keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hienoa rouvaa

Oletko leikkinyt lapsena hienoa rouvaa? Kopistellut peilin edessä kymmenen numeroa liian suurissa korkokengissä, maata laahaavassa pitsiyöpaidassa ja koko leuka huulipunassa? Haaveillut aikuisuudesta ja vapaudesta syödä jäätelöä aamupalaksi?

Otetaan tuo mielikuva ja laitetaan se pulloon. Dolce & Gabbanan Pour Femme on kuin ihastuttava pikkuneiti aikuisten vaatteissa. Peilille poseerataan totisesti ja hameenhemaa kannatellaan tottunein elkein, mutta pian korkkarit potkaistaan nurkkaan ja sännätään sängylle pomppimaan. Tutustuin tuoksuun bloggaajille järjestetyssä tilaisuudessa syyskuun alkupuolella ja hurmaannuin päätä pahkaa heti ensi nuuhkaisulla. Tapahtuman oli oikeasti tarkoitus esitellä syksyn uutuuksia, mutta mikään niistä ei kolahtanut samalla tavalla, vaikka kuinka yritin innostua. Aikuismaisen lattialle heittäytymisen ja parkumisen jälkeen sain lopulta kokeiltavakseni myös tämän hienostunessa samettirasiassa saapuneen ihanuuden, joka onkin nyt muutaman viikon ajan viihtynyt ihollani hyvin tiiviisti.

Alkuperäinen Pour Femme on D&G:n muotitalon ensimmäinen tuoksu vuodelta 1992. Tuota versiota en ole päässyt kokeilemaan, mutta Stefano Gabbanan mukaan vuoden 2012 uudelleenlanseeraus on kokenut vain pientä hienosäätöä alkuperäiseen verrattuna (niinhän ne aina sanovat). Raskas lasipullo tummanvioletteine korkkeineen on tyylikäs ja sopii varmasti monenlaiseen makuun. Kuten tekstin alustuksesta voi päätellä, pullon perusteella vaikutelma onkin huomattavasti aikuisempi kuin mitä itse tuoksu antaa ymmärtää.

Tämä nimittäin tuoksuu vaahtokarkeille! Sekä niille pehmeän sokerisille että niille hiukan nuotiossa hiiltyneille ja sitkistyneille. Ihan alkuun mukana voi haistaa myös aavistuksen sitrusta ja vadelmaa, mutta vaahtokarkit ja vaniljajäätelö ovat ehdottomasti Pour Femmen juttu. Jasmiini ja santelipuu yrittävät rientää hätiin ja pelastaa pikkuvanhan sokerihumalalta, mutta ehtivät paikalle hiukan liian myöhään. Juuri parahiksi älähtämään, kun pieni käsi kurkottaa namikippoon.

Jos pidät makeista ja sokerisista hajuvesistä, mutta kaipaat tyypillisiin teiniliemiin vähän enemmän persoonallisuutta ja aavistuksen pehmeämpää otetta, tämä voisi sopia sinulle. Pour Femme muistuttaa hätkähdyttävän paljon Aquolinan pidettyä Pink Sugaria, mutta on ikään kuin pumpulisempi variaatio tuosta tunnetusta hattaratuoksusta. Suosittelen Dolce & Gabbanan versiota kepeään päivähumputteluun tai "oman elämänsä Marie Antoinette" -tyylisiin illanviettoihin, dramaattiseksi yön tuoksuksi siitä ei ole.

P. S. Jos lempimakusi Beniltä ja Jerryltä on Baked Alaska, et voi olla rakastumatta!

28 kommenttia:

  1. Voi apua, tämä kuulostaa ihan mun tuoksulta!

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihana ja Baked Alaska on ihana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. :) Hitto, nyt alkoi tehdä mieli jäätelöä.

      Poista
  3. Tämä on ihana tuoksu! Varmaan "pakkohankinta" jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin olisi varmasti ollut ostoslistalla jo kauan, mutta jostain syystä olin missannut tuon lanseerauksen ihan kokonaan. Suosittelen kyllä.

      Poista
  4. Oi ihana, joululahjatoivelistalle menee! :D Kuvailit ihanasti tota tuoksua. :)
    vavavoombyida.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Tämä on mun makuuni liian vaniljainen. Se pukkaa läpi omiin sieraimiini tavalla, joka saa pienen yökkö-refleksin :D Se on liian "paksu" tuoksu mulle muutenkin, makeanraikkaat tuoksut ovat enemmän mun juttu. Kuten ne teiniescadat. Mutta tämä on hyvä tuoksu sellaiselle, joka haluaa vaniljaa, sen makeutta mutta kuitenkin aikuiseen tyyliin :) Tykkään enemmän Pour Femmen Intense -versiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä tosi makea. Omaan nenääni tämä perusversio tuntui silti raikkaammalta kuin Intense, josta en itse pitänyt niin paljon. Mutta makuja on monenlaisia, onneksi kaikille on tarjolla jotain. :)

      Poista
  6. Heh! Kirjoitin itse tuosta tuoksusta viime jouluna ja mainitsin postauksessa juuri vaahtokarkit, täydellisen tyttöjenillan ja sen, että tuoksu käy mielestäni minkä ikäiselle naiselle tahaansa. Samoilla linjoilla siis ollaan tämän tuoksun kanssa. :) Oma kohta lähes vuoden vanha postaukseni täällä: http://tunnetila.refashion.fi/2012/12/20/tuoksuja-pukinkonttiin/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, olin jotenkin vahingossa onnistunut ohittamaan tuon postauksesi, olisin muuten käynyt ostamassa tämän tuoksun jo paljon aikaisemmin. :) Ehkä olen lukenut sen ja teksti on sitten vuoden aikana hautunut päässäni ylläolevan kaltaiseksi versioksi. :D

      Poista
  7. Pakko mennä mahdollisimman pian tuoksuttelemaan jonnenkin :) Innostuin tuoksukuvauksesta kovasti!

    VastaaPoista
  8. Mulla on itsellä kans toi samainen tuoksu ja rakastuin siihen välittömästi! Niin herkullinen <3 Sain tuon varmaankin muutama kuukausi sitten ja käytin tota ehkä vähän liikaakin ;D Nyt kuitenkin päätin että tarvii käyttää muitakin hajuvesiä ja säästää toi vähän erikoisimpiin tilaisuuksiin :) ja pitääkin käydä hakemassa kaupasta tota baked alaskaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä tuoksulla saa kyllä varmasti myös sokeriöverit, jos käyttää liikaa. Tuo järjetön jäätelöhimotus on toinen huono puoli. :D

      Poista
  9. Onneksi löytyy jo kaapista ;)

    VastaaPoista
  10. No niin, vielä viimeinen lause ja olin myyty. :D

    VastaaPoista
  11. Taas yksi gourmand-tuoksu loppumattomalle listalleni ostettavaksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tämä on ihan varmasi makuusi! Listalle vain. :)

      Poista
    2. Arvaapa, ostin sitten tämän ja vitsit... Tämä on IHANA! <3

      Poista
    3. Niin on! Onnea uudelle tuoksulle!

      Poista
  12. Uu kuulostaa hyvältä! Täytyy käydä nuuhkimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti. :) Olet varmaan jo käynytkin, olen tätä nykyä näköjään ihan onneton kommentteihin vastaamisen kanssa...

      Poista
  13. Pakko käydä testaamassa jossain. Kuulostaa hyvälle! :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>