keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

In Love Again... and again

Kuinka kirjoittaa siitä, mille ei ole sanoja? Hurmiosta, joka on pitänyt otteessaan vuosia. Puolet elämästäni, itse asiassa. Olin neljätoistavuotias, kun ensimmäistä kertaa ikinä ihastuin tuoksuun. En muista tarkalleen missä olin - todennäköisesti naapurikaupungin tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Enkä osaa sanoa, miksi juuri tämä pullo kiinnitti huomioni, mutta jo ensimmäinen nuuhkaisu johti pahansorttiseen pakkomielteeseen.

Koska olin teini, jonka ainoat ansiot koostuivat satunnaisista viikko- tai kuukausirahana saaduista kympin tai kahdenkympin (markan, toim. huom.) seteleistä, sain kärvistellä kaipuuni kanssa vielä kauan. Sydämeni vienyt pullo kun sattui olemaan myynnissä vain armon vuonna 1998. Onneksi kausituoksu palasi kauppojen hyllyille vielä kerran, vuonna 2004, jolloin en epäröinyt, vaan nappasin omani salamannopeasti.

Jean-Claude Ellenan päätähuumaavassa taideteoksessa yhdistyvät mestarillisesti muun muassa mustaherukan lehdet, greippi ja tomaatti. En osaa arvioida tai analysoida tuotosta mitenkään objektiivisesti, sillä omassa nenässäni tämä tuoksuu vain ihastuttavalle ja maailman parhaalle. Tuoksu on kepeä ja raikas, mutta silti ääriään myöten täysi. Herkullinen, muttei karkkimaisella tavalla imelä. Vihreä mutta lämmin.

Viisitoista vuotta ensilanseerauksensa jälkeen YSL:n In Love Again on edelleen lempituoksuni. Ostamastani pullollisesta on jäljellä enää vain noin viidesosa, ja ajatuskin tuon euforisen eliksiirin loppumisesta kuristi kurkkua. Lopulta, sinnikkään eBay-ratsaamisen jälkeen, sain ihanan Ilonan avustuksella hankittua itselleni toisen pullon, avaamattomassa pahvipakkauksessa. Onneani varjostaa ainoastaan tieto siitä, että tämäkin vielä joskus loppuu. Tiedän, että YSL lanseerasi tuoksun näyttävästi uudelleen vuonna 2011, osana ylellistä La Collection -sarjaa. Fragrantican mukaan kyseessä on kuitenkin - tuoksun ja nimen samankaltaisuudesta huolimatta - täysin uusi hajuvesi. Luotan siis tähän aikaisempaan versioon, joka saa edelleen sydämeni pamppailemaan sekopäisesti.

Oletko koskaan rakastunut hajuveteen?

27 kommenttia:

  1. Oi kyllä. Diorin Pure Poison. <3 En vaihtais mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista, että olisin edes haistellut, mutta nyt on pakko kokeilla! :) Hypnotic Poisonista tykkään kyllä.

      Poista
  2. Olen rakatunut naomi cambellin passion paradiseen, jonka valmistus on lopetettu! Pitänee viimeistään jouluna tilata ebaysta itselle joululahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksujen lopettaminen on niin ahterista! Toivottavasti löydät omasi eBaysta.

      Poista
  3. Ah tiedän tunteen, oma rakkauteni oli Lacosten Touch of Sun, joka oli tietenkin myynnissä vain sen yhden kesän ja jota minä idiootti ostin vain yhden pullon. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ärsyttävää. :/ I feel you. Kokeile sinäkin etsiä internetin ihmemaasta, varmasti on vielä tarjolla jossain.

      Poista
  4. heheee... Multa löytyy edelleen pullonpohjallinen sitä alkuperäist 1998 vuoden julkaisua tuosta In Love Again -tuoksusta. Käytän arkituoksuna, eikä se ole ajan myötä juurikaan muuttunut (pimeässä säilytys yms).
    Suuri tuoksurakkauteni kuitenkin on Thierrt Muglerin Angel... siinä vaan on sitä jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauska sattuma. :) Haluaisin itsekin vielä joskus myös sen alkuperäisen pullon, se värikäs korkki on niin veikeä.

      Poista
  5. Kyllä! CK One Summer 2010 oli rakkautta ensi tuoksahduksella ja on vieläkin! Löysin omani facebook-kirpparilta, koska tietenkään vuonna 2010 mulla ei ollut varaa sitä ostaa enkä ajatellut että se on limited edition (en todellakaan ole mikään hajuvesiexpertti...) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesätuoksut ovat tosi vaarallisia. :) Onneksi bongasit vielä facebookista.

      Poista
  6. diorin pure poison -fani täällä myös! tosin en ole vieläkään saanut sitä itselleni, en edes kuuden vuoden rakkauden jälkeen.... jotenkin en vaan itse halua kuitenkaan tuhlata tuoksuun niin paljon rahaa, eikä kukaan läheinen taida haluta tuhlata mun lahjaan niin paljon rahaa. ;) pattitilanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että sitä klassikkoa ei olla ihan heti lopettamassa. Pakko tuoksutella seuraavalla kerralla kun satun hajuvesihyllylle, tosin näitä addiktioita alkaa olla jo tarpeeksi...

      Poista
  7. Mä rakastun hetkittäin, mutta sitten mun mielipide vaihtuukin jo kuukauden päästä. Tosi omituista... Metsästän siis vielä omaa rakkauttani :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta se on toisaalta ihan hyvä tilanne. Matkan varrelle mahtuu varmasti monia ihastuksia, nauti niistä. ;)

      Poista
  8. Stella McCartneyn "Stella"! Rakastuin siihen sen ilmestymisvuonna tulisesti, ja rakastan sitä vieläkin. Omat pulloni tosin ovat tyhjenneet, mutta uusi on vielä hankittava. Suomesta tuoksua ei taida enää saada, höh. Ihana, ihana, ihana. Ei ole vertaistaan, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stella on ihana! Vaikka en ole suuren suuri ruusutuoksujen fani, jokin siinä kolisee ja kovaa. Omaa pulloa en ole vielä saanut hankittua, mutta ehkäpä joskus. :)

      Poista
  9. In Love Again oli suosikkini heti, kun se hyllyille vuosia sitten tuli. Ja tietysti petyin, kun sitä ei saanut enää lisää.
    Ihanaa, että se on jälleen valikoimissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vuoden 2011 uudelleenlanseeraus vain ei taida olla aivan alkuperäisen veroinen. Monenlaisia mielipiteitä olen kuullut, mutta itse en ole päässyt nuuhkimaan. Ebaysta tai Amazonista näitä taitaa vielä ajoittain löytyä, jospa sinäkin bongaisit omasi. :)

      Poista
  10. Emporio Armanin She Night... En voi elää ilman, mutta ei sitä saa enää mistään. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lopetetut tuoksut näyttävät olevan tämän kommenttiketjun punainen lanka. :/ Muistan itsekin pitäneeni tuosta She Nightista, mutta en (onneksi?) ehtinyt hullaantua niin paljon, että olisin ostanut omakseni.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Sitä on onneksi vielä kaupoissa. ;) Nyt äkkiä hamstraamaan!

      Poista
  12. Ei voi olla totta, In Love Again oli mun ensimmäinen, oikea hajuvesi. Lipaston laatikosta löytyy edelleen se alkuperäinen, värikäs pullo. En ole raaskinut heittää pois millään :) Omistan myös uudemman version, mutta se ei ole sama :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, ihanaa. Se väripullo on tosi symppis, toivottavasti löydän joskus yhden itsellenikin.

      Poista
  13. Escadan Sentiment on SeAinoaOikea-tuoksu. Tai oli, kun sitäkään ei enää valmisteta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOI EI!! Ei voi olla! Täytyy tehdä uusi reissu nettihuutokauppoihin, Sentiment on nimittäin nostalgiatuoksujen kärjessä heti ILA:n jälkeen. Kurjaa, että ovat menneet lopettamaan. :(

      Poista
  14. Pitänee varmaan itsekin käydä netistä penkomasta. Se kun on miehenkin lempparituoksu. Sillä verukkeella voisin tosin saada jonkun muun maksamaan sen :D

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>