sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 7


Joulukalenterista päivää! Tai huomenta. :) Bloggaajien yhteinen kalenteri mennä porskuttaa hienosti jo toista vuotta, toivotaan että tästä on pysyväksi perinteeksi. Vaikka itse olen niitä ihmisiä, jotka aloittavat joululaulujen hyräilyn jo heti kun juhannuksesta on päästy, tänä vuonna talvi ja juhlapyhät pääsivät yllättämään. Ehkä se on tämä etelän lumettomuus, mutta en ole vielä osannut yhtään orientoitua lähestyvään lempivuodenaikaani. Onneksi joulumielelle voi virittäytyä myös tietoisesti.

Reilun viikon kuluttua saamme huusholliimme kuusen ja hyasinttikin on jo ostettu. Niiden tuoksuessa ei kyynisinkään enää voi ankeilla. Kukan nuppujen avautumista ja varisevia havunneulasia odotellessa olen suihkinut talven tunnelmaa pullosta.

*   *   *   *   *

L U U K K U  7 :  T A L V E N  T U O K S U

Jo Malonen Nutmeg & Ginger on rakkaimpia hajuvesiäni, mutta olen rajoittanut sen käytön yksinomaan vuoden viimeisille kuukausille. Kuten nimi jo antaa ymmärtää, tuoksu on kuiva ja mausteinen, mutta inkivääristä ja muskotista (ja joulusta) pitäville todellinen aarre. Mukana on myös santelia ja seetriä, jotka tuovat tuoksuun hiukan lisää syvyyttä, mutta tulevat esiin vasta myöhemmin.

Avaus tässä on hyyyyvin inkiväärinen, kuin suoraan juuresta raastettuna. Alkuun inkivääri onkin hallitsevin elementti, muskotti vain säestää sitä taustalla. Tuoksun asetuttua iholle inkiväärin hyökkäävyys laantuu hiukan ja mausteinen muskottipähkinä pääsee kunnolla esiin. Korostan vielä, että tämä ei ole mikään piparkakkutuoksu, vaan hyvin suoraviivainen ja oikein kipristävän kuiva. Inkiväärissä on ihanaa kirpeyttä, joka tässä tuoksussa myös kestää pitkään. Tasoituttuaan hetken tuoksu pehmenee juuri sopivasti ja muuttuu taustalla hengailevien lämpimien puunuottien myötä pirteän hapokkaasta oikeaksi turvatuoksuksi. Klassista takkatuli, viltti ja glögimuki -kamaa. Muutaman tunnin kuluttua hajuvesi on muuntunut kuukausia halkopinossa kuivuneen, pihkaisen klapin tuoksuksi. Oi ihanuus. 

Koska tuoksun perusolemus on kuiva ja säpäkkä, se sopii erinomaisen hyvin kerrostettavaksi pehmeän makeiden, esimerkiksi vaniljaisten tai ambraisten tuoksujen kanssa. Toimii fantastisesti myös keveän hedelmäisten hajuvesien parina, jos niihin kaipaa hiukan potkua. Yksinään siis loistava talvituoksu, mutta myös mitä oivallisin sekoitettuna kesätuoksuihin siinä siirtymävaiheessa, kun ne tuntuvat jo liian hailakoilta, mutta raskaat talvipeitot eivät vielä houkuta.

Nutmeg & Ginger sopii kaikille sukupuolesta riippumatta, joten jos et itse innostu kuivakasta mausteisuudesta, kannattaa suihkaista pari tupsausta siipan niskaan. Sillä tavalla puolihuolimattomasti. :) Pitäisin tästä itse aivan tavattomasti myös miehen iholla, mutta omalleni en uskalla antaa kokeiltavaksi. Parin ihanan unisex-tuttavuuden kanssa on nimittäin jo käynyt niin, että mies on ominut ne itselleen. Valitettavasti Jo Malonea ei vieläkään (tietääkseni) saa Suomesta, mutta suosittelen pitämään silmät auki ulkomaanmatkoilla ja nettikaupoissa. 

*   *   *   *   *

Kalenterin aikaisemmat luukut on avattu täällä: 1. luukku Viilankantolupa, 2. luukku Eyeshadow and Flame & One of Beauty's Daughters, 3. luukku Wind It Up, 4. luukku Miss Aria, 5. luukku Pitkät kynnet & Charming Nails, 6. luukku Levoton tyttö.

Seuraavat luukut näet näissä blogeissa: 8. luukku Keyword: Love, 9. luukku Kosmetiikkaobsessio, 10. luukku Kahvia ja kosmetiikkaa & Designin' Eyes, 11. luukku Elämää smykkinä, 12. luukku Siamese Lipstick & Crème de Beauté, 13. luukku Kvartsiharakka & Gently Out of Time, 14. luukku Wasting Lifestyle & Polishaholic, 15. luukku Dioriina & Fani's Nails and Life, 16. luukku Piece of Panda & Cotton Candy Maker, 17. luukku Miten niin liikaa? & Dazzling Glow, 18. luukku Kynsipöllö kosmetiikkapuussa & Hetkessä, 19. luukku In This Part of Town, 20. luukku Mustaa Kajalia & Nutturapää, 21. luukku Dixi, 22. luukku Neiti Kameleontti & Pakolliset - tai ainakin melkein, 23. luukku Juille's, 24. Yllätys

10 kommenttia:

 1. Kuullostaa ihanalta tuoksulta ja juuri joulunaikaan sopivalta. <3 Varsinkin tuo nutmeg on omaan korvaan jänskä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän tässä inkivääri tuoksuu, mutta yhdistelmä on kyllä joulunpyhille juuri passeli. :)

   Poista
 2. Harmi ettei tuota saa Suomesta. Tämän esittelyn perusteella haluaisin ehdottomasti päästä tuoksuttelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Hämmästellen aina luen sun hajuvesipostauksia, kirjoitat niistä niin taitavasti ja kiinnostavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Tykkään kyllä kovasti kirjoittaa tuoksuista, mutta tosi vaikeaa se silti minusta on.

   Poista
 4. Harmi tosiaan että näitä ei ole Suomessa, lähtisin heti tuoksuttelemaan ja testailemaan. Aivan ihanasti kirjoitettu tuo tuoksun kuvaus..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin kaipaisin Suomeen jotain vastaavaa kuin esim. Kaubamajan tai Tukholman NK:n tuoksuosastot. Ihan on tarjonta lapsenkengissään vielä.

   Poista
 5. Mä niin tahdon tuoksuttelemaan Jo Maloneja! Ihana kuvaus <3

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>