla ei ole aiemmin ollut Lumenen kulmakynää, mutta muutama päivä sitten ostin sellainen ja ihmettelin miten pehmeä se on. Ilmeisesti siis se on ollut kovempi aiemmin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut. Tykkäsin siitä tosi paljon ennen, nyt täytyy varmaan etsiä joku sopivampi. Mieskin kommentoi tänään kulmieni näyttävän erityisen tummilta. :/ Johtuu varmasti osittain juuri tästä silmämeikin puutteesta, mutta olisi silti kiva pystyä tekemään luonnollistakin jälkeä.

   Poista
 4. Miten ne kärsi taivuttamisesta?:OO o-ou :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katkeilevat ikävästi. En tiedä onko vika tekniikassa vai missä, taivuttimet ainakin ovat hyvät ja suht uudetkin. Katkeilu ei tosin ole jatkuvaa, vaan vähän kausittaista, ja sitä tapahtuu oikeastaan vain oikean silmän ripsissä. Kummaa.

   Poista
 5. Sulle sopii kyllä tuo silmämeikitön look! Mun silmät on niin pienet että näyttäisin possulta :P

  Mä kyllä vedän kesällä ihan kunnon meikit naamassa tai sitten vaihdan meikkipohjan johonkin kevyempään. Lenkillä käyn ilman mitään, se taitaakin olla ainut paikka minne ilman meikkiä menen. Eikun kävin mä eilen kaupassa ilman meikkiä :D Siis lähi-Alepassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin sunnuntaina lenkin jälkeen lähi-Alepassa, punaisena ja hikisenä. Yksi henkilökohtainen voitto lisää. :) Meikkiä tosin oli naamassa, mutta en tiedä huomasiko sitä. :D

   Poista
 6. Hei, miten kivaa että kirjoitit tästä nyt. Yllättävän samankaltaiset on tuntemukset meillä luomiväri- ja meikkiaddikteilla. :)

  Ironista kyllä, mutta silmäsi näyttävät minusta jotenkin vielä suuremmilta ilman meikkiä. Ihana avoin, sininen ja viaton katse, tykkään kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, silmäni näyttävät vähän suuremmilta ilman meikkiä. Johtunee niiden vähän ulkonevasta mallista. Yleensä laitan aina alaluomelle jotain (tummaa) väriä, mikä vähän häivyttää ulkonevuutta ja täten myös "pienentää" silmiä. Ei sillä, ettenkö tykkäisi silmistäni näinkin, mutta meikki tasapainottaa.

   Poista
 7. Meinasin kommentoida, että vaihda Shu Uemuran taivuttimiin, mutta sellaisethan sulla ilmeisesti olikin käytössä. Hömph. Itse huomasin niiden hommaamisen jälkeen, että ripset kasvoivat entistä pidemmiksi. Epäilin, että ne eivät katkoneet ripsiä kuten edelliseni.

  Peitevoidetta ja ripsiväriä pitää olla, jotta uskallan mennä tuttujen eteen.Ruokakaupassa voi käydä ihan naturellena, ja kävinpä kerran ihan kunnon shoppailukierroksellakin ilman mitään, mutta olinkin yksin. Yhdenkään myyjän ilmekään ei värähtänyt kun meikitön naamani töpsähti eteen, joten en mäkään muistanut sitä olevankaan.
  Sen sijaan jos tiedossa on, että näen jonkun joka näkee minut usein, niin pitää meikata enemmän, koska en halua järkyttää ketään zombie-silmänaluspaljastuksilla...

  Siulle sopii tuommoinen look! Näytät miun mielestä ihan taideteokselta tai mallilta - silleen edgy & chic -tyyliin, ei Picasso. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shu Uemurat minullakin tosiaan on, mutta silti ripseni katkeilevat välillä. Vika ei varmastikaan ole välineessä (ostin aika vasta uudet taivuttimet, kun luulin että entisten kumit olivat menneet rikki ja katkeilu johtuisi siitä) vaan käyttäjässä.

   Minulle välttämättömiä ovat peiteaine ja poskipuna, kuten tuolla Ruulle jo kommentoin. Riippumatta siitä, ovatko kanssaihmiset tuttuja vai tuntemattomia, en vain osaa olla ilman.

   Repesin vähän tuolle Picassolle. :D

   Poista
 8. Sä näytät tosi kauniilta ilman silmämeikkiä! Minulla oli silmätulehdus muistaakseni syksyllä ja oma meikkini oli silloin töissä aika samankaltainen kuin sinulla. Yritin viedä huomion pois silmistä ja meikata huulet ja posket kirkkaammin. Olin itse ihan tyytyväinen lopputulokseen enkä kiinnittänyt jossain vaiheessa enää huomiota ripsivärittömyyteeni, KUNNES...

  Eräänä päivänä (miespuolinen) esimieheni tuli työhuoneeni ovelle ja tokaisi: "Oli ihan pakko tulla sanomaan sulle Nina että tosi kiva kun olet viime viikkoina näyttänyt täällä töissä ihan vitun pirteeltä..."

  Jep. Että sellaista. Tuijotin äijää suu auki ja totesin vain että minulla on silmätulehdus, en voi siksi käyttää ripsiväriä. Ihan pöyristyttävä kommentti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa pomo ollut tahdikkaalla tuulella! Aika kummallista. Mitähän tuumisi, jos kaikki naispuoliset työkaverit/tuttavat kulkisivat kokonaan ilman meikkiä? :D Elämän realiteettien tarkistaminen saattaisi olla paikallaan.

   Kiitos kehuista, tuli hyvä mieli. :)

   Poista
 9. Näytät kivalta! Kokeilisin varmaan itsekin silmämeikittömyyttä (olen usein ihaillut lehdistäkin sellaisia kuvia, joissa malleilla ei ole silmämeikkiä kuin korkeintaan jotain varjostusta), mutta käytän aina silmälaseja enkä halua näyttää ihan nörtiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nörtithän ovat tosi viileitä! Laitat jotain räiskyvän väristä huulipunaa, niin lasit käyvät silmämeikistä. :) Voihan sitä aina kokeilla päivän tai pari ja palata entiseen, jos ahdistaa liiaksi.

   Poista
 10. Upea lookki! Tykkään ihan järkysti tuosta minimaalisesta panostuksesta meikkiin muuten, mutta huulissa joku näyttävä sävy :) Olet kyllä todella kaunis ihan vähälläkin meikkimäärällä, eli älä siitä huoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, enpä huoli sitten. :) Pitäisi hankkia jotain kivoja kesähuulipunia, niin saisi vielä vähän upgreidattua tätä ilmettä.

   Poista
 11. Jos saisin itse valita niin käyttäisin pelkkää ripsiväriä, erikoistilaisuuksissa silmämeikit ja muut. Mutta koska ihon kunto on mikä on (ollut akne jo 13 vuotta) niin se ei ole vaihtoehto. Ainakaan minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on mennyt kauan totutellessa kevyempään meikkipohjaan, vielä pari vuotta sitten ihoni oli niin huonossa kunnossa, ettei meikittömyys olisi tullut kuuloonkaan. Pikku hiljaa ihon kunto on parantunut ja olen oppinut vähentämään meikkiäkin. Tuntuu, että hehkutan aspiriinikuorintaa (http://lazydynamitee.blogspot.fi/2010/10/superkuorinta.html) joka välissä, mutta se on todella ollut ihoni pelastus. Suosittelen.

   Poista
 12. Tuntuu kauhealta laittaa nestemäistä meikkivoidetta, poskipinaa, varjostukset, peitäaineet, highlightit, kulmat, luomiväriä, rajaukset, ripsiväriä, huulipunaa. Ihan liialta tuntuu kesällä. Ennen en voinut sietää nestemäistä meikkivoidetta talvisinkaan.

  Mineraalipuuteri, kulmat, rajaus ja ripsiväriä on nyt aivan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ennen minulla ei ollut minkäänlaista ongelmaa tuollaisen meikkimäärän kanssa, mutta nykyään tökkii. Meikkivoidetta laitan ihan minimaalisesti, samoin puuteria, ettei ihosta vahingossakaan tule tukkoon meikatun tuntuinen tai liian matta. Poskipunaa ja aurinkopuuteria minulla täytyy kuitenkin olla, muuten olo tuntuu tosi värittömältä.

   Poista
 13. Näytät kyllä upealta ilman silmämeikkiä! Tykkään tuosta kontrastista näyttävien huulten ja paljaiden silmien välillä. Näyttäspä itekin noin hyvältä ilman silmämeikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällainen meikki varmasti sopisi sinullekin, silmäsi ovat kauniit. :) Ei kun kokeilemaan vain!

   Poista
 14. Olen mennyt melkein koko kesän ripsivärittä, koska siitepölyt on saanut silmät kutiamaan niin pahasti, että halusin karsia kaiken lisä-ärsytyksen pois. Muuta silmämeikkiä olen kyllä vaihtelevasti käyttänyt. Onneksi ripset on tummat ja pitkät, joten taivutettuina ei kukaan työkaveri (vaikka suoraan kysyin) huomannut, ettei mulla ole ripsiväriä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *kateus* Omat ripseni ovat (kuten kuvasta näkyy) melko vaaleat, suorat ja aika lyhyet. Ilman ripsiväriä niitä ei juuri näe. Valmiiksi kaarevat ripset olisivat huippujuttu, en haluaisi joutua askartelemaan taivuttimien kanssa joka kerta kun meikkaan.

   Poista
 15. Sä olet kans kyllä niin luonnonkaunis, että voit olla meikittä aivan mennen tullen! :) Ja sulla on todella hyvä iho!

  Pitäisköhän itsekin vaan olla joskus meikittä tai kevyellä meikillä..? Jos laitan itsestäänruskettavaa, silloin en meikkaa kovinkaan paljoa, mutta tälleen peruskalpeanaamasena, tuntuu että on pakko sutia pakkelia vaikka kuinka ja paljon. Muuten on ruma olo.

  Meikki on mulle sellanen itsetunnon nostattaja (aivan pöllöä, mutta valitettavasti niin totta). Jos olen ihan ellenaturellena, koen olevani maailman rumin ja tuntuu, että kaikki vastaantulijat tuijottavat meikitöntä naamaani...oikeasti varmaan asia ei ole yhtään niin, mutta siltä se tuntuu.

  Kerroin just tuolla Pumpulipupulle mikä worst case scenario mulle sattui tässä taannoin kun lähdin kauppaan täysin meikittä + hiuksetkin vähän paskasina...sen jälkeen päätin, että toistamiseen en tee sitä, että menisin tuolla naama ihan naturellena! Ikinä kun ei tiedä kuka tulee vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin kommenttisi Pumpulipupun puolelta ja mietin tätä lukiessani, että etkös sinä jo kommentoinut? :D Tuollaisia ikäviä sattumuksia on joskus käynyt itsellenikin, meikittömänä tai tukka pystyssä ei ole kiva törmätä tuttuihin.

   Samanlainen itsetunnon apuväline meikki on minullekin, mutta en näe siinä mitään pöllöä. Ei kukaan voi sanoa, että olisi jotenkin epänormaalia, jos ei pysty lähtemään ulos meikittä. Jokainen tehköön tavallaan. Itselläni on aina sata kertaa parempi olo, kun kasvoilleen on sutinut edes vähän poskipunaa. On varmasti muillekin mukavampaa, että on hyväntuulinen ja "oma itsensä" kuin epävarma tai mököttävä, vaikka olisi kuinka "saunanraikas". :)

   Poista
  2. Juu, en mäkään siinä näe sinänsä mitään pöllöä, mutta tiedän että niitäkin on ketkä näkee...tai että itsetunto ei saisi olla meikistä kiinni. Kyllä mulle ainakin itsetunto on enemmän kohdallaan jos olen huoliteltu kuin että en ole :)
   Kyllä ainakin omalla kohdallani sellainen itsensä huolittelu on myös muiden ihmisten huomioon ottamista, ei nyt välttämättä tarvitse olla täysi sotamaalaus päällä, mutta vähän pientä ehostusta kuitenkin :)

   Poista
 16. Mun arkimeikki on viimeiset pari viikkoa ollu: peiteaine, meikkipuuteri, aurinkopuuteri, ripsiväri ja nudepuna. Mulle tosin tuollainen "minimalismi" on varsin luonnollista ja tavallista, aamu-uninen ja laiska kun olen ;) Useimmiten meikkaan vieläpä bussissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta vaikka olen viimeisten vuosien aikana tottunut vähämeikkisyyteen ja joka meikittömyyteen töissä, on asia edelleen niin, että pienellä ehostuksella mieli on aika korkeammalla ja on itsevarmempi olo kuin ihan täysin ilman meikkiä. Sitä nöyttää meikittä aina jotenkin paljon väsyneemmältä ja nuhjuisemmalta kuin pienellä määrällä meikkipuuteria ja ripsiväriä ;)

   Poista
  2. Tästä on tainnut olla puhetta aiemminkin, olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka selviävät aamuistaan nopeasti. :) Toimistotyössä kevyempi ehostus ei itseäni häiritse, mutta en ehkä osaisi kuvitella olevani ilman ripsaria sellaisessa duunissa, jossa olisin tekemisissä ihmisten kanssa kasvotusten. Ja allekirjoitan täysin tuon nuhjuisuuden tunteen. Meikittä on jotenkin paljon vetämättömämpi olo, vaikkei edes näkisi itseään peilistä.

   Poista
 17. Tää oli aika kiva, sopii sulle! Jännästi raikas look :) Voisin itsekin kokeilla, tosin mulla yksi kerros pelkkää ripsaria (ei siis rajauksia) vs. ei ripsiväriä näyttää ihan yhtä olemattomalta :D

  Mutta juuri tänään aamulla mietin, että tartteekohan taas ainakin talveksi ottaa ripsipidennykset ja mennä niiden ja kirkkaiden huulipunien kanssa, kun ei meinaa näin kesälläkään noi aamuherätykset napata.. :) Tää vois siis olla mun ratkaisuni, täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsettömyys vaihtoehtona ripsipidennyksille, aika hurjaa! Kokeile ihmeessä, tämä vapauttaa. :D Ja kerro sitten kuinka onnistuit.

   Poista
 18. Olet kuvassa kuin metsänkeiju... kaunis ja herkkä. :)
  Ja sinullahan on täydellinen iho, onhan siitä ollut puhetta. Meikkaamisesta en tiiä mittää.

  Aurinkoisia kesäpäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Nyt iho on kyllä todella hyvässä kunnossa, mutta sinä sanoit sitä täydelliseksi silloinkin, kun kasvoni pari vuotta sitten olivat täynnä aknepaukamia, punoittivat ja hilseilivät. Meikillä tosiaan saa ihmeitä aikaan. ;)

   Poista
 19. Näytät kyllä ainakin tuossa kuvassa siltä, kuin oisit osannut tehdä uskomattoman naturellin silmämeikin :) Siis tarkoitan sitä, ettei tosiaan tarvi noloilla/arastella sitä silmämeikittömyyttä, kaunis iho yms. silti. Mutta meikkipohjallahan on merkitystä paljon!

  Itse suosin kesällä sävyttävää päivävoidetta, voidemaista poskipunaa ja valokynää meikkipohjana. tarvittaessa peiteainetta. Tuo on nopea ja ihan riittävä näin kesällä, vaikka miksei talvellakin oikeasti ;) Silmämeikin teen aika nopeesti, mutta ajan kanssa niin kesällä kuin talvella värkkään enempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkipohjalla todella on merkitystä, ihan ilman mitään en kyllä uskaltaisi ulkosalle. Mutta kiva kuulla, että ilman silmämeikkiäkin näyttää ihmiseltä. :)

   Poista
 20. VAU! Ihanat silmät sinulla! Aivan uskomattoman kauniit ilman meikkiäkin. Kokonaisuus on raikas. Harvalla on noin kauniin puhtaan väriset ja muotoiset silmät. Onnen tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän silmistäni kovasti itsekin, kävi ihan hyvä flaksi geeniarpajaisissa. :)

   Poista
 21. Olet kyllä upea silmämeikittä! Mä en olisi :D Toisinaan on kyllä pakko olla, jos iskee ihottuma (harvemmin nykyään onneksi). Kesällä käytän joko todella kevyttä ja luonnollista meikkiä tai sitten värikkämpää, talvella taas tummempaa.

  Nea -Fashioned in Finland-

  P.S. Pieni Nekku-kissa muuttaa meille ensi viikolla <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vieläkään oikein osannut siirtyä takaisin ripsiväriin. Kokeilin tiistaina, mutta tuntui tosi vaikealta. Ehkä syksymmällä taas.

   Peeässälle iso sydän täältäkin. <3 Kissat ovat ihania eikä nimivalintaa voi olla kehumatta. ;)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>