sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

In My Mind There's No Sorrow

Sain All Them Shiny Things -blogin Millalta alkukesästä haasteen, jossa listataan hyvää mieltä tuottavia asioita. Elämän ilahduttajia saa olla kuinka monta tahansa - kuitenkin vähintään kymmenen - ja ne luetellaan sekalaisessa järjestyksessä. Jos haasteen saa uudelleen, asioita tulee kertoa ainakin viisi lisää. Olen perusluonteeltani optimistinen ja minua on erittäin helppo ilahduttaa, joten ihan yhdellä haastamallakin näitä kertyi aika monta. :) Kyyniset lopettakoon lukemisen tähän.Aviomies. Vaikka listan asiat eivät muuten olekaan järjestyksessä, elämäni ykkönen on laitettava ensimmäiseksi. En ole ihminen, joka kaipaa puolisoa ollakseen kokonainen, mutta tässä parisuhteessa olen ja ennen kaikkea saan olla yhtä aikaa sitoutunut ja täydellisen vapaa, kaunotar ja suohirviö, idiootti ja intellektuelli, juuri sellainen kuin olen. Näkemyksemme elämästä ovat yhteneväisiä, ja vaikka mielipiteemme eivät aina olisikaan, niistä keskustellaan. Joidenkin mielestä olen rasittava höpöttäjä, jonka jutut ovat kaiken kukkuraksi täysin älyvapaita, mutta puolisoni on täsmälleen samanlainen. Papatamme keskenämme yhtä mittaa ja nauramme vitseille, joita monet eivät tunnistaisi huumoriksi.

Elämä. Ajatus siitä, kuinka paljon kaikkea on tähän ikään mennessä jo ehtinyt nähdä ja kuinka valtavasti hienoja päiviä on toivottavasti vielä edessä. Suurin tavoitteeni elämässä on tulla viisaaksi, opiskelen sitä varten herkeämättä joka päivä. True Blood. Vampyyrisarjan viides tuotantokausi etenee kovaa vauhtia ja muuttuu jakso jaksolta jännittävämmäksi. Maanantai on kesän paras päivä. Erityisesti ilahduin, kun avausjaksossa kuuma ja badass vampyyritsubu soitti autossa teemabiisiäni.

Teemabiisini. Se on tämä. Ihana sanoma, lemppariartisti, menevä bassogruuvi. Parasta. Koti. Meillä kävi todella hyvä tuuri, saimme kauniin vuokra-asunnon viihtyisältä asuinalueelta. Ihastelen uutta kotia päivittäin ja hämmästelen onnekkuuttani. Vaikka neliöitä on vähän, viihdyn erinomaisesti. Kotonamme on myös kaunis kaakeliuuni. :) Lisäksi pidän kovasti uudesta kotikaupungistani.

Suomi. Tätä ei tarvitse ottaa mitenkään äärinationalistisena kommenttina, mutta ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen oli ihanaa palata Suomeen. Asiat toimivat, ihmiset pitävät sanansa ja ovat suoraselkäisiä. Olen viime vuosina ollut myös enenevässä määrin kiinnostunut maamme historiasta ja kulttuurista. Näinkin pieneen valtioon näyttää mahtuvan aika pätevää sakkia.Stadionkeikat. Olen naureskellut ystävieni kanssa, että musiikkimakuni tulee kalliiksi, sillä lempparibändini ja -artistini soittavat lähes yksinomaan stadioneilla ja areenoilla. Kaikki ovat tosin jo niin "varttuneita", että keikkoja on melko harvoin. Ihan joka viikko ei siis tarvitse kaivaa kuvetta. Olen pikku hiljaa oppinut käymään keikoilla yksin, kun seuraa ei aina ole tarjolla. Tiistaina aion hukata itseni Olympiastadionin ihmismassaan, kun lähden kuuntelemaan vähän heartland rockia.

Lähestyvä palkkapäivä. Mahdollistaa yllä mainitun toiminnan ja paljon muuta. En ole pitkään aikaan saanut kunnollista palkkaa (tarkoitan tällä nyt suurempaa kuin kahden viikon palkkaa, ottamatta sen kummemmin kantaa tulotasoon), edellisestä taitaa olla vähän yli vuosi. Seuraavasta liksasta hoidetaan muutto loppuun ja hankitaan juttuja uuteen kotiin, lisäksi ajattelin ostaa mp3-soittimen entisen, kadottamani tilalle, ehjiä alusvaatteita ja sukkia sekä käydä kampaajalla. Juhlaa. :)Leijat. En ymmärrä, miksi minulla ei ole leijaa.

Elämänviisaus. Viittaan myös kohtaan kaksi. Ihailen ihmisiä, jotka ovat eläneet pitkään ja joilla näin ollen on elämänkokemuksen mukanaan tuomaa viisautta. He ovat usein myös kaikkein sydämellisimpiä. Haluaisin ajatella, että sisälläni asuu pieni mummo, jolla olisi edes pieni siivu tuosta kaikesta ymmärryksestä ja avarakatseisuudesta. Pidän myös lapsista, jotka puhuvat viisaita. Ja vanhemmista, jotka kuuntelevat juttuja asiaankuuluvalla mielenkiinnolla, eivätkä kuittaa niitä olankohautuksella.Huvipuistot, sirkus ja hattara. Rakastan sirkuksen tunnelmaa, tuoksua, ääniä ja kimaltavia esiintymisasuja. Huvipuistoissa on vähän samaa fiilistä, laitteiden kolinaa, naurua ja ilon kiljahduksia on ihana kuunnella. Ja hattara, sitä nyt tuskin tarvitsee selittää. Näytä minulle ihminen, jolle hattara ei tuo hyvää mieltä, niin minä näytän sinulle hapannaaman.

Ystävät. Olen aikamoinen erakko, viihdyn yksin enkä useimmiten kaipaa juurikaan seuraa. Silti olen äärimmäisen onnelinen uudelleen aktivoituneesta sosiaalisesta elämästäni. Lähes kaikki ystäväni asuvat nykyään kanssani samassa kaupungissa ja tuttuja tulee nähtyä harva se päivä. Kymmenen vuoden tauon jälkeen myös siskoni asuu jälleen kävelymatkan päässä. Lisäksi minua ilahduttavat blogimaailmasta saamani hauskat, fiksut ja viihdyttävät virtuaaliystävät, joista monet olen tavannut myös oikeassa elämässä.Blogit. Edellisestä luontevasti lempiharrastukseni pariin. Vaikka olen kevään ja kesän aikana päivittänyt omaa blogiani valitettavan harvoin, luen muiden tuotoksia joka päivä. Nautin kauniista kuvista ja nokkelasta sanailusta, lisäksi jaksaisin tuijottaa kuvia purkeista ja purnukoista vaikka kuinka. Bloggaamisesta saa valtavasti hyvää mieltä ja energiaa, voin suositella kaikille kirjoittamisesta pitäville. Jos omistaa tietokoneen, aloittamiseen ei edes tarvitse panostaa rahallisesti.

Matkustaminen. Olen siinä mielessä onnekas, että olen saanut matkustella pienestä pitäen. En välttämättä aina kovin kauas tai kovin hienosti, mutta joka tapauksessa. Uudet maisemat ja kulttuurit kiehtovat, etenkin kun tietää, että nähtävää olisi vielä vaikka kuinka. Matkustaminen liittyy oleellisesti myös tavoittelemaani elämänviisauden kartuttamiseen.

Seuraavaksi haluaisin matkustaa Skotlantiin tai New Orleansiin. Jälkimmäisen kohteen näkisin mieluusti myös Yhdysvaltojen halki kulkevan road tripin merkeissä, saa nähdä milloin matkakassassa on tarpeeksi dollareita sellaisen toteuttamiseen.

"The world is a book. Those who do not travel read only one page."Kirpputorit. Löysin tänään lähikirpparilta mahdottoman kauniin mustan helmipäällysteisen juhlalaukun. Olin houkutellut mukaan myös mieheni, joka juuri tuskailtuaan, kuinka "näillä kirpputoreilla ei ole koskaan mitään minulle", löysi täydellisesti istuvan, upean tweed-takin, jollaista oli etsinyt jo usean vuoden ajan. Pari viikkoa sitten bongasin kierrätyskeskuksesta monta hyvää kirjaa muutamalla eurolla. Löytämisen riemu on parasta (kierrätyskin on tietysti kivaa).

Lähestyvä syksy.
Rakastan syksyä ja romantisoin vuodenaikaa parhaani mukaan. Odotan viileneviä iltoja, putoavia lehtiä, sadetta katulamppujen valossa, tummia värejä, teemukillisia viltin mutkassa, lukemattomia kirjoja, villasukkia, kaulahuiveja ja sitä, että takkaan saa vihdoin sytyttää tulen. Onneksi kohta on jo elokuu eikä syksy ole kaukana.Museot. Olen päästä varpaisiin museoihminen, yhden kesänikin olen viettänyt konttorirottana Museoviraston leivissä. Pääkaupunkiseudulla suosikkejani ovat Kansallismuseo (vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18), joka on vierailun arvoinen jo pelkästään rakennuksensa vuoksi, Ateneum - rakastan Edelfeltiä, Designmuseo Korkeavuorenkadulla (Suomalaisen muotoilun näyttely on vielä pakko käydä katsomassa) sekä WeeGee Espoossa. Kovin monessa museossa en tosin ole tällä suunnalla ehtinyt vierailla, otan mielelläni vastaan vinkkejä ja suosituksia. Minua kiinnostaa lähes kaikki tulitikuista sotastrategioihin, esiliinoista viidakon eläimiin. Taidemuseot ja -galleriat ovat lähinnä sydäntäni, niissä saan vietettyä tuntikausia.

Tukholmassa vieraileville taiteen ystäville suosittelen Thielska Gallerietia Djurgårdenin saarella. Jätti sanattomaksi.

Lehmät. Mielestäni maailmassa ei ole mitään sympaattisempaa kuin lehmät. Suuret siniset silmät, lempeä katse, pitkämielinen elämänasenne eikä kiirettä minnekään. Mummullani oli lehmiä, kun olin pieni. Lempilehmäni oli nimeltään Tähti.

* * *

Haaste kuuluu antaa eteenpäin viidelle bloggaajalle, päätin tällä kertaa heittää viestikapulan naisille, jotka bloggaavat muusta(kin) kuin kosmetiikasta. Haluaisin, että omista ilonaiheistaan kirjoittaisivat:

* * *

Life and happiness related questionnaire, this time only in Finnish.

Photos: Nick Meek @ FlorenceMoll.com

15 kommenttia:

 1. Oij, tämä oli kiva <3 Tätä oli tosi miellyttävä lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. :) Välillä mietityttää, jaksavatko ihmiset lukea tällaisia tekstejä kosmetiikkablogista, mutta haluan silti aina vastailla haasteisiin.

   Poista
  2. Kyllä jaksaa! :) Mä tykkään tehdä kans tälläisiä juttuja blogiini, mun mielestä tälläiset piristää kivasti ja rikkovat vähän kaavaa :) Kun on taitava kirjoittaja, niinkuin sinäkin olet, lukijat jaksavat lukea mistä vain aiheesta :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Paljon hyviä pointteja sulla. Ja ei, en tiedä mihin aika menee, mustaan aukkoon??

  VastaaPoista
 3. Hieno kirjoitus!

  Täällä ilmoittautuu toinen museoiden ystävä. Oletteko ehtineet tutustua Villa Gyllenbergiin? Sille, ja miksei Didrichsenillekin, kannattaa varata syksyinen vapaapäivä. Villa Gyllenbergissä kiehtoo taiteen lisäksi talon vahva tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, molemmat paikat ovat vielä näkemättä. Ehkäpä ehdin niihin vielä tänä kesänä. :) Unohdin listasta muuten Hvitträskin, se on ihanimpia paikkoja ikinä!

   Poista
 4. Voi miten ihana hyvän mielen lista, oikeasti! <3 Vaikka tunnistankin itsessäni ajoittain pienen kyynikon, niin tätä oli tosi mukava lukea.

  P.S. I'm on air now, löydyn osoitteesta http://jealousjune.blogspot.com ! Tänään kokeilin tuota silmämeikittömyysjuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, onpa kiva että tykkäsit! :)

   Mahtavaa, että päätit jatkaa bloggailua! Uudet sivusikin ovat tosi hienot.

   Poista
 5. Jos tämä kirjoitus ei saanut jotakuta hymyilemään, niin en tiedä, että mikä sitten saa. =)) Kiitos hyvästä olosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista. Siitäkin tuli hyvä mieli. :)

   Poista
 6. Ihana!!! Ei ole mitään lisättävää. Eikä poistettavaa, paitsi ehkä vampyyrit. Ja kiitos haasteesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. Kaikesta ei ole pakko tykätä, ei edes vampyyreista. ;)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>