lauantai 17. maaliskuuta 2012

New Orleans

Tänään annan kaukokaipuulleni vallan ja loikkaan Atlantin tuolle puolen, ainakin kuvainnollisesti. Kosmetiikkaobsessio-Annie järjesti kuluneen kuukauden aikana huikean meikkikilpailun, jonka aiheena oli Amerikan Yhdysvallat. Kukin osallistuja sai itse valita mieleisensä inspiraation lähteen, kunhan se oli jollakin tavalla nidottavissa yhteen kisan teeman kanssa. Oman meikkini muusana toimi kaupunki, jonne haikailen säännöllisin väliajoin.Viimeisen vuoden aikana olen innostunut tavattoman paljon New Orleansista, jonne haluaisin matkustaa enemmän kuin minnekään muualle maailmassa. Roots-henkisen musiikin, hyvän ruoan ja kauniiden vanhojen rakennusten suurena ystävänä tuo kaupunki näyttäytyy minulle unelmien paratiisina, joka olisi pakko kokea. Oman särmänsä mielikuvieni tunnelmaan tuovat jännittävältä vaikuttava kreolikulttuuri, karnevaalit ja aavistuksen uhkaavat, sumuiset suot. Niin, ja onhan siellä niitä vampyyreitakin. ;)Oma meikkini on sekoitus näitä elementtejä, mutta se on myös "vahvasti inspiroitunut" tekstin alussa olevan kollaasin yhdestä kuvasta, joka kiteyttää mielestäni jotain hyvin olennaista. Meikki on värikäs ja karnevaalihenkinen, mutta samalla myös hyvin surumielinen. Melankolialta tuskin voi välttyä New Orleansissakaan, onhan kaupunki edelleen vasta toipumassa hirmumyrskyn tuhoista.Silmämeikissä käytin vaaleanvihreää (Fyrinnae Danse Macabre) ja keltaista (Pure Luxe Sunny Side Up) luomiväriä, kultaista hologrammiglitteriä (NYX) ja mustaa eyelineria (geeliversio Inglotilta, nestemäinen L'Oréalilta). Kulmakarvat jätin tarkoituksella peittämättä, vaikka piirsinkin ne eyelinerilla uudelleen. Peittäminen olisi mielestäni tehnyt meikistä turhan raskaan. Posken kiemurakuviossa on koristeena strasseja Make Up Storelta.Huulimeikin tein mustalla silmämeikkikynällä (MAC Pearlglide, sävy Black Swan), päälle levitin Inglotin mustaa luomiväriä (63) ja Kikon sinihippuista huulikiiltoa (Pearly White Blue).

Mikä on haaveiden kaupunkisi?

P.S. Kollaasi on itse tekemäni, kuvat sieltä täältä internetistä, suurin osa we ♥ it -palvelusta. Tämä oli yksi kuudesta fiiliskuvakoosteesta, jotka tein, kun blogilleni mietittiin uutta ilmettä.

* * *

With this look I participated in Annie's contest. As the title tells us, the makeup was inspired by the city of New Orleans, where I've never been but where I feel I belong. I hope that one day I'll get to go. :)

15 kommenttia:

 1. Ooh, fantastinen meikki taas! Vietin itse kerran Nawliinssissa unohtumattoman vuorokauden pikkubroidini kanssa. Syötiin käsittämättömän hyvin suloisessa olohuonemaisessa ravintolassa juuri vähän ennen Katrinaa. Suositan kaupungista daiquiri shackejä ja ratikka-ajeluja ja po'boy-snägäreitä. Itse keskusta on hivenen rasittava, koska se on monen jenkinkin mielestä partycapital, jonne IT-insinöörit kasautuvat kongresseihin heiluttelemaan olkatoppauksiaan, mutta meidän riemumme repesi laitakaupungilla.

  Poislähtiessämme jouduimme elämämme rankimpaan sateeseen pitkällä padon/kannaksen yli rakennetulla motarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, matkakertomuksia on ihana lukea. :) Ei tosin auta tähän omaan kuumeiluuni yhtään... Po' boyt ovat olleet mielessäni, olen jo melkein yrittänyt tehdä niitä itse kotona, mutta ehkä täytyy ensin maistaa aitoa ja oikeaa. Pitää koettaa välttää matkustamista pahimman party seasonin aikaan ja pysytellä niissä vähemmän cooleissa kaupunginosissa.

   Poista
 2. Oih, itsekin olen käynyt kyseisessä kaupungissa ja voi sitä katutaitelijoiden määrää! Meille luettiin tulevaisuutta kädestä, joka kyllä kuulosti niin ulkoaopetellulle, mutta onpahan sellaistakin kokeiltu. Lisäksi Mississippi-joen rannalla tuli kyllä jotenkin hirmu haikea olo. Näkymä oli karu ja kaupungissakin näkyneet jäljet Katrinasta pistivät miettimään.

  Olisin niin halunnut mukaani sellaisen tyypillisen naamion, mutta en uskonut sen selviävän koti-Suomeen ehjänä :P

  Mutta on aivan ihana ja kuvastaa kyllä N'awlinsia hyvin. Noista väreistä tulevat juuri ne naamiot mieleen, joita French Quarterissa myytiin vaikka millä mitalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää, minä kans! Unohdin mainita joen, haluan ehdottomasti höyrylaivaristeilylle, oli kuinka kornia tahansa. Mahtavaa, että meikki onnistui kuvaamaan myös todellista kaupunkia, eikä pelkästään omia kuvitelmiani. :)

   Poista
 3. Itselläni on myös New Orleans kuume ollut jo pitkään. Serkkuni asustaa Chicagossa, olen siis leikitellyt ajatuksella että matkustaisin hänen luokseen ja jatkaisin siitä sitten Big Easyyn. Pariisi on toinen paikka, jota rakastan. Siellä olen jo käynyt, mutta takaisin halajan. Haluaisin vain aikaan, jolloin se ei olisi niin kamala turistirysä. Ja no... Erään Anthony Bourdainin matkaohjelman jakson katsottuani, haluan Venetsiaan, ennen kuin se katoaa. Ja Kiotokin olisi kiva, Tokioon en menisi vaikka maksettaisiin.

  Nyt vaan pitäisi voittaa sitten lotossa. Eh.

  Ps. Upea meikki, todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja ajatuksia täälläkin. Road trip Jenkkilässä ja eritoten etelävaltioissa on ollut haaveissani. Ja minäkin haluan Pariisiin! Kävin siellä pikaisesti syksyllä 2006 ja olen saanut päähänpinttymäksi matkustaa kaupunkiin jonakin keväänä. New Yorkiin kaipaan myös jatkuvasti, vaikka sielläkin olen käynyt.

   Venetsiassa kävin piipahtamassa yhden yön ajan toissakesänä. Vaikutelmani kaupungista oli hyvin ristiriitainen, koska olimme liikkeellä pahimman turistikauden aikaan ja joka paikka oli täynnä krääsää ja rahastusta. Enkä ollut vielä silloin nähnyt sitä No Reservations -jaksoa. ;D Itse kaupunki on hurjan kaunis, mutta turistihuijareiden takia meni vähän maku koko paikkaan.

   Kioto kiinnostaisi myös, ja Japani noin yleensäkin. Ihan jo yleissivistyksenkin kannalta. Mieheni on käynyt Japanissa konferenssireissulla ja oli ihmeissään. Myös siskoni oli siellä vastikään vaihto-oppilaana.

   Laitetaanko kimppalotto vetämään? ;)

   Poista
  2. Kauneusbloggareiden kimppalotto, joo! Jos voitetaan miljoonia, niin lähdetään porukalla kiertämään maailmaa. Ja tuodaan sitten ihan laittomat määrät kosmetiikkaa matkalta. :D

   Poista
  3. Ja niin, Mr. Bourdain on ehkä seksikkäin keittiömestari/juontaja IKINÄ. I've got a thing for older men... :D

   Poista
  4. Saattaa olla. ;) Karismaattinen ainakin. Luin alkuvuodesta Bourdainin Kitchen Confidential -kirjan, voin suositella. Tykkään todella Tonyn tyylistä kirjoittaa, jutut veivät mennessään ensimmäiseltä sivulta lähtien.

   Poista
 4. Mä luin joskus pari vuotta sitten Kitchen Confidentialin. Mies osaa kirjoittaa hienosti, eikä suomennoskaan pahasti raiskannut kirjaa. Pitäisi lukea uudestaan, vähän päässyt unohtumaan jo kaikki ne hyvät jutut. :) Se sen toinen kirja on vielä lukematta, oliko se nyt Kobraa lautasella tms. Aloitin sitä joskus opiskeluaikoina, mutta jäi vaiheeseen kun tenttikirjat tunki päälle. :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä löysin englanninkielisen viime kesänä yhdestä kirjanvaihtokasasta, erittäin hyvin toimi alkukielisenä(kin). Wikipedian mukaan mies on ehtinyt kirjoittaa useammmankin opuksen, olkoot kaikki lukulistallani tästä eteenpäin. :)

   Poista
 5. Ah,kun on taas kaunis kuvio ja mahtavat värit! Ei ehkä anna sulle paljon tää kommentti mutta vaan pakko kertoa, että vetoaa tuo meikki niin omaan makuun kaikilta osin ja voin vain huokailla tuota sinun taitoasi...toiset vaan on visuaalisia ja toiset sitten haluais olla :D

  -klaudia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kommentit antavat paljon, on tosi mukavaa lukea palautetta tekemisistään (etenkin jos se on positiivista :D). Kiitos!

   Poista
 6. Aivan Ihana meikki <3

  http://katinosky.blogspot.com/

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>