torstai 23. tammikuuta 2014

Mango-Meloni

Vaikka ulkona keli on kylmimmillään, vuoden ensimmäiset hiustuotelempparit ovat vieneet suihkuttelijan ajatukset kesään. Kicksiltä saatu parivaljakko on ehtinyt hengailla kaapissa viime keväästä asti, sillä otin ne tehokäyttöön vasta lokakuussa tukan lyhennyttyä. Testailin tuuheuttavaa sampoota ja hoitoainetta jo maaliskuussa, mutta pitkähiuksisena kaipasin sampoolta jotain muuta ja hoitoaineelta ehdottomasti enemmän tehoja kuiville latvoilleni. Tuotteet jäivät odottamaan uutta tulemistaan, ja loppuvuodesta innostuin niistä oikein kunnolla.

Volumizing Shampoo on erittäin pesevä, eikä sulfaatteja pelkäävän oikeastaan edes kannata tarttua siihen. Itse lataan tukkani aina täyteen kaiken maailman muotoilutuotteita ja pesen hiuksiani suurin piirtein joka kolmas päivä, joten pesuteho kyllä kelpaa. Vaahdotan pään aina kahteen otteeseen ja käytän sampoota edelleen aivan liian paljon, mutta tämän tuotteen kanssa vähempikin varmasti riittäisi. Pesutulos on miellyttävän ilmava ja tukka säilyy puhtaan tuntuisena ainakin pari päivää. Tuotetta markkinoidaan muun muassa keratiinilla ja mustikansiemenöljyllä, mutta noiden ainesosien määrä ja vaikutus lienee minimaalinen. Keveän pään lisäksi ehdottomasti parasta on tuoksu, joka on sekä hyvin voimakas että todella herkullinen sekoitus mangoa, persikkaa ja vaniljaa. Sampoossa tuoksu on hedelmäisempi ja kirpeämpi, hoitoaine on selvästi vaniljaisempi ja jälkiruokamaisempi.

Voihan tötterö sentään, mille se tuoksuu! Purkissa lupaillaan samaa mango-persikka-vanilja -komboa kuin sampoossakin, mutta Volumizing Conditioner tuoksuu mango-meloni -jäätelölle! Tahmeille sormille, hiekkalinnoille, laineen liplatukselle ja lapsuuden lämpimille kesille. Ei ihme, että suihkussa on viime aikoina tullut viihdyttyä vähän tavallista pidempään. Pitkille hiuksille totuin hakemaan tehokasta silottavuutta; latvat saivat jäädä liukkaiksi ja raskaiksikin. Siksi en alkuun oikein tullut toimeen tämän herkkuhoitsikan kanssa. "Tuuheuttaville" hoitoaineille tyypillisesti tässä ei ole juurikaan voimakkaasti kerrostuvia silikoneja eikä siloitusteho ole kaksinen. Tuote jättää hiukset kevyiksi, mutta kuitenkin pehmeiksi. Takkujen selvittelyyn tästä ei siis ehkä ole - polkkatukan pehmittäjäksi kyllä. Ja kesänostalgiointiin.

Jatketaan hiukan samoilla linjoilla edellisen postauksen kysymysten kanssa. Onko (suihku)tuotteen tuoksu sinulle tärkeä? Käyttäisitkö mieluummin tuoksutonta tai pahanhajuista, mutta toimivaa sampoota tai hoitoainetta kuin erinomaisen hyvältä tuoksuvaa keskinkertaista?

10 kommenttia:

 1. Kyllä tuoksu on niin tärkeä ominaisuus suihkutuotteissa, että käyttäisin mieluummin ihanan tuoksuista keskinkertaisuutta kuin tuoksutonta tai pahanhajuista toimivaa tuotetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, ainakin sampoissa ja suihkugeeleissä. Lyhyellä tukalla hoitoaineissakin menee joku huonompi, jos tuoksu on kiva.

   Poista
 2. Kyllä se tuoksu on tärkeä! Ne mistä en ole itse tykännyt olen suosiolla dumpannut eteenpäin. Kuten Salla sanoi, mieluummin hyvältä tuoksuva keskinkertaisuus kuin toimiva pahanhajuinen!

  VastaaPoista
 3. Karhean luonnonkiharan kanssa on tingittävä nenän tarpeista. Suihkugeelit saavat hoitaa kylpyhuoneen ilmatilan sulostuttamisen, shampoo on siinä välillä, mutta hoitotuotteissa on mentävä hiusten ehdoilla, ikävä kyllä. Hyvä tuoksu on toki plussaa, mutta esim. Joicon K-pak -tuotteiden mädän banaanin löyhkän kyllä kestää niiden hoitotehojen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli ihan sama tilanne pitkien hiusten kanssa. Hiuslaatuni on taipuisa ja karhea, eikä kuivia latvoja voinut kuvitellakaan selvittävänsä millä tahansa litkulla. Nyt kun tukka ei ole ihan niin korppua kuin ennen, vähän lirummatkin hoitoaineet ajavat asiansa.

   Poista
 4. Tuoksu on todellakin tärkeä! Jos tuoksu on luotaantyöntävä niin mulla kyllä jää tuote käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Kummallisimmat tuoksut lähtevät aika herkästi lahjoituksina eteenpäin.

   Poista
 5. Tuoksu on todella tärkeä! Sen takia mulla onkin ollut isoja ongelmia ekotuotteiden kanssa.. Meidän tukkarutiinit kuulostaa hyvin samanlaisilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että rutiineissamme on paljonkin yhtäläisyyksiä. Omassa päässäni on nyt niin hyvä leikkaus, että kun suihkun jälkeen jaksaa vähän vääntää, tukka näyttää kivalta helposti ainakin sen kolme päivää. Paljon vain muotovaahtoa ja hiuspuuteria ja kuivasampoota ja lakkaa ja fööniä ja suoristusta ja harjausta ja tupeerausta ja ja... :D

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>