maanantai 14. heinäkuuta 2014

Auringon alle

Olen lähdössä tänään Barcelonaan. Aloin kevään mittaan haaveilla pakomatkasta johonkin itselleni tuntemattomaan kaupunkiin, jossa saisin haahuilla päämäärättä ja olla rauhassa omine ajatuksineni. Katalonian pääkaupunki vaikutti tähän tarkoitukseen kaikin puolin sopivalta, joten painelen sinne. Mies lennähtää samaan aikaan työmatkalle eri puolelle Eurooppaa, niin ajoituskin on aivan oivallinen.

Tuossa pakkaillessani bongasin pari aurinkosuojatuotetta, joita olen käyttänyt jo pitkästi toista kesää, mutta niitä ei ole vielä näkynyt täällä blogin puolella. Olen vähän jahkaillut näistä kirjoittamisen kanssa, sillä tuotteita saa pääasiassa vain kauneushoitoloista, jolloin ne vaikeahkon saatavuutensa lisäksi ovat todennäköisesti melko hintavia. Hyviä aurinkosuojia kun saa marketeistakin. 

Sain Mary Cohrilta kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen sekä suojasuihkeen vartalolle. Molemmissa on suojakerroin 30, ja suoja sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Totta puhuen, en ymmärrä näistä suojakerroinasioista kovin paljoa, koska en yleensä juuri hengaile auringossa. Sen tiedän, että suoja-aineita on kahdenlaista tyyppiä (kemiallisia ja niitä valoa heijastavia) ja mitä korkeampi suojakerroin sen parempi. Noin karkeasti yleistäen. Näistä tuotteista molemmat ovat estäneet ihoani palamasta, eli toimivat tarkoituksessaan hyvin.

Kasvovoiteen suhteen odotukseni olivat korkealla, sillä olin kaivannut kesäksi hyvää kasvovoidetta korkealla suojakertoimella. Tuubi on lopulta jäänyt melko vähälle käytölle, koska käytän kesälläkin useimmiten suojakertoimellista meikkivoidetta, enkä ole kokenut tarvitsevani kasvoille enää erillistä suojaa. Tämä siis Suomen kesässä ilman auringonpalvontaa, rantalomalla tilanne olisi varmasti toinen. Tuotteen tuoksu on erittäin miellyttävä, sellainen makea ja aurinkovoidemainen, joka saa heti biitsitunnelmiin. Valitettavasti se vain on kasvoille jätettävään voiteeseen vähän liian voimakas. Ottaisin tuotteen mieluummin hajusteettomana, jotta sen parfyymeja ei tarvisisi nuuhkia koko päivää.

Voide levittyy liukkaasti, imeytyy nopeasti, eikä kasaannu iholle valkoisiksi laikuiksi. Hiukan tahmaisen pinnan tämä jättää, mutta toimii kuitenkin ihan hyvin meikin alla, ellei iho ole kovasti rasvoittuva. Kolmenkymmenen millilitran tuubin saa ahkerammalla rasvaamisella varmasti käytettyä yhden kesän aikana, mutta minulla tämä on ollut käytössä toissakeväästä asti. Luotan kuitenkin siihen, ettei mekaaninen (valoa heijastava) aurinkosuoja menetä tehoaan aivan heti, ja aion käyttää tuotteen surutta loppuun. Ainesosaluettelon (löytyy täältä) perusteella en osaa sanoa, mitä kemiallisia suoja-aineita tässä on, mutta valoaheijastavuus ainakin on silmin nähtävissä. 

Vartalosuihke on ollut ahkerammassa käytössä, laitan sitä joka kerta kun menen ulos aurinkoon. Tuoksu on sama kun kasvovoiteessa, mutta vartalolla paljon mukavampi haisteltava. Spray on hienojakoista ja tuntuu kuivalta, mutta jos tuotetta suihkuttaa paljon yhteen kohtaan, tuntu on öljyinen. Suihkutusmekanismi on tosi toimiva: sormella ei tarvitse painaa erityisen voimakkaasti, ja suihku on tasainen, vaikka pulloa pitelisi ylösalaisin. Omalla kohdallani ainoa miinus tulee tuotteen silikonisuudesta, ja sekin vain siksi, että lattiat tulevat liukkaiksi, jos tätä suihkuttaa muualla kuin kylpyhuoneessa. :)

Matkustaminen oli oikeasti vain aasinsilta näistä tuotteista kirjoittamiseen, sillä matkustan pelkillä käsimatkatavaroilla, enkä voi ottaa tuota spray-pulloa mukaani. Pakkasin pienempään puteliin uutta aurinkosuojaa, jota en ole vielä aikaisemmin kokeillut. Ihanan tuoksuista sekin, raportoin käyttökokemuksista ehkä myöhemmin.

Onko sinulla luottotuotetta aurinkoon? Millä suojakertoimella?

Ja hei, Barcelona-vinkkejä saa jakaa myös!

6 kommenttia:

 1. Mä oon aina pähkäyilly kans noiden suojakertoimien kanssa, mutta muistan lukeneeni tai kuulleeni jostai, että sitä aurinkoeasvaa pitäisi joka levityskerralla käyttää noin shottilasillisen verran, jotta luvattu kerroin pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen kuullut. Siitä sitten olen vetänyt johtopäätöksen, että mitä suurempi kerroin, sen parempi. Kun sitä rasvaa ei kuitenkaan tule kerralla laitettua riittävästi.

   Poista
 2. Elisabeth Ardenin Eight Hour Cream Targeted Sun Defence Stick spf 50 on ihan loistava pitää laukussa, sillä on estetty kasvojen kärähtäminen monesti. Näppärä lisätä pienestä puikosta poskipäille ja nenänpäähän. Ulkomailla itselleni se kerroin on aina spf 50 ekoina päivinä, sen jälkeen yleensä lasken spf 30.

  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Syksyllä on vielä tiedossa ihan puhdas rantaloma, pitää etsiskellä sinne joku tuollainen puikko.

   Poista
 3. Minulla oli samaiset Mary Cohrit + saman sarjan ja suojakertoimen silmänympärysvoide käytössä Kaakkois-Aasian ja Australian matkalla, enkä tosiaan saanut ihoa kärvennettyä, vaan kerrankin tasaisen sievän rusketuksen. Kasvovoide oli sekaiholleni aavistuksen liian rasvaista, mutta tuo vartalospray oli aivan yliveto, kun jätti vaatteet puhtaiksi ja suht raikkaiksi. Aiemmin en osannut arvostaa suojakertoimia, mutta tässä iässä jo järki (ja rypyt) pakottavat päätä ja tulee aina tarkistettua päivävoiteen tai meikkivoiteen spf.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suihke on kyllä tosi näppärä, pitää löytää jostain heti joku vastaava, kunhan tuo loppuu. Kasvovoide voisi olla kevyempi, sellainen ohut lotion-tyyppinen olisi kaikkein paras.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>