lauantai 18. heinäkuuta 2009

Yks lakkaa, kaks lakkaa

Kesäkuun helteet saivat minut päästäni pyörälle. Pihakeinussa varpaita heilutellessani minulle tuli äkillinen himo saada värikästä kesäkynsilakkaa. Mieluiten koivunvihreää tai taivaansinistä. Vatvoin asiaa pari viikkoa (!), kunnes päädyin nettikauppaan ja huomasin haalineeni kasan sekä kesäisiä että melko syksyisiäkin sävyjä. Nokkelampi varmaan jo ssä vaiheessa arvaa, mitä viime viikolla postiin saapunut pakettini sisälsi. :)

Olen kynsilakkajutuissa vähän noviisi, sillä jostain syystä purin/revin kynsiäni pitkään. Lopetin tuon ikävän tavan oikeastaan vasta pari vuotta sitten. Kynteni olivat kuitenkin niin heikkoa tekoa, etteivät ne puremisen lopettamisesta huolimatta oikein ottaneet kasvaakseen ennen kuin aloin (ihan muista syistä, tosin) syömään omega 3 –kapseleita. Omegakolmoset ovat auttaneet ihmeellisesti myös kuiviin kyynärpäihin ja lopettaneet kasvojen talvihilseilyn.


Mutta takaisin postipakettiin. Tilasin China Glazen kynsilakkoja, joita Suomessa ilmeisesti saa Kickseistä. Korjatkaa, jos olen väärässä, sillä täällä Oulussa ei ole Kicksiä enkä tiedä varmaksi. Nettiputiikeissa ovat kuitenkin huomattavasti halvempia, ja valikoimaa on enemmän.
Ensimmäisenä kesäiset sävyt: vasemmassa reunassa huippupäheä neonlakka Shoking Pink, seuraavana vaaleanpunainen vienosti hohtava Pink Underground, se ihana koivun-/omenanvihreä Tree Hugger, kimalteinen Caribbean Blue ja viimeisenä Wireless Holographic –päällyslakka, joka lupaa hologrammihohtoa.
Yllä vasemmalla vaaleanpunainen Yearning, joka on kynnellä lähes väritön, mutta hyvä arkilakka kuitenkin. Seuraavana kaunis laventelin sininen Secret Peri-Wink-Le, mahtava turkoosina hohtava musta Blk-Bila-Bong (oikeastaan näyttää enemmän turkoosilta kuin mustalta, koska hilettä on niin paljon) ja metallinhohtoinen tumma ruosteenpunainen Branding Iron. Erityismaininta on annettava reunimmaiselle valkoiselle lakalle. Platinum Pearl on nimittäin täsmälleen saman sävyinen kuin ensimmäinen oma kynsilakkani, jonka ostin yläasteella. Ah, nostalgiaa.

Alla vielä kuvia lakoista in action. Kuvista puuttuvat Wireless Holographic ja Ye
arning, koska ne eivät juurikaan erotu kynnellä (enkä saanut Yearningin korkkia auki omin avuin :D). Pitää myös mainita, että kuvia on retusoitu, koska minua edelleen riivaa krooninen vimma repiä kynsinauhojani.
Shocking Pink, Pink Underground, Tree Hugger, Caribbean Blue

Secret Peri-Wink-Le, Blk-Bila-Bong, Branding Iron, Platinum Pearl

Olen ostoksiini pääosin tyytyväinen. Pullojen avaaminen aiheutti pientä hammasten kiristystä, koska käsivoimani eivät ole valtaisat. Lisäksi useimpien lakkojen koostumus on niin ohutta, että lakkaa meinasi väkisin tulla siveltimeen liikaa, mistä seurasi sotkua. Ohut koostumus kuitenkin takaa tasaisen levittyvyyden, eli jos malttaa sutia useamman kerroksen ja odotella kuivumista, lopputuloksesta tulee oikein sievä. Plussaa pullot saavat suuresta koostaan: 14 ml ei lopu kesken ihan heti (vertailun vuoksi, esim. Rimmelin peruslakat ovat 8 ml ja Mavalan pikkulakat 5 ml pulloissa). Lakat ovat myös kauniin kiiltäviä ihan ilman päällyslakkaakin; en vielä ole päässyt sille hifistelyn asteelle. :)

1 kommentti:

  1. Ooh, ihania etenkin kesäiset sävyt! Lemppari niistä shocking pink, jollainen pitäisi hankkia itsellekin. Edellinen pinkki kynsilakka kun taisi ottaa ja kuivua jo pari vuotta sitten, enkä oo saanut aikaseksi uusia varastoa.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>