sunnuntai 2. helmikuuta 2014

BHA - Nyt myös heikkohermoisille

Myönteisistä kokemuksistani innostuneena kirjoitin runsas kolme vuotta sitten aspiriinin ulkoisesta käytöstä ihonhoidossa. Sittemmin aiheesta on keskusteltu uteliaaseen, kummaksuvaan ja myös jyrkän tuomitsevaan sävyyn blogeissa, foorumeilla ja iltapäivälehdessäkin. Suurimpana huolenaiheena on ymmärrettävästi ollut lääkevalmisteen ohjeenvastainen käyttö, minkä suhteen on aivan oikeutettua olla varuillaan. Sen sijaan en ole aivan ymmärtänyt kommentteja, joissa aspiriinista kirjoittaneita kauneusbloggaajia on soimattu siitä, kuinka he lietsovat lukijoitaan arvaamattomiin ja vaarallisiin kokeiluihin. 

Olen toki samaa mieltä siinä, että lääkkeet ovat syystäkin lääkkeitä ja niille on oma, määrätty käyttötarkoituksensa. Olen myös sitä mieltä, että jos päätän esimerkiksi vaikkapa kaataa suolahappoa silmämunaani, ottaa sarjan valokuvia vammojeni eri vaiheista ja julkaista ne blogissani, aiheutan haittaa vain itselleni. Blogin lukijoiden arvostelukyky ei ole kirjoittajan käsissä.

Tällä alustuksella kirjoitan tänään miedommasta salisyylihappoliuoksesta, joka on ihan oikeasti tarkoitettu ihonhoitoon. Paula's Choicelta saamani Skin Perfecting 2 % BHA Liquid on päivittäiseen käyttöön suunniteltu hoitoneste, joka vähentää ihon epäpuhtauksia, heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä. Yhdessä aspiriinitabletissa asetyloidun salisyylihapon pitoisuus on verrattain suuri (mukana on lisäksi vain selluloosajauhetta ja maissitärkkelystä), tässä Paula's Choicelta saamassani hoitonesteessä kaksi prosenttia. Ainakin Amerikoissa se on suurin sallittu salisyylihapon pitoisuus kotikäyttön tarkoitetuissa tuotteissa, joita ei huuhdella pois iholta. Sampoossa ja sen sellaisessa happoa saa olla 3 %.

Käyttöohjeessa neuvotaan levittämään nestettä puhdistetulle iholle joko kerran tai kahdesti päivässä. En halunnut turhaan imeyttää tuotetta vanulappuihin, joten levitin sen kasvoilleni käsin. Parin päivän jälkeen huomasin, että kädet kannattaa muistaa huuhdella huolellisesti, sillä sormien välistä iho oli lähtenyt kuoriutumaan riekaleina. Kuoriutuminen ei tosin ollut kivuliasta, sillä pois lähtenyt iho oli jo valmiiksi kuivaa ja kuollutta solukkoa.

Kasvoilla vaikutus ei ollut yhtä dramaattinen, mutta huomattava joka tapauksessa. Sen lisäksi, että salisyylihappo hajottaa kuolleita soluja ihon pinnalta, se liuottaa talia ja epäpuhtauksia ihohuokosista. Ihoni oli jo lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa, mutta havaitsin kyllä selkeää kirkastumista ihon sävyssä ja pienten tukkeumien kaikkoamista. Plussaa tuote saa myös miedosta tuoksusta ja yleisestä käyttömukavuudesta - valmis liuos kun on kuitenkin käytössä huomattavasti kätevämpää kuin kotikemistin pillereistä murskatut sekoitukset.

Epäpuhtauksista kärsivälle iholle voin kolmen vuoden kokemuksella suositella salisyylihappoa todella, todella lämpimästi. Herkkäihoisia ja allergisia kehoitan varovaisuuteen, mutta itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia. Paula's Choicen hoitonestettä en ole kokeillut kuin tämän yhden pullollisen, mutta kokemus on ollut ehdottoman positiivinen. Aspiriinin kuuriluontoisella käytöllä pääsin aikoinaan eroon pitkään vaivanneista iho-ongelmista ja olen sen jälkeen käyttänyt sitä säännöllisesti noin kerran, kaksi kuukaudessa. Paula's Choicen liuos on hyvä, lempeämpi vaihtoehto viikoittaiseen käyttöön, mutta käyn edelleen silloin tällöin myös pilleripurkilla.

Onko sinulla kokemuksia AHA- tai BHA-hapoista ihonhoidossa? Mitä tuotteita suosittelisit?

19 kommenttia:

 1. Ihanaa että kirjoitit tästä aiheesta :) Olen etsinyt tällaista toimivaa tuotetta ettei tarvitsisi ryhtyä kotikemistiksi :D Pakko tilata kokeiluun tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kiinnosti! Olen testaillut tätä nyt puolisen vuotta (tosi riittoisa pullo!) ja tykkään kyllä. Toivottavasti sinäkin. :)

   Poista
 2. Kiinnostavaa, tuota mäkin uskaltaisin kokeilla ;) Merkki on ihan vieras itselleni, täytyypä mennä googlettamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google on ystävä. Paula's Choice on yhdysvaltalaisen "cosmetics cop" Paula Begounin perustama merkki. Tuotteiden kehittely on tietääkseni ollut hyvin raaka-ainelähtöistä ja funktionaalista, tekisi mieleni testata vielä useampiakin (olen kokeillut ehkä kolmea tai neljää). Viime kesänä avattiin suomalainen nettikauppa (paulaschoice.fi), minkä vuoksi lähettivät pari juttua kokeiluun.

   Poista
 3. Mulla on tällä hetkellä menossa putelinen tätä samaa, mutta CLEAR-sarjasta. En kyllä tiedä, miten nämä Paula's Choicen BHA-kuorinnat eroavat toisistaan, muuta kuin vähäsen koostumukseltaan ja sitten on vaihtoehtoina 1 tai 2%. Samaa tököttiä kumminkin siis huitelen naamaani ja oon käyttänyt sitä nyt pari kuukautta. Ja mulle ainakin toimii. Finnit on vähentyneet ja iho on sileämpi (eli karheus vähentynyt, ei vaikuta mahdollisiin ryppyihin ;)). Aion kyllä jatkossakin käyttää tätä. Tuntuu, että vihdoinkin olen löytänyt muutenkin sellaisen ihonhoitorutiinin, jolla naama pysyy aika hyvässä kuosissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään osaa suoralta kädeltä sanoa, mitä eroa eri sarjojen välillä on, kun tuote kuitenkin on toimintaperiaatteeltaan sama. Ryppyjä tämä ei tosiaan poista (valitettavasti), mutta pitää epäpuhtaudet loitolla tehokkaasti.

   Poista
 4. Kiinnostava tuote ja kattava esittely, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Tämä on mulla käytössä, selkeästi auttaa pitämään ihoa kunnossa. Ei ole niin paljoa mustapäitä tai epäpuhtauksia. Talvella en pysty enää käyttämään joka ilta, sen verran kuivattaa pintakuivaa ihoa. Mutta on oikeasti toimiva tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin on talvisin käyttänyt vain parina iltana viikossa, muulloin olen tarttunut tavalliseen kasvoveteen. Riittää ihan hyvin, kun iho on muutenkin kuivempi.

   Poista
 6. Blogimainonta toimii! Meni heti tilaukseen ja mukaan myös Starter-ihonhoitosetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on omaehtoista mainontaa tämä. :) Onnittelut spontaanista ostotoiminnasta, ovat varmasti erinomaisia tuotteita myös sinulle!

   Poista
 7. Mä todella tykkään tästä! Käytän ehkä joka kolmas päivä ja vaan t-alueella. Tarvittaessa väliaikaisesti joka päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Kuvissa esiintyvä pullo vetelee viimeisiään, mutta on sitä pitkään käytettykin. Pian täytyy suoria nettikauppaan ja hankkia uusi, tämä on jo vakiinnuttanut paikkansa peilikaapissa. :)

   Poista
 8. Minulla on samaa tavaraa Clear-sarjan pikkuputeleina extra strength ja regular strength. Saan noista punoitusta ja finnejä ja tuntui, että vaikutus mustapäihin on väliaikainen. Extra strength saattaisi olla tehokasta (vain mustapääalueille laitettuna, koska niille ei tule finnejä), mutta iho alkaa hilseillä karmeasti jos sitä laittaa aamuin illoin. AHA sopii minulle ehkä paremmin, mutta en usko, että päivittäinen kuoriminen on pidemmän päälle hyväksi, kun on superohut iho jo valmiiksi. Saan siitäkin finnejä, jos käytän vain kerran viikossa, koska iho kai ärsyyntyy tai jotain, eli siis pitäisi käyttää jatkuvasti tai ei ollenkaan.

  Tykkään kyllä kovasti joistakin muista PC:n tuotteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaistahan se on, mikä toimii ja mikä ei. Harmi, että eivät ole passeleita sinun ihollesi. :( Onneksi vaihtoehtoja kuitenkin löytyy - AHA ainakin on hiukan hellempi kuorija. Eikä tosiaan kannata käyttää päivittäin, jos pärjää vähemmälläkin. Iho kyllä kertoo mikä sille sopii. :)

   Poista
  2. Niin pitäisi kai luovuttaa mustapäiden suhteen, kun ei niihin mikään auta. :(

   Poista
 9. Hmmm kiinnostuin :) itselläni on otsalla ja nenällä vähän mustapäitä jotka ei tunnu lähtevän millään, voisikohan tätä käyttää vain paikallisesti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi varmasti! Tästä on olemassa myös geelimäisempi versio, joka on vielä helpompi levittää vain tietyille alueille. Suosittelen kokeilemaan. :)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>