keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Get the glow!

Onko talvinaamasi joskus harmaa ja väsynyt? Ihosi eloton? Minulla ei.

Viime talvena ystäväni alkoivat kysellä, kuinka ihoni on niin heleän ja hehkuvan näköinen, vaikka ulkona oli pakkasta eikä aurinkoa ollut näkynyt kuukausiin. Vastasin, että hehku on purkista. Eivät uskoneet, mutta en jäänyt inttämään. Kyllähän sitä mieluummin antaa olettaa, että on saanut syntymälahjaksi sisäistä valoa hohtavan hipiän. As you do.

Kuivan ja kuolleen näköisen talvi-ihon pelastajia ovat valoa heijastavat pohjustustuotteet. Tämän keksittyäni olen haalinut hohtoputeleita jemmoihin jo vaikka kuinka monta. Jokainen on ollut ahkerassa käytössä, joten ajattelin tehdä niistä pienen koosteen. Jos vaikka helpottaisi heleysostoksilla.

Seitsemästä pohjustajasta suurin osa on kohtuuhintaisia ja suhteellisen helposti saatavilla. Yksi edellyttää aavistuksen paksumpaa lompakkoa, yksi nettitilailua. Kolme olen saanut blogin kautta (merkitty asteriskilla = *), muut olen joko hankkinut itse tai saanut ystäviltäni. Suurin osa on voimakkaasti valoa heijastavia ja melko moni vielä ihan mukavasti kosteuttavia. Mukana on myös pari perinteisempää, silikonista pohjustustuotetta, joiden kuvittelisin sopivan paremmin normaalille ja sekaiholle. Kovasti rasvoittuva iho ei yleensä niin kaipaa lisähehkua, mutta näitä voi halutessaan käyttää myös korostustuotteen tapaan.

Yves Rocher Perfect Primer 15 ml

 • Valoaheijastavuus: 1/3
 • Koostumus: Meikkivoidemainen, paksumpi kuin muut. Voimakas (vaalea) pigmentti, tasoittaa ihon sävyä. Hienovarainen hohto.
 • Tuoksu: Voimakas tuoksu jakaa mielipiteitä. Minua ei häiritse.
 • Tuntu: Hiukan tahmea, meikki tarttuu päälle tosi hyvin. Annostelussa oltava tarkkana, että tulee tarpeeksi niukasti. Aavistuksen kosteuttava.
 • Muuta: Saatavana kahdessa sävyssä (punertava ja kellertävä), omani on sävy 01 Rosé.

Yves Rocher Radiant Glow Fluid Foundation 30 ml*

 • Valoaheijastavuus: 1/3
 • Koostumus: Erittäin silikoninen, sopii käytettäväksi perinteisen primerin tapaan. Voi rullautua meikin alla, jos käyttää liikaa. Kaunis, kullanhohtoinen värisävy. Hienovarainen hohto.
 • Tuoksu: Yves Rocherin tuotteille tunnusomainen, miedohko tuoksu. 
 • Tuntu: Kosteuttaa jonkin verran, jättää iholle liukkaan pinnan.
 • Muuta: En ole varma tämän saatavuudesta. Yves Rocherin suomalaisessa nettikaupassa ei näkynyt, mutta ulkomaisilla sivuilla oli vielä olemassa. Pumppupullon nokkaan muodostuu kuivahtaneesta tuotteesta tulppa melko nopeasti.

Missha Art Designing Moisture Make-up Boomer 30 ml

 • Valoaheijastavuus: 3/3
 • Koostumus: Ohut, emulsiomainen, tasaisesti ja helposti levittyvä. Väriltään valkoinen.
 • Tuoksu: Melko neutraali tuoksu, mutta selvästi havaittavissa.
 • Tuntu: Erittäin kosteuttava, toimii ainakin kesäaikaan myös ilman erillistä kosteusvoidetta. Imeytyy kosteusvoiteen tavoin, jättää iholle napakan fiiliksen.
 • Muuta: Ei saatavilla Suomesta. Itse olen tilannut Bellogirlin nettikaupasta. Hiukan samanlaista tulppangelmaa kuin edellisessä tuotteessa.

Sensai Cellular Performance Brightening Make-Up Base 30 ml

 • Valoaheijastavuus: 2/3
 • Koostumus: Geelimäinen, helposti levittyvä. Väri taittaa aavistuksen beigeen.
 • Tuoksu: Kosteusvoidemainen, mieto tuoksu.
 • Tuntu: Kosteuttava. Ei kuitenkaan jätä ihoa nihkeäksi.
 • Muuta: Melko hintava.

L'Oréal Lumi Magique Pure Light Primer 20 ml

 • Valoaheijastavuus: 3/3
 • Koostumus: Ohut, emulsiomainen, helposti levittyvä. Väriltään valkoinen. 
 • Tuoksu: Mieto, lähes huomaamaton.
 • Tuntu: Hyvin kosteuttava. Miltei vastaava kuin Missha, mutta iholle jää vähän liukkaampi tuntuma.
 • Muuta: Ravistettava ennen käyttöä. Koostumus erottuu helposti, jos tuotetta ei käytä vähään aikaan.

Lumene Beauty Base Illuminating and Smoothing Primer 25 ml* (nyk. Moisturizing & Illuminating Primer 20 ml) 

 • Valoaheijastavuus: 3/3
 • Koostumus: Ohut, emulsiomainen, helposti levittyvä. Ihan hitusen paksumpi kuin Missha tai L'Oréal. Väriltään valkoinen.
 • Tuoksu: Miedohko, hiukan makea. Samanlainen kuin Lumenen muissakin heleyttävissä tuotteissa.
 • Tuntu: Kosteuttava, napakka. Imeytyy hyvin, ei jätä ihon pinnalle kalvoa.
 • Muuta: Ainakin pakkaus ja nimi ovat uudistuneet vastikään. Toivottavasti itse tuotteeseen ei ole koskettu, on nimittäin todella toimiva!

Kicks Face Primer 30 ml*

 • Valoaheijastavuus: 2/3
 • Koostumus: Ohut, emulsiomainen, mutta selvästi silikoninen. Voi rullautua meikin alla, jos käyttää liikaa. Hienovarainen hohto.
 • Tuoksu: Omaan nenääni vähän outo, mutta onneksi hyvin mieto.
 • Tuntu: Kosteuttaa, mutta jättää iholle liukkaan pinnan.
 • Muuta: Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Voisi toimia myös sekaiholla.

Yllä vertailun vuoksi vielä swatchit tuotteista. Kuvasta huomaa Yves Rocherin pohjustajan pigmenttisyyden, sekä tarkalla silmällä myös aavistuksenomaiset värierot tuotteiden välillä. Omiin tarpeisiini Missha ja L'Oréalin Lumi ovat ohuen kosteuttavina ja voimakkaasti hohtavina suosikkejani näistä. Tykkään molemmista yhtä paljon, en varmastikaan erottaisi niitä toisistaan sokkotestissä. Lumene on ominaisuuksiltaan toiseksi lempparein, kolmantena Sensai. Kaikille suosikeilleni on yhteistä myös se, että ne imeytyvät ihoon hyvin.

Kicksin ja Yves Rocherin pohjustajat sopivat silikonisempina todennäköisesti paremmin normaalille tai sekaiholle. Yvesin Perfect Primer tosin on tässä joukossa vähän outolintu, en ole törmännyt vastaavaan tuotteeseen aiemmin. Tuote tasoittaa ihon sävyä ja on kuin talvikauden valkoinen BB-voide. :D Koostumukseltaan se on kuitenkin kuivempi ja näistä seitsemästä kaikkein lähimpänä tavallista, meikin pysyvyyttä parantavaa pohjustajaa.

Ovatko valoa heijastavat pohjustajat tulleet tutuiksi? Suosituksia? Tykkäätkö ylipäätään hohtelevasta naamasta vai pitäydytkö mieluummin mattaisessa?

22 kommenttia:

 1. Mitenköhän tämmöiset tuotteet toimisivat sekaiholla..? Kiinnostava idea kun välillä iho on hieman pintakuiva niin auttaisiko tämmöiset tuotteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteusvoiteet ja seerumit varmasti auttavat pintakuivuuteen näitä enemmän, mutta kyllä näillä saa feikattua kuivaa ihoa elävämmän näköiseksi. Sekaiholla käyttäisin ehkä vain niillä kuivemmilla kohdilla, jotta kasvot eivät näyttäisi liian öljyisiltä.

   Poista
 2. Sensai ja YR:t löytyy multakin, tykkään kaikista. En voisi elää ilman hehkua tuovia tuotteita. :)

  VastaaPoista
 3. Käyttelin joskus tällaisia, mutta nykyisin laitan aina aurinkosuojan, niin en halua rutiiniin mitään ylimääräisiä askeleita enää sen jälkeen suojaa heikentämään. Tuo Lumi taitaa olla yhä laatikossa, sekoittelin sitä myös mattameikkivoiteeseen heleyttä tuomaan ja parantamaan levittymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan hyviä myös meikkivoiteiden keventämiseen, tykkään itsekin välillä käyttää siinä tarkoituksessa. En tiedä, mutta voisi luulla, että tällaiset valoaheijastavat tuotteet jopa parantaisivat aurinkosuojaa, sikäli mikäli sitä kaamosaikaan tarvitsee. :)

   Poista
 4. ... miks tulin sun blogiin just ennen kuin oon menossa kaupungille ostoksilla :'D Tahtoo kokeilla myös, tahtoo säkenöiviä pisamia x)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä!:) Kärsin talvisin elottoman näköisestä ja kuivasta mattanaamasta, jota herättelen eloon korostustuotteilla. Tässä postauksessa mainituista tuotteista mulle on tuttu ainoastaan Kicksin Face Primer, joka haisee mun mielestä ihan liimalta, hyh. Innostuin varsinkin Misshan ja L'Oréalin voiteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kicksissä on kyllä vähän jännä tuoksu, mutta minua se ei ole haitannut. Voin kyllä suositella sekä Misshaa että L'Oréalia hyvin lämpimäsi. Jälkimmäisellä on varmaan helpompi aloittaa, kun sitä löytyy lähempää. :)

   Poista
 6. Kiitti vinkistä :) Mulla sattuu olemaan juuri tuo YR:n Radiant Glow -purnukka, mutta jäänyt vähemmälle käytölle, kun en oikein tiedä, miten sitä kuuluu käyttää. Eli käytätkö näitä hohtotuotteita koko naamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käytän koko kasvoille meikkivoiteen alle, koska ihoni on kuivahko kauttaaltaan. Tai sitten sekoitan meikkivoiteeseen.

   Poista
 7. Heleyttäviä pohjustajia ei ole tullut käytettyä. Eilen tosin tämän postauksen innoittamana kävin jo hiplaamassa tuota L'orealia.. Mutta hehkua kun on kuitenkin saatava, niin suosikkini on ollut theBalmin Mary-Lou Manizer siihen puuhaan :) Tykkään myös Benefitin High Beamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mary-Lou Manizer on kyllä ihana! Käytän usein puuterimaisiakin korostustuotteita, mutta näitä pohjustajia tosiaan koko kasvoille meikin alle. High Beamiakin voisi muuten varmaan käyttää samaan tyyliin tai meikkivoiteen sekaan. Pitää kokeilla!

   Poista
 8. Olipa kiva postaus! Itse rakastan kaikenlaisia heleytystuotteita, enkä voisi elää ilman niitä ;) Näistä olen kokeillut tuota L'Oréalia ja Lumenea. Molemmista olen kyllä tykännyt, vaikka eivät ylivoimaisia suosikkeja olekaan. Tällä hetkellä varmaan eniten käytössä Chanelin pohjustaja ja Pure Altituden (luonnonkosmetiikka) uutuus, josta tulossa juttua myös blogin puolelle :) Tuo Sensai alkoi myös kiinnostaa. Tällaisen postauksen voisi koota itsekin, multa löytyy myös aikamoinen kasa kaikenlaisia heleytystuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoa ihmeessä, olisi tosi kiva lukea muidenkin suosikeista! Itsekin olen koukuttunut näihin aika pahasti. :D

   Poista
 9. Lumenen heleyttäjään on koskettu. Ei ole enää niin valkoinen, vaan miedommin hehkuva. Liiallinen hehku oli kuulemma juuri se syy uudistamiseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kurjuus! Minä taas tykkään juuri tuosta vanhan version hehkusta. :/ Makuja on toki monenlaisia, onneksi markkinoilla on monia vaihtoehtoja. :)

   Poista
 10. Peukku loistavalle vertailulle!

  Tuo Lumi multa löytyy, mutta se on unohtunut kokonaan ostettuani Chanelin Le Blancin alkusyksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, taas joku ihana kallis juttu johon haksahtaa? :D Älä tule tänne puhumaan sellaisista!

   Poista
 11. Oletkos kokeillut The Body Shopin Radiant Higlighteria? Tästä olen muutaman ihan positiivisen käyttökokemuksen kuullut, mutta nyt jäin pohtimaan olisiko piirun verran halvempi Lorealin haastaja kuitenkin valintani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta täytyy varmaan testata, kun se näyttää olevan pidetty. Jos voimakas hohto ei haittaa, voin kyllä todella suositella tuota L'Oréalia. Siinä ei kuitenkaan ole mitään kimallusta tai glitteriä, vaan hohde on kauniin tasainen. Voithan käydä kaupassa testailemassa molempia vaikka kämmenselälle, jos se helpottaisi valintaa. :)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>