lauantai 5. lokakuuta 2013

Kuumat kutrit

Vaikka kirjoitan hiustuotteista harvakseltaan, olen blogini välityksellä saanut kaappiini niin monta pullollista sampoota ja hoitoainetta, että joskus jo vähän hirvittää. En edes ole sellaista tyyppiä, joka voisi pitää useamman pullon avattuna ja kokeilla välillä hiukan yhtä, välillä vähän toista. Ei. Käytän yhtä kerrallaan ja avaan seuraavan vasta kun edellinen loppuu. Koska pesen hiuksiani harvoin, samat tuotteet voivat hengailla suihkuhyllyllä hyvinkin pitkään. 

Hassuinta näin kauneusbloggaajan näkökulmasta on ehkä se, etten yleensä edes huomaa suuren suurta eroa hiusten pesuun käyttämissäni tuotteissa. Sampoo joko vaahtoaa hyvin tai huonosti, tuoksuu hyvälle tai pahalle ja hoitoaine joko selvittää takut tai sitten ei. Eipä tuosta kummoista analyysia irtoa.

Paitsi nyt, sillä olen ihastunut. Korvannipukoita ja hiusjuuria myöten.

Ihastukseni makaavat tässä seksikkäästi valkoisissa lakanoissa (oikeasti se on olohuoneen verho, mutta ei nyt välitetä siitä). Piipahdin keväällä Sexy Hair -hiustuotteiden esittelytilaisuudessa ja sain sieltä mukaani nämä erityisesti paksuille (ei ole) tai karheille (ON!) hiuksille tarkoitetut silottavat ja pehmentävät Silky Sexy Hair -putelit. Hurmaavassa asennossa köllöttelevät sampoo ja hoitoaine ovat muutama viikko sitten päässeet säännölliseen käyttöön, mistä reipastuneena uskallan nyt kertoa kokemuksistani.

Kertauksen vuoksi, hiukseni ovat ohuet, mutta karheat. Haluan muotoilutuotteiden ja -välineiden avulla tehdä niistä tuuheamman oloiset, mutta tahdon sampoiden ja hoitoaineiden helpottavan hiusten kuivuutta ja karheutta. Silky Sexy Hair -sarjan tuotteet lupaavat ravita ja vahvistaa hiuksia sekä tehdä niistä kiiltävät ilman rasvaista tuntua. Kelpaa.

Huomasin, että homma toimii, kun huuhtelin sampoota hiuksistani ensimmäisen pesukerran jälkeen. Yleensä en siis juuri huomaa eroja pesevien tuotteiden välillä, mutta nyt hiukseni olivat jo ennen hoitoainetta huomattavan pehmeän ja sileän tuntuiset! En edes tiennyt, että sampoo voi pystyä moiseen. Pehmentävinä ja silottavina ainesosina tuotteessa on käytetty pieniä määriä vehnä- ja soijaproteiineja, silkkiaminohappoja, silikonia (cyclopentasiloxane) sekä jojoba- ja avokadoöljyjä. Pesevät aineet ovat perussampoota hellävaraisempia, mutta silti tehokkaita ja miellyttävästi vaahtoavia (suurimpina pitoisuuksina näistä ammonium layryl sulfate ja cocamidopropyl betaine, ainesosaluettelossa toisena ja kolmantena heti veden jälkeen). Pidän myös voimakkaasta hajusteesta, vaikka tiedän, ettei se välttämättä miellytä kaikkia. Kirpeän karkkimainen omenatuoksu tekee suihkuhetkestä miljoonasti paremman!

Sama namituoksu on saatu pullotettua myös hoitoaineeseen, joka on varsinainen kuivahiuksisen unelma. Koostumus on oikealla tavalla paksua jankkia, ei ollenkaan lirua. Ei sovellu silikonikammoisille, mutta tehokasta silottavuutta kaipaaville kyllä. Mukana on myös noita kasviproteiineja ja aminohappoja, mutta todennäköisesti vain muodon vuoksi. Mutta silikonia sen olla pitää, ainakin minulle (tiedän myös ainakin yhden toisen bloggaajan, jonka arvelisin olevan samaa mieltä :) ). Miltei kaikki takut selviävät jo hiuksia huuhdellessa, eikä jätettäviä hoitoaineita tarvitse annostella yhtä reilulla kädellä kuin yleensä.

Minuun vetoaa pakkausten kaunis ulkoasu ja tuotteiden ihana tuoksu, mutta myös sisältö on timanttista omalle tukalleni. Tuotteita suositellaan erityisesti hiustenpidennyksille, sillä ne silottavat tehokkaasti mutta eivät kuitenkaan sisällä suuria määriä rakennepaikkaavia aineita. Sexy Hairia saa kampaamoista - Silky-linjan sampoon ja hoitoaineen suositushinta on hieman alle kaksi kymppiä per pullo.

Mitä sinun hiuksesi tarvitsevat? Onko Sexy Hair tullut tutuksi?

Edit 6.10.2013: Unohdin ihan kertoa, mistä tykkään näissä eniten! Siloittavuuttahan kyllä saa muillakin tuotteilla, siinä mielessä ainakaan hoitoaine ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Useimmiten silikonisuus kuitenkin tuo mukanaan aavistuksen lässähtäneen liimaletin, mutta ei tällä kertaa. Sileän ja pehmeän tunteen lisäksi nämä Silkyt jättävät hiukset ihanan ilmaviksi!

10 kommenttia:

  1. sait mut kiinnostumaan! eli yksittäinen pulllo siis alle 20? nii ja sulla on kiva kirjotustapa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saamassani tiedotteessa oli ilmoitettu sampoon hinnaksi 18 e/300 ml ja hoitoaineelle 19 e/300 ml. Varmaan vaihtelevat kampaamoittain, mutta tuollaiset ovat siis suositukset.

      Kiitos kehuista, kiva että tykkäät. :)

      Poista
  2. Olen käyttänyt Sexy Hairilta joitain tuotteita ja pääosin ollut tosi tyytyväinen. Ainoastaan hiuspuuteri ei ollut kovin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut testissä myös muutamia muotoilutuotteita ja olen kyllä tykännyt kaikista. Pitää muistaa pysyä kaukana hiuspuuterista. :)

      Poista
  3. Minun tukkaan nämä eivät toimineet yhtään! Tuloksena oli todella kamala liimaletti, joka tuntui todella likaiselta. Tuoksu näissä on kyllä ihana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kurjaa. :( Minkälainen hiustyyppisi on? Nämä voivat ehkä ollakin liikaa, jos tukka ei ole kovin karhea. Omille hiuksilleni ovat olleet nappivalinta. :)

      Poista
  4. Luin päivitystäsi mielenkiinnolla ja olen nyt päättänyt että haluan ostaa nämä kyseiset hiustenhoitotuotteet. Omistan itsekkin aika kovat,ja karheat hiukset (useasti jos ollaan vaikka miehen kanssa sohvalla ja oon sen kainalossa, niin pitää laittaa hiukset sillain ettei ne osu siihen kun kuulema pistelee niin kauheasti) Olisi ihanaa jos olisi sellaset silkkiset ja kauniit prinsessahiukset jotka hulmuais tuulessa mutta ei :D Toivottavasti näistä olisi jotain apua. :)

    http://darlinglilymakeup.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa olisi. :) Omille hiuksilleni ainakin ovat olleet suureksi avuksi.

      P.S. Mieheni (jolle juuri luin kommenttisi ääneen) haluaa tietää, onko miehelläsi silkinpehmeä parta. ;)

      Poista
  5. Oohh miten houkuttelevalta kuulostaa! Pitää seuraavilla kaupunkireissuilla pitää silmät auki. Tosta liimalettisyydestä tuli mieleen, että se voisi ehkä olla kiinni hiusten paksuudesta? Mulla on todella paksu, pitkä ja kihara letti ja sitä ei oikein millään hoitoaineella (marketin tai kampaamon) saa liimaiseksi. Pikemminkin mulla on jatkuvasti eri hoitoaineita kokeillessa harmina se, että ne eivät kesytä tukkaa tarpeeksi, vaan se jää pörröiseksi pesun ja hoidon jälkeen. Hiuksiin jätettävät hoidot kyllä tehoavat. Mainio blogi sulla - löysin tuoksufoorumin kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varmasti hiusten paksuudellakin on vaikutusta. Omani ovat melko ohuet, mutta kuitenkin niin karheat, että tuntuvat imaisevan kaikki siloittavat tuotteet saman tien.

      Kiva kuulla, että tuoksufoorumiltakin löydetään tänne. Itse olen puolestani ollut tosi laiska vierailemaan siellä. :D Jotenkin tämä blogikirjoittelu tuntuu luontevammalta tavalta viestiä.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>