sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Puutereista parhain

Kuinkahan monta sanaa osaan kirjoittaa yhdestä puuterista? Jospa muutaman, kun kyseessä on kaikkien aikojen suosikkini.

Ihastuin MACin Mineralize Skinfinish Natural -puuteriin intohimoisesti heti kokeiltuani sitä ensimmäisen kerran viitisen vuotta sitten. Tämä nykyinen ostos on silti vasta kolmas hankkimani, koska elin pitkään joko a) liian kaukana MACin myyntipisteeltä b) kroonisessa rahapulassa tai c) monta muuta käyttämätöntä puuteria varastoissani. Näiden kolmen lempparipuuterirasian välillä on aina ehtinyt kulua sen verran aikaa, että joudun joka kerta sekä ihastelemaan ostostani huuli pyöreänä että ihmettelemään miksi en hankkinut uutta jo aikaisemmin.

Sävyvalikoima on mukavan laaja, ja olen harkinnut ostavani jonkun tummimmista aurinkopuuteriksi (mutta en tiedä ostanko ennen kuin saan entisiä vähemmäksi). Tavallisena puuterina käytän itse sävyä Light Plus, joka on melko vaalea, keltapohjainen sävy. Tunnettiin ennen nimellä Light Medium.

MAC uudisti Mineralize-tuotteiden pakkaukset hiljattain, ja MSF Natural näyttää nykyään ihan supertyylikkäältä! Läpinäkyvä kansi on vaihtunut mattamustaan ja sisäpuolella on nyt myös peili, mistä pidän kovasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että rasia on tätä nykyä paljon vaikeampi avata, ainakin omilla tumpeloilla sormillani. Aikaisemmassa versiossa oli kätevä avausnappi, mutta tässä uudessa ei ole, ei edes pientä uraa, josta saisi tartuttua helpommin kiinni. Itse tuote on kuitenkin edelleen aivan ässä, joten mitäs pienistä.

MSF Naturalia ei pidä sekoittaman Mineralize Skinfinisheihin (ilman "naturalia"), jotka ovat hohtavia korostustuotteita/poskipunia/aurinkopuutereita, sävystä riippuen. Samankokoisia ne ovat, ja baked-tuotteita kummatkin, mutta MSF Natural on tarkoitettu nimenomaan kasvojen puuterointiin. Se ei siis hohda samalla tavalla kuin muut MSF:t, joten kiiltävää namaa ei tarvitse pelätä. Tuotteessa on jonkin verran pigmenttiä, jolloin sitä voi hyvinä ihopäivinä käyttää kevyen mineraalimeikkipohjan tapaan. Viimeistelypuuterinakin se antaa hiukan ekstrapeittoa, mutta lopputulos on äärimmäisen kuulas ja luonnollinen.

Suosittelen MSF Naturalia puuteriksi erityisesti kuivaihoisille, sillä tämän kanssa meikistä ei koskaan tule liian kuivaa tai mattaista, vaan iholle jää kaunis, luonnollinen hehku. Olen silti kuullut tämän sopivan erinomaisesti myös sekaiholle ja rasvoittuvallekin hipiälle. Puuteri sulautuu iholle mineraalipohjan tapaan ja kiinnittää meikin hyvin. Täysin mattaisena tämä ei ihoa pidä, mutta vaikka ihon omat öljyt puskisivat läpi päivän mittaan, meikki ei kasaannu tai muutu epätasaiseksi. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Onko sinulla puuterisuosikkia?

10 kommenttia:

 1. Tämä on erittäin hyvä! Samoin se meikkipuuteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkipuuteria en ole koskaan kokeillut, mutta ehkä täytyy joskus. :)

   Poista
 2. Mulla on juurikin nyt käytössä tämä samainen puuteri (Light) :) Se ei ole täysin ideaalein mun rasvaiselle iholleni, mutta menettelee kyllä. Kuivalle iholle varmasti täysi kymppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivalle iholle tämä on ihan täydellinen! Muistan kyllä kun käytin tätä ensimmäisiä kertoja, ja ihoni oli hormonaalisten juttujen vuoksi rasvaisempi. Puuterin paukut eivät silloin aivan riittäneet, mutta tykkäsin joka tapauksessa niin paljon, että hankin uuden heti ihon palauduttua normaaliin, kuivempaan tilaansa.

   Poista
 3. Tämä on kyllä huippuhyvä puuteri! Oon päättänyt, että heti kun saan puuterivarastoja karsittua, niin ehdottomasti ostan tämän..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli ihan sama homma, täytyi saada käytettyä entiset pois ennen kuin sain ostaa uuden. :) Vähän kyllä huijasin: laatikossa on edelleen jämät parista muusta puuterista. Mutta en millään malttanut enää odottaa kauemmin. :D

   Poista
 4. Mullakin on tuo samainen puuteri! Tykkään ihan yhtä paljon myös Urban Decayn puuterista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos vinkistä! Pitää ostaa UD:n puuteri kokeiluun heti syksyllä, kun niitä saa Suomesta.

   Poista
 5. Tämä on loistava! Mulla on vielä vanha pakkaus, mutta onhan toi uusi paljon hienompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno tuo on kyllä, vähän vain vaikea avata. Tuote itsessään aivan ässä!

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>