maanantai 20. tammikuuta 2014

K(l)ikkailua

Hohoi, täällä ollaan linjoilla taas! Uusi blogivuosi alkaa vähän myöhässä, mutta sitäkin mahtipontisemmin: paperihapsukauluksilla! Sain Viva La Divalta joulun alla talven uutuuspaletin, joka on idealtaan ja sisällöltään erittäin mainio, mutta pakkaus ja ulkoasu ontuvat pahasti. Katsokaa nyt itse. Kanteen on saatu ympättyä hopeaväriä, vaaleanpunaista pitsikuviota, suuri kruusattu logo, valokuva luomiväreistä sekä valtava, yltiöphotoshopattu naisen pää, joka näyttää olevan isketty kiinni joltain toiselta lainattuun vappuhuiskakaulukselliseen vartaloon. Sinänsä sopii jännittävästi paletin nimeen, liekö tarkoituksellista?

Tiedän, että Viva La Diva on edullinen merkki, ja Click-In Click-Out on palettina kohtuullisesti hinnoiteltu. Mutta silti. Rasian sisältö on saatu sijoitettua muovikannella suojattuun, konvehtirasioista tuttuun löprömuoviseen pakkaukseen, josta tuotteita on täysin mahdotonta saada irtoamaan nätisti. Helpoiten varmasti onnistuisi, jos koko komeuden kippaisi pödälle ylösalaisin, ja poimisi kasasta varovasti tarvitsemansa. Mutta joku raja nyt sentään. Tässä kouriintuntuva esimerkki siitä, mistä kosmetiikassa maksetaan (ja mistä ei).


Tuotteissa ei nimittäin ole mitään vikaa, päinvastoin: ne toimivat hyvin ja sävytkin ovat nättejä. Vaaleanpunainen, purkantuoksuinen huulikiilto on väriltään kauniin hempeä, joskin hyvin läpikuultava. Kimalteisuudestaan huolimatta kiilto tuntuu huulilla miellyttävältä, hoitavaltakin. Tahmeutta on sopivasti, jotta kiilto pysyy paikoillaan, mutta liialliselta liimaisuudelta on vältytty. Musta silmämeikkikynä on väriltään intensiivinen ja koostumukseltaan mukavan pehmeä. Hopeanvärinen glitter-eyeliner on sekin juuri sopiva omaan makuuni. Glitteriä on tiheässä, mutta geeli on silti ohutta ja helposti levittyvää. Kaikki kolme siis oikein mukavia ja kokonsa puolesta passeleita käsilaukkuun.


Paletin varsinainen juju on tässä. Kuudestatoista mukana tulevasta luomivärinapista voi järjestellä haluamansa neljän napin kokonaisuuden pieneen matkapalettiin, johon irtonapit napsahtavat kiinni helposti mutta jämäkästi. Paletin pohjassa on kunkin napin kohdalla reikä, jonka läpi painamalla myös nappien irrottaminen sujuu vaivatta. Toisin kuin konvehtirasiamuovinen pakkaus, pikkupaletti tuntuu kädessä mukavan lujalta ja sulkeutuu napakasti. Sävyvalikoimakin on mielestäni onnistunut. Mukana on pääosin helppoja, neutraaleja vaaleita ja tummia sävyjä, mutta joukosta löytyy myös muutama värikkäämpi ja jopa pari mattaista nappia.

Ryhmittelin napit valokuvausta varten neljään sävyperheeseen, jotta värivalikoima hahmottuisi helpommin. Ensimmäiseen kuvaan pääsivät kermanvaalea, vaalea persikka, vaalea vaaleanpunainen ja keskitumma vaaleanpunainen. Molemmat vaaleanpunaiset ovat kylmä-lämmin -akselin keskivaiheilla - eivät voimakkaan viileitä eivätkä merkittävän lämpimiäkään.

Seuraavassa potretissa kullan, kuparin ja ruskean sävyt. Keskivaalea, lämmin kulta, kullanruskea, keskitumma punaruskea sekä punertava mattaruskea. Ihanan suklaisia.

Värit ovat pehmeitä ja levittyvät helposti, mutta pääsevät parhaiten oikeuksiinsa vähän tahmeammalla pohjustajalla. Yllä swatchattuna kahden ensimmäisen ryhmäkuvan napit, samassa järjestyksessä.

Kolmannessa kuvassa ovat viileämmät ruskeat ja musta. Neutraali keskiruskea, lämmin harmaa (tai todella viileä taupe), superkaunis harmaanruskea ja mattamusta.

Viimeisessä ryhmässä pari väripilkkua ja harmaampia sävyjä. Mattavioletti (toistuu kuvassa sinisempänä kuin elävässä elämässä), niin ikään mattainen, kaunis indigonsininen, hohtava gunmetal-harmaa (paletin paras!) sekä hopeisella shimmerillä kyllästetty musta.

Swatch-kuvassa sävyt ovat hiukan eri järjestyksessä kuin napeista otetuissa valokuvissa: ylä- ja alarivin oikeanpuoleisimmat sävyt ovat vaihtaneet "ryhmiä" keskenään ja myös alarivin sininen ja violetti ovat nurinkurin. Ylhäällä oikealla siis viimeisen ryhmäpotretin harmaa, alaoikealla mattamusta. Mattavärit ovat kautta linjan yllättävän toimivia halpisväreiksi, mutta kuten sanottua, kaipaavat pohjustajaa.

Jos tökeröstä pakkauksesta pääsee yli, paletti on hintaansa (22,20 euroa) nähden hyvä ostos. Elisa ehti kirjoittaa tästä jo ennen joulua, ja suositteli nuoren tytön lahjapakettiin. Myös Helmi, joka paremmin solahtaa paletin kohderyhmään, on meikkaillut Click-inillä jo ainakin kahden postauksen edestä. Yhdyn suosituksiin, sillä setti on monipuolinen ja varmasti käyttökelpoinen sekä kouluun että bileisiin. Vähän varttuneemman tyttösen mieleen on erityisesti tuo matkapaletti, johon sävyistä on helppo kerätä sopivat fiiliksen mukaan.

Kuinka paljon tuotteen pakkaus vaikuttaa omaan ostopäätökseesi? Voiko hyvän tuotteen pilata huonolla pakkauksella? Tai toisin päin, onko huonokin tavara pelastettavissa kauniilla rasialla?

22 kommenttia:

 1. Wtf, no joo toi pakkaus ei houkuttelis yhtään! Ei edes vaikka olisinkin hankkimassa kosmetiikkalahjaa nuorelle tytölle. Onneksi sisältö on sentään parempi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä itsekään olisi tarttunut tähän palettiin pakkauksen perusteella. Tuon naisen olisi voinut jättää vaikka kokonaan pois, niin heti olisi ollut asiallisempi.

   Poista
 2. Tuo pakkaus on kieltämättä kamala, vaikka itse tuotteet ovatkin hyviä. Aika luotaantyöntävähän tuo on-ja koska ostin vastaavan NÄTIN klikkailupaletin BareMineralsilta, jätin tämän ruman sisarpuolen suosiolla kauppaan, vaikka sisältö hyvä olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, nyt alkoi BareMineralsin paletti kiinnostaa! Pikaisen googlettelun perusteella näyttää tosi kivalta!

   Poista
 3. Voi ei tuo pakkaus :DDD Nauraa kikatin tuolle naikkosen päälle joka tulee tosta paperisilpusta! Mutta kamalan kätevä idea, nyt tekee kovasti mieli käydä ostamassa vielä kolmas VLD:n paletti itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-in! Ulkoasun kanssa olisi ehkä voinut käyttää pari tuntia enemmän... Onneksi pikkupaletti on nätimpi, eikä irtopää seuraa mukana. :D

   Poista
 4. En ymmärrä tota paperiselta näyttävää silppukaulusta. Ihan omituinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään. Mikähän naisen kaulassa on ollut vikana?

   Poista
 5. Oon kylla paketista sun kanssa samaa mieltä. Muuten se olisi nätti, jos logoa ja kuvaa luomiväreistä olisi suurennettu ja sijoitettu keskemmälle. Ei tuo minusta kaipaa mitään erikoisia härpäkkeita, ihan kaunis olisi sellaisenaankin. :) Omaa kokemusta Viva la Divan meikeistä ei kyllä ole, mutta kyseinen paletti houkuttelisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä logokin olisi voinut riittää. Paletin sisällössä ei tosiaan ole mitään vikaa, kannattaa käydä tsekkaamassa, jos olisi jo alessakin.

   Poista
 6. Ei ole hinnalla pilattu pakkaus tosiaankaan, mutta en kyllä tarttuisi, aika kauhea... Värisävyt näyttävät tosi hyviltä, irtonappeina voisin ostaa useammankin. Melko gimmicky IMO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri. Olisi aika kätevää, jos luomivärinappeja saisi ostaa yksittäin, ja lisäksi olisi myytävänä vain noita pieniä itse täytettäviä paletteja. Sellaisen voisin hankkia itsekin.

   Poista
 7. Huono, pahimmassa tapauksessa epätoimiva pakkaus voi pilata hyvänkin tuotteen, mutta kauniilla pakkauksella ei kyllä pysty lopullisesti huonoa tuotetta pelastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Joitan tuotteita tosin tekee mieli ostaa pelkän pakkauksen takia, vaikka sisältö olisikin sutta.

   Poista
 8. Joo ei kovin nätti pakkaus ole, mutta sisältö vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vain, että ostopäätös tehdään yleensä pakkauksen perusteella. Sisältö kyllä on hintaansa nähden hyvä. Pitää yrittää keksiä luomivärinapeille jokin toinen säilytyspaikka, niin pääsee eroon tuosta laatikosta.

   Poista
 9. Mä en oikein tunne juuta enkä jaata tuota pakkausta kohtaan. Siis onhan se nyt aika kamala, mutta toisaalta ainakin omassa nuoruudessani katsoin enemmän sitä tuotteen toimivuutta kuin ulkonäköä (kun siitä yleensä joutuu maksamaan enemmän).

  Ulkomailla oli muuten näitä huippumerkkejä (Laura Mercier jne.) joilla oli tuollaisia klikkailu/itsekoottavia paletteja. Käytännössä kaikki luomivärit myytiin tällaisiin erikseen ostettaviin pohjiin yksittäin. Hirmu kätevää toisaalta, kun saa kaikista paletin sävyistä mieluisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki toimivan tuotteen ostaa rumassakin pakkauksessa, jos hinta on kohdallaan. Itse kuitenkin aina kiinnitän erityistä huomiota myös ulkonäköön.

   Houkuttelisi kovasti testata jotain noita kalliimpien merkkien luomivärejä juuri tuollaisessa itse koottavassa paletissa. iissä valmiissa kun on usein aina joku, jota ei niin tule käytettyä.

   Poista
 10. No mun mielipide pakkaussuunnittelun tärkeydestä lienee tiedossa jo. ;)

  Oli itse asiassa virkistävää, että joku tarttuu tähän pakkauspuoleenkin kosmetiikkapostauksessa. Lukisin mielelläni lisääkin pohdintoja aiheesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkauksista voisi tosiaan joskus kirjoittaa enemmän, niistä kyllä riittää asiaa kun istuu alas ja miettii. Useinhan huomio kiinnittyy niihin, jotka toimivat huonosti tai näyttävät rumilta - olisi kiva nostaa esille myös joitain erityisen hyviä ja kauniita. Ehkäpä konsultoin sinua, jos tekstiä alkaa joskus syntyä. Vaikutat nimittäin osaavan sen(kin) suunnitteluhomman melko hyvin. ;)

   Poista
 11. Tuo kansikuva on kyllä jotenkin häiriintyneen oloinen :) Pelottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Paletti on nyt turvallisesti kaapissa, niin pelottava nainen ei pääse kurkistelemaan. :D

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>