keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tartelette

 
Tätä on pantattu jo ihan liian pitkään, pahoittelen. Viime heinäkuussa hankkimani Tarten Tartelette- mattapaletin sävyt kiilasivat kiistatta viime vuoden käytetyimmiksi luomiväreikseni. En ole aikaisemmin oikein innostunut mattaluomiväreistä, koska vastaan ei ollut tullut tarpeeksi hyviä. Värit ovat aina olleet joko liian kuivia ja jauhoisia, liian hailakoita tai liian vaikeita häivyttää. En ollut myöskään aiemmin kokeillut Tarten meikkejä, joten en ihan tiennyt mitä odottaa. Olin kuitenkin kuullut kehuja ja halusin kokeilla merkiltä jotain. Ajattelin, että tästä paletista olisi hyvä aloittaa, koska mattasävyjä ei omassa kokoelmassani tosiaan kovin monia ollut.


 
Olen ollut palettiin aivan mahdottoman tyytyväinen! Se on kestävän oloinen, napakkaa muovia, ja kompaktin kokoisena helppo ottaa matkalle mukaan. Kannessa olevan suuren peilin kanssa tekee tarvittaessa vaikka koko meikin. Paletissa on kaksitoista luomiväriä, jotka on järjestelty riveihin värin ja valöörin mukaan. Vasemmanpuoleisessa pystyrivissä ovat vaaleat korostussävyt, seuraavassa hyvät perusbeiget arkimeikkiin tai esimerkiksi luomivaon häivyttelyyn. Toiseksi oikeanpuoleisimmat kolme sävyä ovat keskitummia, varjostuksiin hyvin sopivia, ja reunimmaisessa rivissä on tummia rajaus- ja tehostussävyjä silmän ulkonurkkaan. Tämä on itse keksimäni karkea jaottelu, värejä voi toki käyttää missä ja miten ikinä haluaa. Ylimmän vaakarivin sävyt ovat rusehtavia, keskimmäisessä rivissä liilaan sävytettyjä. Alarivissä on hyvää perussettiä: luonnonvalkoinen, musta, sekä toimivat taupe ja vaaleanruskea.


 
Parasta tässä on luomivärien laatu. Olin oikeasti aivan hämmästynyt, kun swatchailin näitä ensimmäisen kerran. Kaikki tämän postauksen swatchit on tehty puhtaalle ja kuivalle iholle ilman minkäänlaisia pohjustustuotteita. Jopa vaaleimmat sävyt ovat todella pigmenttisiä, eikä jauhoisuudesta ole tietoakaan. Koostumus on myös jännällä tavalla hyvin ohut, luomivärejä ei tarvitse kerrostaa lainkaan. Tietysti kaikki myös häivyttyvät unelmanpehmeästi ja helposti. En vieläkään oikein usko näitä todeksi.


 
Tässä vielä perinteinen swatch-rivistö nimineen kaikkineen. Vaaleimpia Free Spiritiä, Caregiveriä ja Super Momia olen käyttänyt melko vähän, koska pidän hohtavista korostussävyistä enemmän, myös mattaisessa silmämeikissä (tai ehkä erityisen paljon juuri mattaisessa silmämeikissä). Force of Nature tai Natural Beauty on yleensä mukana aina - molemmat ovat erittäin toimivia luomivaon häivyttelyssä ja myös ihan sellaisinaan. Violetihtavien Best Friendin ja Bombshellin yhdistelmä on aivan täydellinen. Jälkimmäinen toimii hyvin myös harmaamman Power Playerin kanssa. Sisänukan highlighter + DreamerMultitasker + Force of Nature on ollut suosikkini niinä päivinä, kun meikkaamista ei aamuisin jaksa ajatella, vaan hommat hoituvat autopilotilla. Tykkään tehdä tällä paletilla erityisesti tämän tyylistä, paksun luomivärirajauksen meikkiä. Joskus vaaleampana, joskus dramaattisempana.

Juttuun on koira haudattuna, sillä Tartea ei valitettavasti (vielä) saa Suomesta, eivätkä nettikaupatkaan ilmeisesti toimita sitä tänne. Tietää siis ulkomaanreissua tai Ebay-visiittiä (siellä näytti muuten olevan ihan hyvin tarjontaa), jos paletin mielii itselleen hommata. 

Oletko sinä testannut Tartea? Suosituksia?

4 kommenttia:

 1. En ole, mutta toi paletti on aivan ihana. Siinä on ihan tällaisen neutraalin meikkaajan sävyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, ihana se on. Sitä paitsi, neutraaleja sävyjä tarvitsee värikkäämpikin meikkaaja koko ajan. Tämä käy mihin vain!

   Poista
 2. Mä olin tähän asti varma, että en tarvitse tätä. Perkele.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>